بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
فشار جو در سطح دریا برابر با mmHg760و در قله كوه اورست حدود mmHg 250 مي باشد.
فشار هوا در روي زمين ثابت نيست. براي مثال: ميانگين فشار جو در كوه اورست، در دي ماه 243 ميليمتر جيوه در خرداد و تيرماه تقريبا برابر با 255 ميليمتر جيوه است.
اگر چه فشار جو متفاوت است ، اما در صد گازهاي تنفسي موجود در هوا، از سطح دريا تا ارتفاعات بالا تغيير نمي كند. در هر ارتفاعي هوا شامل: 93/20 درصد اكسيژن، 03/0 در صد دي اكسيد كربن و 04/79 درصد نيتروژن است . فقط فشارهاي سهمي تغيير مي كنند. تغيير در فشار سهمي اكسيژن اثر مهمي بر شيب فشار سهمي بين خون و بافتهاي بدن مي گذارد .
ویژگی های ارتفاع
اسلاید 3 :
با افزايش ارتفاع ، دماي هوا به ازای هر 150 متر 1 درجه سانتیگراد كاهش مي يابد.
به علت سردی هوا در ارتفاع، رطوبت مطلق کمتر است. هواي خشك تر مي تواند منجر به از دست دادن آب بدن از طريق افزايش دفع نا محسوس آب شود و تبخير آب از طريق عرق ريزي به هنگام فعاليت را افزايش دهد.
شدت تابش خورشيد به دليل نازک تر بودن و خشک تر بودن جو در ارتفاع افزايش مي يابد .
اسلاید 4 :
کاهش فشار سهمی اکسیژن جو(کمتر از 120mmHg) با افزایش ارتفاع(بالاتر از 1600 متر) موجب کاهش vo2max می شود. در ارتفاعات پائين تر از 1600 متر به نظر مي رسد ارتفاع اثر كمي بر Vo2maxو عملكرد استقامتي دارد . ولي بالاتراز 1600 متر Vo2 max تقريبا 11 درصد براي هر 1000 متر افزايش ارتفاع كاهش مي يابد .
تغییرات حداکثر اکسیژن مصرفی در ارتفاع
اسلاید 5 :
حجم پلاسماي فرد بلافاصله بعد از رسيدن به ارتفاع شروع به كاهش مي كند؛ و در پايان چند هفته اول به صورت فلات در مي آيد . پيامد كاهش پلاسما، افزايش گلبول هاي قرمز درهر واحد خون است.
انجام فعالتهاي استاندارد زير بيشينه در چند ساعت اول اقامت در ارتفاع باعث افزايش ضربان قلب و كاهش حجم ضربه اي(به علت كاهش حجم پلاسما) مي شود.
اسلاید 6 :
برون ده قلبي بعد از 10 روز اقامت در ارتفاع به هنگام يك وهله فعاليت معين پايين تر از زمان اقامت در سطح دريا و پيش از وقوع اين سازگاريها نسبت به ارتفاع است، که علت آن افزايش اختلاف اكسيژن سرخرگي– سیاهرگي است.
پاسخهاي قلبي ـ عروقي در ارتفاع