بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

فرهنگ شناسی

فرهنگ شناسی ، همه جنبه های زندگی اجتماعی انسان از جمله ،جنبه های اقتصادی سیاسی ،اجتماعی،روانی ،بوم شناسی ،جمعیت شناسی و غیره را شامل می گردد از این رو میگوییم:
انسان شناسی فرهنگی درباره همه اعمال انسانی در هر لحظه از تاریخ ،از گذشته تا حال به تحقیق می پردازد .

اسلاید 2 :

منشا فرهنگ :

شناخت منشا فرهنگ و عوامل مربوط به آن مستلزم مطالعه رفتار انسان از ساده ترین و ابتدایی ترین شکل آن از تا بتوان عوامل فرهنگی و انسانی را از عوامل زیستی آن تمیز دهد این امر مستلزم آن است که جامعه انسانی و رفتار آن به صورت یعنی انسانی که تحت تاثیر هیچ یک از نظامهای فرهنگی و اجتماعی نباشند مورد مطالعه قرار گیرد چنین چیزی نشدنی است و دست یافتنی زیرا حتی ابتدایی ترین شکل جوامع انسانی نمی تواند رفتار فردی و یا گروهی نداشته باشد.

اسلاید 3 :

تعریف فرهنگ:
در آثار کهن ایران واژه فرهنگ ب معنی ادب وتربیت ب کار رفته است که با پسوند "ستان"بصورت فرهنگستان وب معنی دبستان ومکتب آمده است.توجه انسان شناسان و جامعه شناسان و فلاسفه به فرهنگ وفرهنگ شناسی سبب ارائه تعاریف گوناگونی ازاین مقوله مهم انسانی شده است.بنحوی که گفته می شودتاکنون بیش از فرهنگ ذکرشده است.

مفموم فرهنگ در ایران پیشینه طولانی دارد و این امر رامی توان دربررسی ومطالعه آثارنویسندگان و پژوهشگران گذشته این سرزمین ب دست آورد.

واژه فرهنگ از دو جز"فر"و"هنگ"تشکیل شده است."فریب معنی نیروی معنوی،شکو،عظمت،جلال درخشندگی است.علاوه براین "فر"پیشونداست که دراین صورت به جای معنی جلو،بالاپوش می نشیند.دراینجا"فر"درمعنی پیشوند به کاربرده می شوند.بنابراین کشوریاجامعه که می تواند این نیروهاواستعدادهای نهفته را شناسایی کرده،پربارسازدوبه کار برد،دارای فرهنگی غنی و سازنده است ک درواقع مفهوم خلاقیت فرهنگی است،که ب رغم ویل دورانت تمدن نامیده می شود.حاصل این جریان منطقی،درشناسایی،پرورش وکاربردتواناییهای یک جامعه است.

در اصطلاح بین المللی واژه کالچراز واژه لاتینی کالچورا گرفته شده خوداز کالچورر ب معنی پروراندن،رویاندن،باروری وباپرداخت وآرایش زمین ودرخت است.اصطلاح اگر یکالچر ب معنی کشاورزی ازهمین ریشه است.

درفرهنگنامه هاتعاریف،متعددی از واژه فرهنگ آمده،ک ب اختصار،تعریفی را که دربرهان قاطع آمده،می آوریم.

در کتب وآثارقدیم واژه فرهنگ در مفاهیم مختلف به کاربرده شده است به اندازه ای که گاه معانی مجازی جای معانی حقیقی آن را گرفته است.

از زمان پیدایش و رشد جامعه شناسی علمی،انسان شناسی ودیگر شاخه های مختلف علوم انسانی،هریک از صاحب نظران ب رغم خود تعریف تازه ای برای فرهنگ ذکر کرده اندبعضی فرهنگ وتمدن را یکی دانسته و بعضی دیگر آنها را ب عنوان دو مقوله جداگانه مورد تبیین قرار داده اند

اسلاید 4 :

رای آشنایی و گاهی از نقطه نظرهای مختلف،تعدادی از این تعریفاذکر می کنیم:

۱-تایلر:اگر چه بعضی از صاحب نظران برتعریفی که تریلر از فرهنگ به دست داده انتقاداتی وارد ساخته اند،اما گفته می شود که کاملترین تعریفی که از فرهنگ تا کنون مطرح شده از او است.به نظر او"فرهنگ مجموعه آمیخته وپیچیده و نظام یافته ای است از دانستتنیهاوشناساییها،هنرهاوباورهاوآئینها،حقوق و آداب ورسوم،منشاءخوبیهاوبسیاری چیزها که انسان ازجامعه خویش کسب کرده است.

۲_ماکس و بر:"فرهنگ از یک سلسله روشهاوزمینها متاثراست که آن روشهاوزمینه ها افراد جامعه را ب هم می پیوندند ودررفتاروکرداروروابط اجتماعی آنها منعکس می شود."

۳_روت بندیکت:که از پیروان مکتب شخصیت اساسی و اصالت فرهنگ است،می گوید:هرنمونه فرهنگی نموداری از شخصیت مردمی است که وابسته به آن فرهنگ اند.وی سپس فرهنگ را چنین تعریف می کند."فرهنگ اصطلاحی جامعه شناختی است برای رفتار آموخته،رفتاری که با آدمی زاده نمی شود و برخلاف رفتارهای زنبورهاومورچه های اجتماعی توسط یافته های نطفه تعیین نمی شود.بلکه هرنسل باید آن را از مردم بالغ بیاموزند.

اسلاید 5 :

جیمز وست،رالف کلینتون و کاردینر از پیرامون وپایه گذاران این مکتب می باشند.ب نظر این گروه فرهنگ عبارت از سیمای خارجی و کلی نهادهاست.که منظورازنهادها"شکل ثابت طرز تفکر یارفتارمشترک گروهی از افراد است که از طرف جمع پذیرفته شده و قابل انتقال به سایرین می باشد سرپیچی ازآن موجب آشفتگی فردیاگروهی می شود.
۴-هرسکویتسن:ب نظزاوفرهنگ اساسا بنایی است مبین تمامی،رفتارها،واکنشها،ارزشهاومقاصدی که شیوه زندگی هر ملت را مشخص می کند وبالاخره عبارت است از هرآنچه یک ملت دارد،ازآنچه که می کندوهرآنچه که می اندیشد.وی اضافه می کند که یک"فرهنگ"آن قسمت از محیط است که بدست انسان ساخته شده وتاثیرپذیرفته است،فرهنگ ماوراء پدیده های غریزی است که فرد از گروه های انسانی یا به وسیله رفتار آگاهانه آموخته یا توسط تکنیکهاوشیوه های گوناگون،نهادهای اجتماعی،باورهاواشکال مختلف تماس وغیره بطور ناآگاهانه تحت تاثیر قرار گرفته است.

اسلاید 6 :

۵-رادکلیف براون: وی به عنوان یک جامعه شناس می گویدواقعیتی که من بدان نام فرهنگ میدهم فرایند فرا داد فرهنگی است یعنی فرایندی است، که از راه آن در یک گروه یا طبقه اجتماعی زبان باورها، و تصورات، پسند ها، دانستنی ها ،چیرهدستی ها، و انواع حرفها دست به دست از شخصی به شخص و از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود

۶_جوزف ریسک و رولند واران: در کتاب مقدمهای بر جامعه شناسی درباره فرهنگ چنین آوردهاند :"فرهنگ به نحوه زیستی گفته میشود که هر جامعه برای رفع احتیاجات اساسی خود از حیث بقا ادامه این اصل و نظام امور اجتماعی اختیار میکند" آثار این انتخاب را در چگونگی تاثیراتی که آدم در محیط خود میگذارد میتوان به دست آورد. بر اساس این تعریف عواملی مثل هنر ،و ادب، موسیقی، فلسفه و غیره، را نیز می توان جذب اعضای فرهنگ به حساب آورد به این ترتیب میتوان گفت ثمره واقعی و قابل مشاهده کوشش انسانها در زندگی اجتماعی فرهنگ خانه می شود

اسلاید 7 :

_فرانتس فانون وامه سزر: قانون متفکر سیاهپوست در کنگره جهانی ادبا و شخصیتهای فرهنگی سیاهپوست که در سال ۱۹۵۶ در پاریس برگزار شد در گفتار خود با عنوان نژادپرستی و فرهنگ تعریف زیر را از فرهنگ ارائه دادند فرهنگ عبارت است از مجموعه ای از حرکات روش های فرهنگی است از برخورد بشر با طبیعت و با همنوع و به وجود می آید در همین کنفرانس امه سرز وقتی پیرامون شکفتگی تمدن سخن می گوید: فرهنگ را چنین تعریف می نماید تمدن هرگز اختصاصی نیست و لازمه شگفتی از مجموعه کسی از منابع تفکر سنتی اعتقادات طرز فکر و ارزش ها مجموعه ای از ابزار فکری مجموعه سنجیده از احساس و فرزانگی و حکمت است که فرهنگش می گوییم

۸_رالف لینتون: در کتاب سیر تمدن فرهنگ را چنین تعریف کرده است مقصود از فرهنگ مجموعه اعمال و آدابی است که در هر جامعه افراد انسان از بزرگترین خود فرا می گیرند و به نسل جوان تحویل می دهند و بر این اساس و به زعم لینتون، فرهنگ ترکیبی از رفتار کسب شده است که به وسیله اعضای جامعه از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و میان همه افراد مشترک است

اسلاید 8 :

1. ۹_رابرت رادفیلد: برخلاف دیگران فرهنگ را مقوله قراردادی می داند و می گوید سرهنگ تفاهمی قراردادی از که در اعمال و ساخته های تجلی میکند و جوامع را از یکدیگر متمایز می سازد

2. ۱۰_ادوارد ساپیر: مردم شناسی زبان شناس و روان شناس آمریکایی که در زمینه فرهنگ و شخصیت و زبان نظریات قابل توجهی دارد فرهنگ را عبارت است از سیستم رفتارها و حالات متکی بر ضمیر ناخوداگاه میداند و خصوصیات اساسی فرهنگ را چنین بیان داشته

3. ۱. فرهنگ گروه شامل انواع مدل های اجتماعی رفتار است که به وسیله همه یا از طریق اعضای گروه جامع عمل به خود می پوشد.

4. ۲. جامعه یک اصطلاح فرهنگی است که افراد به نسبت روابطی که با یکدیگر دارند برای بیان برخی از صور رفتارهای خود به کار میبرند

5. ۳. مکان حقیقی فرهنگ عبارت از وقوع اعمال و ضوابط بین افراد از که از نظر ذهنی برخوردار از دنیای مفاهیم است که هر کس در جهت منافع و روابطش با دیگران می تواند به وسیله آن ابراز هویت کند.

6. ۴. هر فرد معرفی جزئی از فرهنگ و شاخهای از درخت فرهنگ گروهی است به آن تعلق میگیرد

7. ۱۱_گی روشه: به نظر گی و روش فرهنگ عبارت است از: مجموعه از انها اندیشه احساس کم و بیش سریع که به وسیله اکثریت افراد گفته شده است و برای اینکه این افراد گروه معین و مشخص را تشکیل دهند و این مجموعه به هم پیوسته به نحوی که در عین حال عینی و سمبلی است به کار برده می شود 8. نظریاتی ک مانع مطالعه فرهنگی است:

9. بسیاری از اروپاییان که برای نخستین بار به مکانهای دور از سفر کردهاند از مشاهده اداب و رسوم مردم این نواحی مقلب شدند البته این عکس العمل ها تعجب آور نیست زیرا افراد یک جامعه چنین تصور میکنند که رفتار و آداب و رسوم نظرات خودشان صحیح است و جوامعی که فاقد این نوع رفتار و آداب و رسوم هستند عقب مانده و وحشی به شمار میروند برای مثال هندوها و هندوستان خوردن گوشت گاو را بسیار ابتدایی و نفرت انگیز می داند در فرهنگ آن آگاهی یک حیوان مقدس است و نباید برای تامین غذا کشته شود حتی ممکن است معمولی ترین و عادی ترین آداب و رسوم و کارهای روزانه به وسیله فرهنگ خارجی بی معنی و ضد ارزش باشد.

10. وظیفه انسان شناس آن است که آداب و رسوم یک جامعه را آنچنان که هست شرح دهد. این روش را نسبیت فرهنگ میگویند.

11. به طور عمومی نسبیت فرهنگی از دو طریق تحت تاثیر منفی قرار می گیرد یکی تمایل به ارزش گذاری منفی که معمولاً از "قوم مداری" سرچشمه میگیرد دیگری تمایل به ارزش گذاری مثبت که اغلب شکلی از آرزوی زندگی ساده و طبیعی است

اسلاید 9 :

در بررسی عوامل کلی فرهنگ و تمدن و ارتباط بین انسان و محیط شاخصترین مقولهای است که در زایش فرهنگی مورد توجه قرار می گیرد کاربرد توانایی های انسان در محیط طبیعی و اجتماعی پیامده دو جریان منطقی بین این دو عامل یعنی انسان و محیط اوست منشا فرهنگ انسانی کاملاً ریشه در طبع انسانی دارد و نه در محیط طبیعی بلکه ریشه در جامعه دارد که در آن زاده شده و به سر می برد و از او انسانی اجتماعی ساخته به نحوی که محیط و طبیعت او را تحت اختیار وسلطه خویش دراورده است..

اسلاید 10 :

نظریاتی که مانع مطالعه فرهنگی است:
نظریاتی که مانع مطالعه فرهنگی است بسیاری از اروپاییان � برای نخستین بار به مکان های دوردست سفر کرده اند از مشاهده آداب و رسوم مردم این نواحی منقلب شدند البته این عکس العمل ها تعجب آور نیست زیرا یک جامعه چنین تصور میکند که رفتار و آداب رسوم و نظریات خودشان صحیح است و جوامعی که فاقد این نوع رفتار و یا آداب و رسوم هستند عقب مانده و وحشی به شمار می روند برای مثال هندوها در هندوستان خوردن گوشت گاو بحث را بسیاری ابتدایی و نفرت انگیز می دانند در فرهنگ آنها گاو یک حیوان مقدس است و نباید برای تامین غذا کشته شود حتی ممکن است معمولی ترین و عادی ترین آداب و رسوم و کارهای روزانه به وسیله فرهنگ خارجی بی معنی و ضد ارزش باشد وظیفه انسان شناس آن است که آداب و رسوم یک جامعه را آنچنان که هست شرح دهد این روش را نسبیت فرهنگی می گویند به طور عمومی نسبیت فرهنگی از دو طریق تحت تاثیر منفی قرار می گیرد یکی تمایل به ارزش گذاری منفی که معمولاً از قوم مداری سرچشمه میگیرد و دیگری تمایل به ارزش گذاری مثبت که اغلب شکلی است آرزوی زندگی ساده و طبیعی است

اسلاید 11 :

قوم مداری:
قانون داریم شخصیتی که تنها به احتیاجات و تمایلات خود فکر میکند و ارتباط با سایرین را مد نظر قرار نمی دهد "خودمدار" یا "خود محور" نامیده میشود زمانی این امر تاسف بار خواهد بود که شخص مورد نظر خود روانشناس باشد شخصی که درباره فرهنگ های دیگر فقط با توجه به اصطلاحات فرهنگی خود قضاوت می کند" قوم دار" است.

او نه تنها نمی تواند کار انسان شناسی انجام دهد بلکه به احتمال زیاد توانایی شناخت و حل مسائل اجتماعی خود را نخواهد داشت برای مثال یک قوم داره آمریکایی مراسم ورود پسران بالقرابه جرگی مردان در برخی از جوامع نوعی بربریت تصور می کند این مراسم اغلب شامل آزمون های مشکل برای سنجش میزان شجاعت مدار آمریکایی قادر نیست بفهمد چرا چنین فردی با کمال میل چنین کارهای سختی انجام می دهد تا بتواند به عنوان یک بزرگسال در جامعه پذیرفته شود حال آنکه ممکن است رسم آمریکاییان در محبوس کردن کودکان نظر افراد جامعه دیگر امری ظالمانه محسوب شود قوم داری از یک سو موجب عدم درک صحیح آداب و رسوم مردم جوامع دیگر در جامعه میشود و از سوی دیگر فقدان است اطلاع فهم صحیح فرهنگ خود جامعه را به وجود می آورد

اسلاید 12 :

ارزوی زندگی ساده و طبیعی :
هرگاه انسان از پیچیدگیهای تمدن خسته شود به راهی متوسل میشود به طبیعت نزدیک تر باشد برای مثال ممکن است یک نوجوان آمریکایی که پدرش برای گردش معاش خانواده ناچار در ۲ یا ۳ محل به کار اشتغال دارد به نوع زندگی مردم کنگ ساکن صحرای کالاهاری جذب میشود م کنگ غذای خود را با یکدیگر تقسیم می کنند بنابراین اغلب اوقات روز از انجام فعالیتهای سقف و طاقتفرسا آزاد هستند این مردم تمام غذاهای خود را از طریق شکار حیوانات و جمعآوری گیاهان وحشی به دست میآورند و چون وسیله ای مانند یخچال برای نگهداری غذا ندارند هنگامی که یکی از آنها حیوانی شکار میکند دیگران را در خوردن آن با هم شریک می کنند این حرکت نوعی تامین اجتماعی برای مردم کنگ به همراه دارد اگر کسی قادر نباشد در طول روز چه کاری انجام دهد می تواند غذای خود و خانواده خود را بین که کسانی که تعلق به باند اوست تامین نماید سیستم مشارکت مرز بور این اطمینان را به جوانان و سالخوردگان شرکتکننده در اما جمع آوری غذا میدهد که همواره غذا دارند

اسلاید 13 :

خصوصیات فرهنگ:
انسان شناسان با توجه به مطالعات تطبیقی فرهنگ های گوناگون به این نتیجه رسیده اند که برخی از خصوصیات در تمامی فرهنگ ها قابل مشاهده هستند مطالعه دقیق این خصوصیات به فهم اهمیت به عملکرد فرهنگ کمک می کند
فرهنگ عام مشترک است اگر فقط یک شخص فکر کند و یا کار خاصی انجام دهد آن فکر یا عمل نماینده عادت شخصی است نه انگار فرهنگ تفکر یا عمل هنگامی فرهنگی است که به طور مشترک در برخی از جمعیت ها یا گروه ها وجود داشته باشد حتی اگر جامعه فاقد عقیده یا رفتاری مشترک باشد اما تصور مناسب بودن آن رفتار در ذهن مردم وجود داشته باشد در آن صورت این تصور برهنگی است هنگامی که درباره آداب و رسوم مرسوم مشترک در یک جامعه صحبت به میان می آید در حقیقت به فرهنگ آن ها توجه می شود حتی درباره آداب و رسوم مشترک زیرگروهی در یک جامعه صحبت می کنیم که جامعه شناسی بدان توجه دارد به زیر فرهنگ و فرهنگ توجه کردهایم هنگامی که آداب و رسوم مشترک بعضی از گروه ها را در ماورای مرزهای بینالمللی مطالعه میکنیم مفهوم این واژه خاصی برای آن نداریم.

اسلاید 14 :

فرهنگ آموختنی اکتسابی است
تمام آنچه در یک جامعه مشترک از لزوم فرهنگی نیست مثلاً رنگ موی افراد یک جامعه فرهنگی نیست ما به خصوصیاتی فرهنگی می گوییم که گذشته از مشترک بودن اکتسابی نیز باشد تمام حیوانات تاحدی رفتارهای آموختنی از خود نشان می دهند که ممکن است بعضی از این رفتارها در اکثر افراد یک جمعیت مشترک باشد بنابراین شاید بتوان آن را امر فرهنگی دانست به هر صورت انواع مختلف حیوانات از این بود که راه را پاره مشترکشان تا حدی آموختنی یا غریزی است با یکدیگر تفاوت دارند

اسلاید 15 :

فرهنگ وابسته به نشانهها و سمبلها است لسلی وایت معتقد است که سرآغاز تمام رفتارهای انسان کاربرد نشانه هاست هنر مذهب و پول همه شامل کاربرد نشانه از مهمترین سیمای نشانهای زبان یعنی جانشینی کلمات برای اشیا است زبان نشانهای بنیاد فرهنگ های انسانی است نهادهای این فرهنگ ها و سازمان های سیاسی مذهبی هنر سازمان اقتصادی نمیتوانند بدون نشانه ها وجود داشته باشند ادوارد ساپیر میگوید با زبان روش کاملاً انسانی و غیر غریزی ارتباط عقاید و احساسات و تمایلات بیان میشود و انسان را در انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر توانا می سازد

اسلاید 16 :

فرهنگ جامع کلی است
انسان شناسان برای مقایسه و تحلیل فرهنگ آن را به اعضای مختلفی تقسیم می کنند ولی این تقسیم بندی مصنوعی است انسان شناسی که یک جنبه فرهنگ را مطالعه میکند متوجه میشود که لازم است اگر جنبه های آن فرهنگ را نیز مطالعه کند تا مطالعه به صورت کامل و دقیق انجام شود بنابراین یک کل با اعضای وابسته به هم و در ارتباط با هم را کل یا جامعه می گویند شناخت هماهنگی لازم در هر فرهنگ ضروری است اما باید به این نکته نیز توجه کرد که همواره امکان تغییر فرهنگی وجود دارد تا هنگامی که عناصر یک فرهنگ دارای استحکام باشند آن فرهنگ و نظام نسبتاً خوب عمل می کند ولی اگر به هر دلیلی استحکام یا توافق برهنگی شکسته شود نتیجه آن بحران فرهنگی خواهد بود

اسلاید 17 :

فشار فرهنگی:
فشار فرهنگی
عامل اولیهای که دامنه اختلافات فردی را محدود میکند خود فرهنگ است امیل دورکیم جامعه شناس معروف فرانسوی عقیده دارد که فرهنگ چیزی خارج از ما و خارج از فرد است و به صورت یک قدرت قبلی عمل می کند ما همیشه فشارهای فرهنگی را احساس نمی کنید زیرا معمولاً خود را با رفتارها و تفکرات خاص فرهنگ دادهایم اما هنگامی که سعی به مخالفت با فشارهای فرهنگی می کنیم قدرت آنها به نحو مشخصی بارز می شود فشار فرهنگی به دو نوع مستقیم و غیرمستقیم تقسیم میشود طبعاً فشارهای مستقیم آشکار ترند

اسلاید 18 :

با وجود آنکه جوامع بشری از آداب و رسوم و الگوهای رفتاری متفاوتی برخوردارند ولی وجوه مشابه رفت رفتار مادی و غیرمادی فراوانی بین آنها وجود دارد

مرداک اساسیترین این مشابهات رابطه ترتیب زیر بیان داشته است یک ابزار سازی دو داد و ستد زناشویی ۴ همکاری ۵ مهمان نوازی شش پاکیزگی و بهداشت آشپزی نحوه زمان سنجی در ورزش آرایش هنرآفرینی افسانه سازی جادوگری بازی آموزش و پرورش مراسم گوناگون نامگذاری پاداش دادن و کیفر بخشیدن

اسلاید 19 :

الگوهای ایده آل و الگوهای واقع عقاید خاصی برای اتصال عمل در موقعیت های خاص وجود دارد که ما به این عقاید الگوهای ایده آل می گوییم این الگوها معمولاً تحت فشارهای فرهنگی قرار میگیرند الگوهای ایدهآل معمولاً با رفتار واقعی فرق دارند زیرا ایده آل ها آنهایی هستند که باید باشند آن که رفتارهای واقعی آنهایی هستند که به طور واقعی وجود دارد برای بیان اختلاف میان فرهنگ فعال و واقعی به این عقیده امریکایی توجه میکنیم که میگوید پزشکان انسان هایی از خود گذشته و مر

اسلاید 20 :

گونه شناسی فرهنگی

اگر فرهنگ را به معنی کوشش های انسانی برای برآوردن نیازهای مختلف خود و غلبه بر طبیعت بدانیم می توانیم آن را به دو بخش اساسی مادی و غیرمادی طبقه بندی نمایید فرهنگ مادی شامل ابزارها و اشیایی که انسان آنها را ساخته و به دیگران به ارث رسیده است که انسان شناسان از آغاز مطالعات خود اصول فرهنگی ابزار را به فرهنگ مادی نامگذاری کرده اند و الگوها و نوع کلی ارشیا و ابزارها را جز به این مقوله فرهنگی به حساب می آورند فرهنگ غیر مادی شامل آداب و رسوم و بغداد است که با خط و زبان آموخته می شوند این آداب اعمالی است که سبب برقراری انتظام روابط اجتماعی می شود الگوهای رفتاری و بیشتر فرهنگ غیر مادی در همه جوامع یکسان نیستند این اختلاف سبب پیچیدگی در مطالعات انسان شناسی شده است زیرا رفتاری که در جوامع جزوه ارزشهای اخلاقی و معنوی محسوب می شود با همان الگوی رفتاری در جامعه دیگر تضاد دارد هر یک از دو جزء کلی مادی و غیرمادی شامل عناصر و اجزاء فعالی هستند که کار کرده و نقش مستقلی دارند مثلاً کارون سری از فرهنگ مادی است که نقش و کار کرده معین و مستقلی داردبا وجود آن که جوامع بشری از آداب و رسوم و الگوهای رفتاری متفاوتی برخوردارند ولی وجوه مشابه رفتار مادی و غیرمادی فراوانی بین آنها وجود دارد ."مرداک" اساسیترین این مشاهدات را به ترتیب زیر و یا نداشته است ۱ابزار سازی ۲ داد و ستد۳ زناشویی ۴ همکاری ۵ مهمان نوازی ۶ پاکیزگی ۷ بهداشت ۸ آشپزی ۹ زمانسنجی ۱۰ورزش ۱۱ آرایش دوازده هنرآفرینی ۱۳ افسانه سازی ۱۴ جادوگری زد بازی ۱۶ آموزش و پرورش در مراسم گوناگون نامگذاری ۱۹ پاداش دادن و کیفر بخشیدن

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید