بخشی از مقاله

تبلیغات چیست؟

تبلیغات یک فرایند است و نه یک رسانه با حقوق خاص خودش، اگر چه که تبلیغات به شکل های گوناگون رسانه ای برای ارتباط برقرار کردن بکار می رود. تبلیغات در ساده ترین شکل آن، روشی است که فروشنده یا صاحب کارخانه یک محصول، با مشتری و مصرف کننده از طریق یک رسانه یا رسانه های زیادی ارتباط برقرار می کنند. این امر می تواند به سادگی یک تابلو ((فروشی)) باشد که در تابلوی اعلانات یک سوپر مارکت قرار دارد.


فروشنده متوجه این موضوع است که محصولی برای فروش با قیمت داده شده به مردم می باشد تا کسانی که احتمالا این محصول مورد علاقه شان است، آن را بخرند. این موضوع شکل های ابتدایی تبلیغات را به یاد می آورد، هنگامی که کالاهای جدید و عجیبی با کشتی از خاور دور و هند (( مانند چای و چاشنی ها)) به اروپا فرستاده می شد، نیاز بود تا برای خرید آنها، توجه مردم به محصولاتی که تا آن زمان با آن مواجه نشده بودند، جلب شود.


در هر صورت، حتی تابلوی اعلانات یک سوپر مارکت ممکن است به عنوان یک مکان بازاریابی شلوغ در نظر گرفته شود. در حالی که آنجا ممکن است میزهای دیگری نیز برای فروش پیشنهاد شوند و آگهی های دیگری برای مصرف کنندگان خوانده شود. به خاطر جلب توجه مشتریان به یک آگهی مخصوص، شخص پیشنهاد فروش یک میز برای فروش را به صورت جالب و چشمگیری_ شاید با کاربرد ساده ای از رنگ _ ارایه می دهد.


آنها همچنین مجبور هستند تا بر منافع و سودهای محصول پیشنهادی خود تاکید کنند. تنها دو راه برای سود اساسی وجود دارد تا یک محصول با دیگر موارد و انواع مشابهش مورد مقایسه قرار گیرد. آن باید به صورت بهتر و یا ارزان تر یا (هر دو این موارد با هم) توصیف گردد.

بازاریابی: تبلیغات از کجا آمده است؟

تعداد زیادی از مردم فکر می کنند که بازاریابی فقط شامل فروختن و آگهی دادن است و متعجب نمی شوند که ما هر روزه در معرض بمباران تبلیغات تجاری تلویزیون، آگهی های روزنامه و فعالیت ها و تبلیغات پستی مستقیم هستیم. در هر صورت، فروختن و آگهی دادن تنها نوک کوه یخ _ قسمت کوچکی ¬_ از بازاریابی محسوب می شوند.


امروزه بازار یابی نه تنها به صورت منطق قدیمی آن مبنی بر فروش کالا درک می شود، بلکه در منطق جدید آن به منظور راضی و قانع کردن مشتریان بکار می رود. اگر فعالیت بازاریابان در مورد فهمیدن نیازهای مشتریان به خوبی انجام شود، محصولاتی بوجود می آید و توسعه می یابد که دارای ارزش بیشتری بوده و به نحو کارآمدتری قیمت گذاری شده، توزیع گردیده و ترویج و تبلیغ می شوند و این تولیدات خیلی آسان تر به فروش می روند.


بنابراین فروختن و تبلیغات کردن فقط قسمتی از مجموعه بزرگ بازار یابی به شمار می روند. مجموعه ای از وسایل بازاریابی که در جهت اثر گذاشتن بر مراکز فروش فعالیت می کنند.
مجموعه بازاریابی شامل اعمال و فعالیت های هر شرکت یا موسسه ای می شود که با آن می توان بر میزان درخواست و یا تقاضای محصولات آنها تاثیر بگذارند. احتمالات زیادی می تواند در قالب 4 گروه متنوع جمع بشود که به نام ((4 پی)) شناخته می شوند که شامل (محصول)، (قیمت)، (مکان) و (تبلیغ) می باشد.


محصول: محصول به معنای ترکیبی از کالاها و خدماتی است که کمپانی به بازار مورد نظرش ارایه می دهد. بنابراین، محصولات و قطعات شرکت فورد تشکیل می شود از پیچ و مهره، شمع، پیستون، چراغ اصلی و هزار قسمت دیگر می شود. فورد محصولات را به شیوه های گوناگون و به صورت انتخابی ارایه می کند.
ماشین به صورت کامل سرویس شده و یک وارانتی _ ضمانت نامه به شرط تعویض _ است که شامل بیشتر قسمت های محصول از جمله لوله اگزوز هم می شود.

قیمت: قیمت مقدار پولی است که مشتریان باید برای بدست آوردن محصول بپردازند. محاسبات شرکت فورد قیمتی را برای مصرف کننده پیشنهاد می کند که ممکن است واسطه ها و یا فروشندگان برای هر قطعه محاسبه نمایند. اما فروشندگان محصولات فورد به ندرت همه هزینه های قطعات را با هم مطالبه می کنند.


در عوض آنها با هر قیمتی با هر مشتری معامله می کنند، با او چانه می زنند، به او تخفیف می دهند، با مبلغی پول ماشین کهنه را با ماشین جدید عوض می کنند و شرایط اعتباری برای تنظیم موقعیت رقابت تجاری و آوردن قیمت به سطح توانایی و ادراک خریدار برای پرداختن ارزش ماشین انجام می دهند.

مکان: مکان شامل فعالیت های شرکت می شود که در آنجا محصول برای رسیدن به دست مصرف کننده ایجاد می شود. شرکت فورد مجموعه بزرگی از نمایندگی های فروش است که هر کدام به طور مستقل، مالک محسوب می شوند و مدل های مختلف فراوانی از محصولات شرکت را می فروشند و اداره می کنند. شرکت فورد این فروشندگان و توزیع کنندگان را با دقت بسیار زیادی انتخاب و به صورت قوی از آنها پشتیبانی و حمایت می کند.


توزیع کنندگان صورتی از موجودی های اتومبیل های فورد را در دست دارند، آنها را به خریداران مستعد و توانا نشان می دهند، بر سر قیمت ها چانه می زنند، فروش را انجام می دهند و پس از فروش، به ماشین ها سرویس و خدمات پس از فروش ارایه می دهند.

تبلیغ: تبلیغ، فعالیت هایی است که امتیازات و برتری های محصول را بیان می کند و مصرف کننده مورد نظر را برای خرید محصول قانع می کند. شرکت فورد سالانه بیشتر از 1.1 بیلیون دلار برای تبلیغ شرکت و محصولاتش به مصرف کنندگان هزینه می کند. فروشندگان و نمایندگی های فروش نیز از طریق خریداران مستعد و قانع کردن آنها مبنی بر اینکه فورد برای آنها بهترین ماشین است،در این کار _تبلیغ_به شرکت کمک می کنند.
شرکت فورد و فروشندگان آن به شیوه خاصی تبلیغ می کنند. _ فروختن بخش کوچکی از سرمایه ای است که بازگردانده می شود._ و به عنوان انگیزه و محرکی برای خرید اضافی و بدست آوردن سود بیشتر. یک برنامه بازاریابی مطلوب، ترکیبی از همه این مجموعه عناصر بازاریابی را داخل یک برنامه هماهنگ و یکپارچه برای بدست آوردن موفقیت اهداف بازاریابی شرکت، بوسیله رساندن ارزش به مصرف کنندگان طراحی می کند.


مجموعه بازاریابی از مجموعه ابزار تاکتیکی برای ایجاد یک موقعیت قوی در بازارهای هدف تشکیل شده است.
در میان این (4 پی) برای مجموعه بازاریابی، تبلیغ یا ترویج مورد مهمی است که ما به آن علاقه مند هستیم.بازاریابی یکی از شاخه های تبلیغ یا ترویج محسوب می شود.

روش هاى عمومى در تبليغات
تبليغ عبارت از پيامى است كه به منظور ترويج عقيده و يا كالايى از طرف يك منبع به گروه هاى خاصى يا تمام جامعه منتقل شود و براى انجام آن پول پرداخت گردد. تعريف ديگرى در مورد تبليغ به اين بيان است كه تبليغ خود هدف نيست بلكه وسيله اى براى رسيدن به هدف و هميشه تا حدى كه ممكن است تصور شود، موثر واقع نمى گردد. با اين دو تعريف، امروزه استفاده از هر روشى در تبليغات، بستگى به هدف هاى تبليغاتچى و عوامل محيطى او دارد. پس روش هاى عمومى تبليغات عبارتند از:
۱- روش نمادگرايى: در اين روش از يك نماد براى تحريك عكس العمل هاى عمومى و جمعى استفاده مى كنند. براى مثال در تبليغ روغن موتور خودرو مى شود از نماد ببر استفاده كرد چون ببر جانورى تندرو است و تداعى سرعت را مى كند.


۲- روش تكرار: تكرار يك پيام، تاثير آن را براى مخاطبان افزايش مى دهد و پيام براى مدت طولانى تر در حافظه آنها باقى مى ماند.
۳- روش مبالغه: به منظور دامن زدن به هيجانات عمومى و بهره بردارى از آن در جهت هدف هاى تبليغاتچى، ابتدا مسئله اى پيچيده را ساده نموده، سپس جنبه هايى از آن را بيش از حد بزرگ مى نمايند و به صورت مبالغه آميز ارائه مى دهند.


۴- روش آشنايى: پيام گيران به ندرت تحت تاثير تبليغاتى قرار مى گيرند كه از جانب افراد ناشناس صورت مى پذيرد اما تاثير پيام هايى كه از جانب افراد آشنا و محبوب صورت مى گيرد بيشتر است.
۵- روش دنباله روى: انسان به طور غريزى براى بقا و امنيت زندگى سعى مى كند كه در حد امكان با ديگران همراه باشد و در جهت منافع خود، از تكروى و كشمكش و اصطكاك اجتماعى پرهيز نمايد. سياست اين روش تبليغاتى معمولاً اين است كه همه دارند اين عمل را انجام مى دهند، شما هم انجام دهيد.


۶- به كارگيرى آمار و ارقام: در اين روش به تبليغ روحيه اى علمى مى دهند و هدف تبليغاتچى توجيه موفقيت پيام و تقويت آن است.
۷- روش طنز: در قالب حكايت ها و گفتار هاى طنز آميز بسيارى از واقعيت ها و مقاصد تبليغاتى را مى توان چنان گنجانيد كه بيش از هر تفسير و تحليل تبليغاتى موثر باشد.

چگونه یک آگهی خوب بسازیم

بسیاری از آگهی‌ها و صفحات وب موفق با پیروی از فرمول آیدا (AIDA) تهیه و تنظیم می‌شوند،که بر اساس آن آگهی باید
1- توجه بیننده را جلب کند
2- رغبت و کشش ایجاد نماید
3- آرزو یا خواست بیافریند
4- به کنش یا عمل منجر شود


متاسفانه در اغلب موارد طراحان آگهی فقط به بخش اول این فرمول بها می دهند، یعنی می‌کوشند به کمک حروف درشت یا با دوز و کلکهای تصویری توجه بیننده را جلب کنند. بسیاری از وب سایتها هم با گرافیک پر زرق وبرق و نوشته‌ها و تصاویر چشمک‌زن و تند از همین روش پیروی می‌کنند

. این کارها مثل آنست که به طرف مشتری برویم، به صورتش زل بزنیم، شانه هایش را دو دستی بگیریم و به شدت تکان دهیم. به اینصورت توجه مشتری را جلب می کنیم، اما باید ازخود بپرسیم از ما خرید هم خواهد کرد؟ پس جلب توجه فقط قسمتی از کار است، نه همه آن!


اکنون خوب گوش کنید تا روش موثرتری را برای تبلیغ به شما معرفی کنم . . . روش درستی که در بیننده رغبت و کشش ایجاد می‌کند و به فروش ختم می‌شود. رمز کار این است‌:
آگهی خود را مثل یک گزارش کوتاه تنظیم کنید. به آن صورت کلیشه ای ندهید. از گرافیک پر زرق و برق، حروف کج و معوج، اشکال عجیب و غریب . . . یا هر چیز دیگری که برای بردن جایزه گرافیک تهیه شده است، دوری کنید!
به بهترین حالت ممکن بیاندیشید.


ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
* واژه آیدا (AIDA) ترکیبی اختصاری، متشکل از حروف اول کلمات انگلیسی Attention, Interest, Desire, Action است . تبلیغ
ساختار تبليغات در ايران
منبع :
علي اسكندري { فوق ليسانس تبليغات بازرگاني }

براي توصيف علمي ساختار تبليغات در ايران صنعت تبليغات كشور را مي توان به چهار بخش تفكيك كرد :

1 – دپارتمانهاي بازاريابي در موسسات توليد كالا
2 – كانونهاي تبليغاتي
3 – سازمانهاي اگهي دررسانه ها
4 – محيط تبليغات

هريك از اين 4 بخش مسائل مخصوص خودرا دارد هرچند در برخي موارد مسائل ساختاري تبليغات در كشور به هر چهار بخش مربوط ميشوند .

1 – دپارتمانهاي بازاريابي در موسسات توليد كالا

طبيعي است كه هر سازمان يا واحد توليد كالا و خدمات نياز به يك دپارتمان بازاريابي دارد كه بر امور تبليغات و بازاريابي كالاها و خدمات نظارت داشته باشد . دهها هزار واحد توليدي و خدماتي در كشور فعاليت دارند كه همه ي آنها به اين دپارتمان نياز دارند به همين دليل است كه كل دپارتمانهاي بازاريابي واحد هاي توليدي و خدماتي به عنوان يك بخش مهم از صنعت تبليغات كشور محسوب ميشود .

براي شرح مسائل ساختاري در اين بخش ميتوان فعاليتهاي عمده ي بازاريابي را به پنج مقوله ي اساسي تفكيك كرد :

1 – نظارت و طرح ريزي چرخه ي حيات كالا
2 – نظارت و طرح ريزي مشخصات اساسي برند (كالاي تجاري)
3 – انتخاب كانون تبليغاتي
4 – نظارت و طرح ريزي برنامه ي روابط عمومي
5 – نظارت و طرح ريزي ارتقاي فروش

مفاهيم : مكث و مسير در تبليغات

fixation به معني ثابت و فيكس شدن است اما در تبليغات به مكث و درنگ چشم در آگهي اطلاق مي شود كه مي تواند در يك آگهي در چند نقطه رخ دهد.


saccades مسير و راهي است كه چشم از يك مكث تا مكث ديگر (بر روي يك آگهي) طي مي كند.
به عبارت ساده تر پس تماشاي يك آگهي آميزه اي است از مكث (fixation) و مسير (saccades)
به اين ترتيب , درك اين دو نكته براي گرافيستها وطراحاني كه با آژانس هاي تبليغاتي كار مي كنند بسيار اهميت دارد

شش مرحله برای گسترش روابط عمومی
متخصصین بازاریابی به شما خواهند گفت که یک طرح ریزی خوب برای بهبود و توسعه روابط عمومی غالبا خیلی موثرتر از تبلیغات است.این مقاله طی شش مرحله ساده در ایجاد و گسترش هسته اصلی طرح روابط عمومی به شما کمک می کند.


مرحله 1: تعریف و نوشتن اهداف شما برای تبلیعات و طرحهای رسانه ای
چگونه طرح روش روابط عمومی خود را طراحی می کنید؟ آیا طراحی شما به منظور:
• کارشناسی روی همکاران شما، مطبوعات و جراید،یا ارباب رجوع و مشتریان شما می باشد؟
• ایجاد حسن نیت برای مشتریان،تهیه کنندگان یا عموم مردم می باشد؟


• جا انداختن و بالا بردن اعتبار مارک تجاری و تصاویر حرفه ای شرکت شماست؟
• آگاه کردن و ایجاد یک درک خوب از شرکت و خدمات شماست؟
• کمک کردن به شما برای معرفی یک سرویس یا محصول جدیدی به بازار است؟
• فروش و راههای رسیدن به آن است؟
• خنثی کردن فشار حاصل از تبلیفات منفی و یا بحران شرکت است؟


ممکن است متعجب شوید که چرا در ابتدای این مقاله که هدف آن چگونگی ایجاد و گسترش طرحهای تبلیغاتی می باشد این سئوالات از شما پرشیده می شود؟جواب ساده است .در حقیقت مهمترین چیز برای موفقیت در امور رسانه ای و تبلیغات تشخیص و تعریف هدف است.با ایجاد یک هدف شفاف در ذهن شما کار اصلی و بنیادی را برای تکمیل سایر مراحل این مقاله انجام داده اید.
مرحله 2: اهداف حود را برای رسیدن به هدف مرحله یک تعیین نمایید.بسیار مهم است که اهداف شما معین،قابل اندازه گیری،نتیجه بخش و زمان آن مشخص شده باشد.این اهداف باید در راستای اهداف حرفه ،فروش و بازاریابی شما نیز باشد.


مرحله 3 : مشخص کنید که چه کسانی مستمعین شما برای این طرح هستند.پیام کلیدی شما چه باید باشد؟
مرحله 4 : یک برنامه زمانی برای اجرای طرح روابط عمومی خود بنویسید.بین طرح روابط عمومی خود و امور فروش و بازاریابی هماهنگی برقرار کنید.


مرحله 5 : طرح حمله تبلیغاتی خود را مشخص کنید.از چه ابزار تبلیغاتی برای رساندن پیام خود به عموم استفاده می کنید؟مثلا ممکن است شامل موارد ذیل باشد:
• مطبوعات و جراید
• مقالات
• کنفرانسهای خبری ،مصاحبه و ...
• رادیو،تلویزیون یا مصاحبه های مطبوعاتی
• سمینارها


مرحله 6 : نتیجه هرکدام از شیوه های روابط عمومی خود را بنویسید و بعد از انجام هر کدام ازاین شیوه ها نتایج را بررسی کنید.آیا به مقاصد و اهداف تعیین شده خود برای این شیوه رسیده اید؟آیا باید طرح اصلی را تغییر دهید؟اگر باید تغییر دهید چرا و چگونه؟
آلودگی بصری بخاطر تبلیغات
در شهر تهران علاوه بر آلودگي هوا آلودگيهاي بصري هم مردم را اذيت مي كند ولي مردم خودشان متوجه نيستد و نمي دانند كه آلودگيهاي بصري هم ميتواند پيش زمينه اختلالات حسي وعاطفي و تصويري آنها باشد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید