بخشی از مقاله
چکیده
این مقاله شامل فرآیند تفصیلی و نقشه راه " طراحی و پیاده سازی سیستم مدیریت بانکداری پرتابل و همراه با ساختار مبتنی بر تبلت و رایانش ابری به عنوان زیرساخت مدیریت عملکرد " به عنوان زیرساخت مدیریت دانش در سیستم مدیریت بانکداری و ایجاد سیستم مدیریت بانکداری موبایل و پرتابل با قابلیت کار در همه جا می باشد.
پیاده سازی سیستم مدیریت بانکداری مبتنی بر تبلت و پردازش ابری به منظور تبدیل فضای سیستم مدیریت بانکداری و محیط های کسب و کار به فضاهایی با انعطاف و قابلیت پاسخ دهی بالا و توانایی عرضه سریع خدمات و کالا به مشتریان سیستم مدیریت بانکداری و تبدیل سیستم مدیریت بانکداری به محیط چابک - Agile Environment - با استفاده از فناوری به روز و نوین تبلت ها - Tablet - میباشد.
در این مقاله به توصیف سامانه و فرآیندی پرداخته شده است که با بررسی جوانب متفاوت و تحول آفرین استقرار تبلتها - Tablet Deployment - در سیستم مدیریت بانکداری ها به جای کامپیوترهای رومیزی و لپ تاپ ها، می توان علاوه بر سرعت بخشی و چابکی به فعالیتهای سیستم مدیریت بانکداری، به وضعیتهایی رهنمون شد که کارمندان و اعضای سیستم مدیریت بانکداری در همه حال میز کار و کامپیوتر رومیزی خود را همراه دارند.
تبلتها با قابلیتهای فراوان و برنامههای کاربردی متنوع و نوین میتوانند تحول بنیادین در شیوه های نگرش به سیستم مدیریت بانکداری و فرهنگ سیستم مدیریت بانکداری ایجاد کنند. با عنایت به امکانات و پتانسیلهای معرفی شده در خصوص استقرارهای متفاوت تبلتها در سیستم مدیریت بانکداری و نیز یکپارچه شدن این تکنولوژی با فناوری هایی نظیر رایانش ابری یا پردازش ابری - cloud computing - ، می توان برای اولین بار و به شکلی نوین به پیاده سازی مدلهای پایلوت از بخش ها یا واحدهای سیستم مدیریت بانکداری و اداری با رویکردهای کسب و کار پرداخت که در آن تمامی یا قسمتی از سیستم مدیریت بانکداری به وضعیتهای مبتنی بر تبلت و پردازش ابری وارد شده است.
مقدمه
زمینه فنی مقاله استقرار تبلت در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می باشد که شامل یکپارچه سازی فرآیندهای مدیریت دانش سیستم مدیریت بانکداری از طراحی خط مشی تا تولید اپلیکیشن و آموزش کارکنان می باشد. این مقاله حاوی ارائه مدلی نوین از اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می باشد که با ترکیب فناوری تبلت ها و تکنیک برنامه ریزی منابع سیستم مدیریت بانکداری و یکپارچه سازی فرآیند از طراحی تا تولید اپلیکیشن و آموزش کارکنان توانسته است برای نخستین بار و به شکلی خلاقانه به مدل تازه ای از سیستم مدیریت بانکداری دست یابد.
در این مدل از سیستم مدیریت بانکداری می توانیم الزامات امنیتی بیشتری را در حوزه استقرار تبلت ها در سیستم مدیریت بانکداری اعمال کنیم و در نهایت به پیکربندی فنی ویژه ای برای دستیابی به سیستم مدیریت بانکداری دارای قابلیت یکپارچه و مبتنی بر تبلت نایل شویم. فرآیند ترکیب سیستم مدیریت بانکداری ها با فناوری تبلت ها و ایجاد اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری تبلت محور را می توان نقطه عطفی در حوزه جنبش نرم افزاری و انقلاب علمی و فناورانه در سیستم مدیریت بانکداری دانست.
شیوه های کلاسیک و رایج سیستم مدیریت بانکداری می تواند با حرکت در مسیر نقشه کامل فرآیند ترکیب سیستم مدیریت بانکداری های مبتنی بر تبلت و اکوسیستم پرتابل و ایمن به تحول اساسی در نگرش به مفهوم سیستم مدیریت بانکداری منجر شود. وجود زیر ساخت های مناسب، استفاده از نیروی علمی متخصص و کارشناسان ماهر در حوزه های مرتبط در کنار تخصیص بودجه های مناسب و مشوق های رانشی می تواند عوامل تسهیل کننده پیاده سازی این فرایند در عرصه سیستم مدیریت بانکداری و نهادی باشد.
عوامل اصلی و کلیدی فن آوری رایانش ابری و سیستم مدیریت بانکداری های مبتنی بر تبلت ها نظیر فراگیری شبکه ها به صورت بیسیم و پهنای باند، گسترش روزافزون و اقبال تمامی شرکت های بزرگ تولید رایانه به ساخت تبلت ها، گسترش استفاده و ضریب نفوذ بالای تبلت ها در حوزه ها و سیستم مدیریت بانکداری ها، کاهش هزینهها برای مشتری و سرویس دهنده، بهبود رو به رشد نرمافزارهای اینترنتی خصوصا مرورگرها، روند رو به رشد ساخت و تولید نرم افزار و اپلیکیشن ها برای تبلت ها در ایران، وجود زیرساخت های بومی و بهینه در کشور نظیر برنامه نویسان و شرکت های داخلی ارایه دهنده سرویس های رایانش ابری، مزیت های رقابتی در حوزه تبلت ها و پایین آمدن نسبت قیمت تمام شده تبلت ها به کامپیوترهای رومیزی، حرکت سریع و رشد در جهت شاخص های نقشه جامع علمی کشور و اهداف مندرج در سند چشم انداز جمهوری اسلامی و افق فناوری و تکنولوژی ایران ، در کنار مزیت های کوچک سازی، به روز سازی و خدمات بهنگام سیستم مدیریت بانکداری ها و نهادها نشان دهندهی پتانسیل بالا و مزیت های بنیادین موجود در استقرار تبلت در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می باشد.
رشد این حوزه در آینده و نقش کلیدی آن در تولید علم و جنبش نرم افزاری حقیقی در سیستم مدیریت بانکداری های ایرانی و حرکت گسترده برای پرش و گام جهشی علمی و فناورانه در سایه توجه به این فرآیند کلیدی و نوین نهفته است. فرآیند مقالهی قادر است کلیه روال های سیستم مدیریت بانکداری را بر مبنای تبلت ها و اسمارت فون ها قرار داده و با ایجاد اپلیکیشن مناسب سیستم مدیریت بانکداری بر روی تبلت ها به ایجاد اکوسیستم پرتابل و بیزینس محور سیستم مدیریت بانکداری منجر شود.
ایجاد اپلیکیشن مناسب قابلیت تعامل سیستم مدیریت بانکداری و دانش محوری را بالا برده و مخاطبان سیستم مدیریت بانکداری را بر اساس پلتفرم های متفاوت جذب می کند. با استقرار تبلت در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می توان سیستم مدیریت بانکداری را ایجاد کرد که قابلیت فعالیت و کار در تمامی وضعیت ها و شرایط را دارد. تبلت ها در سیستم مدیریت بانکداری و اپلیکیشن های سیستم مدیریت بانکداری ایجاد کننده محیط تعاملی قوی و قابلیت کار در هر مکان - work anywhere - هستند.
روش تحقیق
استقرار تبلت در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری تسهیل کننده ایجاد سیستم های پردازش ابری و سیستم مدیریت بانکداری ابری می باشد. اپلیکیشن های سیستم مدیریت بانکداری می توانند بهره وری و اثر بخشی سیستم مدیریت بانکداری را بالا برده و قابلیت نفوذ سیستم مدیریت بانکداری برای مخاطبانش را بیشینه نمایند. بر اساس پیش بینی ها و آمار صورت گرفته در سطح بین المللی، قابلیت نفوذ تبلت ها در سیستم مدیریت بانکداری ها در حال افزایش بوده و به زودی شاهد نیاز گسترده برای استقرار تبلت ها در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می باشیم.
در این وضعیت تنها برای سه سیستم عامل موبایل شانس و احتمال حضور در بازار کسب و کار سیستم مدیریت بانکداری وجود دارد: سیستم عامل آی او اس شرکت اپل، سیستم عامل آندروید و ویندوز هشت. سیستم عامل ریم شرکت بلک بری نیز سهم کوچکی از بازار بیزینس را در اختیار دارد.
پروژه جدید سیستم عامل تیزن - TIZEN - شرکت سامسونگ نیز که یک پروژه متن باز بر مبنای لینوکس - linux based and open source - بوده و شامل سیستم عامل میگو - meego - و بادا - bada - می باشد نیز با قدرت به میدان وارد شده است. در بازار کسب و کار سیستم مدیریت بانکداری تنها گزینه های موجود برای استقرار را می توان تبلت هایی مبتنی بر این سیستم عامل ها دانست که در این میان تبلت آیپد شرکت اپل و تبلت های آندرویدی شرکت سامسونگ از طلایه داران بازار به شمار می آیند.
شرکت های مایکروسافت و گوگل نیز در حال برنامه ریزی های فشرده برای ورود به بازار تبلت های با کیفیت و دارای سیستم عامل های مبتنی بر بازار کسب و کار هستند. در این میان نقش تحول آفرین استقرار تبلت ها را در سیستم مدیریت بانکداری باید جدی گرفت و درصدد یکپارچه سازی فرآیندها و روال هایی برآمد که قابلیت انطباق و ارزش آفرینی - value making - را برای سیستم مدیریت بانکداری داشته باشند. خط مشی ها و استراتژی های بازاریابی و کسب و کار از جمله خط مشی "ابزار خودت را سر کار بیاور" - bring your own device - که به استراتژی BYOD معروف است نیز باعث ترغیب مدیران و تصمیم گیران سیستم مدیریت بانکداری برای استقرار تبلت ها در سیستم مدیریت بانکداری می شوند.
بر اساس آمارهای صورت گرفته در حوزه استراتژی های سیستم مدیریت بانکداری در حدود 80 درصد از سیستم مدیریت بانکداری ها و کمپانی های آمریکایی به کاربران و کارمندان خود مجوز استفاده از دیوایس ها و ابزارهای هوشمند خود را در سطوح سیستم مدیریت بانکداری داده اند. با این وجود هنوز در کشورهای بزرگ صنعتی تنها 18 درصد کارفرمایان برای کارمندان و کاربران خود از راه حل های مبتنی بر تبلت استفاده کرده اند. استفاده و پیاده سازی چنین رویکردها و استراتژی هایی در سیستم مدیریت بانکداری به ایجاد بهره وری بالای سیستم مدیریت بانکداری و نوآوری منجر می شود.
لازمه طراحی و پیاده سازی فرآیند استقرار تبلت در سیستم مدیریت بانکداری ها ایجاد فرهنگ سیستم مدیریت بانکداری و برگزاری آموزش های لازم در این خصوص است. فرهنگ سیستم مدیریت بانکداری و ارزش آفرینی فرهنگی در سیستم مدیریت بانکداری نیازمند آموزش های اساسی در رابطه با شیوه ها و روش های کار با تبلت ها و اسمارت فون ها در اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری می باشد.
استراتژی های موبایل در سیستم مدیریت بانکداری باید مورد بازبینی و تجدید نظر قرار گرفته و به تبع آن نیازها و موارد استفاده کاربران از اپلیکیشن های سیستم مدیریت بانکداری شناسایی شود. شیوه ها و روش های استفاده صحیح و کارآمد از تبلت ها در سیستم مدیریت بانکداری باید در قالب های کاربر پسند آموزش داده شده و در سیستم مدیریت بانکداری گسترش یابد. رویکرد های استراتژیک نسبت به مقوله امنیت سیستم مدیریت بانکداری نیز از مواردی است که با ورود تبلت ها به سیستم مدیریت بانکداری دچار تحولات اساسی می شود
و از همین رو کسب و کار مبتنی بر تبلت نیز باید بر اساس رمز گذاری و حفاظت اسناد و اطلاعات انجام شود. کاربران سیستم مدیریت بانکداری باید دسترسی کنترل شده و ایمن به اطلاعات سیستم مدیریت بانکداری داشته باشند و اپلیکیشن های مبتنی بر کسب و کار را با رعایت استانداردهای امنیتی و پروتکل های تایید هویت و صلاحیت کاربر و هویت دستگاه - user and device identity - را مورد استفاده قرار دهند.
خط مشی ها و استراتژی های مورد استفاده در سیستم مدیریت بانکداری مبتنی بر تبلت باید دارای ویژگی آگاهی از زمینه و کانتکست - context aware - باشند و اتوماسیون بهتری را برای اکوسیستم سیستم مدیریت بانکداری فراهم نمایند. استقرار تبلت در سیستم مدیریت بانکداری نیازمند مدیریت ابزارهای موبایل - mobile device management - و مدیریت فناوری اطلاعات موبایل - mobile IT - در سیستم مدیریت بانکداری می باشد.
علاوه بر حفاظت و ایمنی دستگاه و ابزارهای موبایل لازم است که راهکارهای مدیریت داده ها و اطلاعات و امنیت اپلیکیشن های سیستم مدیریت بانکداری نیز مورد بازبینی و دقت قرار گیرد. مهم ترین کاری که کاربران پس از استقرار تبلت در سیستم مدیریت بانکداری می توانند انجام دهند استفاده صحیح و دارای فرهنگ از تبلت به منظور تغییر و تحول در کسب و کار و بیزینس می باشد.
ایجاد تیم های تخصصی مشاوره در خصوص استراتژی های پیاده سازی و استقرار تبلت در سیستم مدیریت بانکداری از نیازمندی های فرآیند بوده و از این رو می توان نقش عوامل سه گانه خط مشی - policy - ، آموزش - training - و الزام و قاعده مندی - enforcement - را در استقرار و پیاده سازی استراتژی استفاده هر کاربر از ابزار خود.