بخشی از مقاله

چکیده

محیطی که شرکتهاي ما اکنون در آن فعالیت میکنند محیطی است در حال رشد و بسیار رقابتی و شرکتها براي ادامه حیات مجبور به رقابت با عوامل در سطح ملی و بینالمللی و بسط فعالیتهاي خود از طریق سرمایهگذاريهاي جدید میباشند. شرکتها براي سرمایهگذاري احتیاج به منابع مالی دارند.تصمیمات مربوط به تأمین مالی مؤسسه، از مهمترین تصمیمات مدیریتمالی است تا جایی که اینگونه تصمیمات به علت آثاري که بر ساختارمالی شرکتها و منابع سرمایهگذاران دارند جزء تصمیمات استراتژیک مؤسسه تلقی میگردند. آشنایی با ساختارسرمایه که از ترکیب بهینهي بدهی و حقوق-صاحبانسهام براي تأمین منابع مالی مورد نیاز شرکتها تشکیل میگردد؛ میتواند براي این مهم ارزشمند باشد. در این مقاله به آشنایی بیشتر با ساختارسرمایه پرداختهایم.

واژگان کلیدي : ساختار سرمایه ، بدهی، حقوق صاحبان سهام.

-1 مقدمه

در این عرصه رقابتی کنونی شرکتها براي ادامه حیات مجبور به رقابت با عوامل در سطح ملی و بینالمللی و بسط فعالیتهاي خود از طریق سرمایهگذاريهاي جدید میباشند. شرکتها براي سرمایهگذاري احتیاج به منابع مالی دارند. تصمیمات مربوط به تأمین مالی مؤسسه، از مهمترین تصمیمات مدیریت مالی است تا جایی که اینگونه تصمیمات به علت آثاري که بر ساختارمالی شرکتها و منابع سرمایهگذاران دارند جزء تصمیمات استراتژیک مؤسسه تلقی میگردند. ساختارسرمایه از ترکیب بهینهي بدهی و حقوقصاحبانسهام براي تأمین منابعمالی مورد نیاز شرکتها تشکیل میگردد - خالقی مقدم، . - 1385دهه 1950، آغاز تغییرات اساسی در امورمالی شرکتها بود. که از آن جمله میتوان به تحقیقات دوراند - - 1952 و مودیگلیانی و میلر - - 1958اشاره کرد که یکی از نظریههاي ساختارسرمایه نیز به نام این دو نفرمشهور است.

عقدیده بر این است که شناخت و ارزشگذاري شرکتها بر اساس داراییها و چگونگی تأمین مالی آنان به شناخت ساختار سرمایه وابسته است بر اساس پژوهشهاي صورت گرفته، در شرایط خاص که بازار کارا نامیده میشود، ساختارسرمایه عامل اساسی در تعیین ارزش شرکت محسوب میشود - مودیگلیانی و میلر1 ،. - 1963درست از همین زمان بود که ساختارسرمایه و عوامل مؤثر برآن مورد توجه محققان قرار گرفت. از آن زمان تاکنون پژوهشهاي زیادي در ارتباط با تأثیر ویژگیهاي مؤثر بر ساختارسرمایه انجام گرفته است.توانایی شرکتها در تعیین منابع مالی مناسب، از عوامل اصلی بقا و رشد و پیشرفت هر شرکت به شمار می-رود.

مدیریت باید در زمان انتخاب روش تأمین مالی به هدف بیشینهسازي ثروت سهامداران توجه کند و با توجه به هزینهي منابع مختلف تأمین مالی و آثار این منابع بر بازده و ریسک شرکت به گزینش منابعی روي آورد که باعث به حداقل رساندن هزینهي تأمین مالی میشود. درواقع ساختارسرمایه، ترکیبی از بدهی و حقوق صاحبانسهام است که شرکتها به وسیلهي آن داراییهاي خود را در بلندمدت تأمین مالی میکنند. هدف اصلی تصمیمات ساختارسرمایه، حداکثرکردن ارزش بازار شرکت، ازطریق ترکیب مناسب منابع وجوه بلندمدت است. این ترکیب که ساختاربهینهي سرمایه نام دارد، متوسط هزینهي سرمایهي شرکت را حداقل میکند. راجان و زینگلاس - 1995 - 2بیان میکنند که ساختارسرمایه میتواند حسب هدف پژوهش به صورتهاي مختلف تعریف شود - محسنی ، :1391 . - 30

-2 تعاریف

-1 -2 ساختارسرمایه

تا کنون تعاریف مختلفی از ساختارسرمایه ارائه شده است که هر یک از تعاریف جنبهاي از روشهاي تأمینمالی را به ساختارسرمایه اطلاق میکند. در ذیل به برخی از این تعاریف اشاره شده است.
x به ترکیب منابع مالی گوناگون هر شرکت، ساختارسرمایه میگویند - قالیباف اصل ،. - 1384xاقلام ساختارسرمایه در سمت چپ ترازنامه درج میگردند و شامل بدهیهاي بلند مدت و حقوق صاحبان سهام هستند - ریموند پی .نوو، . - 488 :1388

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید