بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

به نام آنکه
جان را فکرت آموخت

اسلاید 3 :

با توجه به سهم 20 درصدي تعاوني ها در اقتصاد جهاني و همچنين جايگاه 25 درصدي سهم بخش تعاون در اقتصاد كشور و از طرفي با توجه به گستردگی مخاطبان این بخش با 15 میلیون نفر عضو (مستقیم) از جمعیت 74 میلیون نفری در تعاونی ها که با واگذاری سهام عدالت مسئولیت بیش از 40 میلیون نفر را نیز عهده دار شده است، بي گمان آموزش تعاون مي تواند نقش آفرین باشد.

مخاطبان آموزش تعاون شامل مديران ، اعضاء بازرسان و كاركنان شركت هاي و اتحاديه هاي تعاوني و نيز كليه علاقمندان به مباحث تعاون در سطح كشور مي باشند و از آنجاييكه همگي مخاطبان آموزش تعاون در رده سني بزرگسالي قرار دارند لذا در تدوين برنامه هاي آموزشي بايد به گونه اي عمل نمود كه كليه فراگيران مورد اشاره بتوانند از محتواي آموزشي مناسب بهره گيرند .

اسلاید 4 :

الف ) آموزش
1- نياز سنجي آموزشي
2- برنامه ريزي و تدوين برنامه سالانه آموزشي
3- طراحي و تدوين دوره هاي آموزشي كوتاه مدت و بلند مدت
4- توجه و تاكيد بر توسعه منابع انساني بخش تعاون با استفاده از سازكارهاي موجود
5- نظارت و ارزيابي فعاليت هاي آموزشي
6- توليد محصولات آموزشي اعم از كتاب و لوح فشرده
7- همكاري هاي بين المللي در زمينه آموزش تعاون
8- توسعه آموزش تعاون با بهره گيري از شيوه هاي نوين آموزشي از جمله آموزش الكترونيكي
9- سياستگذ اري جهت اجراي بهينه فعاليت هاي آموزشي در حوزه هاي عملياتي

اسلاید 5 :

ب ) ترويج
1- توليد و انتشار محصولات ترويجي تعاون شامل پوستر و بروشور ،لوح فشرده و كتابچه ترويجي
2- كمك به برگزاري گردهم آيي ها، همايش ها و جلسات ترويجي در حوزه هاي عملياتي
3- بهره گيري از رسانه هاي شنيداري ديداري و مكتوب در امر ترويج تعاون
4- برگزاري جشنواره هاي ترويجي از جمله جشنواره تعاوني ها برتر و جشنواره عكس تعاون
5- ترويج تعاون از طريق بازديد علاقمندان از تعاوني هاي نمونه و برتر
6- ايجاد واحد هاي مشاوره و راهنمايي و همچينين واحد هاي كارآفريني و تعاون در دانشگاهها و مراكز ديگر حسب مورد
7- كمك به برگزاري نمايشگاه هاي ترويجي با هدف معرفي توانمندي هاي بخش تعاون كشور
8- برگزاري كنفرانس هاي داخلي و بين المللي با موضوع آموزش و ترويج تعاون

اسلاید 6 :

فراگيران اصلي آموزش تعاون شامل :
اعضا
اعضاي هيات مديره،
مديران عامل،
بازرسان وكاركنان شركتها ي تعاوني و اتحاديهها
ساير علاقمندان به مباحث تعاون در كشور

اسلاید 7 :

1-آموزش حضوري:
در این شيوه پودمان های آموزشي تعاون با حضور فراگيران و مدرس در مكاني مشخص (كلاس ، كارگاه يا سالن) در مدت تعيين شده براي هر پودمان تشكيل ميگردد و حضور فراگيران در مكان مذكور الزامي است. و فراگيران اين دوره بايد حداقل داراي سواد خواندن و نوشتن باشند
2-آموزش غير حضوري :
در این شيوه فراگيران آموزش تعاون ملزم به حضور در مكان مشخص به مدت تعيين شده در مشخصات هر پودمان نميباشند و صرفا در جلسات توجيهي و رفع اشكال حضور مييابند و بعد از كسب آمادگي لازم در آزمون مربوط شركت ميكنند. شركت كنندگان در دوره غيرحضوري بايد حداقل داراي مدرك تحصيلي ديپلم باشند.

اسلاید 8 :

3- آموزش الكترونيكي
در اين شيوه آموزشي از پورتال آموزش تعاون كه بدين منظور طراحي گرديده و مديريت آن به طور متمركز در دفتر آموزش و ترويج قراردارد، برخي از دوره هاي آموزشي مورد نياز مخاطبان آموزش تعاون طراحي و در پورتال بارگذاري مي گردد . علاقمندان به آموزش تعاون مي توانند با مراجعه به اين پورتال از آموزشهاي مورد نياز بهره مند گردند.لازم به ذكر است از سال 1389 اين شيوه آموزشي مورد اجرا قرار گرفته و تعدادي از فراگيران از اين شيوه آموزشي استفاده نموده اند . ( گزارش تكميلي در اسلايدهاي بعدي قابل مشاهده است)

اسلاید 9 :

4- آموزش از طريق رسانه هاي ملي (صداو سيما)
به منظوور تعميم و گسترش آموزش تعاون در سطح كشور از شيوه آموزش از طريق رسانه ملي استفاده گرديده است ، به نحوي كه طي سالهاي آخير برنامه آموزش تعاون در قالب برنامه هاي راديويي و تلويزيوني تحت عناوين ”مدرسه راديويي“ و ”مدرسه تلويزيوني“ تعاون توليد و اجرا گرديده است .
5- آموزش از طريق تلفن گويا
يكي از پروژه هاي در دست اجرا در دفتر آموزش و ترويج تعاون، پروژه اجراي آموزش تعاون از طريق تلفن گويا است . هدف از اجراي اين پروژه تسهيل در كسب دانش و اطلاعات مورد نياز مخاطبان تعاوني مي باشد.

اسلاید 10 :

يكي از اقداماتي كه به منظور توسعه منابع انساني بخش تعاون صورت گرفته، طراحي و اجراي دوره هاي آموزشي بلند مدت در مقاطع كارداني – كارشناسي و كارشناسي ارشد مي باشد. تا كنون در اين خصوص 2 دوره ”كاردان امور تعاون“ و ”كارشناسي مديريت تعاون“ به شكل ناپيوسته، در قالب علمي – كاربردي طراحي شده كه در بالغ بر 20 مركز آموزش علمي – كاربردي تعاوني و غير تعاوني اجرا مي گردد .
در نظر است فارغ التحصيلان اين رشته ها در اركان شركت هاي تعاوني جاي گرفته و به اداره بهينه امور تعاوني ها كمك نمايند. همچنين در اين راستا هماهنگي لازم با دانشگاه آزاد اسلامي صورت گرفته تا دوره كارشناسي ارشد رشته مديريت تعاوني ها طراحي و اجرا شود .

اسلاید 11 :

به منظور تامین منابع آموزشي و ترویجی با هدف توسعه و ترويج فرهنگ تعاون در سطح جامعه، طي چند سال گذشته اقدامات مفيدي در راستاي توليد و انتشار محصولات آموزشي و ترويجي متناسب با سن و ويژگي هاي فراگيران بخش تعاون صورت گرفته است به نحوي كه بالغ بر 40 عنوان كتاب با محتوي صرفا آموزشي تاليف، چاپ و منتشرگرديده و بين فراگيران آموزش تعاون توزيع شده است. همچنین 15 عنوان بروشور ترويجي در اين راستا توليد و منتشرشده است. علاوه بر اين به منظور نشر فرهنگ تعاون در جامعه تعدادي كتب علمي و آموزشي نيز در گروه 110 توليد و منتشر گرديده است .با توجه به اختصاص 5 درصد برنامه آموزشي سال 90 به آموزش الكترونيكي در نظر است توليد و انتشار نشريات الكترونيكي در قالب مولتي مديا نيز مورد توجه و تاكيد قرار گيرد.

اسلاید 13 :

براي برنامه ريزي آموزشي ابتدا لازم است خطمشي كيفي و كمي آموزش سازمان، الزامات مديريت كيفيت، مديريت منابع انساني و طراحي فرآيند مناسب به عنوان يك درونداد مورد توجه قرار گيرد تا اطمينان حاصل شود كه آموزشهاي پيش بيني شده در راستاي تأمين نيازهاي آموزشي مخاطبان سازمان مي باشد.
از اين رو براي تدوين برنامه آموزش تعاون ابتدا بايد از طريق نيازسنجي آموزشي، نياز واقعي مخاطبين آموزش تعاون اعم از عمومي و تخصصي را مشخص و بر اين اساس نسبت به تدوين برنامه آموزشي سالانه اقدام نمود .لازم به ذكر است همه ساله با استفاده از يكي از روش هاي معتبر نيازسنجي در اين خصوص به شرح زير اقدام مي شود.

اسلاید 14 :

مكاتبه با دفاتر تخصصي وزارت جهت اعلام نيازهاي آموزشي تعاوني هاي تحت پوشش
مكاتبه با اتحاديه هاي سراسري جهت اعلام نياز اتحاديه ها و تعاوني هاي عضو
دريافت اطلاعات در خصوص دوره هاي پيشنهادي دفاتر تخصصي و اتحاديه هاي سراسري و انعكاس اطلاعات به ادارات كل تعاون استان ها
ارسال فرم نيازسنجي جهت تعيين نيازهاي آموزشي و تدوين برنامه هاي پيشنهادي ادارات كل
تعديل و نهايي سازي برنامه آموزشي هر استان

اسلاید 15 :

در اجراي طرح نياز سنجي به منظور ارتقا سطح دانش و مهارت موسسان ، مديران و بازرسان تعاونيها درباره اصول ، ارزشها و مقررات بخش تعاون ، اداره تعاوني، مقررات بانكي و نحوه تهيه طرحهاي كسب و كار ، گذراندن برخي پودمان هاي آموزشي همزمان با انجام تشريفات اداري مربوط به ثبت و تاسيس تعاوني ها و همچنين مديران جديد الانتخاب كه به دليل اعمال تغييرات ثبتني انتخاب مي گردند، پيش بيني و درقالب دوره هاي الزامي اجرا گردند. فهرست اين پودمان ها هر سال از سوي معاونت پژوهش ،آموزش وكارآفريني تعاوني ها تعيين و اعلام ميشود.

اسلاید 16 :

الف ) پودمان هاي عمومي
1- مهارت قانون و مقررات تعاوني
2- مهارت مديريت تعاوني
3- مهارت مالي
4- مهارت بازرگاني
5- مهارت كاربرد كامپيوتر
ب) پودمان هاي تخصصي توليد
1- صنعتي
2- كشاورزي
3- معدني
4- فرش و صنايع دستي

ج) پودمان هاي تخصصي توزيعي
1- اعتبار
2- عمران و مسكن
3 – مصرف
4 – حمل و نقل

د) پودمان هاي تعاوني هاي نوع جديد

اسلاید 17 :

الف )ارزشيابي دوره هاي آموزشي
ارزشيابي دوره هاي آموزشي به دو صورت انجام مي شود:
1 - ارزشيابي پايان دوره از طريق برگزاري آزمون
بعد از برگزاري هر دوره آموزشي برابر ضوابط و مقررات لازم است آزمون پايان دوره از فراگيران اخذ شده و بر اساس امتياز،گواهينامه پايان دوره آنان صادر شود.
2- ارزشيابي از طريق نظر سنجي از فراگيران
در پايان و يا طي برگزاري دوره آموزشي برگه ارزشيابي دوره در اختيار فراگيران قرار مي گيرد تا از طريق دريافت نظرات فراگيران بتوان در مورد مولفه هاي مهم دوره آموزشي از جمله استاد، فضاي آموزشي، تجهيزت آموزشي و منابع و محتوي آموزشي اطلاعات لازم را كسب نموده و بر اين اساس نسبت به رفع مشكلات و نارسايي ها به منظور توسعه كيفي آموزش اقدام نمود .

اسلاید 18 :

3- نظارت و ارزيابي فعاليت هاي آموزشي ادارات كل
به منظور كيفي سازي فعاليت هاي آموزشي، ادارات كل تعاون استان ها از طريق اعزام همكاران ستادي به ادارات كل تعاون، نسبت به نظارت و ارزيابي فعاليت هاي آموزشي اقدام مي گردد .
4- نظارت بر نحوه هزينه كرد اعتبارات آموزشي
پس از اجراي فعاليت هاي آموزشي و ترويجي اسناد هزينه ها ي مربوط به اين فعاليت ها كه از محل اعتبارات 4 درصد حق آموزش و تعاون، تامين مي گردد، جهت بررسي به دفتر ارسال گرديده و توسط كارشناسان مربوطه بررسي هاي لازم جهت انطباق اسناد هزينه با ضوابط و مقررات انجام مي گيرد و سپس مدارك جهت اقدام بعدي به بانك توسعه تعاون ارسال مي شود .

اسلاید 19 :

5 – نظارت بر فعاليت مراكز آموزش عالي (علمي – كاربردي )
به منظور بهبود فعاليتهاي مراكز آموزش علمي – كاربردي تحت پوشش بخش تعاون در قالب ماموريت هاي نظارتي اين مراكز، در مقاطع مختلف زماني مورد بازديد قرار مي گيرند.

اسلاید 20 :

با عنايت به نقش موثر فضاي آموزشي در ايجاد آرامش ، تمركز حواس و افزايش ضريب يادگيري مطالب ، كلاسهاي آموزشي و سالن هاي اجتماعات با شرايط و امكانات تعيين شده از سوي دفتر آموزش و ترويج در ادارات كل تعاون استانها و شهرستانهاي واجد شرايط ايجاد و تجهيز گرديده است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید