بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
ایمن سازی ساکشن های بیمارستانی
اسلاید 3 :
دستگاه ساکشن
شکل 1: یک نمونه دستگاه ساکشن سانترال به همراه متعلقات آن
تعریف:
دستگاهی است که توسط پمپ مکش و با ایجاد خلاء، باعث ایجاد فشار منفی شده و هوا و مایعات را به دورن میکشد.
انواع ساکشن:
این دستگاه دارای دو مدل ساکشن مرکزی و پرتابل است.
کاربرد:
خارج کردن مایعات مترشحه از شکاف ایجاد شده برای جراحی ها و نیز هر جا که حجم مایعات خارج شده از بدن بیمار بالا باشد.
محل استفاده:
در اتاق عمل، اتاق بیهوشی، اتاق بهبودی، بخش مراقبت های ویژه و سایر بخش ها.
نکته:
با توجه به نکات بالا این وسیله از آلوده ترین تجهیزات مورد استفاده در مراکز درمانی است.
اسلاید 4 :
اهمیت کنترل عفونت بیمارستانی
کنترل عفونت بیمارستانی هم اکنون یک اولویت جهانی است. بدلیل اهمیت موضوع و اولویت جهانی و منطقه ای، ایجاد یک نظام کشوری منسجم و یکسان کنترل عفونتهای بیمارستانی کاملا ضروری است.
از سال 1381 در این خصوص کارهایی در حال انجام است. عوامل اجرایی این برنامه کلیه افراد شاغل در بیمارستان اعم از پزشکان، پرستاران، بهیاران، دانشجویان، پرسنل خدمات و پشتیبانی و اداری را شامل می شود.
هر کس با هر مسئولیتی در بیمارستان بایستی در پیشگیری و کنترل عفونتهای بیمارستانی به تناسب شغل خود مشارکت کند.
اسلاید 5 :
نکات کنترل عفونت و استریل کردن مخازن ساکشن
برای خالی کردن مخزن ساکشن، آپرون پلاستیکی و دستکش مخصوص کار در منازل پوشیده شود. اگر بیمار در گروه پرخطر قرار دارد از محافظ چشم ( عینک ) نیز باید استفاده شود. اگر بیمار سل ریوی دارد باید از ماسک فیلتردار مخصوص نیز استفاده شود .
مخزن باید از دستگاه مکش جدا شده و با دقت به اتاق مخصوص وسایل آلوده مصرف شده حمل گردد و در آنجا به آرامی به داخل انبار یا مخزن مخصوص تخلیه مایعات دفعی ریخته شود. سپس آن موضع باید با مقادیر زیادی آب جاری شسته شود.
مخزن باید آب کشی شود سپس با یک دترجنت که PH خنثی دارد و آب داغ شسته شده و مجددا آبکشی و بعد با دستمال یکبار مصرف خشک شود.
در صورت استفاده، مخزن باید حداقل هر شیفت یکبار پاک شود و هر موقع دیگر هم که پر شد باید خالی گردد.
بلافاصله قبل از استفاده از دستگاه برای بیمار دیگر، لوله های جدید باید به دستگاه متصل گردند.
استفاده از ماده گندزا در موادی که بیمار مبتلا به سل ریوی یا سایر بیماریهای عفونی باشد لازم است و اینکار باید بعد از شستشو با یک ماده دترجنت و رفع مواد موکوسی صورت گیرد. زیرا مواد آلی داخل مخزن به راحتی ماده گندزدا را غیر فعال می کند.
اگر از دستگاه ساکشن استفاده نمی شود مخزن باید خشک بوده و کاتترها نباید متصل باشند.
اسلاید 6 :
نکات کنترل عفونت و . (ادامه)
شکل 2: دستگاه ساکشن متصل به بیمار
در بخش هایی مانندICU که بطور مداوم از ساکشن استفاده می شود، بعد از شستشو و ضد عفونی جهت جلوگیری از چسبیدن مواد موکوسی به دیواره باتل می توانید سرم نرمال سالین و یا ماده ضد عفونی کننده مانند ساولن و سایر مواد ضد عفونی کننده (مورد تائید کارشناس کنترل عفونت) داخل باتل بریزید.
مخزن ساکشن باید حداقل روزي یک بار(بدون در نظر گرفتن مقدار مایع آسپیره شده) شسته شود و اگر پر شده باشد باید خالی گردد.
بلافاصله قبل از استفاده از دستگاه براي بیمار دیگر، لوله هاي جدید باید به دستگاه متصل گردند.
اگر از دستگاه ساکشن استفاده نمی شود مخزن باید خشک بوده و کاتترها نباید متصل شوند ودستگاه باید با پوشش ضد گردوغبار پوشیده شود.
اسلاید 7 :
اهمیت روش پیشنهادی
بنابر آنچه گفته شد، پروسه ضدعفونی مخازن از درجه ریسک بالایی به منظور کنترل عفونت و انتقال بیماری ها برخوردار است.
در این پژوهش، روشی نوین به منظور امحای خون و مایعات درون مخازن ساکشن بیمارستانی ارایه می دهیم. اهم استفاده از این سیستم در اتاق های بیمار و بخش مراقبت های ویژه (ICU) است.
در روش ارائه شده بر خلاف روش های کنونی که از ریسک بالای انتقال عفونت و آلودگی به محیط و کاربر برخودار هستند، از یک مکانیسم خودکار برای خالی کردن و ضدعفونی مخزن خون و مایعات استفاده می شود.
اسلاید 8 :
تعریف مسئله
می دانیم مشکل تمامی ساکشن های بیمارستانی خالی کردن مخزن خون و مایعات مربوط به آن است، که در حین خالی و تمیز کردن مخزن امکان انتقال آلودگی به محیط و کاربر مربوط زیاد است. که این خود یک معضل برای این نوع مراکز محسوب می شود.
لذا جای خالی سیستمی که دارای قابلیت تخلیه ی این مخازن به صورت خودکار بوده محسوس است.
این سیستم باعث کاهش ریسک انتقال بیماری ها و عفونت ها خواهد شد.
بر اساس این مسئله، ایده پیشنهادی ما تخلیه خودکار مخازن خون و مایعات ساکشن های بیمارستانی است و بر این اساس دستگاه جدیدی طراحی و ساخته شده است که مخصوص این مراکز است.
در این روش دیگر احتیاجی به خالی کردن مخازن به وسیله کابر نبوده و دارای مزیای بسیاری است که ادامه بدان اشاره خواهیم کرد.
اسلاید 9 :
توضیح سیستم و روش پیشنهادی
با هدف ایمن سازی ساکشن های بیمارستانی، سیستم شست و شوی و ضدعفونی خودکار مخازن ساکشن های سانترال به منظور امحای خون و مایعات در اتاق های بیمار و بخش مراقبتهای ویژه (ICU) که بطور مداوم از ساکشن استفاده می کنند، روش پیش روی ارائه شده است.
این سیستم بر پایه ی دو ساختار متفاوت که هر یک به زیر ساخت های مرکز درمانی مورد نظر مربوط می شود بستگی دارد.
اسلاید 10 :
ساختار نخست
در این ساختار نیاز به یک شبکه تاسیساتی است که تمامی مخازن را در قالب یک شبکه واحد، به محلی مخصوص که در آنجا بسته به ظرفیت مرکز درمانی مخزنی بزرگتر نصب شده است منتقل می کند.
در این ساختار عملیات شست و شو و ضدعفونی مخزن به صورت خودکار و مبتنی بر قوانین مربوط و زمانبندی های مصوب در این حوزه صورت می پذیرد.
پس از پایان عملیات مورد نظر دستور تخلیه مخزن به صورت خودکار داده می شود و از طریق شبکه که پیشتر در مرکز درمانی نصب و راه اندازی شده به مخزن مربوطه هدایت خواهد شد.
بعد از پر شده مخزن مورد نظر، می توان آن را با ماشین های حمل مواد عفونی به خارج از شهر منتقل و امحا نمود.
شکل 3: سیستم پیشنهادی با ساختار نخست
اسلاید 11 :
ساختار دوم
در این ساختار، سیستم شست و شو و ضدعفونی خودکار دقیقا همانند ساختار اول است.
همانگونه که بیان شد تفاوت در زیر ساخت های مرکز درمانی مربوط است.
در این ساختار پس از خروج خون و مواد عفونی از مخزن ساکشن مورد نظر ابتدا مواد زائد تحت فیلتر می شوند به همراه آب رفیق سازی انجام وبه فاضلاب شهری منتقل خواهند شد.
شکل 4: سیستم پیشنهادی با ساختار دوم
اسلاید 12 :
مزایای روش معرفی شده
نسب به روش های کنونی به دلیل ماهیت خودکار آن از ریسک انتقال عفونت و آلودگی به محیط و کاربر کمتری برخوردار است و درصد انتشار یا انتقال بیماری و آلودگی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
در فرآیند ضدعفونی و امحای مواد عفونی در این روش با حذف واسطه در انجام عمل دفع و ضدعفونی یا استریل کردن موجب افزایش ایمنی و کاهش خطر در جهت انتقال عفونت و آلودگی و همچنین کاهش نیروی انسانی در مراکز مورد نظر خواهد شد.
در این سیستم مخزن خون مایعات در داخل یک باکس قرار گرفته است، و در معرض دید بیماران یا عیادت کنندگان نیست، که این خود از نظر روانی بر روحیه بیمار اثر سوئی نداشته و عیادت کنندگان از بیمار نیز در دچار شوک روانی نمی شوند.
حذف نیروی خدماتی وبه کار گیری این نیرو در جاهای دیگر
کاهش آلاینده های شیمیایی
اسلاید 13 :
نتیجه گیری
در این پژوهش روشی جدید جهت ایمن سازی ساکشن های بیمارستانی به منظور کاهش ریسک انتقال عفونت و بیماری در مراکز مربوط ارائه شد.
در این راستا دستگاهی ساخته شده که عملیات ضدعفونی و استریل کردن مخزن خون و مایعات را به صورت اتوماتیک انجام می دهد
در پایان بسته به نوع زیر ساخت موجود در مرکز درمانی یکی از ساختارهای معرفی شده جهت هدایت مایعات به کار گرفته شد.
این سیستم دارای مزایای بود، که مهم ترین آن ها آنست که این روش نسب به روش های فعلی به دلیل ماهیت خودکار آن از ریسک انتقال عفونت و آلودگی به محیط و کاربر کمتری برخوردار بوده، و درصد انتشار یا انتقال بیماری و آلودگی را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
اسلاید 14 :
چکیده
در این مقاله، روشی جدید جهت ایمن سازی ساکشن های بیمارستانی ارائه می دهیم. در روش ارائه شده بر خلاف روش های کنونی که از ریسک بالای انتقال عفونت و آلودگی به محیط و کاربر برخودار هستند، از یک مکانیسم خودکار برای خالی کردن و ضدعفونی مخزن خون و مایعات استفاده می شود. برای این منظور دستگاهی جدید طراحی و ساخته شده است که تحت برنامه خاصی به انجام وظیفه مورد نظر می پردازد. این دستگاه با حذف واسطه در انجام عمل دفع و ضدعفونی یا استریل کردن موجب افزایش ایمنی و کاهش خطر در جهت انتقال عفونت و آلودگی می شود.