بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

آمادگی الکترونیکی و ارزیابی آن

اسلاید 2 :

امروزه فناوری اطلاعات به عنوان محور تشکیل جوامع اطلاعاتی مورد توجه اکثر کشورهای جهان قرار گرفته است . به گونه ای که در برنامه توسعه آنها از جایگاه خاصی برخور دار است . مطالعه چگونگی به کارگیری این فناوری در زمینه های اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و فرهنگی جوامع اهمیت دارد . در این راستا ارزیابی آمادگی الکترونیکی جوامع و سازمانها برای استفاده موثر از این فناوری مقدمه برنامه ریزی بهینه به منظور نیل به اهداف آن سازمان است . منظور از آمادگی الکترونیکی ، توانایی پذیرش ، استفاده و به کارگیری فناوری اطلاعات و کاربردهای مرتبط با آن در جوامع است .

مقدمه

اسلاید 3 :

گروه همکاریهای اقتصادی آسیا و اقیانوسیه ،کشوری را آمادگی الکترونیکی می داند که تجارت آزاد و صنعت قانونمند داشته باشد ، صادرات در آن به سهولت انجام می شود وبا استانداردهای دولتی و توافقنامه های تجاری هماهنگ باشد .

مطابق تعریف ارائه شده در پروژه سیاست گذاری سیستمهای رایانه ای ، یک جامعۀ آماده از لحاظ الکترونیکی ، جامعه ای است که در یک بازار رقابتی با سرعت بالا به شبکه ، دسترسی پیدا کند و از فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدارس ، ادارات دولتی ، بنگاه های اقتصادی ، خانه ها و مراکز بهداشتی به طور پایدار استفاده کند .

مفهوم آمادگی الکترونیکی

اسلاید 4 :

طبق تعریف مرکزتوسعه بین المللی در دانشگاه هاروارد ، یک جامعۀ آماده از لحاظ الکترونیکی ، مجهز به زیرساختهای فیزیکی ضروری در فناوری اطلاعات و ارتباطات است ، مانند : شبکۀ مخابراتی با پهنای باند وسیع ، دسترسی مطمئن وقیمت مناسب .

آخرین تعریف این که طبق نظر موسسۀ بین المللی مک کونل ، آمادگی الکترونیکی ، توانایی یک کشور در زمینه بهره برداری از اقتصاد دیجیتال است .

اسلاید 5 :

سه عامل زیر دولتمردان کشورها را تشویق می کند تا آمادگی الکترونیکی کشورشان را بهبود بخشند و موجبات توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات را در کشورهای خود فراهم آورند:

1.فناوری اطلاعات وارتباطات مزایای زیادی را در راستای رفع مشکلات اقتصادی و سیاسی ایجاد می کند.

2.اگر شکاف دیجیتالی موجود میان کشورهای دنیا مد نظر قرار نگیرد,خطر عقب ماندگی را به دنبال خواهد داشت.

3.مؤسسات و نهادهای بین المللی که درعرصه جهانی نقش حمایتی دارند,از فناوری اطلاعات وارتباطات برای اجرای برنامه های خود بهره می برند.

ضرورت های آمادگی الکترونیکی

اسلاید 6 :

چهار مؤلفه اصلی در آمادگی الکترونیکی یک کشور نقش حیاتی دارند. توجه مخصوص به این مؤلفه ها در هر برنامه آمادگی الکترونیکی ضروری است.
این مؤلفه ها عبارتند از:
شهروندان,بنگاه های اقتصادی ,دولت ها و زیر ساختار.
همه این مولفه ها با یکدیگر ارتباط داخلی دارند و لازم است با هم هماهنگ شوند.

مولفه های آمادگی الکترونیکی

اسلاید 7 :

وجود تنها یک بخش از مؤلفه های یاد شده منجر به آمادگی الکترونیکی نخواهد شد,مگر آن که سایر مؤلفه ها نیز با آن هماهنگی لازم را داشته باشند,مثلا اگر دولت از آمادگی لازم برخوردار نباشد و بنگاه های اقتصادی آمادگی داشته باشند,این موضوع به از دست رفتن زمان و تحقق نیافتن اهداف آمادگی الکترونیکی می انجامد.
به طور مشابه اگر شهروندان آمادگی الکترونیکی نداشته باشند و سایر بخش ها آماده باشند,تمامی تلاش ها بی نتیجه خواهند بود.زیرا کاربران قادر نخواهند بود به خدمات یشنهاد شده توسط دولت دست پیدا کنند.
بنگاه های اقتصادی شهروندان

زیرساختار دولت ها

اسلاید 8 :

دولت ها از مهم ترین اجزای آمادگی الکترونیکی در کشورها محسوب می شوند . بنابراین بسیار حیاتی است که کارکردهای دولت با یکدیگر هماهنگ شوند و چالشهایی که در اقتصاد دیجیتال مطرح هستند ، مد نظر قرار گیرند. شهروندان باید امکان دسترسی آسان به خدمات دولتی را داشته باشند که این امر باعث صرفه جویی در زمان خواهد شد .

1) دولت

اسلاید 9 :

آمادگی الکترونیکی بدون داشتن زیرساختارهای مطمئن در یک کشور حاصل نخواهد شد . زیر ساختارهای گوناگونی مانند : زیرساختارهای فنی ومخابراتی (شامل نرم افزار و سخت افزار) ، زیرساختارهای حقوقی و زیرساختارهای نیروی انسانی مطرح هستند .

2) زیرساختار

اسلاید 10 :

این مؤلفه شامل عناصر انسانی مؤثر در آمادگی الکترونیکی یک کشور است که باید مواردی از قبیل سطح سواد و گرایش آنها به پذیرش فناوری اطلاعات مد نظر قرارگیرند. بدون شک هر گونه تلاش برای نیل به آمادگی الکترونیکی در یک کشور ، برای ارائه خدمات مورد نیاز به شهروندان انجام می پذیرد . بنابراین لازم است برنامه های آموزشی گوناگونی در ارتباط با توسعه سواد اطلاعاتی شهروندان وجود داشته باشند تا بتوانند از کاربردهای متنوع فناوری اطلاعات بهره مند شوند .

3) شهروندان

اسلاید 11 :

بنگاه های اقتصادی باید با یکدیگر هماهنگ شوند تا پردازش فرایندهای تعاملی آنها آسان گردند . بنگاه ها نیازمند ارتباط سریع با دولت ها و شهروندان هستند تا بتوانند محصولات و خدمات خود را به آسانی عرضه کنند . به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در عملیات روزانه ، باعث به روز شدن بنگاه های اقتصادی در بازارهای بین المللی گوناگون خواهد شد .

4)بنگاه های اقتصادی یا شرکت ها

اسلاید 12 :

شرایط موثر در آمادگی
شرایط اقتصادی
شرایط حقوقی
شرایط فنی و تکنولوژی
شرایط اجتماعی

عناصر موثر در آمادگی الکترونیکی

اسلاید 13 :

الف)اهداف اقتصادی:تحقق فناوری اطلاعات و ارتباطات را در همه بخش های کلیدی کشور از جمله آموزش , بهداشت و درمان و تولید پوشش می دهند.
ب)اهداف اجتماعی:آمادگی الکترونیکی با توجه به سطح سواد پایه فناوری اطلاعات در یک کشور گسترش می یابند و برنامه های کاهش شکاف دیجیتالی را برای دسترسی توده مردم به این فناوری، پوشش می دهند.

اهداف آمادگی الکترونیکی

اسلاید 14 :

اهداف اقتصادی
*حفظ توان در رقابت در دنیای دیجیتال
*ایجاد زیر ساختهای پایدار فناوری اطلاعات وارتباطات
*استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و یکپارچگی آن در راستای توسعه توان اقتصادی
*گسترش سرمایه گذاری خارجی
اهداف اجتماعی
*بهره مندی افراد,بنگاه ها و دولت ها از اطلاعات کیفی
*کاهش شکاف دیجیتالی
*ایجاد اعتماد در مشتریان

اسلاید 15 :

دسترسی آسان به اطلاعات 

افزایش رفاه اجتماعی
غلبه برمحدودیتهای زمانی وجغرافیایی 

گسترش بازارها
ایجاد مدلهای کسب و کار جدید
امکان تجارت آزاد فرای مرزهای 

افزایش شفافیت عملیات
سیاسی و جغرافیایی 

کاهش هزینه و زمان عملیات
جهانی شدن و رقابتی ماندن
مزایای آمادگی الکترونیکی
خلق فرصتهای جدبد
ارتباط بین شرکتها
افزایش کارایی
کاهش مشکلات

اسلاید 16 :

ارزیابی آمادگی الکترونیکی موجب توصیف شرایط فعلی بکارگیری فن آوری اطلاعات در کشور ها یا سازمانها خواهد شد . همچنین امکان شناسایی مشکلات موجود دراین حوزه و استخراج راه حل های مطلوب را فراهم می آورد .

ارزیابی آمادگی الکترونیکی

اسلاید 17 :

درعصر اطلاعات ارزیابی آمادگی الکترونیکی کشورها وسازمانها به منظور برنامه ریزی برای توسعه قابلیت های لازم ( از جنبه های فنی وسازمانی ) به طور روز افزون اهمیت پیدا می کند به همین دلیل تا کنون مدل های بسیاری برای ارزیابی آمادگی الکترونیکی توسط نهادها ،سازمانها ودانشگاه های گوناگون عرضه وبکار گرفته شده اند .

مدل های ارزیابی آمادگی الکترونیکی

اسلاید 18 :

سازمان بریچ این مدل ها و روشهای ارزیابی را به چهار دسته زیر تقسیم بندی کرده اند:
ابزارهای مبتنی بر پرسشنامه
ابزارهای مبتی بر مطالعه موردی
بر آورد وگزارش های گروه های ثالث

سایر مدل های ارزیابی آمادگی الکترونیکی

اسلاید 19 :

ارائه کننده مدل :مدیران اجرایی شرکت های فناوری اطلاعات در آمریکا ست .
هدف مدل : این مدل یک وسیله خود سنجی است که به جوامع کمک می کند تا میزان آمادگی مشارکت خود را در جهان شبکه ای شده تعیین کنند .
تعریف آمادگی الکترونیکی در این مدل : میزان نفوذ فناوری اطلاعات وارتباطات در خانه ها ، بنگاه های اقتصادی ، مراکز بهداشتی و درمانی .ادارات دولتی سنجیده می شود و مبنای ارزیابی آمادگی الکترونیکی یک جامعه قرار می گیرد .

مدل cspp

اسلاید 20 :

شبکه (زیر ساخت ) ، مکان های شبکه ای ( دسترسی ) ،کاربرد وخدمات شبکه ای ، اقتصاد شبکه ای وتوانمندسازی جهان شبکه ای

زیر ساخت : زیرساخت های شبکه ای زیادی وجود دارد که افراد و تجهیزات ارتباطی را به انواع خدمات داده ای متصل می کنند .سرعت وکیفیت دسترسی به شبکه ، وابسته به توانایی چنین زیرساخت ها یی است .

دسترسی به شبکه :
فناوری موبایل وجود شبکه ها را در هر جا امکان پذیر می سازد ، اما شبکه های باسیم ، نسبت به شبکه های بیسیم سرعت بالاتری دارند و باید بیشتر مد نظر قرار گیرند .

شاخص های ارزیابی:

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید