بخشی از پاورپوینت

 

اسلاید 1 :

در چارچوب کلی طرح تحول اقتصادی، اصلاح نظام يارانه ها به عنوان يكي از محورهای اصلی، معرفی شده و مورد توجه جدي سياستگزاران قرار گرفته است. از اينرو قانون هدفمند كردن يارانه ها با رويكرد اصلي اصلاح يارانه حامل هاي انرژي در سال 1388 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است.

اسلاید 2 :

در حال حاضر مهمترين شاخصه بخش‌هاي مختلف اقتصادي كشور از جمله بخش كشاورزي پايين بودن كارآيي و بهره وري انرژی است كه به صورت بهره‌وري پايين واحدهاي فعال در بخش نمايان شده است. دليل اصلي اين بهره‌وري پايين، غير منطقي بودن قيمت نهاده ها مي باشد. با توجه به اينكه قيمت ها علامت دهنده و تعيين كننده جهت فعاليت توليدكنندگان هستند، منطقي نبودن قيمت ها منجر به تخصيص نابهينه منابع شده است؛ بنابراين از فواید هدفمند كردن یارانه‌ها، افزایش كارآیی نظام اقتصادی از طریق اصلاح قیمت‌ها و اصلاح تولید در راستای به كارگيري فناوری و انرژی در بخش است.

اسلاید 3 :

بنابراين اين اعتقاد وجود دارد كه هدفمند كردن یارانه‌ها، در بلندمدت منجر به افزایش كارآیی نظام اقتصادی از طریق اصلاح قیمت‌ها و اصلاح ساختار درآمد بنگاه های تولید انرژی و اصلاح تولید در راستای بكارگيري فناوری و انرژی مي‌گردد؛ اما طبيعي است كه هر سياستي ضمن در برداشتن آثار مثبت، ممكن است تبعاتي نيز به دنبال داشته باشد و به صرف وجود اين تبعات نمي‌توان از اجراي يك سياست موثر خودداري نمود. تنها بايد تلاش نمود تا عوارض سياست با روشهاي جبراني كاهش یابد. افزايش قيمت حامل‌هاي انرژي در کوتاه‌مدت، منجر به افزايش هزينه واحد‌ توليد بنگاه‌هاي اقتصادي خواهد شد؛ اما آثار مثبت درازمدت آن بر کسي پوشيده نيست؛ بنابراين چنانچه با مديريت صحيح بتوان بر پيامدهاي كوتامدت غلبه نمود، آثار مثبت آن را بر رشد و شكوفايي اقتصاد ملي در بلند مدت مشاهده خواهيم كرد.

اسلاید 4 :

در طول اجراي سياست مورد نظر، متناسب با افزايش سطح عمومي قيمت‌ها، امکان جبران بخشي از کاهش قدرت خريد از طريق بازتوزيع درآمدها وجود دارد، ضمن آنکه سياست تدريجي، قابليت ارزيابي و تجديدنظر دارد و برنامه‌ريزان و سياستگذاران با توجه به شرايط اقتصادي کشور بهتر مي‌توانند اجراي اين سياست را مديريت كنند.

اسلاید 5 :

در بخش كشاورزي، با بررسيهاي به عمل آمده مشخص شده است كه با افزايش قيمت حاملهاي انرژي، هزينه توليد محصولات كشاورزي به درجات مختلف افزايش خواهد يافت. آنچه در برخورد اول به نظر مي‌رسد اين است كه اين موضوع سبب افزايش قيمت محصولات كشاورزي خواهد شد. ليكن با توجه به تأثیری که اجرای قانون هدفمندسازی یارانه ها بر بخش کشاورزی و تولیدکنندگان آن می‌گذارد، وزارت جهاد کشاورزی با همکاری مؤسسات و سازمان های مرتبط، اساتید، محققین و تشکل های كشاورزي در طی سال گذشته بسته سیاستی حمایت از بخش کشاورزی را تدوین و ارائه نموده است.

اسلاید 6 :

نتایج این تلاش‌ها و اقدامات را می توان به شرح زیر خلاصه نمود:

(1ارائه پروژه‌های مختلف در راستای بهینه‌سازی مصرف سوخت در بخش کشاورزی شامل:

-طرح بهینه‌سازی سوخت در واحدهای مرغداری

-طرح بهینه‌سازی سوخت در واحدهای گاوداری

-طرح تأمین تلیسه

-افزایش تولید دامهای سبک روستایی

-طرح کشاورزی حفاظتی

لازم به ذکر است، پروژه‌هاي بهينه‌سازي مصرف ســـوخت در مـرغـــداري‌ها و گاوداري‌هاي صنعتــي با پـــرداخـت تسهيلات يارانه‌دار(کاهش ســود وکارمـــزد) و يا روش خود اجرايي (يارانه مستقيم) اجرا خواهد شد.

اسلاید 7 :

(2با توجه به مصرف بالای نفت گاز در موتور پمپ هاي ديزلي چاههاي كشاورزي و همین طور ناوگان صیادی، حمایت   ویژه­ای در قالب سهمیه سوخت و اعتبار انرژی برای کشاورزان در نظر گرفته شده است. قيمت نفت گاز سهميه اي براي بخش كشاورزي هر ليتر 1500 ريال و قيمت نفت گاز آزاد هر ليتر 3500 ريال مي باشد؛ ضمن اينكه ميزان سهميه نفت گاز روزانه بخش، 10 ميليون ليتر مي باشد. در کنار آن، طرح جایگزینی تراکتورها و کمباینهای فرسوده نیز اجرا خواهد شد. مبلغ 2000 ميليارد ريال به منظور جايگزيني تعداد پانزده هزار دستگاه تراكتور فرسوده به صورت اعطاي تسهيلات(وجوه اداره شده) با مشاركت  بانك هاي عامل به مدت پنج سال اختصاص خواهد يافت.

اسلاید 8 :

مجموعا مبلغ 2000 ميليارد ريال به منظور بهينه سازي مصرف انرژي بخش كشاورزي، كشاورزي حفاظتي، بهينه سازي مصرف انرژي در واحدهاي مرغداري و دامداري و نيز تسهيلات براي موتور پمپ آب و نيز ساير موارد حوزه فعاليت بخش كشاورزي اختصاص خواهد يافت. اعتبارات مذكور به صورت بيست درصد(20%) كمك بلاعوض و هشتاد درصد(80%) تسهيلات(وجوه اداره شده) مي باشد.

اسلاید 9 :

(3حمایت از صنایع جانبی بخش کشاورزی نیز در بسته صنایع مورد توجه قرار گرفته است. صنايع تبديلي و تكميلي كشاورزي كه تحت پوشش وزارت جهادكشاورزي هستند در بسته صنعت مورد حمايت قرار مي گيرند.

اسلاید 10 :

(4در خصوص برق نیز با توجه به شرایط خاص بخش کشاورزی و با توجه به قانون هدفمندسازی یارانه ها که دولت را مجاز به استفاده از قیمت های ترجیحی می نماید، قیمت ترجیحی140 ريال براي هر كيلو وات ساعت برق براي بخش كشاورزي در نظر گرفته شده است. متوسط قيمت برق در كل كشور 450 ريال براي هر كيلو وات ساعت است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید