بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

استرونژیلوئیدس استراکورالیس
نام بیماری: استرونژیلوتیدیازیس، اسهال کوشین ـ شینا.

چرخه ی زندگی:

انسان میزبان اصلی استرونژیلوئیدس استرکورالیس است ولی گونه های نزدیک به آن در سگ و میمون دیده می شود گونه ی مشابهی به نام استرونژیلوئیدس فولبورنی می تواند انسان نمایان عالی و انسان را آلوده کند.

اسلاید 3 :

در مرحله ی انگلی، به طور مستند، کرم نر شناسایی نشده است و کرم ماده از طریق بکرزایی تولید مثل می کند.

کرم ماد ی انگل، به اندازه ی 2/2 و 04/0 میلی متر، کوچک ، بیرنگ، نیمه شفاف و نخی شکل بود و دارا ی کوتیکول مخطط ظریفی است.
این کرم حفره دهانی کوچک و مری طویل، باریک و استوانه مانندی دارد.

رحم زوج کرم محتوی یک ردیف تخم با جداره ی نازک، شفاف و تقسیم شده می بشد.

اسلاید 4 :

کرم ماده ی انگل وارد مخاط پرزهای روده شده و در آن به صورت مارپیچ نقب زده، تخمگذاری می کند و مواد غذایی خود را به دست می آورد.
کرمها اغلب در دئودنوم و ژژنوم فوقانی دیده می شوند، ولی در عفونتهای شدید، پیلور، روده ی کوچک و بزرگ، مجرای صفراوی و مجرای لوزالمعده نیز ممکن است گرفتار شوند.

پس از باز شدن تخم، لارو رابدیتیفرم وارد اپی تلیوم غده ای و سپس مجرای روده شده و با مدفوع خارج می شود.
تخمها پس از یک تنقیه شدید به ندرت در مدفوع دیده می شوند.

اسلاید 5 :

استرونژیلوئیدس سه نوع چرخه ی زندگی دارد:
1ـ چرخه ی مستقیم:
شبیه کرمهای قلابدار پس از دوره ی کوتاه 3ـ 2 روزه ی تغذیه در خاک، لارو رابدیتیفرم پوست اندازی کرده و تبدیل به لاروفیلاریفرم طویل، باریک، بدون تغذیه و عفونت زایی می شود.

لارو عفونت زای فیلاریفرم با ورود به پوست انسان وارد جریان سیاهرگی شده به قلب راست و سپس به ریه می رود و در آنجا وارد آلوئولها می گردد.

اسلاید 6 :

انگلهای در حال بلوغ از ریه تا حلق بالا آمده و دوباره بلعیده می شوند و به قسمت فوقانی روده کوچک می رسند ودر آنجا تا مرحله بلوغ رشد می کنند.

گاهی برخی لاروها با عبور از سد ریوی وارد جریان سرخرگی شده و به اعضای مختلف بدن می روند.

اسلاید 7 :

لاروها در طی مهاجرت خود در بدن میزبان و برای رسیدن به مرحله بلوغ دو بار پوست اندازی می کنند.

کرمهای ماده ی بالغ و تخمگذار، قریب به 28 روز پس از شروع عفونت به وجود می آیند.

اسلاید 8 :

2ـ چرخه ی غیرمستقیم:
در چرخه ی غیرمستقیم، لارو رابدیتیفرم در خاک، تبدیل به کرمهای بالغ نر و ماده ی با زندگی آزاد می شود.

پس از باروری، کرم ماده با زندگی آزاد، تخمهایی تولید می کند که تبدیل به لارو رابدیتیفرم می شوند.


این لاروها ممکن است درطی چند روز تبدیل به لارو فیلاریفرم عفونت زا شده و وارد بدن میزبان جدید شوند و یا تولید نسل با زندگی آزاد را تکرار کنند.

اسلاید 9 :

چرخه ی غیرمستقیم وابسته به شرایط مطلوب محیطی برای زندگی آزاد، به ویژه درکشورهای گرمسیری است، در حالی که چرخه ی مستقیم بیشتر در شرایطی نامطلوب و در مناطق سردتر روی می دهد.

استرونژیلوئیدس استراکورالیس تنها نماتود روده ای انسان می باشد که توان تکثیر دربدن انسان را داراست و تنها نماتود انگلی می باشد که دارای زندگی آزاد است.

اسلاید 10 :

3ـ عفونت ناشی از خودآلودگی:
گاهی لاروها به سرعت رشد کرده و در روده تبدیل به لاروفیلاریفرم می شوند و سپس با ورود به مخاط روده یا پوست اطراف مقعد چرخه ی رشد خود را در داخل بدن میزبان طی می کنند.

اسلاید 11 :

همه گیر شناسی
انتشار عفونت ناشی از استرونژیلوئیدس منطبق با عفونت کرمهای قلابدار است ولی شیوع آن در مناطق معتدل کمتر است.

شیوع استرونژیلوئیدس به ویژه در نواحی گرمسیر و نیمه گرمسیر، جایی که گرما، رطوبت و عدم بهسازی، شرایط را برای چرخه ی زندکی آزاد مطلوب می سازد، بیشتر است.

اسلاید 12 :

یکی از خصوصیات چرخه ی زندگی کرم که انتقال آن را تسهیل می کند این واقعیت است که لارو عفونت زا می تواند در مدفوع وجود داشته باشد و یا پس از دفع به سرعت رشد کند.

بنابراین، یافتن موارد عفونت در بیمارستانها و یا مؤسسات روانی که بهداشت مناسبی ندارند غیرمعمول نیست.

اسلاید 13 :

آسیب شناسی و نشانه شناسی
ضایعات همانند خارش خاک مربوط به عفونت با کرم قلابدار گاهی متعاقب نفوذ لاروهای استرنژیلوئیدس استراکورالیس به پوست دیده می شود.

در عفونت با استرونژیلوئیدس استرکورالیس معمولا شرح حالی از خارش و ضایعات پوستی در اطراف مقعد و بخش فوقانی ران ها وجود دارد که این علایم ممکن است ناشی از خودآلودگی باشد و لاروا کارنس اطلاق می گردد.

اسلاید 14 :

پنومونی امکان دارد توسط لاروها ایجاد گردد.
کرمها ممکن است در روده بدون علامت باشند یا به دنبال فرو رفتن در دئودنوم سبب ایجاد سوزش و دردهای مبهم یا مشخص غیرمنتشر در اپی گاستر میانی شوند.

تهوع و استفراغ و گاهی اسهال و یبوست متناوب مشاهده می شود.

گاهی سندرمی متشکل از کاهش وزن و اسهال مزمن همراه با سوء جذب و اسهال چرب (استئاتوره) ایجاد می شود که البته تنها در بیمارانی به وجود می آید که دچار سوء تغذیه می باشند.

اسلاید 15 :

در عفونتهای شدید ممکن است روده بزرگ هم درگیر شود.

ملنا (دفع مدفوع سیاه به علت خونریزی گوارشی) یا خونریزی گسترده دستگاه گوارش تحتانی همراه با دفع خون روشن از رکتوم ممکن است مشاهده شود.

اسلاید 16 :

گاهی چرخه زندگی انگل تغییر نموده و لاروهای رابدیتیفرم تبدیل به لاروهای فیلاریفرم شده و از این رو تعداد آنها بسیار افزایش می یابد.

در صورتی که خود آلودگی افزایش یابد و لاروها در روده تعدادشان افزایش یابد و ریه ها نیز درگیر شوند سندرم عفونت بیش از حد ایجاد می شود که منجر به از کارافتادگی شدید یا مرگ می شود (Hyperinfection syndrom).

اسلاید 17 :

بیماران دچار سندرم عفونت بیش از حد اغلب با تب، علایم گوارشی، تنگی نفس، خس خس سینه، خلط خونی همراه با سرفه و ضعف مراجعه می نمایند.

ائوزینوفیلی امکان دارد وجود نداشته باشد.

اگر تعداد لاروها آنقدر زیاد باشد که سبب درگیری کبد، قلب، غدد فوق کلیوی، پانکراس، کلیه ها یا دستگاه عصبی مرکزی شود، استرونژیلوئیدیازیس منتشر ایجاد شده است.

اسلاید 18 :

استرونژیلوئیدیازیس منتشر اغلب در افرادی مشاهده می شود که مکانیسم های طبیعی دفاعی آنها به علل گوناگون مانند سوء تغذیه، عفونت با ویروس لنفوتروپیک انسانی نوع 2 (HTLV-II) ، ایدز، شیمی درمانی جهت بدخیمی و دریافت کورتیگواستروئید با دوز بالا مختل شده است.

سایر علل مستعدکننده شامل سابقه جراحی معده و بدخیمیهای خونی می باشند.

اسلاید 19 :

تشخیص
از آنجا که استرونژیلوئیدس تابلوی بالینی مشخصی ایجاد نمی کند، تشخیص بالینی آن دشوار است.

پیدایش برونشیت غیرمعمول یا پنومونی به دنبال چند هفته اسهال موکوسی یا آبکی، درد اپیگاستر و ائوزینوفیلی احتمال وجود بیماری را مطرح می کند.

ائوزینوفیلی که معمولا بین 20ـ 10 درصد متغیر بوده و به کرات دیده می شود، در سندرم عفونت افزایش یافته، معمولا کاهش یافته و یا وجود ندارد.

اسلاید 20 :

تشخیص آزمایشگاهی مبتنی بر آزمایش مدفوع و محتویات دئودنوم به روش مستقیم یا تغلیظ است.

وجود لاروهای رابدیتیفروم متحرک و مشخص کرم در نمونه ی مدفوع تازه وجه تشخیص مهمی است.

درعفونتهای شدیدلاروها را می توان درگسترش ساده ی مدفوع مشاهده کرد.

در صورت منفی بودن آزمایش مدفوع، مایع دئودنوم افراد مشکوک، به وسیله آسپیراسیون و یا تست نخ، مشابه آنچه که در ژیادیازیس انجام می گیرد، باید مورد آزمایش قرار گیرد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید