بخشی از مقاله
چکیده
از آنجایی که فرهنگ اروپایی به نهایت پوچی خود رسیده است و دنیای امروز تشنه ی حقیقت است، ما باید ایدههای ناب قرآنی والهی خود را که برگرفته از اسلام ناب هستند، به دنیا عرضه کنیم. میتوان نمونه آن را انقلاب-اسلامی به رهبری امامخمینی دانست. چرا که همواره حاکم اصلی بر فطرت انسان همان حکم فطرت است و بس و اشتباهات و انحرافات از نوع خطای در تطبیق هستند.
مذهب شیعه امامیه از آنجایی که دارای پشتوانه فکری قوی در این عرصه است، امروزه اگر این پشتوانه را در اختیار کسان دیگر قرار دهد، باعث تحول فرهنگ موجود و گسترش فرهنگ دینی میشدند، اما متأسفانه دراین زمینه یعنی »انتقال فرهنگ اسلامی در عرصه جهانی« کوتاهیهای بسیاری از سوی ما در مقابل اقداماتی که دشمن در جهت تخریب فرهنگ اسلامی در اذهان عمومی به علت جلوگیری از انتشار دین مبین اسلام انجام میدهد، صورت گرفته است و ما اگر بخواهیم به اقدامات آنها پاسخ دهیم باید تمام عرصهها یعنی هم حوزه و دانشگاه وهم رسانه و سایر نهادهای مربوطه همگی بهطوری هماهنگ باهم وارد عمل شوند و با تقویت و سازماندهی آنها تلاش گرددراه کارهای عرضه وگسترش فرهنگ اسلامی در عرصه بین الملل ارائه گردد و به هدف خود یعنی انتقال گسترده فرهنگ اسلامی در عرصه جهانی نائل گردیم.
مقدمه
اسلام آیینی است جهانی و مسلمانان برای جهانی کردن اسلام، بسیار کوشیدهاند و در آیات و روایات فراوانی به جهانی شدن اسلام اشاره شده است
بدیهی است که فطری و منطقی بودن این دین و هماهنگی آن با نوامیس زندگی عامل اساسی انتشار آن است - مطهری، - 365 / 14 :1389 ؛ زیرا در مکتب اسلام به همهی جوانب نیازهای انسانی، اعم از دنیایی، آخرتی، جسمی یا روحی، عقلی و فکری ، احساسی و عاطفی و فردی و اجتماعی توجه شده است - مطهری، . - 65 :1367 با برآورده شدن نیازهای دنیوی با محوریت قرار دادن نیازهای معنوی و روحی انسان میتواند به یک آرامش حقیقی دست یابد، که در نهایت به سعادت وی در دنیا و آخرت منتهی میگردد.
آیات سوره روم از آیه 30 که با جمله »فأقموجهک لِلدین حنیففطرهاً االله الّتی فطر النّاس علیها « آغاز میشود و با جمله »لعلهم یرجعون « پایان مییابد، همین معنی را میرساند که حکم فطرت در نهایت امر تخلف ناپذیر است و انسان پس از یک سلسله چپ و راست رفتنها و تجربهها راه خویش را مییابد و آن را رها نمیکند - مطهری، :1369 . - 60 بشر فطرتش یک فطرت سالم است، اگر یک چیزی را القاء بکند، روی فطرت سالم خودش قبول خواهد کرد و قدرتمندان از همین معنا میترسند. آن چیزی که با ارشاد حاصل بشود، قلب مردم را برمیگرداند و این هنر از اسلام میآید نه با یک توپ وتانک بخواهد کاری انجام دهد و شما میبینید با اینکه قدرتهای بزرگ دارای آن قدرتها هستند هر روز در دنیا شکست میخورند چرا که از حقیقت انسان و روح تعالی او غافلند و تنها به بعد مادی انسان توجه دارند؛ غافل از اینکه حقیقت انسان در بعد معنوی و روحی او نهفته است.
امام خمینی - ره - رهبر کبیر انقلاب اسلامی در این رابطه بیان داشتهاند: »از آنجایی که بسیاری از گروههایی که در خارج هستند، چه در تبلیغات رادیویی و تلویزیونشان و چه تبلیغات از راه مطبوعاتی که دارند با اسلام معارضه میکنند، مسئلهی ایران نیست. اگر تنها مسئلهی ایران بود چندان اهمیّتی نداشت، اما مقابله با اسلام است، نه مقابله با ایران. منتها اینها چون فهمیدند آن چیزی که در ایران واقع شده است، آن این است که اسلام را آن طوری که هست معرفی کنند، آن طوری که هست پیاده کنند و آن طوری که هست به خارج ارائه بدهند، این یک خطر بسیار عظیم است برای قدرتهای بزرگ«
بله، دین مبین اسلام از همان آغاز ظهور خودش در شبه جزیره عربستان تا هم اکنون و در عصر ما همواره شاهد بودهایم که ستمگران و ظالمین در همه عصرها، همان کسانی که با روح آزادی و مساوات و برابری انسانها در ستیزند از هر روشی در جهت مقابله با آن استفاده کردهاند.
همه این عوامل به دلیل آن است که متأسفانه عللی که منجر به تحریف و بدعت میشوند. این علل همه وقت بوده است و خواهد بود و به همین دلیل توده بشر در همه دورهها نیازمند به دعوت و ارشاد است
علمای امت هستند که وظیفه ی مبارزه با تحریفها و بدعتها را دارند. رسول اکرم - ص - در این رابطه فرمودهاند: »إذا ظهرت البدع فعلی العالم أن یظهر علمه و من لم یفعل فعلیه لعنه االله.«آن گاه که بدعتها پدید میآیند بر عهده دانشمندان است که علم خویش را آشکار کند و اگر نکند لعنت خدا بر او باد. آن چیزی را که این مبارزه را ممکن و کار را آسان میکند محفوظ ماندن معیار و مقیاس اصلی یعنی قرآن است
پیشبینی سیاست مداران و صاحب نظران غربی درباره انقلاب اسلامی چنین است که این انقلاب بازتابها و تأثیراتش را در کشورهای خاورمیانه، جهان اسلام و جهان سوم، از خود به جای خواهد گذاشت. این پیشبینی آنها مستند به مطالعات و تحقیقات علمی و دانشگاهی گسترده بود. جالب اینکه آنها خود تلاش کردند تا در باب بازتاب دار بودن انقلاب اسلامی دست به پیشبینی بزنند و خود نیز تلاش کردند تا پیشبینیهای خود را خنثی کنند و در روند عدم تحقیق پیشبینی خود اقدام کردند. آنها به این پیشبینی دست یافتند که در حالت خنثی بودن و عدم مزاحمت عنصر خارجی و متغیر نظام بین المللی و منطقهای انقلاب اسلامی سراسر خاورمیانه را در برمیگیرد و ساختارهای سیاسی، فکری و اقتصادی را تحت تأثیر قرار خواهد داد
استاد علی اکبر رافعی پور پژوهشگر و محقق معاصر در خصوص ترویج مکتب ایرانی خاطر نشان میشوند: با توجه به عمق بحران و رسیدن به بن بست، این انسان نا خود آگاه و بر اساس نیاز فطری سر خود را بالا میآورد و به دنبال معنویت میگردد. اینجاست که پایههای صهیونیزم و تفکر پوچ آن به لرزه در میآید، چرا که میترسد از این معنویت خواهی، »اسلام ناب« و »االله« بیرون آید. دکتر رافعی پور در گفتگوی خود با فارس متذکر شد: ایجاد شبکه-هایی مانند فیس بوک و توئیتر در درجه اول برای این است که صهیونیزم جهانی با استفاده از این شبکه و با رصد تحولات در شبکههای عمومی بتواند قبل از ایجاد مشکل آن را به نفع خود ضبط و یا منحرف کند.
ایجاد این شبکه دقیقاً با کنترل شبکه صهیونیسم جهانی است تا این دیپلماسی عمومی را کنترل کنند؛ مثلا دیدیم در اغتشاشات انگلیس از طریق همین شبکه فیس بوک بسیاری از فعالان معترض دستگیر شدند و یا در حوادث بیداری اسلامی منطقه در مصر بسیاری از شبکههای فعال اجتماعی مسدود شد چرا که برنامه باید به نفع صهیونیزم منحرف شود.
این پژوهشگر حوزه صهیونیزم ادامه داد: امروز ما میتوانیم با استفاده از همین روش حقانیت خود را در جهان منتشر کنیم که تا امروز با تلاشهای بسیار در بخشهایی موفق بودهایم به همین دلیل شبکه قدرتمند صهیونیزم که اوضاع را کنترل میکرد، فهمید که چه اتفافی رخ داد و برنامه آنها برای دوره جدیددر جهت انحراف و کنترل آغاز شده است. این مدرس دانشگاه بیان داشت: ما باید بدانیم ضعیف عمل میکنیم و از داشته های خود به خوبی بهره نمیگیریم.