بخشی از مقاله

پروژه کارآفرینی احداث استخر ، سونا و جکوزی سر پوشیده


1- 1 مقدمه :
شواهد باستان شناسی نشان می دهند که قدمت شنا و شنا کردن به 2500 سال قبل از میلاد در تمدن مصر و بعد از آن در تمدن های آشور و یونان و روم باستان باز می گردد. آنچه از گذشته آموزش شنا می دانیم بر اساس یافته هایی است که از « حروف تصویری » هیروگلیف مصریان به دست آورده ایم. یونانی های باستان و رومی ها شنا را جزو برنامه های مهم آموزش نظامی خود قرار داده بودند ، و مانند الفبا یکی از مواد درسی در آموزش مردان بوده است. شنا در شرق به قرن اول قبل از میلاد باز می گردد. ژاپن جایی است که شواهد و مدارکی از مسابقات شنا در آن وجود دارد. در قرن هفدهم به دستور رسمی حکومتی شنا به صورت اجباری در مدارس تدریس می شد .


مسابقات سازمان یافته شنا در قرن 19 میلادی قبل از ورود ژاپن به دنیای غرب شکل گرفت. از قرار معلوم مردم ساحل نشین اقیانوس آرام، به کودکان هنگامی که به راه می افتادند یا حتی پیش تر شنا می آموختند. نشانه هایی از مسابقات گاه و بی گاه میان مردم یونان باستان وجود دارد و همچنین یکی از بوکسورهای معروف یونان شنا را به عنوان تمرین در برنامه ورزشی خود گنجانیده بود. رومی ها اولین استخرهای شنا را بنا کردند و گفته می شود که در قرن اول پیش از میلاد « گی یس می سی ینس »Gaiusmaecenas اولین استخر آب گرم را ساخت.


برخی عدم تمایل اروپائیان به شنا را در قرون وسطی ترس از گسترش و سرایت عفونت و بیماری های مسری می دانند از طرفی شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در سواحل بریتانیای کبیر در اواخر قرن 17 میلادی از شنا در آب به عنوان وسیله ای برای درمان استفاده می شود. البته تا پیش از قرن نوزدهم شنا به عنوان تفریح و ورزش در میان مردم جایگاهی پیدا نکرد. زمانی که نخستین سازمان شنا در سال 1837 تأسیس شد در پایتخت بریتانیا یعنی لندن ، 6 استخر

سر پوشیده وجود داشت که مجهز به تخته شیرجه بودند. در سال 1846 اولین مسابقه شنا در مسافت 440 یارد در استرالیا بر پا شد که بعد از آن هر ساله نیز به اجرا در آمد. باشگاه شنای « متروپولیتین »Metropolitan لندن در سال 1869 تأسیس شد که بعدها به انجمن شنای غیر حرفه ای تغییر نام پیدا کردکه در واقع هیئت رئیسه شنای غیر حرفه ای بریتانیا بود. فدراسیون های ملی شنا در چندین کشور اروپایی در سال 1882 تا 1889 شکل گرفتند.

1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :
احداث استخر سرپوشیده

محل اجزا :

1 – 3 – مشخصات متقاضیان :
نام نام خانوادگی مدرک تحصیلی تلفن

1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :
این طرح یکی از طرح های جدید و دارای بازده بالا در شهر میباشد ، در حال حاضر استخر هایی در سطح شهر ایجاد شده است ولی با توجه به نیاز شهر و همچنین تقاضای بالای ورزشکاران و همچنین ارزش رشته شنا از نظر سلامتی و توصیه های اسلام این طرح انتخاب گردیده است.

1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :
علاوه بر اشتغالزایی مناسبی که این طرح می تواند ایجاد نماید ، سودآوری اقتصادی آن نیز می تواند قابل توجه باشد و همچنین می تواند کمک شایانی به ورزش های آبی شهر نماید و با افزایش امکانات موجبات پیشرفت در رشته های ورزشی و همچنین افزایش سلامت عمومی را به همراه داشته باشد.

1 – 6 - وضعیت و میزان اشتغالزایی :
تعداد اشتغالزایی این طرح 9 نفر میباشد .

تاریخچه و سابقه مختصر طرح :
تاریخچه شنا به عنوان یک ورزش ، در ایران ، بسیار کوتاه است و به طور کلی هم این رشته از ورزش به نسبت دیگر رشته ها در کشور ما چندان پیشرفتی حاصل نکرده است. در حالی که به جهت موقعیت جغرافیایی ایران که در شمال و جنوب کشور به دریا متصل است و هم به جهت تأکیدات مذهبی، می بایستی این ورزش را مورد توجه قرار می دادند.
در قدیم ، مکان هایی شبیه استخر سرپوشیده در حمام ها می ساختند ، به نام چال حوض.
این چال حوض ها ، که حداکثر از 10 متر تجاوز نمی کرد، برای شنا کردن و آب بازی بود.
در اطراف چال حوض ها، سکوهایی به ارتفاع 2 یا 3 متر وجود داشت که از بالای آن به درون آب می پریدند و عملیاتی مانند پشتک و وارو انجام می دادند.
روشنایی چال حوض ها از سوراخ کوچکی که در سقف بود، تأمین می شد. در این گونه آبگیرهای غیر بهداشتی ، هیچ گونه مقرراتی وجود نداشت و هر کس می توانست قبل از استحمام یا پس از آن وارد چال حوض شود و به آب بازی و شنا ( که به معنای واقعی هم شنا نبود) بپردازد. تا سال 1314 در سراسر ایران حتی یک استخر شنا هم نبود و فقط در اردوگاه نظامی اقدسیه تهران یک استخر برای آموزش شنا به دانشجویان دانشکده افسری ساخته بودند.


در سال 1314 ، استخر دیگری در باغ فردوس شمیران احداث شد که به وزارت فرهنگ تعلق داشت. نخستین استخری که برای استفاده ورزشکاران و تعلیم اصول جدید شنا به آنها به وجود آمد، در سال 1314در منظریه تهران بود که یک مربی ورزش خارجی به نام « گیبسون » بر آن نظارت می کرد. پایه های ورزش شنای نوین در ایران از همان استخر منظریه گذاشته شد.


در حال حاضر ، استخرهای خصوصی ، آزاد یا دولتی بسیاری در تهران و شهرهای مختلف ایران هست و نوجوانان و جوانان ، به ویژه در فصل تابستان ، استقبال زیادی از ورزش شنا می کنند.

وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :
با بررسی های بعمل آمده از منطقه مورد نظر برای اجرای این طرح (شهر قزوین) و در نظر گرفتن زمین مورد نظر برای اجرای طرح این منطقه را به لحاظ فرهنگی و اجتماعی مورد بررسی قرار داده و مشخص گردید که این منطقه به لحاظ فرهنگی و اجتماعی در موقعیت مناسبی قرار دارد و بدلیل این که این منطقه یک منطقه پر جمعیت شهری میباشد برای احداث این طرح کاملا مناسب است .

مراحل انجام كار :
مجوز های قانونی :
تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب تجهیزات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه احداث اماکن ورزشی صادر میگردد.

مراحل صدور جواز تاسیس :
1- پذيرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسيس فعاليتهای ورزشی و تكميل پرونده توسط مديريت ورزش شهرستان و يا مديريت ورزش استان .
2- بررسی پرونده از نظر مدارك و تطبيق با مصاديق والويتهای سرمايه گذاری در واحد صدور مجوز مديريت ورزش استان .
3- تكميل پرسشنامه جواز تاسيس ( فرم شماره يك ) توسط متقاضی


4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره يك به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائيد فرم پرسشنامه جواز تاسيس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تيپ و تجربيات كارشناسی و ارجاع پرونده به مديريت .
5- ارجاع پرونده توسط مديريت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسيس .

شرايط عمومي متقاضيان ( اعم از اشخاص حقيقي يا حقوقي ) دريافت جواز تاسيس
1- اشخاص حقيقی


- تابعيت دولت جمهوری اسلامی ايران
- حداقل سن 18 سال تمام
- دارا بودن كارت پايان خدمت يا معافيت دائم


2- اشخاص حقوقی
- اساسنامه ( مرتبط با نوع فعاليت )
- ارائه آگهی تاسيس و آگهی آخرين تغييرات در روزنامه رسمی كشور

مدارك مورد نياز:
1- ارائه درخواست كتبی به مديريت ورزش شهرستان يا مديريت ورزش استان.
2- اصل شناسنامه وتصوير تمام صفحات آن
3- تصوير پايان خدمت يا معافيت خدمت سربازی
4- تصوير مدرك تحصيلی و سوابق كاری مرتبط با درخواست
5- يك قطعه عكس از هريك از شركاء
6- تكميل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح اماکن ورزشی
7- پوشه فنردار
8- درصورت داشتن شركت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسيس و روزنامه ، مرتبط با فعاليت مورد درخواست

اصلاحیه جواز تاسیس :
1- ارسال درخواست متقاضی توسط اداره تربیت بدنی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.
2- دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.
3- دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.
4- اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.
5- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

تعریف:
پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات ساختمان و تاسیسات و نصب تجهیزات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه فعالیت اماکن ورزشی صادر می گردد.

صدور پروانه بهره برداری :
1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط اداره تربیت بدنی استان به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.
4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.
5- تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.
6- صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

مراحل صدور توسعه طرح :
1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.
3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.
4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.
5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.
6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

تعریف:
کارت شناسایی مجوزی است که به واحدهای ورزشی که از قبل تاسیس گردیده و در حال بهره برداری می باشند اما هیچگونه مجوزی ندارند و دارای شرایط مناسب می باشد داده می شوند.

مراحل صدور کارت شناسایی :
1- تکمیل فرم درخواست کارت شناسایی توسط اداره تربیت بدنی شهرستان و ارسال به مدیریت.
2- ارجاع به دبیر خانه صدور مجوز و بررسی مدارک و سوابق فعالیت کارگاه و انطباق با مصادیق و ارجاع به اداره تخصصی.
*بازدید کارشناس تخصصی از کارگاه موجود و بررسی قابلیت آن جهت صدور مجوز و تکمیل فرم بررسی کارشناسی و ارجاع به دبیرخانه.
3- دبیرخانه صدور مجوز نسبت به اخذ استعلام از ادارات ذیربط با توجه به نوع فعالیت کارگاه اقدام مینماید.
4- دبیرخانه صدور مجوز پس از تایید مدیریت کارت شناسایی صادر مینماید.

استخر – سونا – جکوزی :
استخرها به طور کلی به دو دسته عمده تقسیم می شوند که عبارتند از : استخرهای عمومی و استخرهای خصوصی.
استخرهای عمومی شامل استخرهایی می شوند که در مجموعه های ورزشی برای استفاده عموم ساحته می شوند که خود به دو دسته استخرهای سرپوشیده و استخرهای فضای باز تقسیم می شوند.
طراحی استخرهای شنای سرپوشیده و فضای باز در مجتمع های بزرگی که این استخرها درکنار یکدیگر ارائه می گردند، طراحی باید به گونه ای باشد که امکان استفاده از هر دو فضا به طور مجزا برای خانواده ها فراهم گردد و همچنین نوع کاربری آن در طول زمستان و تابستان از نظر الگوهای آب و هوایی فصلی مورد نظر قرار بگیرد.
نکته: هدف از ارتباط میان فضاهای استخر سرپوشیده و سرباز، ارائه خدمات بهتر در زمان خارج فصل می باشد که برای این منظور ارتباط میان دو استخر را ترجیحا می توان با ارتباط قسمت های کم عمق از طریق کانال شنا انجام داد.
استخر شنای خصوصی
به استخرهایی اطلاق می گردد که در مجتمع های مسکونی یا هتل ها اجرا می گردد. امروزه اینگونه استخرها نقش بسزایی در طراحی ساختمان های مدرن یافته است.

امکانات و تجهیزات مورد نیاز :
تجهیزاتی که برای یک استخر مورد نیاز است عبارتند از یک دستگاه تصفیه و فیلتر کننده آب،سیستم استریل کردن آب، موج گیر، بخش ضدعفونی کننده کف پا.
از عوامل تزییناتی استخر می توان به مواردی مانند نورپردازی در زیر آب، صفحات شیرجه، سیستم جریان مخالف آب، سایبان هایی برای جلوگیری از نور خورشید و سرسره ها اشاره کرد.
نکته:
کفپوش بخش های اطراف استخر معمولا از جنس سرامیک مقاوم در مقابل سر خوردن یا سنگ طبیعی می باشد که مقاوم در برابر سر خوردن و جهت شیب آنها باید به سمت استخر و کانال موج گیر باشد.
سونا
سونا چیزی بیش از نوعی حمام گرفتن است و از نظر بسیاری از مردم ، نوعی تزکیه یا تطهیر جسم و تقریباً یک آیین مذهبی محسوب می شود ولی امروزه بخشی ضروری از یک مکان ورزشی محسوب می گردد.
ساختار سونا
ساختار بلوک چوبی یا الوار رایج ترین ساختار برای سونا است و عایق حرارتی مطلوب در دیوارهای خارجی به حساب می آیند.
دیوارها از الوار های چوب نرم تو پر هستند. به استسناء محوطه اجاق ، پله ها و نیمکت ها از چوب های با فاصله ساخته می شوند تا جریان هوایی مطلوبی را فراهم آورد. نیمکت راس حدود یک متر زیر سقف قرار می گیرد.
طول نیمکت ها معمولاً حدود 2 متر است. تمام نوارهای چوبی باید از زیر میخ کوبی شوند تا بدن با گل میخ های داغ شده تماس پیدا نکند.
انواع سونا
سونا خشک: سنگ های بزرگ روی هم انباشته شده و با آتش ناشی از چوب به شدت حرارت داده می شوند سپس دود به وجود آمده از در خارج می گردد. هنگامی که سنگ ها بر افروخته شدند آتش را برداشته و بقایای دود را با پاشیدن آب خارج می کنند.کاربران می توانند از بوی دود مطلوب و بخار لذت ببرند.
سونا بخار:
در این سونا از یک اجاق سرامیکی یا فلزی استفاده می کنند که با گاز های ناشی از محفظه احتراق گرم می شوند.گرم شدن از طریق یک دریچه آتش از اتاق استحمام یا راهرو انجام می پذیرد
هنگامی که سنگ ها داغ هستند دریچه آتش بسته می شود و در بهای قسمت های بالایی اجاق به مقدار لازم باز می شوند تا قبل از ریختن آب روی سنگ ها هوای داغ خارج گردد.
کاربران سونا اول در هوای داغ و سپس در جریان بخار داغ خالص قرار می گیرند که این تناوب بین گرما و رطوبت باعث تحریک پر قدرت پوست گشته و مقاومت بدن را در مقابل بیماریها بالا می برد.توصیه می گردد بعد از سونا برای بالا بردن این اثر از حوضچه آب سرد استفاده شود.

جکوزی
جکوزی اولین بار توسط یک مخترع ایتا لیایی به نام کاندینو جاکوزی ( Candino Jacuzzi ) ساخته شد. طبق نظر بسیاری از محققین یکی از بهترین وسایل جهت تجدید قوای بدن پس از یک روز سخت کاری استفاده از آب درمانی و جکوزی به اصطلاح رایج تر می باشد.
آب و هوا توسط سیستم پمپ با یکدیگر ترکیب گشته و با فشار معینی به نقاط حساس بدن وارد وارد می گردد که باعث رفع خستگی و کوفتگی عضلات ، تسهیل در جریان خون ، دفع سموم و تیونینگ عضلات می گردد.جکوزی ها دارای انواع متفاوتی بوده و توسط جت های مخصوصی آب و هوا با فشار قابل تنظیم به داخل وان وارد می شود.


تعداد و ابعاد این جت ها در جکوزی های مختلف تغییر کرده که به مدل جکوزی و نوع طراحی آن بستگی دارد.به طور مثال در مدل هايی که برای تمامی بدن مانند کمر، دست، گردن و پا طراحی شده تعداد و ابعاد صفحه جت ها بيشتر از مدلی می باشد که مخصوص کمر طراحی شده است.


در برخی از جکوزی ها ماساژ عضلات توسط حباب های هوای خارج شده از جت هايی که در کف وان تعبيه گشته اند انجام می پذيرند.
طيف های مختلف رنگی بر روی اعصاب تاثیر گذار بوده و می تواند به افراد حس آرامش يا انرژی ببخشد، برای رسيدن به اين منظور دربرخی از جکوزی ها يک کيت رنگی بر روی سيستم نصب شده که دارای چهار سیکل مختلف به صورت انرژی، تيونينگ، آرامش و ترکيبی می باشند و با استفاده از چهار طيف رنگی آبی، قرمز، زرد و سبز اين امر ميسر می گردد.

تجهیزات تسویه آب استخر


ندارند اما شكل ظاهري آنها و طرز ساخت و كاركردن اشان با هم متفاوت است . امروزه سوناي هاي خصوصي داخل منازل و آپارتمانها و استخرهاي عمومي وجود دارند و بتدريج جزيي از معماري خانه هاي ايراني هم مي شود هر چند هنوز هم به سونا بعنوان يك موضوع لوكس و تجملاتي نگريسته مي شود كه مخصوص طبقات مرفه است اما با آگاهي يافتن عموم جامعه از فوائد و منافعي كه سوناي براي آنها دارد و با بررسي هزينه ساخت سونا كه حتي مي تواند توسط افراد خوش ذوق و فني در داخل خانه هايشان با كمترين هزينه ممكن ساخته شود ؛ من اطمينان دارم كه سونا رفتن جايگاه خودش را در فرهنگ ايراني پيدا خواهد كرد و از يك موضوع شيك و تجملاتي به يك نياز ضروري مانند استحمام كردن تبديل خواهد شد .


نوع دیگری از سیستم تسویه آب استخر
سونای بخار
عبارت است از اطاقي شبيه حمام كه داخل آن (كف و ديوارها و سقف ) تمام بوسيله كاشي . سراميك هاي كوچك پوشانده شده است بطوريكه كاملا قابل شستشو مي باشد . عموما حرارت اينگونه سونا حدود 80 درجه سانتي گراد است سونا رفتن باعث تعريق و ايجاد آرامش در بدن مي شود و فوائد بهداشتي فراواني براي انسان دارد . كلمه سونا برگرفته از يك كلمه فنلاندي ساونا : savuna” كه به معني قرار گرفتن در دود است .




در زمانهاي قديم سونا را بصورت سوراخ خاي بزرگي رد داخل زمين مي ساختند كه مي توانست كل يك قبيله يا اجتماع را در خود جاي دهد . و درمركز آن حفره يا براي آتش برپا كردن در نظر مي گرفتندو ورودي اين سوراخ زير زميني را هم به منظور ممانعت از ودود آب باران و بيرون رفتن گرما با يك سقف مي پوشاندند .

سونا از سال 1700 ميلادي بعنوان در حمامهاي عمومي مورد استفاده قرار داشته است .

در اين اتاق دريچه هاي براي ورود بخار در نظر گرفته شده است . آب در محلي خارج از اين اتاق گرم شده و بصورت بخار در مي آيد و سپس بخار آب وارد اتاق مي شود به اين ترتيب با اتاقي مملو ازبخارهاي داغ آب مواجه هستيم كه محل بسيار مناسبي براي گرم شدن و عرق كردن بدن است . اين اتاق هاي معمولا آنچنان مملو از بخار هستند كه به زحمت مي توان چيزي را ديد . جديدا از لامپ هاي هالوژن پر نور براي اين گونه سوناها استفاده مي كنند چون گرما و حرارت به اندازه كافي بدن را تحت فشار قرار مي دهند و ديگر نبايد بگذاريم تاريكي هم به آن اضافه شود . اين براي سوناهايي است كه با استفاده از ديوارهاي عادي ساخته مي شوند ولي من سوناهايي را ديده ام كه با استفاده از پلي كربنات و مواد مصنوعي شفاف ، امكان ورود نور از بيرون را فراهم مي كنند و ديگرنيازي به نور مصنوعي نيست . هر چند همين نوع از سونا ها نيز رد شب نياز به روشنايي دارند .


بحث هاي بسيار طولاني و بي انتهايي در جريان بوده كه كدام يك از اين نوع سوناها بهتر است و بر ديگري ارجحيت دارد . ما در اين مورد بعدا توضيح خواهم داد فقط در اينجا به اجمال يادآوري مي كنم كه سونا ها همانطوريكه در مقدمه گفته شد تفاوت ماهيتي با هم ندارند و همه تقريبا نتايج يكساني دارند و اينكه كداميك را به ديگري ترجيح دهيم بيشتر به سليقه شخصي و علاقه افراد بر مي گردد . هر چند اينجا در ايران اين موضع به امكانات هم بستگي دارد . چون مثلا

وقتي براي ما استفاده از سوناي بخار و ساخت آن امكان پذير نيست ناچار بايد از نوع ساده تر آن كه سوناي خشك باشد و هزينه كمتري دارد استفاده كنيم .
براي بعضي از افراد تحما سوناي خشك راحت تر است وبراي برخي نيز سوناي بخار . بهر حال هر دو نوع اين سونا ها براي بدن مفيد است و خواص خاص خود را دارد . بياد داشته باشيد كه سوناي خشك اگركاملا خشك باشد به ريه هاي آسيب مي رساند و براي مواردي كه دچار گلودرد و سرماخوردگي هستيد و خصوصا رد فصل زمستان ، استفاده از سوناي بخار بهتر است .

درجه حرارت سوناي بخار هم با سوناي خشك فرق دارد .
هشدار : هشدارها و نكاتي در مورد سونا
عمده ترين خطري كه استفاده از سونا دارد اين است كه ماندن بيش از اندازه در آن مي تواند در بعضي افراد باعث غش و ضعف ناشي از گرماي بيش از اندازه شود . افرادي كه مستعد ابتلا به اين وضع هستند بيشتر آنهائيكه هستند كه بيماري قلبي دارند يا اقدام به نوشيدن الكل كرده اند . به هيمن جهت نوشيدن مشروبات الكلي و همزمان رفتن به سونا كار اصلا درستي نيست . (ضمن اينكه مصرف مشروبات الكلي در همه حال امر مردودي است )

به همين جهت لازم است براي رعايت ايمني ، موارد زير مورد نظر قرار گيرد :

ازباعث افسردگي مي شود جريان خون به پايانه هاي عصبي را هم كند مي كند و در عمل باعث از كار افتادن آنها مي شود و باعث مي شود كه اثرات خوب ناشي از سونا را بي اثر سازد .

افراد مسن و پير بايد ميزان ماندن اشان را در سونا محدود كرده و زياد در سونا نمانند .
افرادي كه داراي بيماري قلبي هستند و يا ناراحتي تنفسي دارند بايد از رفتن به سونا اجتناب كنند و بطوركلي هر كسي كه داراي نارحتي مزمن است بايد ابتدا با دكترش مشورت كند و در صورت اجازه دادن پزشك از سونا استفاده نمايد .

نبايد قبل از رفتن به سونا غذا بخوريد.

از مصرف دارو به هنگام سونا خودداري كنيد – داروهاي تسكين دهنده ، داروهاي تحريك كننده و ساير داروهايي كه توسط پزشك تجويز شده است مي توانند باعث تغيير سوخت و ساز بدن شوند و در گرماي سونا اثرات نامطلوبي بر روي بدن بگذارند .
هرگاه احساس گيجي كرديد و يا مشكلي در تنفس اتان مشاهده نموديد و يا بطور كلي احساس ناراحتي به شما دست داد ، لازم است كه بلافاصله سونا را ترك كنيد . نوشيدن مشروبات الكلي خودداري كنيد . چون ضمن اينكه

هنگاميكه تصميم به استفاده از سونا گرفتيد ، اين كار را بتدريج و به آرامي شروع كنيد . درابتدا تا جايي كه برايتان امكان دارد و احساس راحتي مي كنيد در سونا بمانيد . و هر بار كه به سونا مي رويد مدت زمان ماندن در سونا را زيادتر كنيد تا بتدريج به ماندن در سونا عادت كنيد .

رفع مسئوليت : DISCLAIMER
زنان حامله يا كساني كه فشار خون بالا دارند و يا مبتلا به بيماري قلبي هستند بايد به هنگام استفاده از سونا به نكات احتياطي توجه كرده و حتما قبل از شروع برنامه هاي بخار درماني و سونا رفتن با پزشك خود مشورت نمايند .


چه سنگهايي براي قرار دادن بر روي اجاق سونا مناسب تر هستند ؟

بهتر است از سنگهاي آتشفشاني براي اين منظور استفاده شود . سنگهاي peridotite, olivine and vulcanite از اين خانواده هستند و براي اين كار مناسب هستند .

سنگ peridotite

استفاده از سنگهاي ولكانيت بعلت تميزي و داشتن سطح بزرگتر و داشتن كمترين مقدار رسوب ، مناسب تر مي باشند .

سنگهاي صاف موجود در كف رودخانه ها براي اين منظور غير ايمن بوده و مناسب نمي باشند . و نبايد مورد استفاده قرارگيرند .
•هزينه برق مصرفي اجاق ها در سوناي خانگي چقدر است ؟
اين سونا ها از يك هيتر 6 كيلوواتي استفاده مي كنند كه اگر سه بار در هفته هم مورد استفاده قرار گيرد هزينه آن حدود 4 دلار در ماه مي شود و اگز از هيترهاي 1/2 كيلوواتي استفاده شود هزينه آن حدود 5/1 دلار در ماه مي شود . چون اگر هيتر برقي بدرستي انتخاب شده باشد بايد بين 30 تا 45 دقيقه بتواند سونا را گرم كند كه واضح است به ابعاد سونا و شرايط آب و هوايي منطقه هم بستگي دارد

آيا اتاق سونا نياز به تهويه هوا دارد ؟
بله توصيه مي شود كه از يك سمت هواي تازه وارد سونا شود و از سمت ديگر خارج گردد و جرياني از هوا رد داخل سونا وجود داشته باشد بهتر است كه اين هوا از قسمت كف سونا عبور نمايد تا هواي داغ قسمتهاي فوقاني را تلف نكند . بطوريكه رد ساعت 6 بار عمل تهويه صورت گيرد . ( اين امر بخصوص در سوناهاي عمومي كه تعداد زيادي از افراد به دفعات متناوب از سونا استفاده مي كنند ضرورت دارد تا هواي داخل سونا را از آلوده شدن در امان نگه دارد .



سوناي مناسب افراد :

اينكه از كدام نوع از سونا استفاده كنيم موضوع چنان مهمي نيست بستگي كامل به سليقه و نظر افراد دارد . اصلا مي توان از هر دو نوع سونا بطور همزمان استفاده كرد كما اينكه در بسياري از مراكزي كه داراي سونا و استخر هستند هر دو نوع سوناي خشك و سوناي بخار را رد كنار هم دارند

بعضي ها سوناي خشك را بهتر تحمل مي كنندو بعضي سوناي بخار را .

پوستد بدن هم در اين ميان نقش مهمي دارد براي آنهائيكه پوستي خشك دارند استفاده از سوناي بخار بهتر است هر چند تمام انواع سونا اگر به مقدار زياد مورد استفاده قرار گيرد همان اثر خشك كنندگي دوش گرفتن زياده ازحد را داراست .

بدن ما بهترين وسيله براي قضاوت در مورد اين امر است كافي است كه ما سوناي خشك و سوناي بخار و يا تلفيقي از هر دو را امتحان كنيم بتدريج مشخص مي شود كه چه روشي را بايد در عمل مورد استفاده قرار دهيم .

سونا هم مثل بسياري از عادت ؛ نياز به استمرار دارد تا بدن به ان عادت كند بهتر است از همان دوران كودكي ، بچه ها را به سونا رفتن تشويق كنيم تا در بزرگسالي بصورت عادتي ثابت در آنها در آيد .





فصل دوم
روش انجام کار

گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :
بازدید از استخر کارگران :
با هماهنگی های صورت گرفته برای بازدید یکی از استخر های بزرگ در داخل کشور اقدام نمودیم ، در بازدید صورت گرفته به بررسی روش احداث و بخش های مختلف آن پرداختیم ، و تجهیزات را مورد بررسی قرار دادیم .

جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :
ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت و توسعه قرار گیرد در بخش ورزش هم احداث چنین طرحی مانند این طرح که تقاضای زیادی دارد استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، استفاده از تجهیزات کلاس A جهانی و بهره گیری از نیروی انسانی متخصص می تواند به داشتن خلاقیت و نوآوری در احداث استخری مدرن کمک شایانی نماید.


فهرست تجهیزات اداری :

فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :


مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :

توجیه اقتصادی محصول :


روشهای بازاریابی و تبلیغات :
در زمینه جذب مشتری می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش بلیت در بازار های داخلی.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید