بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

شناخت :

شناخت عبارت است از مطالعه چگونگی تفسیر مغز از اطلاعاتی که به وسیله حواس گوناگون انسان جمع آوری می شود .
شناخت عبارت است از روش انتخاب ، سازماندهی وتفسیر احساسات واطلاعات جمع آوری شده از محیط که از طریق سیستم اعصاب به مغز منتقل می شود . احساس وشناخت در تجربه هر روز انسان وبه طور مرتب به صورت یک پدیده آمیخته با هم عمل می کنند .

اسلاید 3 :

سازمان شناخت
گروهی از روانشناسان آلمانی در اوایل قرن بیستم به کشف این حقیقت علاقه پیدا کردند که مغز چگونه احساسات را سازماندهی وبه شناخت تبدیل می کند ؟
محققان دریافتند دستگاه تشخیص شناخت ( مغز ) در انسان با در نظر گرفتن چند احساس با هم آنها را دریک شکل کلی سازماندهی وسپس تفسیر می کند و شناخت حاصل می شود .این تغییر وتبدیل که در اصطلاح آلمانی گشتالت نامیده می شود به همین نام یعنی روانشناسی گشتالت شهرت یافت . روانشناسی گشتالت برای اثبات نظریه خود شکلهایی را که از طریق آنها این سازماندهی انجام می شود و به وسیله تغییر وتبدیل آنها شناخت حاصل می گردد جمع آوری وبه نمایش گذاشت .

اسلاید 4 :

مواردیکه مربوط به شناخت در سطح می شود :
1 – شکل وزمینه :
سازمان دادن به میدان دید در داخل اشیاء ( اشکال ) موجب می شود که اشکال خارج از محیط پیرامون خود ( زمینه ) دیده شوند . در شکل 2-8 سازمان دادن به میدان دید در داخل زمینه سفید موجب دیدن یک ظرف شبیه گلدان ودر حالت عکس موجب دیدن دو چهره روبه روی هم می شود .

2 – گروه بندی :
تمایل به گروه بندی محرکها ( پدیده ها ) در گروههای هم شکل برای شناخت آنها .

الف ) نزدیکی ومجاورت : تمایل شناختی به شبیه سازی حوادث ومحرکها در دسته های نزدیک به هم ، در شکل 3- 8 معمولاً انسان ترجیح می دهد سه دسته خطوط دوتایی نزدیک به هم رامشاهده کند تا شش خط جدا از هم .

ب ) شبیه سازی : تمایل شناختی به گروههای دارای اجزاء مشابه هم . در شکل 4-8 انسان ترجیح می دهد دوایر ومثلثها رابه دلیل شباهتی که با هم دارند به صورت عمودی نگاه کند تا افقی ( به دلیل عدم شباهت )

ج ) ممتد : تمایل شناختی به طرحهای ادامه دار وصاف وناصاف ومقطع . انسان ترجیح می دهد خطوط صاف ونیم دایره ها رابه صورت ممتد و دنباله دار ببیند تا مقطع وتک تک .

د ) خاتمه : تمایل شناختی به پرکردن فاصله ودر نهایت خاتمه دیدن اجزاء جدا از هم به صورت یک کل. انسان ترجیح می دهد فواصل جدا از هم و فواصل بین خطوط را تکمیل ومجموع آنها رابه صورت یک مثلث ببیند .

هـ ) مرتبط : تمایل شناختی به شناخت چهره ها به صورت یک واحد تک نظیر نقطه ها . انسان ترجیح می دهد نقطه های سیاه وخطوط را تک تک وجدا از هم ببیند تا متصل به هم وپیوسته .

اسلاید 5 :

ب ) اداراک :
به طور کلی هدف روانشناسی اجتماعی عبارت است از مطالعه علمی چگونه فکر کردن درباره دیگران وچگونه اثر گذاردن برآنها و ارتباط برقرارکردن با یکدیگر مهمترین موضوع روانشناسی اجتماعی ادراک است . ادراکات عبارت از باورها و احساساتی هستند که عکس العملهای انسان را نسبت به حوادث ودیگران آماده می سازند .
بنابراین بر اساس تحقیقات مستمر در دهه 1970 و 1980 سرانجام محققان به این نتیجه رسیدند که رفتار عملی انسان را ادراکات او هدایت می کنند اگر :

1 – تاثیرات خارجی روی آنچه انسان می گوید یا انجام می دهد درکمترین حد ممکن باشد ؛ فشارهای اجتماعی ممکن است ارتباط میان ادراک انسان و اعمال او را چه از طریق تاثیر بر گفتار وچه از طریق تاثیر بر اعمال تحت تاثیر قرار دهد .

اسلاید 7 :

2 – ادراک به طور مشخص مربوط به رفتار باشد ؛ انسان بسهولت ادراکات عمومی را که با رفتارهای وی ناهماهنگ است از خود نشان می دهد ! برای مثال ادعای دوستی می کند در حالی که براحتی دست به دشمنی می زند !

3 – انسان به نحو زیر کانه ای از ادراکات خود آگاه باشد ؛ انسان به نحوی با بی اعتنایی عادات یا انتظارات اجتماعی را دنبال می کند که گویا ادراک او خواب است .اگر حادثه ای وی را نسبت به آنچه انجام می دهد آگاه کند وبه خود آورد و ادراک او را بیدار کند نسبت به محکوم کردن خود صادقتر است .

اسلاید 8 :

آیا اعمال انسان ادراکات وی را تغییر می دهد ؟
اغلب انسان به آنچه باور دارد ودر شرایط مطمئن نظیر مواردی که در زیر می آید پافشاری می کند .

1 – زمانی که تاثیر دیگران بروی در کمترین حد ممکن است .
2 – زمانی که ادراک وی با رفتار او تطبیق می کند .
3 – زمانی که از ادارک خود با خبر می شود .
پس ادراکات بررفتار موثرند ورفتار واعمال هم بر ادراکات موثرند وبه آنچه انجام می دهند اعتقاد دارند ، هر چند ادراکی خلاف آن اعمال داشته باشند . این بدان معناست که ادراک هم از رفتار تبعیت می کند .

اسلاید 9 :

بنابراین یک رابطه دو جانبه بین رفتار وادراک وجود دارد . رفتارهای عملی انسان می تواند از این راهها موجب تغییر ادراکات شود .

1 – موافقت اولیه با یک خواهش کوچک می تواند منجر به پذیرفتن خواهشهای بزرگتر و تغییر ادراک برای تکمیل موافقت اولیه شود .

2 – انتظارات از یک نقش ومقام اجتماعی نحوه رفتار در آن مقام وتغییر ادراک را برای کسانی که آن مقام را اشغال می کنند آسان می کند .

3 – انسان وقتی که در مقام انجام عملی بر می آید که با ادراک او ناهماهنگ است ، برای اینکه از شدت ناهماهنگی بین عمل وحرف بکاهد . بناچار حرف و ادراک خویش را مطابق عمل انجام شده اصلاح می کند . این فعل وانفعالات روانی موجب تاثیر اعمال بر ادراک به منظور کاهش ناهماهنگی بین ادراک واعمال ( حرف وعمل ) می شود .

اسلاید 10 :

اهمیت شناخت وادراک در مدیریت به آن دلیل است که معمولاً مدیران آن را پایه تصمیم گیری خود قرار می دهند وممکن است با شناخت وادراک کارکنان تفاوت داشته باشد . برای مثال تفویض اختیار از نظر مدیران پایه غنی سازی شغل است در حالی که کارکنان آن را وسیله فرار مدیران از کار وانداختن مسئولیتهای به گردن کارکنان تلقی می کنند . بنابراین در سازمانهای پیشرفته برای نزدیک کردن شناخت وادارک مدیران وکارکنان به یکدیگر کارکنان نسبت به اموری که مدیران توجه بیشتری دارند تحت آموزش قرار می گیرند .

اسلاید 11 :

در حقیقت مدیران شناخت و ادراک کارکنان را علاوه برآموزش ، از این راهها شکل می دهند :

1 – انگیزش : عوامل انگیزشی ( نیازهای فیزیولوژیک واجتماعی ) به نحوی طراحی می شود که توجه کارکنان به شناخت وادراک مورد نظر مدیران جلب شود .
مثلاً به کسانی پاداش داده می شود که تولید بیشتری داشته باشند . بدین ترتیب ادراک کارکنان متوجه افزایش تولید برای درآمد بیشتر می شود .

2 – اشیاء : معمولاً افراد دنبال اشیاء وموقعیتهایی هستند که ارزش بیشتری برای آنها دارد . افراد هدفهای مختلف وهوش ومسئولیت دارند وبه موجب همین هوش ومسئولیت با محیط اطرف خود ارتباط برقرار می کنند . به هر حال محرکی که موجب ارزش بیشتر ومضاعف شود ویا به علاقه های فرد نزدیکتر باشد قبل از دفع جذب می شود .

اسلاید 12 :

د ) شناخت وادراک از دیدگاه سازمان

1 – شناخت وادراک مشتریان بالفعل:ادراک و شناخت جدید نسبت به انتظارات جدید در مشتریان علاوه بر تبلیغات تخفیف تقسیط و حراج

2- شناخت وادراک مشتریان بالقوه : این مشتریان در حال حاضر خریدی از سازمان انجام نمی دهند اما سازمان علاقه مند به شناخت روحیات آنهاست .

3 – شناخت وادراک عمومی : ایجاد فهم عمومی نسبت به خود در جامعه است . (بر طرف کردن بد بینی و سوءظن نسبت به سازمان در جامعه )

4 – ادراک ورفتارکارکنان : رفتار غیر عادی و خلاف انتظار کار کنان را مطابق انتظارات و مقرارت سازمان شکل می دهند شناخت و ادراک آنان را به سمت رفتار مورد نظر در سازمان تغییر می دهند .

اسلاید 13 :

5 – عرضه کنندگان شناخت وادراک سازمان از یک بنیان مورد علاقه برای توسعه برخوردار باشد مثلا افزایش کیفیت همزمان با کاهش قیمت تحویل منظم ومرتب . شناخت جدیدی از کالا و خدمات سازمان به مشتریان عرضه می شود .

6 – تعیین کنندگان مقررات : قدرت آنها از طریق وضع مقررات است که آنها موضع فشار برای بسیاری از گروه ها می سازد این فشار ها به صورت پنهانی است. سفرهای مطالعاتی ، دیدار های مشورتی سمینار های جمعی ابزار تغییر شناخت و درک این افراد به سمت اهداف مورد نظر مدیران حرفه ایست .

7 – سهامداران : معمولا مالک نیمی از سازمان هستند که مدیران آنها را اداره می کنند در بخش دولتی کل جامعه مالک سازمان است بنابر این با دادن اطلاعات صحیح و به موقع باید سهامداران دیگررا به سرمایه گذاری بیشتر در سازمان تشویق کنند .

8 – رقبای سازمان: برای آنکه نقش جدی در صنعتی داشته باشد باید شناختی از خود در رقبا ایجاد کند که آنها اورا تنها بازار تامین کالای مورد رقابت ببینند .

اسلاید 14 :

هـ ) شناخت وادراک وکنترل

هر اندازه مدیران وصاحبان سازمانها خود را در جهت ارضای نیاز وتحقق اهداف مردم ببینند به همان اندازه نیاز دارند خود را در جهت خواسته های مردم قرار دهند ویا مردم رابه شکل خود در آورند . بنابراین برای کنترل رفتار کارکنان در درون سازمان یا خواست مشتریان در خارج سازمان مدیران دو راه بیشتر ندارند .

1 – دستور دهند مردم هرچه را که مدیران می خواهند انجام دهند .

2 – مردم را متقاعد کنند که به طور داوطلبانه آنچه را صلاح آنهاست انتخاب کنند .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید