بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
جاذبه های گردشگری کاشان
اسلاید 2 :
شهر کاشان مرکز شهرستان کاشان است. شهرستان کاشان با وسعت ۹۶۴۷ کیلومترمربع و جمعیت ۳۳۵۷۸۵ نفر از شهرهای استان اصفهان بوده و از نظر جمعیت دومین شهرستان این استان به حساب میآید که در فاصله ۲۴۰ کیلومتری از جنوب تهران و در بین دامنه کوه کرکس نطنز و دشت کویر قرار دارد. این شهرستان از شمال به آران و بیدگل، از شمال غربی به شهر قم، از جنوب به نطنز و اردستان، از غرب به کوه کرکس و سیاه کوه و شهرستان محلات و اراک و از شرق به کویر مرکزی ایران محدود است. کاشان دارای چهار بخش (مرکزی، قمصر، نیاسر و برزک) بوده و دارای پنج شهر (کاشان، قمصر، نیاسر، جوشقان کامو و برزک) میباشد.
اسلاید 4 :
کاشان از نظر جمعیت بیستم و در رده یازدهمین شهر صنعتی ایران قرار میگیرد که دلیل آن وجود کارخانجات متعدد فرش ماشینی (بیش از یکصد کارخانه)، کارخانه تولید ورق گالوانیزه و کارخانجات تولید قطعات خودرو و مونتاژ است. قدمت صنایع نساجی در این شهر به تولیدات شعربافی شامل مخمل بافی، زربافی و حریربافی برمیگردد که هم اکنون بیش از چند هزار نفر در کارخانجات نساجی مشغول به کار میباشند.
اسلاید 6 :
شهرت شهر کاشان بیشتر به واسطه گلاب و فرش دستباف و آثار باستانی و جاذبههای توریستی متعدد آن است. کاشان به دارالمومنین، شهر عقربها، دروازه کویر. مشهور است. از محصولات کشاورزی آن میتوان به انواع غلات و میوههای فصلی اشاره نمود. کاشان دارای آثار تاریخی و دیدنیهای بسیاری در تمام فصول سال است که از آن میان میتوان به باغ فین، مسجد و مدرسه آقابزرگ، خانه عامریها، خانه عباسیها، خانه طباطبایی، خانه بروجردی، حمام سلطان امیراحمد و قبر شاه عباس صفوی. اشاره نمود.
اسلاید 8 :
موقعیت جغرافیایی و شرایط آب و هوایی و سرزمینی منطقه کاشان باعث ایجاد شرایط ویژهای برای سکونت و فعالیت شده است که عینیت کالبدی و سرزمینی آن در پیوند بین محیط طبیعی و گروه انسانها، جاذبههای گردشگری متنوعی را پدید آورده است
اسلاید 9 :
باغ و کاخ تاريخي فين
يکي از بناهاي مجلل و باارزش تاريخي استان اصفهان ، باغ فين کاشان است که در 6کيلومتري جنوب کاشان و در مجاورت روستاي فين قرار دارد . بناي باقي مانده کنوني باغ در دوران صفوي بر روي بناهايي است که از عهد آل بويه ساخته شده است و از لحاظ باغ آرايي و آب رساني اهميت ويژه اي دارد . اين باغ به علت قتل امير کبير در حمام کو چک آن که در سال 1268 ه. ق اتفاق افتاد ، معروف شده است . اين باغ نمو نه اي از کاخ هاي دوران صفوي است که در دوره هاي زنديه و قاجاريه ، الحاقاتي بدان افزوده شده است.
اسلاید 11 :
بناهای این باغ عبارتند از: سردر ورودی، برج و بارو، شتر گلوی صفوی، شتر گلوی فتحعلی شاه، اتاق شاهنشین، موزه غرب باغ، حمام كوچك و بزرگ و كتابخانه شرق باغ. بنای سرپوشیده شتر گلوی شاه عباسی كه در دو طبقه ساخته شده در وسط باغ و در مقابل سردر بزرگ واقع شده است.
اسلاید 12 :
تپه سیلک
سیلک نام اولین تمدن شهر نشینی ایران مرکزی در کاشان است که در 3 کیلومتری جنوب غربی این شهر قرار دارد. قدیمیترین خاستگاه تمدن بشری را سیلک کاشان عنوان میکنند، یعنی اولین جایی که شهر نشینی شکل گرفت، آنجا که آریاییها اولین تمدن شهر نشینی را ایجاد کردند.تمدن اقوام تپههای سیلک در 2500 سال پیش مغلوب تمدن آریایی شد که آثار آنها در طبقات مختلف حفاری از قبیل ظروف لولهدار بلند با نقش اسب و خورشید و اسلحه آهنی و شمشیر و نیزههای بلند کشف شده است. محوطه باستانی سیَلْک که در منطقه فین کاشان واقع شده قدمتی در حدود 7 هزار سال دارد.
اسلاید 14 :
این بنای تاریخی تا سال ۱۳۱۰ شناسایی نشده بود و در میان مردم کاشان به شهر نفرین شده معروف بود تا اینکه با کاوشهای باستانشناسان کشف شد.
در خرابههای تپه باستانی سیلک چند اسکلت انسان و ظروف قدیمی پیدا شده که این اشیاء در موزههای لوور فرانسه، موزهٔ ملی ایران و موزهٔ باغ فین و موزهای در جنب این بنای باستانی قرار داده شده است.
این تپه تاریخی در فهرست آثار تاریخی و ملی ایران به ثبت رسیده است. قدمت قدیمیترین آثار به دست آمده از تپه شمالی به حدود ۷۵۰۰ سال قبل میرسد و آخرین آثار مکشوفه از تپه جنوبی مربوط به ۵۰۰۰ سال قبل است.
اسلاید 15 :
مسجد آقابزرگ
این مسجد یکی از باشکوهترین بناهای اسلامی کاشان است که با گنبد عظیم آجری و منارهٔ کاشی کاری، در حال حاضر از جالبترین ابنیهٔ تاریخی کاشان محسوب میشود.
اين بنا در دوره قاجاريه با سرمايه شخصي حاج محمد تقي خانبان طي سال هاي 1250 تا 60 هجري قمري براي برپايي نماز جماعت و برگزاري مجالس درس و بحث داماد خود ملامهدي نراقي (برادر ملااحمد نراقي) ملقب به آقا بزرگ بنا شده و به همين نام معروف شده است.
اسلاید 18 :
خانه تاریخی طباطبايي
اين خانه در جوار بقعه مباركه امامزاده سلطان امير احمد در خيابان علوي كاشان قرار دارد و توسط شخصي به نام سيد جعفر طباطبايي و توسط استاد علي مريم، معمار چيره دست و بزرگ كاشاني در سال 1250 هجري قمري بنا شده و 4 هزار و 730 مترمربع وسعت دارد.