بخشی از مقاله

چکیده –در این مقاله یک آنتن مایکرواستریپ فرکتالی برای کاربرد های چند بانده معرفی می گردد. در حقیقت این آنتن فرکتالی برای پوشش سه باند فرکانسی طراحی شده است. برای تحقق این هدف از فرکتال مربعی و فرکتال جدید Giusepe Peano استفاده شده است. در آنتن پیشنهادی از سیستم تغذیه کوپلاﮊ الکترومغناطیسی استفاده می شود. و برای ایجاد پلاریزاسیون دایره ای از اختلال ایجاد شده در قسمت های ویژه ای از ساختار فرکتال استفاده شده است. نتایج شبیه سازی و اندازه گیری برای تلفات برگشتی ورودی ، نسبت محوری و پترن های تشعشعی آورده شده است که این نتایج نشان می دهد که آنتن پیشنهادی یک آنتن ساده و فشرده است که برای کابردهای مخابرات بی سیم مناسب می باشد همچنین انطباق خوبی بین نتایج اندازه گیری و شبیه سازی وجود دارد.

کلید واﮊه- آنتن مایکرواستریپ ، پلاریزاسیون دایره ای ، فرکتال ،مینیاتوری کردن


-1 مقدمه ش

می دانیم که اندازه هاي آنتن محدودیتی بر باند فرکانسی آنتن است. رامزي نشان داد که اگر شکل یک آنتن فقط تابعی از زاویه باشد عملکرد آنتن مستقل از فرکانس است چون در آن صورت آنتن هیچ اندازه مشخصی ندارد که نسبت به آن تجانس پذیر باشد وآنتن پهناي باند بی نهایت دارد. آنتن مارپیچ یکی از آنتن هایی است که این ویژگی را دارد و نیز خاصیت خود تجانس پایه آنتن هاي متناوب لگاریتمی است.[1] اگر خواص ساختارهاي فرکتالی را به خاطر داشته باشیم دلیل استفاده از فرکتال ها معلوم می شود اولین دلیل این است که فرکتال ها هیچ اندازة مشخصی ندارند پس آنها در ساختارشان مقیاس هاي تجانس زیادي دارند از آن جا که در طراحی آنتن هاي مستقل از فرکانس باید از وجود اندازه مشخصه در آنتن اجتناب کرد، آنتنی که داراي چندین اندازة مشخصه است می تواند چندین طول موج انتشار داشته باشد2]و.[4 پس می توان انتظار داشت که ساختارهایی که خود شبیه هستند و کپی هاي فراوانی از خود در داخل ساختار با اندازه هاي متفاوت شامل می شوند ماهیتی مستقل از فرکانس و( یا حداقل چندفرکانسی) داشته باشند.[3]
در این مقاله یک آنتن چند بانده با استفاده از فرکتال هاي جدید معرفی شده است. آنتن معرفی شده با استفاده از سیستم کوپلاژ

الکترومغناطیسی تغذیه شده است. طراحی این آنتن براي کار در باند هاي ج zدنز،زحذسذع عکصکyح غپطصطکپب ئهتپئنض حبن ،

باند لغهعسطکژطد با بازه فرکانسی zدن لصحلسلذحل ، باند ؟َتذذحلتنغغغع با بازه فرکانسی zدنخنخحلسخحل که در واقع

یکی از باندهاي فرکانسی شAعح می باشد و باند1قع با بازه فرکانسی zدنلحزسخحخ می باشد. براي ایجاد پلاریزاسیون
دایره اي از اختلال ایجاد شده در قسمت هاي ویژه اي از ساختار فرکتال استفاده شده است. نتایج شبیه سازي و اندازه گیري براي تلفات برگشتی ورودي ،نسبت محوري و پترن هاي تشعشعی آورده شده است که این نتایج نشان می دهد که آنتن پیشنهادي یک آنتن ساده و فشرده است که براي کابردهاي مخابرات بی سیم مناسب می باشد.

-2 توصیف هندسه فرکتالی پیشنهاد شده

ساختار پایه اي آنتن پیشنهادي در این مقاله یک مربع می باشد. شکل 1 تکرارهاي اول و دوم براي این فرکتال مربعی نشان داده شده است. در این قسمت به منظور بررسی خواص کوچک سازي ساختار فرکتالی پیشنهادي، آنتن فرکتالی مربعی در تکرار اول را با آنتن مربعی ساده مقایسه می کنیم.


حشهه

یکی دیگر از فرکتال هاي مورد استفاده در این مقاله فرکتال کژککأطن می باشد که در زیر روند تولید آن نشان داده شده

است :

شکل:1 ساختار فرکتال مربعی

در حالت اول اندازه طول ه و دو پارامتر ذل و لل را که در

شکل (1) نشان داده شده اند، به منظور قرارگیري فرکانس رزنانس در حدود zدن2/45، به ترتیب برابر با عع30 ،2 و

2/5 انتخاب می کنیم.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید