بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

مديريت بهره وري
معاونت طرح و توسعه
مدیریت برنامه ریزی و توسعه
گروه مطالعات و بهره وری

اسلاید 2 :

چيستي بهره وري

بهره وري يك بينش فكري است كه سعي دارد بطور پيوسته آنچه را كه بوده و هست بهبود بخشد . تحت چنين بينش و ذهنيت فرد به اين اعتقاد و باور مي رسد كه مي تواند امروز كارهايش را بهتر از ديروز و فردا بهتر از امروز انجام دهد.

- بهره وري عبارت است از به دست آوردن حداكثر سود ممكن از نيروي كار، توان، استعداد و مهارت نيروي انساني، زمين، ماشين، پول، تجهيزات، زمان و مكان براي ارتقاء سطح رفاه جامعه و اين امر حاصل نمي شود مگر در سايه اعمال مديريت

اسلاید 3 :

کارایی
نسبت بازده واقعی به دست آمده به بازدهی استاندارد و تعیین شده (مورد انتظار ) کارایی یا راندمان است.

نسبت کار انجام شده به مقدار کاری که باید انجام شود.

ظرفیت اسمی
ظرفیت فعلی

اسلاید 4 :

اثربخشی
اثر بخشی: درجه و میزان نیل به اهداف تعیین شده
اثر بخشی نشان می دهد که تا چه میزان از تلاش های انجام شده نتایج مورد نظر حاصل شده است. در حالی که نحوه استفاده و بهره برداری از منابع برای نیل به نتایج، مربوط به کارایی می شود.
اثربخشی مرتبط با عملکرد و فراهم آمدن رضایت انسان از تلاشهای انجام شده است.
کارایی مرتبط با بهره برداری صحیح از منابع است
کارایی جنبه کمّی دارد ولی اثر بخشی جنبه کیفی دارد.

اسلاید 5 :

بهره وری = اثربخشی + کارایی

بهره وری = اجرای کارهای درست + اجرای درست کارها

اسلاید 6 :

تعريف بهره وري
با تأمل در محتواي اين تعريف و تعاريف ديگر
نوع رابطه انسان،سازمان،جامعه، دولت، بنگاه و هر واحد اجتماعي با منابع ( بالقوه و بالفعل)در اختيار و ارزشي كه در اين رابطه ايجاد مي شود
رايج ترين تعريف: رابطه بين ستانده و نهاده
با صرف چه منابعي؛ چه خدمات ،نتايج و آثاري

اسلاید 7 :

بهــره وری :
یعنی : هوشمندی در تولید کردن
هوشمندی در مصرف منابع ( عقلایی مصرف کردن )
کار هوشمندانه

اسلاید 8 :

عناصر اصلي فرهنگ
آداب، رسوم، قواعد، مقررات و سنت ها
ابزارها، تكنيك ها و مهارت ها
ارزش ها و باورها
مهمترين خصيصه فرهنگ اكتسابي و آموختني بودن آن است.

اسلاید 9 :

چرايي بهره وري؟
منابع مزيت ساز و عوامل توليد در هر سرزميني محدودند اما رشد جمعيت، نيازهاي روز افزون، متنوع و متعدد را باعث شده است پس تقاضا يا ميزان مصرف به طور مستمر رو به افزايش است و شکاف بين اين دو روز به روز بيشتر مي شود. لذا داشتن ديد کلان و جامع از بايسته هاي مديريت نوين است. زماني که بهبود بهره وري به عنوان يک آرمان اساسي، يک هدف غايي، يک وظيفه مستمر و يک تاکتيک مؤثر تلقي شود؛ همه رفتارها در جهت تقويت آن انسجام مي يابد.

اسلاید 10 :

Trade Environment
Globalization
Transformation
Knowledge Based Economy

اسلاید 11 :

Globalization
Competition in world market
Global work group
Global delivery system
Management & Control

اسلاید 12 :

Transformation
Limited employee
Productivity
New product & services
Time based competition
Flattening
Decentralization & Location independence
Low transaction costs
Flexibility

اسلاید 13 :

تکامل انسان بهره ور بر اساس عصر فناوري

اسلاید 14 :

تبارشناسي بهره وري

پس از انقلاب صنعتي تقسيم كار به عنوان يك روش براي تخصصيتر نمودن كارها ابداع شد. كه نقش آدام اسميت در اين فراگرد و همچنين اصول سرپرستي و محاسبات بازده سرمايه مشهود و آشكار است.
فرانسوا کنه اقتصاددان فيزيوکرات براي نخستين بار واژه «بهره وري» را در افزايش راندمان بخش كشاورزي بکار برد و اقتدار ملل را منوط به افزايش بهره وري در زراعت دانست.

در خصوص بهبود بهره وري از طريق تقسيم كار كريستوفر پولهم، مخترع سوئدي را ميتوان نخستين بهكارگيرنده روش هاي تقسيم كار معرفي نمود. كار بارز او طراحي و ساخت ماشين هاي ضرب سكهبراي جرج اول پادشاه بريتانيا بود. اما فردي كه به صورت نظام مند، روشمند و گسترده به تقسيم كار تخصصي پرداخت هنري فورد آمريكایی بود. ايده اصلي او طراحي و توليد خودروي ارزان با حاشيه سود اندك ولي تيراژ فروش بسيار بود پس با تغييراتي در فرآيند، چيدمان و حركت مقرر نمود كارگران عوض جابجايي براي مونتاژ، متوقف بمانند اما خطوط توليد حركت كنند. با تلاش فردريك وينسلت تيلور، مديريت جلوه اي آكادميك گرفت و بزرگترين گام در انشقاق مديريت از مالكيت آغاز گرديد.

در اواخر قرن هجدهم دانشمنداني براي رسوخ مهندسي در صنعت تلاش نمودند. الي ويتني نظرات واثقي در مورد اندازه گيري و كنترل كيفي و مديريت كيفيت و حسابداري قيمت تمام شده ارائه نمود.
جيمز وات علاوه بر اختراع موتور بخار يافته هاي ارزشمندي در زمينه طرح ريزي، روش هاي كار، استاندارد نمودن توليد و عمليات، زمان بندي استاندارد و دستمزد داشته است.

جيمز ميل، در دهه 1820 حركات انساني را مطالعه و بررسي نمود.
چارلز بيچ در دهه 1830 روش هاي علمي انجام كار و مطالعات زمان و حركت را تشريح نمود.

اسلاید 15 :

تبارشناسي بهره وري
در دهه 1850 دانيل.ي.مكاليوم استفاده از چارت و نمودار را در مديريت سازمان راهآهن مرسوم كرد. دبليو.ي.جنيوتر در دهه 1870 در باب حركت و خستگي كارگران و تاثير ابزار مختلف بر روي كار جستارگشايي كرد. فرانك و ليليان گيلبرت دو برادري بودند كه تاثيري ژرف بر دانش بهره وري داشتند. ليليان گيلبرت در خصوص بهداشت محيط كار، روانشناسي صنعتي، فرصتبخشي به كارگران كم مهارت و ايجاد فرصت براي نوآموزان براي كسب تجربه، مطالعه استراحت هاي مجاز براي رفع خستگي و فرانك گيلبرت در زمينه مطالعات حركت و بهبود روش هاي انجام كار فعال بود. اچ.اف.دوج، رونالد فيشر، دبليو.آ.استوارت، كه در مطالعاتي مشابه يافته هاي خود را در باب استنباط آماري، تئوري احتمالات در سمپلينگ تصادفي و بازرسي نمونهاي، متدهاي مدرن آمار و نمونهگيري بيان نمودند.

جنگ جهاني دوم سرآغازي براي مهندسي مجدد و بازآرايي كليه مناسبات مديريتي، فني و صنعتي بود. پس لرزه هاي جنگ جهاني، لزوم ترميم را آشكارتر كرد و باعث تسريع روند تكاملي علوم كاربردي شد. در اين دوره فرموله كردن شبيهسازي كنترل عددي بعنوان ابزار جديد مهندسي و مديريت شيوع يافت.
زمان گذشت و دهه شصت به دليل دستاوردهاي با ارزشش عصر فضا نام گذاري شد. سپس عصر اطلاعات از راه رسيد و مديريت زمان، سيستم هاي اطلاعاتي، تئوري تصميمگيري، تئوري بهينهسازي، مديريت منابع و برنامهريزي احتياجات مواد و پردازش از راه دور به گنجينه معارف بشري افزوده شد.

ضرورت هاي زيستن در دنياي مدرنيته روش هاي نو را به دنبال آورد و دستآوردهاي جديد نيز موجب بهبود بهره وري شد. در سال هاي پاياني هزارة دوم سيستم هاي توليد انعطافپذير، مديريت ژاپني و روش هاي توليد ژاپني، جنبش به صفر رساندن خطا، كنترل سلسله مراتبي، شبکه هاي عصبي مصنوعي، سيستم هاي خبره و در سالهاي اخير نيز نظرياتي چون تلفيق، سيستم هاي اجتماعي، طراحي جامع سيستم و. سهم عمده اي در بهبود کيفيت کاري و زندگي انسان ها ايفا نمودند.

اسلاید 16 :

تغيير ذائقه
مصرف كنندگان
افزايش
رقابت
افزايش
جمعيت
افزايش درآمد
كشورهاي صنعتي
توسعه علوم و فنون
نياز به كالاهاي
جديد و متنوع
گذر از مزيت مطلق
كمرنگ شدن مزيت نسبي
تاكيد بر مزيت رقابتي
لزوم ارتقاي بهره وري

اسلاید 17 :

مدیریت استراتژیک بهره وري
سازمان بدون هدف و ارزش های روشن
تیم ها یا گروه هایی که درون سازمان راه خود را طی می کنند

اسلاید 18 :

آرمان مشترک
هدف نهایی
تیم ها یا گروه ها به دلیل وجود هدف نهایی و آرمان مشترک در یک راستا قرار گرفته اند
سازمان با هدف و ارزش های روشن شده
مدیریت استراتژیک بهره وري

اسلاید 19 :

تیم ها یا گروه های متحد شده
هدف نهایی
آرمان مشترک
اولویت های مشخص
برنامه مدون
سازمان دارای استراتژی مشخص
مدیریت استراتژیک بهره وري

اسلاید 20 :

انرژی:
براساس گزارش صندوق بینالمللی پول، ایران دومین کشور جهان از نظر پرداخت یارانه انرژی با رقم 37 میلیارد دلار میباشد .مصرف سرانه انرژی در ایران به ازای هر نفر بیش از 5  برابر مصرف سرانه کشوری مانند  اندونزی با 225 میلیون نفر جمعیت،2 برابر چین با یک میلیارد و 300 میلیون نفر جمعیت و 4 برابر کشور هند با یک میلیارد و 122 میلیون نفر جمعیت است که با مقایسه شاخص شدت مصرف انرژى در ایران با بسیارى از کشورهاى جهان، شاهد وضعیت ناهنجار بهره بردارى انرژى هستیم.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید