بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

واژه entrepreneur واژه ای فرانسوی است. و ترجمه تحت اللفظی آن تعهد کردن است و به معنی واسطه یا دلال است.

واژه نامه وبستر: کارافرین کسی است که متعهد می شود مخاطره های یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی و اداره و تقبل کند.

ديكشنري آکسفورد: کارآفرين فردی است كه شروع كننده يا سازماندهنده یك بنگاه تجاري است به خصوص كسي است كه درگير يك ريسك مالي ميشود.

اولین کارآفرین؟
قرن هفدهم: فرد بازیگر
قرن هجدهم: فرد ریسک پذیری که به کاربرنده سرمایه است نه تامین کننده ان( سرمایه گذار). توماس ادیسون: مخترع برق. الی ویتنی: فناوری تولید پارچه جین.
قرن بیستم: کارآفرینی= نوآوری = شخص است که چیزی بدیع را آماده بهره برداری کند.
سیر تکمیلی تعاریف کارآفرینی

اسلاید 2 :

کارآفرینی چیست؟
جین باپتیست سِی، اقتصاددان فرانسوی در قرن 19: معتقد بود، «كارآفرين با انتقال منابع اقتصادي، ارزش توليدات را از سطحي پايين به سطحي بالاتر تغيير ميدهد و بازده بيشتري ايجاد مينمايد.» اين مفهوم دربرگیرنده «خلق ارزش» در کارآفرینی است. (value creation)

جوزف شومپیتر: کارآفرینان نوآورانی هستند كه به «تخریب خلاق» دست میزنند. (Creative destruction)

پیتر دراکر: کارآفرینان را افرادی میداند که با بهرهگیری از فرصتها، خلق ارزش مینمایند. او معتقد است کارآفرین همواره به دنبال تغيير است، به آن پاسخ میدهد. مفهوم محوری او در تعریف، «فرصت» است. (opportunity)

هاوارد استیونسون :عنصر «تدبیر و کیاست» را به تعریف فرصت محورانه کارآفرینی اضافه مینماید. او قلب مدیریت کارآفرینانه را «جستجو برای کشف فرصت بدون توجه به محدودیت منابع موجود» میداند. او معتقد است کارآفرینان اجازه نمیدهند که محدودیت منابع آنان را محدود نماید. کارآفرینان منابع را به منظور رسیدن به اهداف کارآفرینانهشان ترکیب مینمایند.

اسلاید 3 :

مفهوم شناسی کارآفرینی
تعاریف کارآفرینی باید مفهوم خلق ارزشی را که سِی ارائه کرده است، نوآوری و عامل تغییر بودن در تعریف شومپیتر، جستجو برای کشف فرصت در تعریف دراکر و تدبیر و کیاست در تعریف استیونسون را دربرداشته باشد.

اسلاید 4 :

تعریف کارافرینی
کارآفرینی یا همان فرآیند کشف فرصت ها بیان میکند که چگونه افراد بصورت مستقل و یا در داخل سازمان ها، مسائل و چالش های ناشناخته را میبینند و چارچوبی جدید از ابزارها و اهداف ایجاد میکنند تا از آن ها استفاده کنند البته به شرط اینکه فرصتها ارزش لازم را برای آنها داشته باشد.
در راستای استفاده از فرصت ها، کارآفرینان کالاها یا خدماتی را به جامعه عرضه میکنند که مشتریپسند بوده و بازار یا محیط خواهان آنها است. بنابراین لازم است کارآفرینان اطلاعات کاملی از بازار و محیط داشته باشند. فرآیند مبادله و تعامل با محیط میتواند این اطلاعات را فراهم کند (جوانوویک ،۱۹۸۲، نقل از صالحی و شوقی،۱۳۹۱، ص۱۴).
کارافرینی یک علم میان رشته ای است.

اسلاید 5 :

دیدگاه های کارافرینی
دیدگاه های گوناگون ارایه شده است که عمده ترین آن ها عبارتند از:
دیدگاه اقتصادی: تعریف جوزف شومپیتر با رویکرد اقتصادی (1947): وی کارآفرینی را موتور توسعه اقتصادی می داند و از آن تحت عنوان تخریب خلاق یاد می کند و بیان می دارد که کارآفرین فردی است که ترکیبات جدیدی را در تولید ایجاد می کند (احمدپور داریانی و مقیمی، ۱۳۸۷، ص ۴۸). این دیدگاه بیشتر تمرکزش بر کسب سود، مدیریت ریسکها، ترکیب عوامل تولید، سازماندهی فرآیندهای تولید، کشف بازارها و تولیدات جدید، انطباق و سازگاری، غلبه برناکارآمدیهای بازار، تنوع محصول و نوآوری است(ملکی). 
دیدگاه روانشناسی:تعریف دیوید مک کللند با رویکرد روانشناسی (۱۹۹۱): انگیزه ها و نیازهای روانشناختی فرد وی را به سمت کارافرینی سوق می دهد. وی نیاز به موفقیت را یک عامل بالقوه در کارآفرینی مطرح کرد. نیاز به موفقیت، نوع خاصی از انگیزه است که شامل یک احساس درونی و قوی نسبت به موفقیت می باشد. مرکز کنترل درونی، نیاز به خودکفایی و استقلال طلبی و .

اسلاید 6 :

دیدگاه های کارافرینی
دیدگاه مدیریتی: تعریف پیتر دراکر با رویکرد مدیریتی(۱۹۸۵): کارآفرینی بهره برداری از فرصت ها برای ایجاد تغییرات است و کارآفرین همواره بدنبال تغییر، پاسخ دادن به آن و بهره برداری از آن بعنوان یک فرصت است. او معتقد است که مدیریت فعالیت های کارآفرینی به شکل تصادفی در سازمان ها اتفاق نمی افتد بلکه شرایطی باید فراهم شود:تا فرهنگ نواوری در سازمان ها اشاعه یابد. در حقیقت اندیشمندان حوزه مدیریت با رویکرد فرآیندی به تشریح مدیریت کارآفرینی و محیط کارآفرینانه در سازمانها پرداختند.
دیدگاه جامعه شناسی: رخدادها و سوابق تجربی، خانوادگی و کاری فرد را مورد بررسی قرار می دهد و آنها را محرک فرد در تصمیم به کارافرینی میداند.

اسلاید 7 :

در دوران معاصر، کارآفرینی رویکردی چند وجهی و پیچیده به خود گرفته است.
این تحولات و پیچیدگی ها، ارائه یک تعریف خاص و جامعه و یکپارچه از فرآیند کارآفرینی را دشوار کرده است.
در طول تاریخ، تعاریف متعددی از کارآفرین و فرآیند کارآفرینی ارائه گردیده است. با مطالعه تحقیقات انجام شده در این حوزه، میتوان مفاهیمی را یافت که در اکثر این تعاریف مشترک هستند. از جمله این مفاهیم عبارتند از : نواوری، ارزش آفرینی، فرصت طلبی، راه اندازی کسب و کار، خلاقیت، اشتغالزایی، استقلال طلبی و توفیق طلبی و نیاز به موفقیت. حتی برخی تعاریف، کارآفرینی را نوعی سبک زندگی در نظر گرفته اند و به توضیح درباره ویژگی ها و ابعاد آن پرداختهاند.

اسلاید 8 :

تعریف کارآفرینی
کارآفريني فرآيند خلق ابتكارها و نوآوريها و ايجاد كسب و كارهاي جديد در شرايط خطرخيز از طريق تشخیص فرصتها و بهرهگيري از منابع است که با هدف دستیابی به سود انجام می شود.

اسلاید 9 :

*کارآفرینی در چه قالبهایی رخ می دهد؟
جوزف شومپیتر: فرآيند كارآفريني را " تخريب خلاق" ، " Creative destruction" مي نامد . به این معنا که نوآوری “novelty" در کارافرینی یعنی انجام كارهاي جديد و يا ابداع روشهاي نوين که جایگزین روش ها و کارهای قدیمی میشوند. از نظر وي نوآوري درکارآفرینی می تواند در هر يك از قالب های ذيل رخ دهد.
ارائه كالاي جديد.
ارائه روش جديد در فرآيند توليد.
گشايش بازاري جديد.
يافتن منابع جديد.
ايجاد هر گونه تشكيلات جديد در صنعت.(سازماندهی)

کارافرین بودن الزاما نیازمند تولید محصولات و یا اختراعات جدید نمیباشد بلکه نیازمند فکر کردن برای تولید محصولات یا خدماتی است که برطرف کننده نیازهای مشتری به شیوه های جدید و برتر نسبت به دیگران باشد. (جلب رضایت بهتر مشتری= خلق ارزش بیشتر برای کسب وکار)
مثال: شرکت اپل و کارخانه فورد

اسلاید 10 :

برای تفکیک کارآفرین از غیر کارآفرین، ویژیگی های مختلفی شناسایی شده است و دو علم در این زمینه به بررسی پرداخته اند:
علم روانشناسی رویکرد ویژگی ها: کدام ویژگی های شخصیتی کارآفرینان است که آنها را از غیر کارافرینان جدا می کند؟ ویژگی های شخصیتی افراد است که موجب بروز کارافرینی در جامعه می شود.
علم جامعه شناسی رویکرد رفتاری: وقوع چه اتفاق هایی در زندگی افراد کارافرین آنها را به سمت ایجاد کسب و کار سوق می دهد؟ وجود یک بستر یا زمینه مناسب در جامعه عامل رخداد کارافرینی محسوب می شود.
کارافرین کیست؟
برای رخداد کارآفرینی هم به افراد کارآفرین نیازمندیم و هم به یک بستر مناسب
که فرآیند کارآفرینی را تسهیل نموده و از آن حمایت کند!

اسلاید 11 :

صفات مشخصه کارآفرینان
ویژگی های جمعیت شناختی(رویکرد رفتاری)
ویژگی های شخصیتی(رویکرد ویژگی ها)
متغیرهای مرتبط با سابقه و پیشینه
شرایط کودکی
سن
تحصیلات
پایگاه اجتماعی
متغیر های تجربی
الگوی نقش
تجربه کار قبلی یا نارضایتی از کار
عدم شناخت کارفرما از روحیه کارافرینانه فرد، موجب نارضایتی وی می شود:
از دست دادن یک نیروی آموزش دیده و فعال
ایجاد رقیب جدید برای خود
چالش های ذهنی مثبت
نیاز به موفقیت و پیشرفت
ریسک پذیری
گرایش به خلاقیت و نواوری
روحیه شکست ناپذیری
مرکز کنترل درونی
استقلال طلبی
اعتماد به نفس
تحمل ابهام
پشتکار بالا

اسلاید 12 :

فرآیند کارآفرینی

اسلاید 15 :

Entrepreneurial process

اسلاید 16 :

انواع کارآفرینی

اسلاید 17 :

کارآفرینی فردی: نوعی از كارآفريني است كه فرد به طور مستقل و بدون وابستگي به يك سازمان انجام مي دهد. اين نوع كارآفريني معمولا منجر به تاسيس يك شركت مي شود. هدف از این کارافرینی: دستیابی به استقلال، موفقیت و سود است
کارآفرینان فردی

اسلاید 18 :

مثالهایی از کارافرینان در حوزه سلامت

اسلاید 19 :

*انواع کارآفرینی
کارآفرین فردی
کارآفرین درون سازمانی (Intrapreneurship): کسی که زیر چتر یک شرکت محصولات، فعالیت ها و فناوری های جدید را کشف و به بهره برداری می رساند. نوعی کارافرینی در درون ساختار فعالیت اقتصادی شکل می گیرد (می تواند پلی میان علم و بازار باشد). عمده فعالیتهای کارافرین سازمانی در پاسخ به افزايش سريع تعداد رقبا و عدم اعتماد به شيوه هاي سنتي كسب و كار، شامل توسعه کالا و خدمات جدید، معرفی روش های جدید تولید، تشخیص بازارها و منابع خرید جدید و به طور کلی بهبود سازمان است.
شرایط سازمان: 1- افراد نوآور بتوانند به راحتی با مدیران و مسیولان صحبت کنند، 2- ارتباطی صمیمی بین مدیر و کارمند باشد. 3- از ایده های نو در سازمان استقبال شود. 4- کارکنان مجاز باشند بخشی از زمان خود را به فعالیت های شخصی بپردازند.

اسلاید 20 :

انواع کارآفرین درون سازمانی

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید