بخشی از مقاله
چکیده
بازیافت در واقع فرآیند استفاده مجدد از مواد موجود کف سازی می باشد که دیگر برای استفاده موثر در ترافیک کارامد نیستند . طول مدت روسازی آسفالت احیاء شده بر حسب مقاومت شیار دار کردن و عمر خستگی مورد بررسی قرار گرفته بود . سه نوع عامل احیاء - سیمان آسفالت نرم ، سیمان آسفالت نرم مخلوط با بخار های سیلیکا و سیمان آسفالت نرم مخلوط با خاکستر بادی - در ساخت نمونه های بتن قالبی کف سازی آسفالت فشرده شده با غلتک اجراء شده اند .
ارزیابی عمر خستگی از طریق سه پارامتر منتخب یعنی شیب ، محل تقاطع و عمق شیار مورد بحث قرار گرفت که در 5000 دور اندازه گیری شده بود . نتیجه گیری شده بود که مخلوط کنترل در مقایسه با مخلوط بازگردانی دارای مقاومت بالاتر با شیار زنی بود . کم ترین کرنش کششی در مسیر چرخ می توانست در مخلوط کنترل نمود یابد در حالی که مخلوط های بازگرانی شده دارای کرنش کششی بالاتر هستند .
- 1 مقدمه
بازیافت روسازی ها را می توان به عنوان گزینه ای پایدار در نظر گرفت چون این روش یک فرآیند تولید با مزیت های زیست محیطی و اقتصادی می باشد . وقتی مخلوط روسازی به انتهای عمر سرویس دهی اش می رسد - PSI 0 - ، یکی از توصیه های عملکردی تجزیه یا بازگردانی است . استفاده از کف سازی آسفالت مرمت شده - - RAP فرآیندی محافظ محیط زیست و مقرون به صرفه از نظر اقتصادی در نظر گرفته می شود ؛ این فرآیند باعث میشود منابع طبیعی حفظ گردد و می توانست عملکرد ساختاری مشابه را در زمانی تولید نماید که با مخلوطهای آسفالت دست نخورده مقایسه شده اند.
- سارسام و الزبیدی . - 2014 مهم ترین ویژگی هایی که بایستی بررسی شده باشند عبارتند از مقاومت شیارشدگی و رفتار خستگی سیمان اسفالت بازیافت شده برای بهبود سرویس دهی ، کاهش هزینه های نگهداری و عملیات تعمیر ایمن. در بخش عمده کار تحقیقی بر روی ویژگی های فیزیکی مخلوط های بازگردانی شده بایستی کار انجام گیرد. - بقایی و همکاران 2011 ؛ حسین و یانجون 2012 - ؛ توجه کمی به طول مدت مخلوط های بازیافت شده معطوف شده است - القادی و همکاران 2007 ؛ کوپلند . - 2011 در واقع ، استفاده از RAP در ساختمان لایه روسازی راهها به یک شیوه مشترک در تعدادی از کشور ها تبدیل شده است .
اکثر رو سازی های آسفالتی انجام شده درکشور عراق به تعمیر و نگهداری یا مرمت نیاز دارند ؛ بنابراین پیشنهاد می گردد تا بازگردانی روسازی آسفالت یک فرآیند نگهداری ، مرمت یا حتی بازسازی در مبنای اقتصادی با ویژگی های قابل قبول باشد که بالطبع گزینه ای مناسب تر از سایر گزینه هاست . بررسی دقیق این مورد برای ارزیابی طول مدت آسفالت بازگردانی شده بر حسب عمر خستگی و پتانسیل شیارشدگی انجام گرفته بود که سه نوع عامل بازگردانی - سیمان آسفالت نرم ، سیمان آسفالت نرم مخلوط شده با بخار های سیلیکا و سیمان آسفالت نرم مخلطو شده با خاکستر بادی - در این بررسی اجراء شده اند .
لایه رویه در همان زمان خستگی و شیارافتادگی را تجربه نخواهد کرد ، شیارشدن در طول زمان تابستان در جایی رخ می دهد که دما تا 60 درجه سانتی گراد افزایش می یابد . از طرف دیگر ، کف سازی نهایی راه خستگی را در طول زمستان تجربه می کند که وقتی دما تا 20 درجه سانتی گراد یا کمتر سقوط می کند. چنین فرآیندی برای کل عمر طراحی رو سازی ادامه خواهد یافت . احساس شده بود که رفتار خستگی پذیری رو سازی بازگردانی شده بعد از تکرار فرآیند اثر چرخ می توانست شرایط میدانی واقعی را شبیه سا زی نماید که هدف اصلی بررسی میباشد .
- 2 مواد و مصالح
مواد پذیرفته شده در تحقیق تضمین شده بودند تا به طور محلی در دسترس باشند و از نظر اقتصادی سودمند باشند . این موارد را می توان به سه بخش دسته بندی کرد : ماده دست نخورده - پر کننده معدنی - ، مواد مرمت شده - کنترلی - و عوامل بازچرخه .
2-1 مواد کهنه شده
مخلوط آسفالت مرمت شده از طریق قلوه سنگ ها سیمان آسفالت با عمق کامل از بخش بزرگراه در استان بابیلون تهیه شده بود ؛ این بزرگراه در سال 1982 ساخته شده بود و به شدت بواسطه انواع ترک ها و شیارهای موجود در سطح از یین رفته بود . بخش خراشیده شده شامل آسفالت با پایه پایدار ضخیم لایه استر می باشد . مخلوط آسفالت مرمت شده تهیه شده تضمین شده بود تا بدون مواد زیان آور و رس شنی باشد که در بالای سطح جمع اوری شده بودند . مخلوط مرمت شده حرارت داده شده ، ترمیم گردیده و برای تست اندازه کاهش یافته بود .
نمونه معرف در معرض تست اشتعال مطابق با رویه بود تا محتویات پرکننده و مخلوط کننده ، ارتقاء و ویژگی های تجمیع را کسب گردد . جدول 1 یک سری ویژگی های مواد قدیمی بعداز تست احتراق را نشان می دهد . عمق کامل ماده شامل سه لایه سیمان آسفالت با ضخامت کل 26 سانتی متر و دو کاربرد اندود سطحی بود .