بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

ایست قلبی
ایست جریان خون به علت عملکرد غیر موثر (مثلا آسیستول ، فیبریلاسیون ، بطنی ، تاکی کاردی بطنی بدون نبض یا فعالیت الکتریکی بدون نبض).
● ایست قلبی به از بین رفتن نبض ، فشار خون ، فعالیت تنفسی و عملکرد مغزی منجر می شود .
● بازگردانی سریع عملکرد منظم قلب و خون رسانی محیطی ضروری است .
● آریتمی بطنی شایع ترین علت ایست قلبی در بیماران قلبی است (دفیبریلاسیون زود هنگام کلید بقای این بیماران است) .
● اداره و درمان پیشنهادی ایست قلبی در دستور العمل های حمایت قلبی پیشرفته آورده شده است (رویکردی سازمان یافته و دارای الگوریتم های ثابت شده و مبتنی بر تظاهرات بالینی).
تظاهرات بالینی
● بیمار ممکن است فاقد عکس العمل باشد (در صورتی که ایست قلبی قریب الوقوع باشد ، بیمار کمی عکس العمل دارد).
● باز بودن مجاری هوایی و توانایی حفاظت از راه هوایی را برسی کنید.
● نفس کشیدن بیمار را ارزیابی کنید (تنفس خوبخودی،سخت نفس کشیدن ، نفس با عمق مناسب یا کم عمق) میزان اکسیژنیزاسیون و صداهای تنفس● گردش خون را ارزیابی کنید [ از نبض ، فشار خون ، نارسایی خون رسانی محیطی  و اکسیژناسیون تشخیص های افتراقی
● سکته قلبی ● بیماری ساختاری قلب ● هیپوکسی ● اسیدوز ● علل متابولیک ( به عنوان مثال : هیپر کالمی)●  کم بودن حجم خون (هیپوولومی) / خونریزی ● داروها ( به عنوان مثال : ضد آریتمی ها ، مسدود کننده ها ی کانال کلسیم / بتا بلوکر ها ، TCA ها)●  تامپوناد قلبی ● پنوموتوراکس فشاری ● آمبولی ریوی ● سکته مغزی / خونریزی مغزی ● هیپرترمی ● تروما ● برق گرفتگی

 

اسلاید 2 :

تشخیص
● در صورتی که بیمار نبض و تنفس نداشته باشد ، به سرعت حمایت اولیه زندگی را شروع کنید ( فشار دادن قفسه سینه و تنفس مصنوعی ).
● مانیتورینگ قلب
● ابتدا نبض و ریتم قلبی را بررسی کنید _ در صورتی که بیمار فیبریلاسیون بطنی یا تاکی کاردی بطنی بدون نبض داشت ، به سرعت وی را دفیبریله کنید.
● زمینه یابی های اولیه و ثانویه را انجام دهید.
● راه هوایی / تنفس : به دنبال هرگونه انسدادی بگردید ، در صورت لزوم کمکهای تنفسی را آغاز کنید(به عنوان مثال؛ راه هوایی دهانی، ماسکهای کیسه ای با دریچه)، در صورت لزوم به سرعت بیمار را لوله گذاری کنید (مبتنی بر تظاهرات و هرگونه ناتوانی قلبی قابل پیش بینی در آینده ).
● گردش خون : در صورتی که نبض لمس نشود ماساژ سینه ای را آغاز کنید و دسترسی وریدی را فراهم کنید.
● داروهای قلبی عروقی (از طریق وریدی یا لوله درون نای ) را بر اساس الگوریتم های ACLS تجویز کنید.
● شرایط قابل برگشت بالقوه (مانند هیپرکالمی ، هیپوکلسمی ) باید در نظر گرفته و در مان شوند.
درمان
● علل بالقوه را درمان کنید(به عنوان مثال ، هیپرکالمی به تزریق درون وریدی کلسیم نیاز دارد).
● فیبریلاسیو بطنی/ تاکی کاردی بطنی بدون نبض _3بار دفیبریلاسیون (شوک با j200 ، j300 ، و در نهایت j360(- بعد از هر بار دفیبریلاسیون ریتم و نبض را برسی کنید .
- آریتمی پایدار نیاز به دارو درمانی متناوب با شک دارد (اپی نفرین هر 5-3 دقیقه ، وازوپرسین ، آمیودارون ، لیدوکائین و پروکائین آمید ، تجویز بی کربنات را در احیای طول کشیده در نظر بگیرید).
● تاکی کاردی بطنی پایدار (تاکی کاردی با کمپلکس پهن): در صورتی که تک شکل باشد آمیودارون یا لیدوکائین و در صورتی که تورساد-د-پونتز باشد ، منیزیوم تجویز می کنیم .
● فهالیت الکتریکی بدون نبض : اپی نفرین هر 5-3 دقیقه متناوب با آتروپین ، سریعاً علل بالقوه را شناسایی و درمان کنید .
● آسیستول : ضربان سازی پوستی (بویژه طی چند دقیقه اول) و تجویز متناوب اپی نفرین آتروپین
● برادی کاردی علامت دار : آتروپین ، دوپامین ، اپی نفرین

 

اسلاید 3 :

تاریخچه دفیبریلاسیون

دفیبرلاسیون اولین باردر سال 1899 به وسیله دو فیزیولوژیست   Prevost و Batelli در دانشگاه سویس اثبات شد . آنها کشف کردند که شوک الکتریکی کوچک می تواند فیبرلاسیون بطنی در سگ ایجاد کند و شارژ بزرگتر می تواند شرایط را معکوس کنداولین بار در سال 1947 این مسئله توسط Claude Beck پروفسور جراح در دانشگاه وسترن روی انسان امتحان شد . تئوری بک  این بود که فیبرلاسیون بطنی اغلب در قلبی رخ می دهد که اساسا سالم است و در این شرایط ، باید راهی برای نجات چنین افرادی باشداولین استفاده بک از این روش بر روی یک پسر 14 ساله که به خاطر عیب مادرزادی در سینه اش تحت عمل قرار گرفته بود، موفقیت آمیز بود . قفسه سینه پسر با عمل جراحی بازشد و یک ماساژ قلبی دستی برای 45 دقیقه به کار گرفته شد تا اینکه دفیبرلاتور رسید . بک از پدالهای داخلی در دو سوی قلب استفاده کرد  و توانست ریتم نرمال سینوسی قلب را بر گرداند . تا قبل از 1960 ميلادي از مدلهاي AC استفاده مي گرديد. اين دستگاه جرياني معادل 5 تا 6 آمپر 60 Hz AC را براي مدت 250 تا 1000 ميلي ثانيه اعمال مي کرد.

جريان AC به دليل بي اثر بودن براي اصلاح فيبريلاسيون دهليزي جاي خود را به جريان DC داد.

 

اسلاید 4 :

انواع کاربردهای تله متری در کاردیولوژی:

1-  تله متری یک کاناله ECG که شامل دو قسمت عمده است: فرستنده تله متری که از تقویت کننده ECG، نوسان ساز (اسیلاتور) و یک فرستنده UHF . گیرنده تله متری که شامل یک واحد فرکانس بالا و یک دمدولاتور که می تواند الکتروکاردیوگرام را ثبت کند و یک کاردیوسکوپ برای نمایش و یک نوار مغناطیسی برای ذخیره نوار ECG می شود.
2-  تله متری چندکاناله. در این سیستم امکان انتقال پارامترها بطور همزمان، بسته به تعداد کانالهای مورد نیاز وجود دارد. ECG، ضربان قلب، تعداد تنفس، درجه حرارت و فشارخون از این دسته پارامترها هستند.
3-  فن آوری Blue tooth . این سیتم قادر به انجام وسیع ECG، تحلیل ریتمی و بالینی، ثبت و مانیتورینگ به وسیله اینترنت دسترسی آنلاین برای تشخیص از راه دور آریتمی های قلبی و یک کاردیولوژیست آنلاین برای تبادل نظر فعال می باشد
4-  ارسال سیگنال قلبی از طریق خط تلفن. در این سیستم بعداز برقراری ارتباط خودکار با شماره گیری از طریق خط تلفن، کامپیوتر ایستگاه دریافت کننده اطلاعات را با بهره گیری از یک نرم افزار ذخیره کرده و یا نمایش می دهد. و یا اینکه دستگاه سیگنال را می گیرد و در حافظه خود ذخیره می کند و بعد در زمان نیاز ارسال می کند. یا اینکه همین دستگاه بدون خط تلفن و بطور مستقیم به کامپیوتر وصل می شود
5-  انتقال سیگنال ضربان قلب از طریق تلفن همراه. با انجام اصلاحات نرم افزاری و سخت افزاری روی تلفن همراه می توان قابلیت ارسال داده های مربوط به تنفس و قلب را در آن ایجاد کرد

اسلاید 5 :

تغییرات عمده در استفاده از دستگاه شوک الکتریکی خارجی خودکار( AED):
*برنامه¬های دسترسی عمومی به دفیبریلاتور( PAD) برای مکانهایی که استفاده از آن در خلال 2 سال برای ایست قلبی شاهد متجاوز از یکبار می¬باشد توصیه می¬شود. *به ازای هر 1 دقیقه تأخیر در شوک دادن به بیماران به میزان 10%-7% از میزان بقاء بیماران کاسته می¬شود. *در تمامی بیماران با ریتمهای قابل شوک دادن یک شوک مجزا بجای 3 شوک پشت سر هم (Three stake shock) داده شده و به دنبال آن بلافاصله 2 دقیقه ماساژ قلبی و تهویه مصنوعی بدون وقفه وتوقف به منظور چک کردن نبض ویا برگشت ریتم بیمار صورت می¬گیرد. * برای دفیبریله کردن بالغین با استفاده از دفیبریلاتور دستی مونوفازیک 360ژول توصیه می¬شود. *دوز اول برای دفیبریله کردن با استفاده از دفیبریلاتور بای¬فازیک بستگی به شکل امواج دفیبریلاتور دارد. *.برای آنهایی که امواج بای¬فازیک نوع Biphasic Truncated Exponentional ) ) تولید می¬کنند 200-150 ژول و برای امواج بای¬فازیک نوع Rectilinear 120 ژول توصیه می¬شود. *به منظور تأثیر بیشتر بهتر از پدل Apex که در خط زیر بغلی گذاشته می¬شود در محور عمودی قرار گیرد. *فشار روی پدلها در هنگام دادن شوک 8 کیلوگرم در بزرگسالان و 5 کیلوگرم در بچه¬های 8-1 سال می¬باشد. 3-تغییرات عمده در اقدامات پیشرفته حیات( ALS) در بزرگسالان: • انجام احیاء قلبی – ریوی قبل از دفیبریلاسیون *احیاگران حرفه ای که در ایست قلبی غیر شاهد در داخل بیمارستان شرکت می کنند باید قبل از انجام دفیبریلاسیون 2 دقیقه CRR با نسبت 30:2 را بطور موثر انجام دهند. *در ایست قلبی شاهد در خارج از بیمارستان نباید انجام دفیبریلاسیون توسط احیاگران حرفه¬ای به تأخیر انداخته شود. *در ایست قلبی در داخل بیمارستان با ریتم های قابل شوک دادن نیز نباید دفیبریلاسیون به تأخیر انداخته شود. • استراتژیهای دفیبریلاسیون بیماران * درمان فیبریلاسیون بطنی( VF) و تاکی¬کاردی بطنی( VT) بدون نبض توسط 1 شوک به مقدار انرژی 200-150 ژول در دستگاههای بای فازیک و 360 ژول در دستگاههای منوفازیک و سپس انجام CPR به مدت2 دقیقه(5 سیکل با نسبت 30:2) صورت می¬گیرد. *بعد از انجام 2 دقیقه CPR نبض و ریتم بیمار چک می¬شود ودر صورت نیاز به دادن شوک دیگر شوکهای بعدی نیز با همان مقادیر اولیه ذکر شده وبدون تغییر داده می¬شود. *در صورت باقی ماندن ریتم VF ویا VT بدون نبض بعد از دادن شوک اول يا دوم می¬توان از داروی آدرنالین(اپی نفرین) 1 میلی گرم به صورت وریدی استفاده کرد. *از آدرنالین با دوز 1 میلی گرم هر 3 تا 5 دقیقه تا زمان وجود VT ویا VF می¬توان استفاده کرد. *از داروی وازوپرسین به مقدار 40 واحد بین المللی و بصورت تنها یک دوز بجای دوز اول ویا دوم اپی نفرین می¬توان استفاده کرد.ولی هنوز هیچ دارویی جای اپی نفرین را در احیاء پر نکرده است،وتحقیقات بیشتری در این زمینه باید صورت بگیرد.

اسلاید 6 :

دستورالعمل
هدف از اين ايستگاه آن است كه توانايي آزمون دهنده را درارزیابی آریتمی ، انتخاب اقدام لازم ، استفاده صحیح از الکتروشوک ، لحاظ احتیاطات لازم و ارزیابی ریتم پس از تخلیه شوک را بااستفاده از چك ليست عملكرد آزمون دهنده ، ثبت نماييد.

الف - چك ليست عملكرد:

ایستگاه شماره ...                     
                                   مهارت : تخلیه شوک :                                                                       1بتواند ریتم VT   و نیاز به تخلیه شوک را تشخیص دهد
2بتواند الکتروشوک را در وضعیت دفیبریلاتور قرار دهد
3سطح پدالها را با ژل اغشته نماید
4مقدار ژول مناسب انتخاب نماید
 5دستگاه را در ضعیت شارژ قرار دهد
6پدالها را درموقعیت مناسب قرار دهد
7خود را از بیمار فاصله دهد
8به اطرافیان عدم تماس با بیمار را تذکر دهد
9شوک را برروی مولاژ تخلیه نماید
10اصلاح ریتم بیمار را ارزیابی و تایید کند
11درانجام مراحل سرعت عمل کافی داشته باشد

اسلاید 7 :

Danger
 هرگز دفیبریلاتور را در محیط های قابل اشتعال (داروهای بیهوشی ، اکسیژن با غلظت بالا و اکسیژن هایپرباریک) یا در محیطی که قوس های الکتریکی که می توانند انفجار ایجاد نماید، قرار ندهید.
 Warning
1.محیط اطراف : مایعاتی مثل محول سالین رینگر و خون رساناهای الکتریکی عالی هستند. جهت جلوگیری از ایجاد جریان های الکتریکی که بالقوه خطرناک هستند ، دفیبریلاتور و وسایل اطراف آن باید همیشه خشک و تمییز باشد.
2.میدانهای الکترو مغناطیس و فرکانس رادیوئی : از قرار دادن دستگاه های غیر ضروری و غیر مراقبتی (
non-essntial & non-patient care ) در شعاع یک متری از دفیبریلاتور خودداری نمائید . استفاده از این دستگاه ها که تابش کننده میدان های الکترومغناطیسی یا فرکانس رادیوئی هستند ، با ایجاد نویز در شکل موج ECG یا پیام های خطا باعث اختلال در عملکرد دفیبریلاتور خواهد شد.

اسلاید 8 :

داروهای آنتی آریتمیک *اگر بعد از دادن شوک سوم ریتم VF ویا VT همچنان پابرجا بود،از داروی آمیودارون قبل از دادن شوک چهارم و به میزان 300 میلی¬گرم به صورت بولوس داخل وریدی استفاده می شود.دوز بعدی آمیودارون 150 میلی گرم و دوز نگه دارنده آن در خلال 24 ساعت 900 میلی¬گرم می¬باشد. *در صورت عدم وجود آمیودارون از لیدوکایین با دوز 5/1-1میلی گرم به ازای هریک کیلوگرم وزن بدن در ابتدا و سپس دوز 75/0-5/0میلی گرم به ازای هر یک کیلوگرم وزن استفاده می¬شود.دوز لیدوکایین در 1 ساعت اول نباید از سقف 3 ميلي گرم به ازاي هر يك كيلو¬گرم از وزن بدن تجاوز کند. *استفاده از بريتليوم در درمان VFوVT دیگر توصیه نمی¬شود. • درمان آسیستول وفعالیت الکتریکی بدون نبض( PEA) *به محض دسترسی وریدی تزریق 1میلی¬گرم آدرنالین و تکرار آن هر 3 تا 5 دقیقه به همراه CPR تازمان برگشت جریان خون و نبض بیمار(ROSC ) صورت می¬گیرد. * استفاده از داروی آتروپین به علت اثرات واگولیتیک آن وبا سقف دوز 3 میلی¬گرم در درمان آسیستول وPEA با ریت کمتر از 60 صورت می گیرد.حتی در برخی منابع تزریق3میلی¬گرم آتروپین به صورت یک دوز تنها در موارد ذکر شده توصیه می¬شود.دستگاه ضربان سازدیگر در درمان آسیستول جایی ندارد.استفاده از دوزهاي بالاي آتروپين در برخي موارد مثل مسموميت با ارگانوفسفرها انجام مي¬شود. • درمان با داروهای ترمبولیتیک *انجام CPR هیچ منع مصرفی برای درمان با داروهای ترمبولیتیک ایجاد نمی¬کند،در بیمارانی که ایست قلبی آنها در نتیجه آمبولی ریوی بوده ویا مشکوک به وجود آمبولی ریوی هستند از داروهای ترمبولیتیک استفاده می¬شود

اسلاید 9 :

1 – توضیح زیر مربوط به چه نوع ریتمی است؟

موج Pوجود دارد
بدنبال موج P كمپلكس QRSوجوددارد
فواصلP-P و R-Rيكسان و منظم ميباشد
فاصله P-Rكمتراز 20/0 ثانيه ميباشد
تعداد ضربان بين 50تا100بار دردقيقه ميباشد
زمان كمپلكسَ  ٌQRSكمتراز 08/0 ثانيه ميباشد

اسلاید 10 :

بیشتر دقت کنید
 
مخصوصا که موج p  در این ریتم دیده نمی شود

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید