بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

نظریه منبع محور سازمان

بر اساس نظریه منبع محور سازمان  ,تفاوت کارایی در شرکتها را میتوان به تغییر پذیری در منابع و قابلیتهای سازمان نسبت داد. منابعی که ارزشمند,منحصربفرد وتقلید آنها دشوار است,میتوانند پایه ای را برای مزایای رقابتی سازمان که نتایج مثبتی در پی دارندرا فراهم کنند.

یکی از این منابع مهم و غالبا بحرانی,کاربرد سیستم های اطلاعاتی/ فناوری اطلاعات (IS/IT) در سازمان است.

اصل نظریه منبع سازمان متکی بر منابع داخلی در دسترس سازمان است و نه بر فرصت های خارجی و موقعیت های تحمیل شده توسط شرایط صنعت .

اسلاید 2 :

نظریه منبع محور سازمان بیان میکند که به منظور ایجاد مزیت رقابتی پایدار,منبع باید ارزش اقتصادی پایدار را فراهم کرده و در حال حاضر کمیاب غیر قابل تقلید و جایگزینی و غیر قابل دستیابی در بازار باشد.

 این نظریه متکی بر 2نکته کلیدی است:

اول ایکه منابع تعیین کننده کارایی سازمان هستند

دوم اینکه منابع باید کمیاب ,ارزشمند,  غیر قابل تقلید و غیر قابل جایگزینی توسط سایر منابع کمیاب باشند.

 هنگامیکه مورد دوم رخ میدهد مزیت رقابتی ایجاد شده است.

کارایی سازمان اساسا بستگی به توانایی آن برای داشتن مزیت رقابتی پایدار متمایز دارد که ناشی از مالکیت منابع مختص سازمان است.

اسلاید 3 :

نظریه منبع محور ,چشم انداز مفیدی در مدیریت استراتژیک است.

این نظریه نشان می دهد که انواع منابع به احتمال قوی منابع مزیت رقابتی مهم برای سازمان ها هستند.

همچنین این نظریه از موجودیت در صنعت برای کنترل سازمان بر گروه هایی از منابع انسانی سازمانی مکانی و مهارت هایی که استراتژی های ارزش آفرینی منحصربفرد را ممکن می سازند بهره برداری می کند.

 

اسلاید 4 :

 شاخه ی ویژه ای از نظریه منبع محور, نظریه منبع-مزیت است. نظریه منبع-مزیت نظریه ای نسبتا اجتماعی و نظریه رقابت درونی سازمان است که توسط رشته هایی نظیر اقتصاد , مدیریت وبازار یابی بکار می رود. این نظریه, ساختارها وروابط اجتماعی را که بر رقابت و در نتیجه عملکرد مالی تاثیر گذار است,تعیین می کند.

اسلاید 5 :

منابع فناوری اطلاعات سازمان را می توان به 3 نوع فرایند تقسیم کرد:

منابع درونی- برونی: منابع درونی – برونی از داخل شرکت و در پاسخ به نیازمندی ها و فرصت های بازار استفاده می شوند وتمایل به تمرکز داخلی دارند. این منابع شامل زیرساخت سیستم اطلاعاتی , مهارت های فنی سیستم اطلاعاتی  , توسعه سیستم اطلاعاتی و اقدامات سیستم اطلاعاتی مقرون به صرفه هستند.

منابع برونی – درونی : منابع برونی – درونی , خارجی محور بوده و تاکید بر نیازمندی های بازار پیش بینی شده ,ایجادروابط بادوام با مشتریان و درک رقبا دارد.این منابع شامل 2مورد زیر است: مدیریت روابط خارجی که نمایانگر توانایی سازمان برای مدیریت ارتباط بین کارکرد فناوری اطلاعات و ذینفعان خارج از سازمان است و همچنین پاسخگویی به بازار که نمایانگر توانایی سازمان برای درک تغییرات بازار خارجی و پاسخ انعطاف پذیر و سریع است.

← منابع پوشا : شامل تحلیل داخلی و خارجی برای ادغام منابع درونی –برونی و برونی – درونی سازمان مورد نیاز هستند. منابع پوشا شاملََ مشارکت های کسب و کار و برنامه ریزی سیستم اطلاعاتی و مدیریت تغییر هستند.

اسلاید 6 :

نظریه فعالیت محور سازمان

 نظریه فعالیت محور , سازمان را بعنوان دسته ای از فعالیت ها در نظر میگیرد. این نظریه متمرکز بر جریانات منابع در فعالیت ها بوده و تاکید آن بر تاثیر کارکرد تولید سازمان بر ارزش آفرینی است و این در حالیست که توجه کمتری به تفاوت در موجودی های منابع دارد. درین نظریه بطور ضمنی فرض میشود که همه ی ورودی های ضروری ( منابع )را میتوان از بازار کسب کرد.

اسلاید 7 :

پیکر بندی ارزش سازمان

برای درک ارزشی که فناوری اطلاعات برای سازمان ها فراهم می کند هبتدا باید روش انجام کسب و کار توسط یک سازمان خاص و نحوه تاثیر گذاری سیستم های اطلاعاتی بر کارایی فعالیت های جزئی ومتعدد موجود در سازمان را درک کنیم.

پیکربندی ارزش نحوه ایجاد ارزش در شرکت برای مشتریان خود را توضیح می دهد. پیکربندی ارزش نشان می دهد که چگونه مهمترین فرایندهای کسب و کار اجرا می شوند تا برای مشتریان ارزش آفرینی کنند. پیکربندی ارزش روشی است که سازمان خاصی کسب و کار را انجام می دهد.

اسلاید 8 :

سازمان بعنوان زنجیره ارزش

در زنجیره ارزش :

1- ارزش از طریق تولید کارای محصولات و خدمات بر اساس منابع مختلف ایجاد می شود .

2- شرکت بصورت مجموعه ای از فعالیتها در نظر گرفته می شود .

3- فعالیتهای اولیه در زنجیره ارزش شامل پشتیبانی ورودی ، تولید ، پشتیبانی خروجی ، بازاریابی و فروش و خدمات است .

4- فعالیتهای پشتیبانی شامل زیرساخت ، منابع انسانی ، توسعه فناوری و تدارکات می باشد.

5- کانون توجه در اینجا بر انجام این فعالیتها در زنجیره به روش های کارا و اثربخش است.

اسلاید 9 :

ارزش را می توان در دو پیکربندی ارزش جایگزین ایجاد نمود :

کارگاه ارزش   و  شبکه ارزش

1- در کارگاه ارزش فعالیتها زمان بندی شده و منابع به شکلی اعمال می شوند که دارای بعد و مناسب با نیاز های مسئله کارگزار است ، در حالی که زنجیره ارزش مجموعه ثابتی از فعالیتهاست که به آن امکان میدهد تا محصول استاندارد را به تعداد زیادی تولید کند .

2- کارگاه ارزش شرکتی است که با حل مسائل منحصربفرد برای مشتریان و کارگزاران ارزش آفرینی میکند .

3- دانش مهمترین منبع بوده .

4- برای موفقیت سازمان حیاتی است.

اسلاید 10 :

سازمان بعنوان شبکه ارزش 

شبکه ارزش ، شرکتی است که ارزش را با مرتبط کردن کاگزاران و مشتریانی که وابسته به یکدیگر بوده و یا می خواهند باشند ، ایجاد می کند.

این شرکتها اطلاعات ، پول ، محصولات و خدمات را توزع می کنند.

فعالیتها در شبکه های ارزش بطور موازی رخ می دهند . تعداد و ترکیب مشتریان و نقاط دسترسی در شبکه ، گرداننده های مهمی در شبکه ارزش هستند . مشتریان بیشتر و ارتباطات بیشتر ، ارزش بالاتری را برای مشتریان ایجاد می کند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید