بخشی از مقاله
چکیده
دراین مقاله، تغییرات گرمای ویژه سیاه چاله ریسنر- نوردستروم پنج بعدی، با در نظرگرفتن اصالحات مرتبه باالتر انتروپی را بررسی کرده و نتایج را با دنیای چهار بعدی مقایسه می کنیم. سیاه چاله مورد نظر ما وقتی که از یک مقدار بحرانی کوچکتر شود دارای ناپایداری هایی گردیده و گذار فاز خواهیم داشت. ما نشان می دهیم که با در نظر گرفتن اطالحات لگاریتمی و یا مرتبه دوم انتروپی این ناپایداری ها از بین رفته و سیاه چاله گذار فاز نخواهد داشت.
مقدمه
سیاه چاله ریسنر- نوردستروم تقارن کروی دارد و ساکن است. لذا همچون سیاه چاله شوارتز شیلد فقط در فرآیندهای ترمودینامیکی شرکت می کند، البته به دلیل وجود بار الکتریکی می تواند در فرآیند کار الکتریکی نیز شرکت کند. با توجه به اینکه انتروپی سیاه چاله متناسب با مساحت آن است، طبق قانون دوم ترمودینامیک سیاه چاله ها، مساحت سیاه چاله تابعی صعودی بر حسب زمان است، این قانون جایگزینی برای کشف هاوکینگ است که بیان می دارد سیاهچاله ها تابش می کنند که در نتیجه باعث می شود هم جرم و هم مساحت سیاه چاله کاهش یابد.
در این راستا مرجع ]2[ مطالعه ای بر ترمودینامیک سیاه چاله دارد و نشان می دهد گرمای ویژه برای سیاه چاله هایی با مساحت کوچک مقداری منفی است در نتیجه سیاه چاله ای ناپایدار خواهیم داشت. در این مقاله در پی پایدار نمودن سیاه چاله ریسنر-نوردستروم پنج بعدی هستیم که با مثبت نمودن گرمای ویژه از طریق تغییرات جمالت اصالحی انتروپی امکان پذیر خواهد بود. اهمیت این سیاه چاله پنج بعدی در اسفاده آن در تناظر پیمانه-گرانش است که در یک سمت آن یک نظریه گرانشی پنج بعدی وجود دارد.
جمالت اصالحی در مرتبه اول لگاریتمی می باشند ]3[ و اصالحات مرتبه باالتر با عکس مساحت سیاه چاله متناسب است .]4[ این اصالحات به دلیل اثرات کوانتومی و اختالالت گرمایی می باشند .]5[ در بخش های بعدی سیاه چاله ریسنر نوردستروم پنج را بررسی می کنیم انتروپی با اصالحات را معرفی نموده و به بررسی کمیت های ترمودینامیکی مهم می پردازیم و ناپایداری سیاهچاله را نشان خواهیم داد، سپس در نهایت به محاسبه گرمای ویژه می پردازیم و با تغییرات جمالت اصالحی ناپایداری سیاه چاله را از بین خواهیم برد.