بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مواد محرک

اسلاید 2 :

آمفتامین و مواد محرک نوع آمفتامین، موادی با ساختار جایگزین فنیل اتیلامین، مانند آمفتامین، دکستروآمفتامین و متامفتامین را شامل می شوند. موادی که از لحاظ ساختار متفاوت هستند ولی تاثیرات مشابه دارند، مانند متیل فنیدیت، نیز شامل این مواد محرک می شوند.

اسلاید 3 :

این مواد معمولا به صورت خوراکی یا درون وریدی مصرف می شوند، هر چند که متامفتامین از طریق بینی نیز مصرف می شود. علاوه بر ترکیبات ساختگی نوع آمفتامین، مواد محرک مانند Khat نیز وجود دارند که بطور طبیعی یافت می شوند و از گیاه بدست می آیند.
آمفتامین ها و مواد محرک دیگر ممکن است از طریق تجویز برای درمان چاقی، اختلال کاستی توجه/بیش فعالی و حمله خواب به دست آیند. در نتیجه، مواد محرک تجویزی ممکن است به بازار غیر قانونی منحرف شود. تاثیرات داروهای آمفتامین و شبه آمفتامین شبیه تاثیرات کوکایین هستند..

اسلاید 4 :

گیاه قات (khat)، : گیاه گلداری که بومی بخش گرمسیری شرق آفریقا و شبه جزیره عربستان می باشد. این ماده در منطقه سعده یمن به طور وسیع کشت می شود. این ماده بسیار گران قیمت است. برگ گیاه قات تا یک هفته در یخچال قابل نگهداری می باشد و معمولا بصورت تازه مصرف می شود.
قات زدن: عمل مکیدت تدریجی شیره برگ گیاه قات را می گویند.

اسلاید 5 :

افرادی که مواد محرک نوع آمفتامین یا کوکائین را مصرف کرده اند می توانند به سرعت ظرف یک هفته دچار اختلال مصرف ماده محرک شوند هر چند که شروع همیشه به این سرعت نیست. صرف نظر از شیوه مصرف، تحمل در اثر مصرف مکرر روی می دهد

اسلاید 6 :

نحوه عملکرد
طی مصرف متامفتامین، سطوح مواد شیمیایی مغز افزایش می یابند. به تدریج نورون های تولید کننده آن ها آسیب می بیند و به تخلیه مواد شیمیایی منجر می شود. مصرف متامفتامین کارکرد مغز را تغییر می دهد. متامفتامین سطوح دوپامین و سرتونین را بیشتر از سایر مواد شیمیایی تحت تاثیر قرار می دهد. دوپامین که در احساس لذت نقش عمده ای دارد، بر حافظه، قضاوت و احساسات فرد تاثیر می گذارد. سرتونین نقش مهمی در خواب و اشتها، رفتار جنسی و خشونت ایفا می کند. مصرف طولانی مدت متامفتامین بویژه با دوزهای بالا منجر به تخریب شدید نورون های تولید کننده این مواد شیمیایی می شود. سرخوشی، سایکوز، سرکوب اشتها و انرژی زیاد ناشی از متامفتامین به دنبال تغییرات سلول های عصبی تولید کننده دوپامین و سرتونین ظاهر می شوند.

اسلاید 7 :

مسمومیت با مواد محرک
افرادی که دچار مسمومیت حاد شده اند ممکن است گفتار درهم برهم، سردرد، افکار ارجاعی موقتی و زنگ زدن گوش داشته باشند. امکان دارد که اندیشه پردازی پارانوئید، توهمات شنیداری در نظام حسی واضح و توهمات لامسه ای وجود داشته باشد، که فرد معمولا آن ها را به عنوان تاثیرات دارو تشخیص می دهند. تهدید ها یا نشان دادن رفتار پرخاشگرانه ممکن است روی دهد. افسردگی، اندیشه پردازی خودکشی، تحریک پذیری، فقدان احساس لذت، تغییر پذیری هیجانی یا اختلال در توجه و تمرکز معمولا در مدت ترک روی می دهند.

اسلاید 8 :

اثرات مصرف متامفتامین

اسلاید 9 :

افزایش سرعت ضربان قلب
خشکی دهان، تعریق، مردمک های بزرگ و سردرد
احساس پرانرژی بودن و اعتماد به نفس، بیقراری، هیجان، هشیاری و پرحرفی، مشکل خوابیدن، احتمال حملات پانیک
کاهش اشتها
احساس قدرت و برتری
اضطراب، خصومت یا پرخاشگری
اثرات کوتاه مدت مصرف متامفتامین

اسلاید 10 :

اثرات طولانی مدت
مشکلات خواب
اضطراب و تنش
افزایش فشار خون
ضربان قلب سریع و نامنظم
سوء تغذیه
سایکوز آمفتامین
پارانویا
توهم، رفتارهای عجیب و غریب
پرخاشگری

اسلاید 11 :

اثرات محرومیت
پرخوابی
افزایش اشتها
خستگی
اضطراب، افسردگی
تحریک پذیری
خواب ناآرام
حملات پانیک
افکار خودکشی

اسلاید 12 :

برای درمان اعتیاد به شیشه درمان دارویی جایگزین وجود ندارد. درمان ها مبتنی بر درمان علائم و نشانه های ناشی از قطع مصرف ماده و روان درمانی می باشد

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید