بخشی از پاورپوینت

 

اسلاید 1 :

مقدمه

   خشونت بر مبنای جنسیت به عنوان یکی از اصلی ترین موارد  نقض حقوق زنان ونقض حقوق عام بشر تلقی می شود . خشونت علیه زنان حق برخورداری ایشان را از آزادیها و آسودگی ها بنیادین سلب می کند . این صورت از تجاوز به حقوق انسانی به هر فعل خشونت اطلاق می شود که به آسیب دیدگی یا رنج جسمانی ،جنسی یا روانی زنان منتهی می گردد.

   زنان و دختران در همه جوامع و در همه سطوح اجتماعی و اقتصادی درمعرض سوءاستفاده بهره کشی و  آزار جسمانی و روانی و جنسی قراردارند. خشونت علیه زنان در جوامع دارای  ریشه های عمیق تاریخی ،فرهنگی ، مذهبی واقتصادی است که در نهاد افراد جامعه درونی شده است.

اسلاید 2 :

تعریف   

.1هرعمل،خط مشی یا نگرشی که موجب صدمۀ روحی و جسمی در زنان شود تجاوز نامیده می شود.بر این اساس ، تجاور می تواند به وسیله یک فرد،گروه،موسسه یا اجتماع بر علیه حقوق زنان انجام گیرد.

.2سازمان ملل درسال 1993 خشونت را هر رفتار خشن وابسته به جنسیتی که موجب آسیب جسمی، جنسی یا روانی گردد تعریف کرده است.

اسلاید 3 :

انواع سوءرفتار

.1سوء رفتاربدنی: سوءرفتار بدنی یا ضرب و جرح یکی از آشکارترین نمونه های خشونت است که زنان با آن مواجه هستند. متاًسفانه بعضی فرهنگ ها کتک خوردن ازمرد را پذیرفته وحتی آن را به نوعی حق مرد می دانند زیرا همیشه این تصور وجود داشته است که زن جزو مایملک مرد است بنابراین او حق دارد ومی تواند هرگونه که بخواهد با زن برخورد کند که شامل هرگونه اقدام برای آسیب رساندن ،ترساندن یا کنترل روحی همسربرای مثال سیلی زدن،ضرب وشتم،پرتاب کردن اشیاءبه سمت همسر،سوزاندن اندام هاو...

.2سوء رفتار عاطفی : شگقت انگیزترین نوع سوء رفتار نسبت به زنان است برخلاف بدنی نهفته وتدریجی است واغلب طولانی مدت وبه صورت شوک روحی وعاطفی شدید است واحتمالاَ کمتر نتیجۀ مداخلۀ شخص مجرم می باشد . که احتمال خودکشی دراین نوع سوء رفتار بسیار زیاد است و یا ممکن است باعث انزوا یا پرخاشگری ، بیان افسردگی و بی توجهی شود.

اسلاید 4 :

  1. سوءرفتار جنسی: تجاوز جنسی عبارتی است که نمونه های متعدد اعمال زشت جنسی و خشونت جنسی نسبت به زنان را دربرمی گیرد وممکن است نتیجۀ سوء استفاده یا اعمال زور از طریق اعمال زور بدنی باشد.تجاوز به همسر در ازدواج ، تحمیل جنسی است. تجاوز آشنا تجاوز جنسی است که توسط مردی که زن او را می شناسد انجام می گیرد. تجاوز زناشویی عمدتا نوعی عمل خشونت آمیز و پرخاشگرانه است که درآن عمل جنسی برای آزار و اذیت و صدمه وضرب وجرح همسرانجام می شود. این زنان اظهارداشته اند که رابطۀ جنسی برای آنها خوشایند نبوده است، چراکه توسط شوهران شان به زور صورت گرفته است ، وقتی اززنان پرسیده شد که چرا مورد تجاوز قرار گرفته اند، 78 % آنها اظهار داشته اند به این دلیل که شوهران آنها بر این باور هستند که این کار مردانگی آنها را به اثبات می رساند. درمطالعه ای  پیامدهای روانشناختی تجاوز زناشویی مورد بررسی قرار گرفته است ،که پاسخ اکثریت زنان به همسران شان خشم بود.

      به هرحال زنانی که مکرراَ مورد تجاوز شوهران خود قرارمی گیرند، خود را سرزنش می کنند. تجاوز زناشویی نیز به نظرمی رسد که پیامدهایی برای ازدواج داشته باشد: زنان تجاوز شده احتمالا بیشتر اظهار می کنند که ازدواج آنها به مرور زمان بدترشده است. بنابراین ، پژوهش ها نشان می دهد که تجاوز زناشویی پدیدۀ واقعی است، که با کتک خوردن زنان همراه است وپیامد منفی دارد ، هم برای زنان هم برای ازدواج.

اسلاید 5 :

  1. 4. کنترل اساسی رفتار: که درآن شوهر فعالیت های همسر خودراازطریق آزاراو در پیوستنش به سازمان های اداری ، محدودیت تماس با همکاران و محدودیت مسافرت محدود نماید ، وی همیشه از روی حسادت و بدبینی به دنبال این است که همسرش اکثر اوقات کجا و همراه چه کسانی می باشد. شوهر تمام تماسها وحرکات اجتماعی زن را کنترل می کند ، حسادت و بدبینی بیشتر باعث گوشه گیری زن می شود و تعادل روانی او را به هم می ریزد.

 

اسلاید 6 :

خشونت کلامی:

    کلام ناخوشايند معمولا به صورت ناسزا، لحن خشونت بار، تحقير، ... موجب آزردگی ما را فراهم می کند.

   تحقير و مسخره کردن شخصيت زن در برابر فرزندان، دوستان، افراد فاميل: "نمی فهمی، نمی توانی، نمی دانی، نظر نده، حرف احمقانه نزن، چرا مثل بقيه زن ها / مادرها نيستی؟، ... "

   تحقير و تمسخر فعاليت زن در داخل خانه: ايراد گرفتن از آشپزی، خانه داری، بچه داری، مقايسه اين مهارت ها با زنان ديگر.زنان ايران در ميان انواع ۹گانه خشونت خانگی، بيشتر تحت خشونت های روانی و  کلامی قرار دارند.

اسلاید 7 :

خشونت پنهان:

   خشونت هايی وجود دارد که آثار مخرب آنها را به چشم نمی بينيم، اما تحمل شان بسيار دشوار است و پيامدهای آنها در خفا تحمل می شود:
 دروغ گفتن، نفقه ندادن، درد دل زندگی خصوصی با غريبه ها و همکاران کردن، به زن وخواسته های مطلوب او بی توجه بودن، دير به خانه بازگشتن، چشم چرانی کردن، قدرناشناس بودن،به قول و قرار  بی اعتنايی کردن، ...

   پس از تهديدها و خطرهای جسمانی، نا امنی عاطفی شايد بدترين شکل خشونت خانگی عليه زنان است که در کشورهای اسلامی به صورت چند همسری نيز نمود می کند.

اسلاید 8 :

چند همسری:

    در قوانين آورده شده که مرد حق دارد ۴ همسر عقدی داشته باشد و هر ساعتی که خواست زنی را صيغه کند. به نظر اين هيچ تفاوتی با برده داری ندارد. چون در عمل تعدادی زن را به دور خود جمع کرده و آنها را تحت تسلط خود گرفته است.
يک مرد مسلمان ايرانی هر لحظه که اراده کند می تواند زنی را صيغه کند که زمان آن از يک ساعت تا نود و نه سال متغير است و هيچ آمار دقيقی هم در دست نيست که چند مرد و چه تعداد زن صيغه ای وجود دارد.
با اينکه جامعه بيشتر تمايل دارد که با صيغه، روابط جنسی بين پسران و دختران جوان را در چارچوب قرار دهد اما صيغه بين مردان متأهل حتی در سنين بالا بسيار متداول شده است و قانون هم در اين مورد کاری انجام نمی دهد.
تعدد زوجات شوهر يا احتمال تمايل او به اختيار کردن چند همسر باعث شده است که بسياری از زنان مسلمان در اضطراب بسر ببرند و يا دچار افسردگی باشند.

    نا امنی عاطفی و اقتصادی ناشی از چند همسری مرد، سرزندگی و شادابی زنان را ضايع و شرايط را برای بروز انواع خشونت خانگی فراهم می کند.

اسلاید 9 :

آمار در ايران


آمارهای طرح ملی نشان می‌دهد که ۶۶ درصد زنان ايرانی، از اول زندگی مشترک شان تاکنون، حداقل يک بار مورد خشونت قرا گرفته‌اند.

   برای توصيف ابعاد خشونت خانگی عليه زنان در ايران، انواع مختلف آن را در هشت گروه تقسيم بندی کرده است : خشونت‌های زبانی، روانی، فيزيکی، حقوقی، جنسی، اقتصادی، فکری و آموزشی و مخاطرات خشونت جسمانی، شايع‌ترين نوع خشونت خانگی به ‌شمار می‌رود.

   قتل‌های خانوادگی، شديدترين نوع خشونت‌ خانگی است که بيشتر از طريق خفه ‌کردن و بين ساير افراد خانواده با چاقو انجام می‌شود.فقر و اختلاف‌های مالی مهم‌ترين عامل قتل‌های خانگی محسوب می‌شود.  بيشتر قربانيان اين نوع خشونت، زنان هستند .

اسلاید 10 :

خصوصیات شخصی صدمه زننده

.1ضعف درکنترل حرکات

.2عدم تحمل ناکامی

.3حسادت زیاد

.4عدم اعتماد

.5انتظارات غیرواقعی

.6وابستگی عاطفی نسبت به همسر

.7ناسازگاری بییش از حد دارند

.8دیگران رابه خاطر عصبانیت سرزنش می کنند.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید