بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

باروک
هر چند سبک باروک واحد یا مجموعه اصولی به نام اصول سبک باروک وجود ندارد .منشا این واژه احتمالا از واژه پرتغالی barroco به معنی مروارید نا منتظم مشتق شده است .
بدون تردید این اصطلاح در آغاز ، مخصوصا درباره ی معماری رنسانس ، با یک معنی حقارت آور بکار برده میشد و از نظر منتقدان سده 19 ، به معماری کلاسیک منحط ، بی ساختار ، دارای تزیینات زیادی ، نمایشی ، و عجیب و غریب و پر ریزه کاری و چشم فریب اطلاق میشد ، ولی استفاده از اصطلاح باروک به عنوان یک واژه حقارت آور از رواج افتاده و از مدتها پیش به صفتی مشترک برای هنر دوره ای تبدیل شده است که تقریبا از 1600 تا 1750 م را در بر می گیرد .
محققان به تدریج دریافتند که سبکهای باروک تفاوتهای بنیادین با سبکهای رنسانس دارند . مثلا سبک باروک پویاست ولی سبک رنسانس نسبتا ایستاست .

اسلاید 2 :

بدین ترتیب از این پس اصطلاح باروک را در بیان خصوصیات مشترک سبکهای رایج در سده های هفدهم و هجدهم بکار خواهیم برد .
عصر باروک ، عصری گونه گون ، پردامنه و پویا ، درخشان و رنگارنگ ، نمایشی و پرشور ، احساسی و خلسه آور ، پرشکوه و هنردوست بود .
بدون تردید شهر رم زادگاه باروک بوده است و قسمت اعظم اروپا را به زیر پوشش خود درآورد .
باروک در مقام نهضتی هنری با مایه گرفتن از انسانگری و توجه به مواهب زندگی و خو گرفتن با تکوین و گسترش نهادهای دینی ، نخست بساط شیوه گری را از میان برچید و سپس در مقابله ی خود با ضوابط کلاسیک حق تقدم را از عقل گرفت و به احساس داد و با به قدرت رسیدن مجدد شاهزادگان و فرمانروایان اروپا و نیز با پیروزی نسبی کلیسا ، شیوه باروک به خدمت کاخ متظاهر و کلیسای پیروز در آمد و بدان شکوه و تجملی وافرتر بخشید .

اسلاید 3 :

معماری باروک
درباره معماری باروک باید گفت که هدف اصلیش این بود که فضایی کلی در مرکز تعبیه کند و فضاهای فرعی و نمای پیشین نما را بدان منضم کند و با تنطیم اجزای پیش نشسنه و تو نشسته ضربی موزون برپا دارد و سرانجام پیکرتراشی و نقاشی و دیگر هنرهای تزیینی را به خدمت آن عنصر اصلی در آورد.
معماری باروک ایجاد هماهنگی و هنجار در میان عناصر و مضامین گوناگون و در هم آمیخته ی طرحی فراخ و به مقیاس بزرگ در فضایی شکوهمند و ابهت انگیز میباشد .
بزرگترین طرح باروک در رم تکمیل کلیسای سان پیترو بود . طرح این کلیسا توسط جووانی لورنتسو برنینی تکمیل شد . برنینی معمار ، نقاش و پیکره تراش درخشانترین و مبتکرترین هنرمند باروک بود و بزرگترین اقدام انفرادی وی طرح یک میدان عظیم در مقابل کلیسای سان پیترو بود .

اسلاید 6 :

کلیسای پیتر مقدس یا کلیسای پطرس حواری یا کلیسای سن پیر (به ایتالیایی: Basilica di San Pietro in Vaticano) واقع در شهر واتیکان در رم از بزرگترین کلیساهای جهان است که مربوط به دورهٔ رنسانس پسین میشود. این کلیسا که بهطور کلی توسط دوناتو برامانت، میکل آنژ، کارلو مادرنو و برنینی طراحی شده است .

اسلاید 7 :

پیکرتراشی و نقاشی باروک
در پیکرتراشی و نقاشی اینکه حالات هیجان زدگی چهره و تحرک اندام و موج دار بودن جامه و پیج و تاب اجزای تزیینی را با بیانی مبالغه آمیز عرضه میدارد ، شیوه باروک بود که شبیه سازی فردی و نقاشی روی سقف و اسلوبهای کوتاه نمایی اندام ، و تعلیق هیاکل در فضا ، و تجسم صحنه از دیدگاههای مختلف و شگردهای ژرفا نمایی دیده فریب ، وگچبری وقاب بندی و زینت کاری ساختمانی را به حد کمال و نیز اشباع رساند . هنرمندان بزرگ این دوره کاراتچی ، تیه پولو ، روبنس در زمینه های نقاشی و برنینی و نویمان در پیکرتراشی و معماری می باشند .

اسلاید 8 :

خیمه مقدس ، جووانی برنینی ، برای مذبح اصلی زیر گنبد کلیسای سان پیترو

اسلاید 9 :

جووانی برنینی

اسلاید 10 :

روکوکو
روکوکو واژه ای بود که نخستین بار در سال 1797 به بیانی تمسخر آمیز در اصطلاح حرفه ای نقاشان برای نامگذاری شیوه ای تزیینی و ظریف و شادی بخش هنر دوران لویی پانزدهم ، پادشاه فرانسه ، بکار برده شد .
امروزه روکوکو معنایی فصیح و معتبر یافته و به شیوه هنری پر زیور و ظرافتی که نظام و ارزشی نسبی داشته اطلاق می شود .این شیوه از ربع اول سده هجدهم در پاریس پا گرفت و تا حدود 1770 در سراسر اروپا متداول ماند و سپس جای خود را به نهضت نوکلاسیک داد .
روکوکو در پیروی کلی خود از باروک ، از صلابت ساختمانی و جسمیت و فراخبالی و ابهت آن شیوه کاست و به جای آن بر خاصیت سبکی و ریز نقشی وشادی انگیزی ، همچنانکه بر زینت دهی سطحی و تلفیق عناصر تزیینی متغایر و تامین اعتدالی دل انگیز در میان اجزایی نسبتا نا متقارن ، افزود .

اسلاید 11 :

عناصر تزیینی که به طور عموم در ساختن اثاثیه خانه و زیور آلات و آرایش درون خانه استفاده می شدند عبارتند از : اشکال صدفی و طوماری و خمیدگی هاو اسلیمی های در هم تابیده و گل و برگ و پیچک و ریسه گل و صورتکها و هیاکل ریز نقش و انواع قاب بندی و قالب گیری گچی و گچبری و دیگر ریزه کاریها و منبت کاری ها روی در و کلاف در و مبل و گنجه به حد اشباع .
لوپوتر فرانسوی نخستین موج آفرین شیوه روکوکو بود و اثر هنر خود را بر تزیینات داخلی بنای مارلی و معماری نمازخانه ورسای و جایگاه خوانندگان در کلیسای نوتردام باقی گذاشت .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید