بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

همانطورکه فلزاتی مانند لیتیم و منیزیم نقش بسیار مهمی در سنتز ترکیبات آلی دارند، فلزات واسطه هم بسیار مهم هستند. در این فصل واکنشهای شامل فلزات واسطه را مورد بررسی قرار می دهیم. در مقایسه با واکنشگرهای لیتیم و منیزیم که با مقادیر استوکیومتری بکار می روند بسیاری از واکنش های مربوط به فلزات واسطه فرآیندهای کاتالیتیکی هستند.

اسلاید 2 :

شیمی مربوط به ترکیبات آلی مس در سالهای اخیر پیشرفت زیادی داشته است. این امر شیمیدانان را بر آن داشت تا اثر نمک مس را بر روی واکنشهای معرف گرینیارد در ترکیب با کتونهای غیر اشباع مورد بررسی قرار دهند. واکنشگر گرینیارد در حالت عادی با این کتونها محصول افزایش 1و2 را بدست می دهد اما در حضور مقدار کاتالیتیکی از CuI محصول افزایش مزدوج یا 1و4 را حاصل می کند.

اسلاید 3 :

مطالعاتی بر روی ترکیبات آلی لیتیم در ترکیب با نمکهای مس انجام گرفته است.

اسلاید 4 :

گونه های R2CuLi به نام کوپرات شناخته می شود و به عنوان واکنشگر سنتزی بکار می روند.  

لیتیم دی متیل کوپرات در محلول معمولاً به صورت دیمر وجود دارد. نحوه ی قرارگیری لیتیم و اتم های مس به گونه ای است که یک شبکه ی تتراهدرال با چهار گروه متیل متصل به آن بوجود می آورد.

اسلاید 5 :

استخلاف های روی مس بر اساس اینکه از یک حدواسط سنتزی بگذرند اهمیت ویژه ای دارند. یکی از این ترکیبات استخلاف سیانید بر روی مس است که منجر به سیانوکوپرات   R2CuCNLiمی شود. این ترکیب در THF معمولاً به صورت دیمر وجود دارد.

اسلاید 6 :

ترکیبات سیانوکوپرات بسیار واکنش پذیر بوده و پایدارتر از دی آلکیل کوپراتها می باشند.

 این ترکیبات می توانند منجر به انتقال تنها یک گروه آلکیل شوند. این امر بویژه برای گروههایی که در حالت عادی بسختی منتقل می شوند مهم است.

اسلاید 7 :

در نوع دیگر از سیانوکوپرات گروه متیل و وینیل به اتم مس متصل هستند. این معرف در واکنش های افزایش نوکلئوفیلی گروه وینیلی را منتقل می کند.

تهیه ی این معرف از طریق جابجایی فلز به فلز انجام می گیرد. از جمله فلزات بکار رفته می توان از زیرکونیوم و قلع نام برد.

اسلاید 8 :

آلکیل سیانو کوپریتها 1:1 از برهمکنش مستقیم هالید با فلز مس در نتیجه ی کاهش نمک مس با لیتیم نفتالنید حاصل می شود. برای مثال معرفهای نیتروفنیل و سیانوفنیل مس از این طریق حاصل میشوند.

آلیل کلریدها و استاتها در حضور لیتیم نفتالنید و سدیم سیانید و لیتیم کلرید به معرف آلی مس تبدیل می شوند.

اسلاید 9 :

واکنشهای مهم ترکیبات اورگانو کوپراتها شامل جانشینی نوکلئوفیلی روی هالیدها وسولفوناتها، باز کردن حلقه ی اپوکسید، افزایش مزدوج به ترکیبات کربونیل غیراشباع و افزایش به آلکینها می باشد.

اسلاید 10 :

کوری و پوسنر کشف کردند که در ترکیبات آریل و آلکیل و آلکنیل لیتیم دی متیل کوپرات می تواند ید و برم را با متیل جایگزین کند. راندمان این واکنشها از معرف گرینیارد و لیتیم بالاتر است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید