بخشی از مقاله

چکیده

سیستمهاي مهاربندي قاب گهوارهاي، براي ساختمانهایی تعریف میشود که عملا به وسیلهي تاندونهاي پس کشیده جهت بازگرداندن به موقعیت اولیه، جابهجایی باقی مانده را حذف میکند و خرابی ساختمان را در فیوزهاي قابل تعمیر, متمرکز میکند و هزینهي تعمیر را کاهش میدهد. در این مقاله هدف این است که با بکارگیري حرکت گهوارهاي هم از خسارت ساختمان کاسته شود و هم پاسخ پیچشی ساختمان کنترل گردد.

ابتدا با انجام تحلیلهاي دینامیکی تاریخچه زمانی غیرخطی به مطالعه عملکردي سیستم مهاربند فولادي نامنظم در پلان در خروج از مرکزیتهاي مختلف در حوزهي دور از گسل که داراي پیچش است در حالت گهوارهاي و گیردار پرداخته و این دو حالت با هم مقایسه میشود.

با توجه به نتیجهي پاسخ هایی مانند سطح عملکرد طبقات، بیشترین شتاب قائم طبقات و مقایسه جابهجایی دو لبهي نرم و سخت مشاهده میشود که سیستم گهواره اي در حالت عادي نمیتواند تمام اثرات نامطلوب حاصل از پیچش را کاهش دهد. لذا در ادامه به کاهش نیروي تاندون موجود در لبه ي سخت پرداخته میشود. پاسخهایی مانند سطح عملکرد دو لبهي سخت و نرم، جابه جایی نسبی طبقات و جابهجاییهاي دو لبهي نرم و سخت بررسی میشود و نتیجه میشود که کاهش نیروي تاندون در لبهي سخت میتواند تا حدي شرایط نامطلوب پیچش را مطلوب کند.

مقدمه
امروزه نیاز به طراحی و اجراي سازههایی با آسیب پذیري و خسارت کمتر و تعمیر آسانتر بعداز زلزلهي بزرگ، با توجه به تجارب بدست آمده از زلزلههاي گذشته در سرتاسرجهان، بسیار مهم و قابل بحث میباشد. در طول یک زلزلهي بزرگ، سیستم هاي مقاوم جانبی لرزهاي سنتی، خسارت جدي را در سیستم سازهاي میتوانند تحمیل کنند و جابهجاییهاي نسبی باقی مانده در سازه، تعمیر سازه را بعد از زلزله بسیار سخت و غیر اقتصادي می کند.از آنجایی که یکی از مودهاي کلاسیک خسارت در ساختمانهاي نامنظم، پیچش ساختمان است که باعث تمرکز خرابی در اعضا و در نهایت خرابی کلی ساختمان میشود، هدف این تحقیق امکان سنجی بکارگیري حرکت گهوارهاي تنظیم شده براي کنترل این پاسخ میباشد.

دیرلین و همکاران در سال 2005 در یک پروژه بزرگ، رفتار سیستمهاي فولادي با حرکت گهوارهاي را بررسی کردهاند. موضوع پژوهش، یک قاب یک دهانه با سیستم فولادي گهوارهاي است که مشابه - شکل - 1 می تواند حول هرکدام از پایههاي ستونهایش بچرخد در حالی که پایه دیگر برکنش دارد. با افزایش تعداد دهانه ها و تغییر موقعیت قرارگیري المان هاي مستهلک کننده انرژي - فیوزها - و کابلهاي پیش تنیده حالتهاي مختلفی از این سیستم میتوان ایجاد کرد.

شکل:1 قاب فولادي داراي حرکت گهواره اي

درسال 2011 متیو ادرتون و هاجر جابهجایی نسبی باقی مانده ازسیستم خود محور را شامل تاثیرات مقاومت محیطی ساختمان دانستند و بیان کردند که استفاده از سیستم خود محور، جابهجایی پسماند بعد از زلزلههاي بزرگ را کاهش میدهد. این سیستم خود محور اغلب شامل یک جزء نیروي بازگرداننده و یک جزء پراکنده کنندهي انرژي لرزهاي است.

روش تحقیق
 
ابتدا اطلاعات مورد نیاز و منابع لازم از طریق اینترنت و کتابخانه جمع آوري شد در مرحلهي بعد با مدل سازي مناسب در نرم افزار [4] sap2000و تحلیل دینامیکی غیرخطی در آن پاسخها بدست آمد و بعد روي پاسخها کار آماري انجام شدو در نهایت سعی شد که با تغییر پارامترها پاسخ سازهي نامنظم نزدیک سازه منظم شود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید