بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

باستا نشناسی؛ در جست و جوی میراث فرهنگی

باستا نشناسی چیست؟

باستا نشناسی، علمی است که آثار باستانی و تاریخی را به منظور شناخت فرهنگ و شیوة زندگی انسا نها و جوامع گذشته، مطالعه و بررسی می کند

. بنابراین، باستان شناس، کسی است که بر اساس آثار باقی مانده از بشر، گذشتة انسان ها و جوامع انسانی و به ویژه تغییرات فرهنگی آنها را در طول زمان، بررسی و تحلیل می نماید.

هدف علم باستان شناسی:

 شناخت انسان و پژوهش در فرهنگ او

اسلاید 2 :

آثار باستانی و تاریخی، به تمامی اشیا، ابزارها، بناها و مکان هایی می گویند که ساختۀ دست بشر و محصول اندیشۀ او هستند.

مکان یا مُحَوَّطۀ باستانی: به جاهایی که باستان شناسان در آنجا آثار باستانی و تاریخی را مطالعه و در مواردی کشف می کنند، مکان باستانی گفته می شود.

برخی از آنها سکونتگاه روستایی یا شهری هستند که چند هکتار وسعت دارند؛ مانند شهر سوخته در ایران و شهر پمپئی در ایتالیا.

اسلاید 3 :

غارها، گورستانها و آرامگاهها نیز از جمله مکان های باستانی مورد توجه و علاقۀ باستا نشناسان هستند. اشیایی که از داخل گورهای باستانی به دست آمده اند و در موزه های جهان به نمایش گذاشته شده اند، یکی از جذابترین و پربیننده ترین آثار موز های هستند.

اسلاید 4 :

این اشیا و همچنین شیوۀ تدفین مردگان، معماری و مصالح آرامگاهها، اطلاعات ارزنده ای را دربارۀ نظام اجتماعی، باورها فرهنگ، وضعیت اقتصادی و میزان پیشرفت های فنی مردمان و جوامع گذشته ارائه می دهند. نقاشی ها و اشیای کشف شده از غارها نیز منبع ارزشمندی برای مطالعه و شناخت زندگی مردمان دوران پیش از تاریخ به شمار می روند.

اسلاید 5 :

برخی دیگر از آثار تاریخی بر سینۀ کوهها و صخره ها، کنده شد ه اند. در گوشه و کنار ایران به ویژه در فارس، همدان و کرمانشاه؛ سنگ نوشته ها، نقش برجسته ها و گوردخمه های متعددی بر دیوارۀ کوه ها و صخره ها نقش بسته اند و گوشه ای از فرهنگ و تمدن کهن ایرانی را به نمایش گذارده اند.

اسلاید 6 :

تپه های باستانی نیز یکی دیگر از مکانهای مهم باستان شناختی به شمار می روند. هنگامی که در دوره های زمانی مختلف به تناوب مردمانی در یک مکان سکونت نمایند، به تدریج چند لایۀ باستانی روی هم قرار می گیرند. تاکنون شمار زیادی از این تپه ها در ایران شناسایی و حفاری شد ه اند.

اسلاید 7 :

مراحل کار باستانشناسان

.1کشف و شناسایی

.2 حفّاری و استخراج

.3تنظیم اطلاعات

اسلاید 8 :

الف)  شناسایی و کشف

 نخستین گام باستا نشناسان، شناسایی و کشف مکان ها و مُحَوَّطه های باستانی و تاریخی است. البته برخی از آثار و بناهای تاریخی مانند تخت جمشید و طاق بستان بر روی سطح زمین قرار داشته و به آسانی قابل شناسایی هستند؛

اسلاید 9 :

راههای کشف آثار باستانی و تاریخی:

1- رجوع به کتاب های تاریخی، سفرنامه ها و … ،

2-  استفاده از ابزارها و فناوریهای جدید و پیشرفت های مانند پهپادها، رادارها، عکسهای هوایی، تصاویر ماهواره ای، روشهای الکترو مغناطیسی و سیستم اطلاعات جغرافیایی

اسلاید 10 :

ب)  حفّاری

 گام دوم فعّالیت باستان شناسی، حفاری برای بیرون آوردن و نمایان کردن آثاری است که در دل خاک قرار گرفته اند.

حفاری نیازمند دانش، تجربه و دقت فراوان است؛ چرا که ممکن است با کوچک ترین اشتباه، آسیب بزرگی به آثار و بناهای تاریخی در حال کاوش وارد شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید