بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

افراد در همکاري با يکديگر مي توانند سلامت فردي را بهبود بخشيده و جوامع سالمتري را خلق کنند .
سلامت جوامع نه فقط به سلامت افراد بلکه به اين مسأله بستگي دارد که جنبه هاي فيزيکي و اجتماعي جوامع ، مردم را قادر سازد که سالم زندگي کنند .

اسلاید 3 :

سلامت و کيفيت زندگي به بسياري از عوامل و سيستم هاي اجتماعي وابسته است و فقط به يک سيستم مراقبت پزشکي و بهداشتي مناسب وابسته نمي باشد .
ايجاد تغييرات در برخي از سيستم هاي بيرون بخش سلامت مي تواند بطور مؤثر و کارآمدي منجر به بهبود سلامت بخش عظيمي از جامعه گردد .

اسلاید 4 :

جوامعي که مشتاق بهبود سلامت گروه هاي خاص در معرض خطر هستند ، متوجه شده اند که با توسعه همکاري ها در جوامع خود و افزايش حمايت محيط هاي اجتماعي و فيزيکي از تغييرات سلامت ، موفق تر خواهند بود .
اکثر مشکلات سلامت با بيش از يک عامل پرخطر رفتاري روبرويند و بطور همزمان با عوامل محيطي و اجتماعي نيز مرتبط هستند .

اسلاید 5 :

جوامع برخوردار از برنامه هاي مؤثر بهبود سلامت بايد براي مقابله با تعيين کننده هاي متعدد هر يک از مشکلات سلامت آماده شوند .
توسعه درگيري ساير سيستم هاي اجتماعي در تغييرات سلامت نيازمند اجراي مداخلات جامع با راه کارهاي متعدد مداخله اي مانند مداخلات آموزشي ، سياسي و محيطي در موقعيت هاي مختلف مانند جامعه ، مراکز ارايه خدمات بهداشتي درماني ، مدارس ، دانشگاه ها و محيط هاي کار مي باشد.

اسلاید 6 :

راه کار هاي آموزشي ، سياسي و محيطي هنگامي مؤثرند که در اکثر موقعيت ها بکار روند .
موقعيت ها کانال هايي براي دسترسي به مخاطبين مورد نظر و هم راه کارهايي براي پوشش بيشترين جمعيت ممکن هستند.
موقعيت ها ، عمده ترين ساختارهاي مداخله در سطوح سياسي براي تسهيل “ انتخاب هاي سلامت بخش “ هستند .

اسلاید 7 :

خروج از دايره بسته بخش سلامت براي تأمين و ارتقاي سلامت مردم و بهبود کيفيت زندگي آنان اجباري است که امروزه با توجه به تغيير الگوي بيماري و مرگ و مير در کشور و شرايط گذار اقتصادي ، اجتماعي ، فرهنگي و بهداشتي ، بيش از گذشته احساس مي شود .

اسلاید 8 :

يك برنامه آموزش سلامت مبتني بر جامعه فرصت مناسب براي دسترسي به مردم در خارج از موقعيت هاي سنتي ارايه مراقبت هاي بهداشتي و توسعه موقعيت هاي سلامت در وراي بخش سلامت را فراهم مي سازد .

اسلاید 9 :

هدف کلي يك برنامه آموزش سلامت مبتني بر جامعه افزايش کيفيت ، دسترسي و اثربخشي برنامه هاي آموزش سلامت مبتني بر جامعه طراحي شده براي پيشگيري از بيماري ها و ارتقاي سلامت و کيفيت زندگي مي باشد .

اسلاید 10 :

آموزش سلامت مبتني بر جامعه در چهار موقعيت عمده مداخله مي کند :
1 – موقعيت مدارس : به عنوان معبري مهم براي دسترسي به کل جمعيت جامعه بويژه براي آموزش کودکان و نوجوانان
2 – موقعيت محيط کار : به عنوان فرصت مناسبي براي اجراي برنامه ها و سياست هاي آموزش سلامت و اقدامات محيطي حامي سلامت
3 – موقعيت مراکز ارايه خدمات بهداشتي درماني : با هدف استفاده بهينه از “ لحظه مناسب براي تعليم “
4 – موقعيت جامعه : براي پوشش باقيمانده جمعيت که در سه موقعيت فوق تحت پوشش برنامه هاي آموزش سلامت نبوده اند .

اسلاید 11 :

موقعيت مدارس از پيش دبستان تا دانشگاه ، معبري مهم براي دسترسي به كل جمعيت بويژه براي آموزش كودكان و نوجوانان است .
مدارس نسبت به ساير نهادهاي اجتماعي بجز خانواده ، تأثير بيشتري بر زندگي نوجوانان دارند و فرصت مناسبي براي توسعه و تقويت ارتباطات دوستانه ، پديده اجتماعي شدن و هنجارهاي حاكم بر رفتار فراهم مي آورند .

اسلاید 12 :

در ايام باز بودن مدارس ، هر روز ميليون ها دانش آموز حدود شش ساعت در كلاس درس حضور دارند .
مدرسه در بين موقعيت ها ، پس از خانه دومين موقعيتي است كه كودكان وقت خود را در آن مي گذرانند و به اين ترتيب يكي از اماكن مهمي است كه كودكان ممكن است در آن بطور بالقوه در معرض شرايط مضر محيطي قرار بگيرند .

اسلاید 13 :

آموزش سلامت در مدارس
اگرچه نمي توان از مدارس به تنهايي انتظار داشت كه با مشكلات بهداشتي و اجتماعي جوانان مبارزه نمايند اما با توجه به محيط مدرسه و برنامه درسي مدارس مي توان از مدارس به عنوان كانون مناسب براي كاهش رفتارهاي مخاطره آميز و بهبود وضعيت سلامت نوجوانان استفاده نمود .

اسلاید 14 :

حيطه هاي اصلي كوريكولوم درسي آموزش سلامت در مدارس
آسيب هاي عمدي و غير عمدي
مصرف دخانيات
مصرف الكل و داروهاي غير مجاز
رفتارهاي جنسي منجر به بارداري ناخواسته و بيماري هاي مقاربتي
الگوهاي غذايي مولد بيماري
تحرك فيزيكي ناكافي
سلامت رواني و عاطفي
سلامت فردي
سلامت مصرف كننده

اسلاید 15 :

آموزش سلامت به دانشجويان
سالانه هزاران نفر از دانش آموزان فارغ التحصيل از مدارس در دانشگاه ثبت نام مي كند . بنابراين دانشكده ها و دانشگاه ها نيز موقعيت مهمي براي كاهش رفتارهاي مخاطره آميز در بين بسياري از جوانان مي باشد .
مراكز بهداشت دانشجويي مي توانند به توانمندسازي دانشجويان براي پذيرش مسووليت سلامتشان از طريق آموزش ، پيشگيري تشخيص زود هنگام بيماري و درمان كمك كنند .

اسلاید 16 :

كاهش ترك تحصيل در دوران دبيرستان
در دوران دبيرستان درصد ترك مدرسه در سطح ملي افزايش مي يابد . قبل از دوران دبيرستان ، ترك مدرسه كمتر است .

اسلاید 17 :

ترك تحصيل موجب تأخير در فرصت هاي شغلي ، فقر و ضعف سلامت مي شود . در طول دوران نوجواني ، ترك تحصيل در مدرسه با معضلات چندگانه اجتماعي و بهداشتي نظير سوء مصرف مواد ، بزهكاري ، آسيب هاي عمدي و غير عمدي و بارداري ناخواسته همراه مي شود .
مسايلي نظير موفقيت تحصيلي پايين ، دلبستگي پايين به مدرسه ، نفوذ نامطلوب همسالان ، ضعف مديريت خانواده و نظارت والدين ، اعتياد والدين ، رفتارهاي هيجاني و توانايي هاي فردي تحقير شده و كاهش يافته ، پيش زمينه اي براي ترك تحصيل و عوارض حاصله مي باشد .

اسلاید 18 :

كودكاني كه به عنوان دانش آموزان ضعيف شناخته مي شوند و بيش از يكسال پشت مقطعي كه بايد بگذرانند ، توقف مي كنند و به صورت مزمن از مدرسه مي گريزند ، با احتمال بيشتري دچار رفتارهاي مخاطره آميز شده و بسياري از معضلات جدي دوران نوجواني را تجربه مي كنند .
اگر با ميزان ترك تحصيل در دوران دبيرستان به عنوان بخشي از برنامه ملي ارتقاي سلامت و پيشگيري از بيماري روبرو شويم ، ممكن است خطر غير ضروري و قابل اجتناب ابتلاي به مشكلات رفتار كاهش يافته و سلامت جوانان بهبود يابد .

اسلاید 19 :

آموزش سلامت در محل كار
افزايش هزينه مراقبت بهداشتي همراه با افزايش بيماري هاي حاد و مزمن قابل پيشگيري ، بيانگر ضرورت اجراي برنامه جامع ارتقاي سلامت در محيط كار مي باشد .

اسلاید 20 :

موقعيت محل كار
فرصت مناسبي براي اجراي برنامه ها و سياست هاي آموزش سلامت و اقدامات محيطي حامي سلامت مي باشد كه مديران ، كاركنان و نيز كل جامعه از آن منتفع مي شوند .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید