مشاوره با استاد راهنما
۱- به محض شروع به نوشتن پایان نامه، مشاوره با استاد راهنمای خود را آغاز کنید. در این مرحله با استاد راهنمای خود در مورد ساختار کلی پایان نامه و راهبرد شخصی تان برای نوشتن آن بحث کنید.
۲- حتی هنگامی که کاملاً مشغول نوشتن هستید، تماس خود را با استاد راهنما به طور منظم حفظ کنید. از شما انتظار نمی رود که در طی نوشتن پایان نامه خود کاملاً مستقل عمل کنید. نوشتن، بخشی اساسی از تربیت حرفه ای شما در دوره های تحصیلات تکمیلی است، اما هدایت و همفکری با شما درباره نوشتن، وظیفه اساسی استاد راهنمای شماست.
۳- برای فعالیت های خلاق چون برنامه ریزی و تجدید نظر در پژوهشی، مشورت های منظم ولی کوتاه با استاد راهنما بهتر از جلسات طولانی و زمان بر اتفاقی است. در بحث های طولانی هم شما و هم استاد راهنما بیشتر خسته شده و تمرکز و اشتیاق خود را درباره موضوع از دست خواهید داد.
4- شما باید بخشی هایی از پایان نامه تان را در فواصل زمانی به استاد راهنما نشان دهید. قبل از نشان دادن طرح اولیه به استاد راهنمای خود وقت زیادی را صرف کامل کردن یک بخش به شکل نهایی نکنید. در این صورت ممکن است شما شیوه اشتباهی را اقتباس کرده یا اشتباهات عمده ای را صورت داده باشید که مجبور شوید وقت زیادی را صرف بررسی میشود.
۵- طرح اولیه پایان نامه خود را در بخش هایی با حجم معقولانه به استاد راهنمای خود ارائه کنید. استاد راهنمای شما، نمیتواند هر بار یک یا چند صفحه محدود از پایان نامه شما را بررسی کند. از طرف دیگر او نمی خواهد که شما بخش انبوهی از پایان نامه خود را به وی عرضه کنید تا در یک هفته بخواند.
۶- در پایان هر جلسه بحث با استاد راهنمای خود، قرار و وعده ای را برای جلسه بعدی تنظیم کنید. بر سر آنچه شما باید تا جلسه بعد انجام دهید و در مورد آنچه در جلسه بعد بحث خواهید کرد توافق کنید. این امر مهلت زمانی شما را برای کامل کردن بخش های پایان نامه مشخص می نماید. این مهلت ها انگیزه هایی عالی برای انجام کار هستند و لکن به خاطر داشته باشید که مسئولیت اتمام پایان نامه در مهلت زمان قانونی به عهده خود شماست.
۷-استاد راهنمای شما ممکن است درگیر مسئولیت های دیگری نیز باشد و عاقلانه نیست شما از او انتظار داشته باشید که همیشه در دسترس شما باشد. اگر سؤالاتی در مورد پایان نامه به ذهنتان رسید، آنها را یادداشت کنید و جلسه بعدی با او در میان بگذارید.