بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

رشد ونمو جنین

اسلاید 2 :

رشد و نمو جنین

از ترکیب سلول جنسی نر (اسپرم ) و سلول جنسی ماده (تخمک ) ، سلول تخم بوجود می آید این سلول شروع به رشد و نمو نموده و بعد از یک هفته بصورت یک توده سلولی دیده میشود.سپس سلولها در دو لایه جداگانه تقسیم بندی شده که لایه خارجی جفت و لایه داخلی جنین را میسازد. ارتباط تغذیه ای بین زن باردار و جنین از طریق جفت و بند ناف برقرارمیشود.

اسلاید 3 :

در پایان هفته 4 بارداری: بتدریج با رشد و نمو جنین در رحم ، اعضای بدن وی نیز تشکیل میشود. در 12 هفتگی : شکل یک انسان کامل را پیدا میکند ، طول جنین به 6 تا7 سانتی متر میرسد و انگشتان دست و پا به همراه ناخن ها مشخص میشوند. در این زمان ،صدای قلب جنین با دستگاه ، قابل شنیدن است . جود ضربان قلب جنین را میتوان زودتر از این زمان با سنو گرافی مشاهده کرد .

اسلاید 4 :

در هفته 16 بارداری:

طول جنین 12 سانتی متر و وزن آن 110 گرم است . در این زمان جنسیت جنین قابل تشخیص میشود.

در اواخر هفته 20 :که نیمه اول باردرای به پایان میرسد، وزن جنین حدود 300 گرم و بدن از موهای کرک مانند و ماده چربی سفید رنگ پوشیده شده است.

اسلاید 5 :

در 24 هفتگی : وزن جنین حدود 63 گرم و سر نسبت به بدن بزرگتر است . در پایان این هفته ابروها و مژه ها ظاهر میشود.ریه ها تکامل یافته و پوست به طور مشخصی چروک بوده و چربی در زیر آن قرار دارد. جنین در هفته های 20 تا 24 میشنود.بین هفته های 23 تا 26 ساعات خواب و بیداری جنین تنظیم میشود.در این سن ، حرکات جنین زیاد شده و چرخش های متوالی در رحم دارد.

اسلاید 6 :

در هفته 28 باردرای : جنین 25 سانتی متر قدو حدود 1100 گرم وزن دارد. و در پایان این هفته مردمک چشمها ظاهر میشود.و جنین قادر است پلک ها را بازکرده و به نور واکنش نشان دهد، گریه کند ، همچنین انگشت شصت خود را بمکد .

اسلاید 7 :

در هفته 32 بارداری: قد جنین 28 سانتی متر و وزنش حدود 1800 گرم و پوست هنوز قرمز و چروکیده است. ر این زمان جنین قادر است صداهای خارج از شکم زن باردار مانند صدای تلویزیون را بشنود و اگر زن باردار در طی بارداری بطور مداوم به موسیقی خاصی گوش دهد ، بعد از تولد ، نوزاد به آن موسیقی عکس العمل نشان میدهد. بهتر است برای برقراری ارتباط ، والدین با جنین خود صحبت کنند و محیط ارام و بدون صداهای ناهنجار فراهم نمایند.

اسلاید 8 :

درهفته 36 باردرای : قد جنین 32 سانتی متر و وزنش حدود 2500 گرم است . به علت تجمع چربی های زیر پوست ، چین و چروک کمتر میشودو جنین صورتی رنگ بنظر میرسد و در این زمان اغلب اعضای بدن به رشد نهایی رسیده و برای تطبیق با شرایط پس از تولد آماده میشود.

اسلاید 9 :

درهفته 40 بارداری: جنین به بزرگترین اندازه میرسد و تمام حفره رحم را اشغال میکند.از پایان هفته 37 تا زمانی زایمان حرکات جنین بتدریج کم میشود.وزن جنین به طور متوسط 3 تا 3.5 کیلو گرم و قدش بیش از 40 سانتی متر است . ماده لزجی به رنگ سبز تیر ه که مکنیوم نامیده میشود در روده های جنین تجمع می یابد که معمولا بعد از تولد ، کم کم دفع میگردد. دردهای زایمانی معمولا زمانی شروع میشود که بدن ، ریه ها و مغز جنین برای زندگی خارج از رحم اماده شده است.

اسلاید 10 :

دوران بارداری شامل سه قسمت می شود:٣ ماهه اول/٣ ماهه دوم/٣ ماهه سوم

اسلاید 11 :

کدام يک از ٣ ماهه های اول ، دوم وسوم از نظر تغذيه مهم ترند؟

اسلاید 12 :

سه ماهه اول :

بلاتکلیفی : در هفته های اول ، زن از بارداری خود مطمئن نیست و به دنبال نشانه ای از تغییرات باردرای در بدن خود است. واکنش زنان به این وضعیت متفاوت است.

تردید و دودلی :

تقریبا تمامی زنان هنگامی که از بارداری خود مطمئن میشوند،دچار تردید میگردند . برخی از آنها زمان بارداری را مناسب نمیدانند.برخی فکر میکنند که امادگی ندارند ویا نگران تغییراتی هستند که ممکن است در روابط آنها با همسر و فرزندانشان ایجاد شود.

اسلاید 14 :

توجه به خود: در سه ماهه اول ، توجه زن بیشتر به خودش است و واکنش زن باردار نشان میدهد که در بدن تغییری اتفاق افتاده ولی وجود جنین هنوز نامعلوم است . زن باردار میگوید " من باردارم" بجای آنکه بگوید " من بچه دار میشوم" 

تغییرات جسمی و هورمونی ممکن است سبب تغییرات خلق وخو ، بی ثباتی احساسات و هیجانات گذرا شود. عصبانیت ، خواب آلودگی یا خستگی شدید از تظاهرات این تغییرات است ممکن است زن باردار بدون علت گریه کند و تحریک پذیر شود . این تغییرات موجب سردرگمی همسر میشود.

اسلاید 15 :

سه ماهه دوم

تغییرات جسمی: تغییرات مانند بزرگ شدن پستان ها و رحم ،افزایش وزن و ازهمه مهم تر حرکت جنین به وجود جنین واقعیت میبخشد زن باردار جنین را به صورت موجودی جدا ولی وابسته به خود احساس میکند . ممکن است زن باردار بگوید "من بچه دار میشوم"
توجه به جنین: در این زمان زن باردار حال عمومی بهتری دارد و به جنین بیشتر توجه میکند . مایل است درمورد تغذیه ونحوه رشد و نمو جنین بداند .
خودشیفتگی و درون گرایی: زن باردار به توانمندی خود در محافظت از جنین بسیار علاقمند است که گاهی به صورت خودشیفتگی بروز میکند . به خوراک و پوشاکش بیشتر از گذشته اهمیت میدهد. برخی از زنان باردار شاغل ممکن است نسبت به شغل خود یا وقایع روزمره بی علاقه شوند

اسلاید 16 :

سه ماهه سوم:
آسیب پذیری : زن باردار در این زمان و مشخصا در ماه هفتم ، احساس میکند آسیب پذیر است وممکن است به بچه آسیب برسد یا از بین برود به همین دلیل از حضور در محیط های شلوغ خودداری میکند.


افزایش وابستگی : اغلب درهفته های آخر بارداری ، به همسر و خانواده احساس وابستگی بیشتری پیدا میکند . ممکن است مرتبا با محل کار همسر خود تماس بگیرد تا از در دسترس بودن وی مطئن شود. زن باردارخود را برای زایمان و مادر شدن آماده میکند. و به محبت و توجه همسر خود بیشتر نیاز دارد.از خصوصیات بچه خود صحبت میکند و میگوید " من دارم مادر میشوم"

اسلاید 17 :

نگرانی : معمولا او نگران است که اگر درد زایمان شروع شود ،چه باید بکند. برای کاهش نگرانی بهتر است زن باردار در مورد " همراه " خود هنگام زایمان ، یا فردی که در صورت نیاز باید از فرزند دیگرش مراقبت کند و مسائل دیگر برنامه ریزی کند.

زوجین باید بدانند که این واکنش های روانی ،طبیعی است و بتدریج برطرف میشود . همچنین ممکن است این تغییرات در بارداری اول و باداری های بعدی متفاوت باشد .

اسلاید 18 :

آمادگی سایر اعضای خانواده

اسلاید 19 :

پذیرش فرزند خانواده:

اولین بحران برای فرزند بزرگتر زمانی پیش می آید که فکر کند دیگر کانون تو جه نیست و باید جایگاه خود را با برادر یا خواهر جدید تقسیم کند. او به این وضعیت حسادت میکند. عواملی مانند سن ، نگرش والدین ،نقش پدر ،مدت زمان جدایی زن باردار از فرزند بزرگتر ، برنامه ملاقات ها در بیمارستان و شیوه ای که خانواده برای آشنایی کودک با وضعیت جدید بکار می برد ، در واکنش کودک موثر است. لازم است فرزند بزرگتر برای پذیرش نوزاد جدید آماده شود و تو جه او به همکاری برنامه های دوران بارداری جلب شود. پاسخ بچه ها در مورد قبول فرزند جدید ، متفاوت است.

اسلاید 20 :

کودکان یک ساله بوضوح نسبت به نحوه برقراری ارتباط با فرزند جدید ناآگاهند.

بچه 2 ساله تغییرات ظاهری زن باردار را درک میکند وممکن است آن را به عنوان " چاق شدن مادر خود" تعبیر کنند . این بچه ها نیاز به وجود شرایطی مشابه شرایط خود دارند تا بتوانند علت تغییرات را بفهمند.

بچه نوپا ممکن است وابستگی بیشتری به مادر خود نشان دهند مانند زمان توالت رفتن یا غذا خوردن.

در سنین 3یا 4 سالگی کودکان دوست دارند که راجع به داستان شروع زندگیشان آگاه شوند تا بتوانند بپذیرند که شرایط فعلی نیز مشابه زمانی است که آنها در شکم مادرشان بوده اند. آنها دوست دارند به صدای قلب جنین گوش دهند و حرکت جنین را لمس کنند . گاهی ممکن است نگران شوند که جنین چه می پوشد و چگونه غذا میخورد.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید