بخشی از مقاله

چکیده

هدف از پژوهش حاضر شناسایی عوامل جلب کننده و سوق دهنده گردشگری ورزشی استان کهگیلویه و بویراحمد بود. جامعه آماری این تحقیق شامل کلیه کارشناسان گردشگری و تربیت بدنی استان - ک.ب - که تعداد آنها 169نفر بود. نمونه آماری در این تحقیق 123نفرکه از طریق جدول جی مورگان برآورد شده است. در این پژوهش، از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که توسط 15 نفر متخصصین گردشگری و مدیریت ورزشی مورد تایید و روایی قرارگرفت. میزان پایایی پرسشنامه با استفاده ازآلفای کرونباخ 0/84 به دست آمد. به منظور تحلیل داده ها از آزمون توصیفی و استنباطی وspss.v.20 و همچنین برای آزمون سوالات تحقیق از آزمون فریدمن استفاده شد.

در این راستا محقق به این نتایج پی برد که مهم ترین عوامل جلب کننده کیفیت تسهیلات اقامتی ، سهولت در تهیه اقامتگاه و وجود مناظر زیبا و دیدنی در استان بود و از مهم ترین عوامل سوق دهنده آرامش و فرار از مشغولیت و تنش روزانه، شناسایی جامعه و اجزای جامعه و اولویت کاوش مکان های جدید و افزایش دانش و آگاهی با سفر به مکان های تاریخی و فرهنگی بود. لذا انتظار می رود برای جذب گردشگر به استان امکانات لازم با کیفیت مناسب ، تبلیغات به موقع و امنیت کامل را برای گردشگران فراهم کنند تا بتوانیم در این استان شاهد حضور گردشگران به صورت عام و خاص باشیم و امید است نتایج این تحقیق مورد استفاده مسئولین استان و سایر پژوهشگران قرار بگیرد.

واژه های کلیدی: عوامل جلب کننده، عوامل سوق دهنده، گردشگری ورزشی، کارشناسان گردشگری، کارشناسان ورزشی.

.1مقدمه

صنعت گردشگری در جهان توسعه فراوانی یافته است و بسیاری از کشورها از این راه توانسته اند وضعیت خود را بهبود ببخشند و از مشکلاتی مانند بیکاری، پایین بودن سطح درآمد سرانه و کمبود درآمد ارزی خویش بکاهند. صنعت جهانگردی بزرگترین و متنوعترین صنعت در دنیا به حساب می آید .بسیاری از کشورها این صنعت پویا را منبع اصلی درآمد، اشتغالزایی، رشد بخش خصوصی و توسعه زیرساختها میدانند. صنعت گردشگری امروزه به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را صادرات نامرئی نیز مینامند. یکی از انواع گردشگری که روز به روز طرفداران بیشتری پیدا می کند، گردشگری روستایی است و به نظر میرسد روستاها در آینده به یکی از مهمترین مقاصد گردشگران تبدیل شوند - دهنه سیری و همکاران، 1391و خطیب زاده و همکاران، . - 1392

دنیای امروز، دنیای تحولات سریع و گسترده در تمام ابعاد است. تجارت جهانی در ابتدای هزاره سوم نیز از این قاعده خارج نیست و در سطحی گسترده و با سرعت هرچه تمامتر متحول شده است. حال و هوای امروز تجارت نشان از جهانیشدن آن دارد، فرآیندی که منجر به حضور و رقابت تنگاتنگ ظرفیتهای مختلف تجاری شده است. تجارت به عنوان موتور رشد اقتصاد ملی، حلقه پیوند اقتصاد بینالمللی و اقتصاد ملی است. در بعضی از کشور ها علیرغم اقداماتی که در جهت رشد تجارت خارجی و حضور بیشتر در بازارهای جهانی صورت گرفته است. اما متاسفانه به لحاظ اصرار نابجا و اتکای بیش از حد به سیستم سنتی، هنوز تحولاتی که متناسب با شأن و جایگاه آن کشورها باشد در صحنه تجارت بینالمللی به وجود نیامده است.

بهرهگیری از برنامهریزیها، سیاستگزاریها، ابزارها، شیوهها و روندهای نوین تجارت بینالمللی رویکردی است که باید مورد توجه فعالان عرصه تجاری قرار گیرد - دولت آبادی و همکاران،1388 و تررو و کاوومن1، . - 2014 کشور ایران بر اساس اصل مزیت نسبی - جاذبه های تاریخی، فرهنگی و طبیعی متنوع - زمینه و استعدادهای بالقوه مناسبی برای احیا و گسترش صنعت گردشگری خود در اختیار دارد ولی بعلت وجود مشکلات اداری، سازمانی و موانع فرهنگی-اجتماعی صنعت گردشگری استان رونق مطلوب را ندارد و به عبارت دیگر حتی در حالت رکود قرار دارد. متوسط سهم درآمد ارزی گردشگری در ایران از کل گردشگری جهانی طی دوره های - 1344-46 - ، - 1357-67 - ، - 1368-72 - به ترتیب4درصد،6درصد و 3درصد می باشد - زارع بزک آبادی1374، به نقل از روشن پور. - 1386

برای گسترش فعالیتهای گردشگری در ایران، دولت بعلت داشتن مالکیت و اختیارات وسیع در عرضه این صنعت نقش تعیین کننده ای بر عهده دارد. علی رغم جذابیتهای متنوع ایران در زمینه های همچون آثار تمدن های باستانی و اسلامی، طبیعت چهار فصل، مردمانی با فرهنگهای متنوع و حتی پوششهای متنوع سنتی، هنوز نتوانسته ایم از مزیتهای خود در این زمینه استفاده کنیم. از بازار 700 میلیون نفری گردشگری جهان که ظرف سالهای 2005-2004به بالای یک میلیارد نفر رسید، سهم ایران حتی در جذب گردشگران کشورهای مسلمان هم بسیار ناچیز بوده است - همان منبع - .

بر این اساس با توجه به جایگاه این صنعت ضرورت دارد، تا از طریق انجام مطالعات متعدد علمی، زمینه ها و امکانات متنوع گردشگری کشور ایران و مناطق تابعه آن را که در ردیف 10 کشور برتر دنیا در زمینه های جاذبه های گردشگری هستند، مورد بررسی قرار گیرد - کیامهر،غلامرضا، . - 1385 در این راستا استان کهگیلویه و بویراحمد نیز همانند بقیه استان های کشور توجه جدی به این صنعت نداشته و بخصوص در امر ورزش، نه تنها سرمایه گذاری کافی را انجام نداده، بلکه سیاست های روشنی نیز تدوین نکرده است. در حالی که این استان از ظرفیت های شناخته شده و ناشناخته فراوانی در عرضه گردشگری ملی و بین المللی بر خوردار است. لذا ضرورت انجام تحقیق در این زمینه و در این استان احساس می شود.

محقق امیدوار است نتایج این تحقیق به مسئولین، برنامه ریزان و دست اندکاران ذیربط نسبت به توسعه همه جانبه گردشگری ورزشی اهتمام ورزند و با سرمایه گذاری فکری و مادی لازم در جهت توسعه صنعت گردشگری ورزشی در سطح استان توجه کافی به این امر را مبذول دارند. از این رو در این تحقیق سعی شد به مهم ترین عوامل جلب کننده و سوق دهنده موثرجهت بهبود گردشگری ورزشی از دیدگاه کارشناسان ورزش و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد پرداخته شود و برای محقق این سوال مطرح است که مهم ترین عوامل جلب کننده و سوق دهنده موثرجهت بهبود گردشگری ورزشی از دیدگاه کارشناسان ورزش و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد کدامند؟

.2روش تحقیق


پژوهش حاضراز نوع توصیفی B پیمایشی است که به روش میدانی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق کلیه کارشناسان گردشگری و تربیت بدنی استان کهگیلویه و بویراحمد در سال 1392 بود. که تعداد آنها شامل116 نفر در اداره های تربیت بدنی و 53 نفر در اداره های میراث فرهنگی و گردشگری - در مجموع - 169 بود. نمونه آماری در این تحقیق با توجه به

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید