بخشی از پاورپوینت

اسلاید 4 :

کلیات
موضوع هويت از موضوعاتي است كه از نظر روانشناسان همواره مورد توجه بوده است . خصوصاً در دهه هاي اخيرافزایش استفاده از محیطهای مجازی منجر به بالارفتن اضطراب و افسردگی در نسل جوان شده و بحران هويتي كه ريشه در تحولات نوين جهاني دارد را از هويت فردي تا هويت ملي ،مذهبي و اجتماعي شامل می شود و جاي تعجب ندارد كه هنگامي كه مخاطبين اصلي نوجوانان و جوانان باشند ، قشري كه درگير تغييرات سريع فيزيولوژيك ، جسماني و روانی است ، شكل دهي هويت و ورود به دنياي بزرگسالان و حساسيت و توجه به آثار و پيامدهاي استفاده از اينترنت و محيطهاي مجازي زیاد به چشم مي خورد

اسلاید 5 :

از آنجاکه عصر ارتباطات واژه اي مناسب براي دوران كنوني است ، وسايل ارتباط جمعي مخصوصاً اينترنت و انحرافات ناشی از استفاده از آن می تواند با ارزشها ،باورها ملی و مذهبی و در کل با هویت ما رابطه داشته و بر آنها تاثیرگذارباشد. این امرمی تواند با پدید آوردن تأخر فرهنگی، آسیب جدی به فرهنگ و باورهای جامعه وارد سازد. توجه به پیشینه درخشان علمی و فرهنگی کشور ، داشتن اعتماد به نفس ، کنترل احساس ها و هیجان ها و آگاهی کامل از به کارگیری اصولی و مناسب اینترنت ، می تواند ما را از رفتار انفعالی و دل باختگی در برابر این شبکه ارتباطی باز دارد و راه بهره گیری شایسته از این پدیده فراگیر را به ما بنماید.

اسلاید 6 :

روش پژوهش
روش پژوهش
روش مورد استفاده در اين پژوهش روش توصيفي – تحلیلی(analytical-descriptive) از نوع مقطعی(cross-sectional) ، و برای تعيين و مقایسه میانگین نمرات هویت ملی ومذهبی و زیر مقیاسهای آنها در کاربران عادی و معتاد به اینترنت دانشجو و تعیین رابطه میان اعتیاد به اینترنت و هویت فردی و ملی در ميان آنان در سال 1388 بود .
Text Revision – 1-Diagnostic and Statistical Manual for Mental Disorder
[2] -Impulse Cotrol Disorder(ICD)
[3] - Pathological Gambling

اسلاید 7 :

ابزارها مورد استفاده در طرح
1- پرسشنامه اطلاعات دموگرافيگ

2- پرسشنامه ملاك تشخيصيDSM-IV-TR براي تشخيص اعتياد اينترنتي(YDQ)

3- پرسشنامه اعتياد اينترنتي يانگ(IAT)

4- پرسشنامه هويت ملي(ايراني):

5-پرسشنامه هويت مذهبي(اسلامی):

اسلاید 8 :

نتایج
مقایسه میانگین نمرات هویت ملی و زیر مقیاسهای آن به همراه هویت مذهبی و دو زیرمقیاس آن در دو گروه معتاد به اینترنت با کاربران عادی در تمامی زیر مقیاسها تفاوت معنادار را نشان می دهد .(P<0/01).
برای بررسی ارتباط بین هویت ملی و مذهبی و زیر مقیاسهای آن با اعتیاد به اینترنت از ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.نتایج نشان داد که همبستگی معنی دار و معکوسی بین هویت ملی و مذهبی وزیر مقیاسهای آنها با اعتیاد به اینترنت وجوددارد. (P<0/01).
برای تجزیه و تحلیل ارتباط میان رابطه اعتیاد اینترنتی و هویت ملی و مذهبی و زیر مقیاسهای آن از مدل MANCOVA(Multivariate analysis of Covariance) با متغیرهای کمکی تاهل ،سن،تحصیلات ،مقدار ساعات استفاده از اینترنت استفاده شد که پس از حذف متغیرهای غیر تاثیرگذار در مدل نهایی ، با استفاده از مدل مذکور نتیجه گرفته شد که اعتیاد اینترنتی در حالت کلی با کنترل جنسیت بر هویت ملی و مذهبی تاثیرگذار می باشد.(Wilk's Lambda Value = 0/68, F(9,107)= 3/03, P<0/001)).

اسلاید 9 :

نتایج
همچنین آزمون بین گروهها نشان می دهد که با کنترل جنسیت هویت ملی و مذهبی تحت تاثیر اعتیاد اینترنتی قراردارد.
با استفاده از مدل رگرسیون لجستیک چندگانه(Multiple Logistic Regression) ،میزان تاثیر هویت ملی و مذهبی و زیرمقیاسهای آن به همراه سن،جنس، تحصیلات ،میزان ساعات استفاده از اینترنت به عنوان متغبرهای تعدیل کننده بر روی اعتیاد به اینترنت مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت که پس از حذف متغیرهای غیرتاثیرگذار با درنظرگرفتن اندازه برازندگی مدل (Goodness of fit) تنها متغیرهای جنس ؛تاهل در مدل باقی ماندند بدین معنی که افراد با هویت ملی و مذهبی پایین 7/1 برابر نسبت به افراد با هویت ملی و مذهبی بالا بیشتر در معرض خطر اعتیاد به اینترنت هستند و مجردین در حدود 5/3 برابر در معرض خطر ابتلاء به اعتیاد به اینترنت می باشند و به ازاء هر واحد کاهش در نمرات هویت ملی و مذهبی ، در حدود 1/1 برابر خطر ابتلاء به اینترنت افزایش خواهد داشت.

اسلاید 10 :

بحث و نتیجه گیری
طبق اهداف مطالعه میانگین نمرات هویت ملی و مذهبی و زیر مقیاسهای آنها در دو گروه معتاد به اینترنت و کاربر عادی تعیین و با یکدیگر مقایسه شد طبق یافته ها تفاوت نمرات هویت ملی و مذهبی و زیر مقیاسهای آن در دو گروه از لحاظ آماری معنی دار است(001/0P<)
از نظر فانک و بوچمن هم در معرض رسانه ها یی چون اینترنت و ماهواره قرارگرفتن می تواند بر نگرشها و رفتار و هویت مردم تاثیربگذارد و تداوم پرداختن به آنها ممکن است در بلند مدت تاثیر منفی داشته و باعث کاهش همدلی ،عدم احساس تعلق ملی و مذهبی شود.( كلول و پاينر،2000)
از نظر گرونهوگ،ونگاتش و ويتالاري(1985)، هم استفاده زیاد از اینترنت باعث تنهایی بسیار شده و این انزوا و تنهایی باعث کاهش تعامل اجتماعی فرد با دیگران ،اختلال در هویت و در نهایت باعث کاهش مهارتهای اجتماعی فرد می شود.(ماریسون وهمکاران،2001)

اسلاید 11 :

بحث و نتیجه گیری
همچنین نتایج نشان داد که همبستگی معکوس و معنی داری بین نمرات هویت ملی و مذهبی و زیر مقیاسهای آن با اعتیاد به اینترنت وجوددارد. (P<0/01). يعنى هر چه اعتياد به اينترنت بيشتر باشد، هویت ملی و مذهبی کمتر است و بالعکس . در پژوهشی مشحص شد که رابطه بين اعتياد به اينترنت و عواملى از جمله «انزواى اجتماعى»، «ناكامى تحصيلى و كارايى»، «فقدان حمايت اجتماعى»،«اختلال هويتي»،«اضطراب» و «خودباورى و اعتماد به نفس» معنادار است. يعنى هر چه اعتياد به اينترنت بيشتر شود، انزواى اجتماعى، ناكامى تحصيلى و شغلى، فقدان حمايت اجتماعى،اختلالات هويتي،اضطراب و عدم خودباورى و اعتماد به نفس، بيشتر خواهد شد(همان منبع). استفانسو و همکارانش(2007) در پژوهش خود که بر روی دانش آموزان 15 تا 18 ساله در هفت مدرسه انجام دادند بیان کردند که استفاده از اینترنت با حالتهای مختلف هویت(فردی،ملی و.) رابطه دارد.(استفانسو،شلی،چریتا،چریتا و الینکا،2007)

اسلاید 12 :

بحث و نتیجه گیری
البته علت دقیق رابطه میان هویت ملی و مذهبی با اعتیاد به اینترنت هنوز مشخص نشده است ،شاید این عدم تعلق ملی و مذهبی فرد را برای استفاده بیشتر از اینترنت و در نهایت ابتلاء به اعتیاد به اینترنت مستعد کند یا همینطور ممکن است عدم تعلق به هویت ملی و مذهبی ناشی از اعتیاد به اینترنت باشدیعنی افرادیکه به اینترنت معتاد می شوند ،پیامدهای منفی حاصل از آن تغیر در هویت ملی و مذهبی را تجربه کنند و این موضوع نیاز به مطالعات بیشتر دارد.ولی در مجموع هویت کاربران معتاد به اینترنت نسبت به کاربران عادی در معرض خطر بیشتری قرار دارد.

اسلاید 13 :

سخن آخر آنکه اعتیاد به اینترنت به عنوان یک اختلال روانی اخیراًمورد توجه قرار گرفته است و به تدریج به تعداد مددجویانی که به این دلیل به درمانگاه های روان پزشکی مراجعه می کنند افزوده می شود. از این رو مى بايست تمام جوانب امر و پيامدهاي مثبت و منفي استفاده از اینترنت مفصلاً مورد ارزيابي قرارگیرد و سپس نتايج تحقيقات انجام شده را به مسئولين اجرايي و متولیان فرهنگی کشور منتقل تا اولاً مسئولين درك درستي از مسئله پيدا كنند و ثانياً از اين رهگذر به سياستگذاري صحيح علمي دست يابند. همچنین وظیفه والدین است تا با فرزندان خود درباره مضرات احتمالى اينترنت صحبت كنند. آشنا كردن فرزندان با خطرات جسمانى، رفتارى و اخلاقى و استفاده هاى نامناسب، غيرضرورى و زايد از فناورى هاى جديد مانند ماهواره، اينترنت و موبايل و تقويت مبانى ارزشى، اخلاقى و دينى فرزندان و ايجاد خود كنترلى و خود ايمنى در آنها براى استفاده بهينه از فناورى هاى جديد بسيار پراهميت است. ذکر مسائل و مشکلات ناشی از اینترنت گویا این مسئله است که باید در این زمینه فرهنگ سازی مناسب و آموزش صحیح در سطح جامعه و خانواده ها برای استفاده مناسب و موثر از اینترنت انجام شود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید