بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

بسم الله الرحمن الرحیم

اسلاید 2 :

مدیریت استراتژیک

اسلاید 3 :

اِنّی مٰا اَخٰافُ عَلیٰ اُمَّتی الفَقرَ وَلٰكِن اخٰافُ عَلَيهِم سُوءَ التّدبِيرِ
حضرت رسول اکرم صلی الله عليه و آله و سلم
من از فقر برامّتم بيم ندارم، لکن ازآنچه که بر امتم بيمناكم سوء تدبير است.

اسلاید 4 :

مدیریت استراتژیک
چرا مديريت؟
چرا مديريت استراتژیک ؟

اسلاید 5 :

چرا مديريت؟
دو نقش بيشتر در زندگي انسان وجود ندارد:
نقش فعال
نقش فعال داشتن در زندگی بخصوص در زندگی اجتماعی در گرو عقلانی عمل كردن و استفاده بهينه از امكانات، توانمندی ها و ظرفيتهايی است كه داريم؛ اين نقش فعال يا عملكرد عقلانی را مديريت میناميم.
نقش منفعل
نقش منفعل در زندگي مبتني بر بي برنامه گي و عدم برخورداري از تدبير مناسب است.

اسلاید 6 :

نقش فعال داشتن ( مديريت )
تلفيق بهينه منابع انسانی، طبيعی و مالی

برای دستيابی به بهره وری

اسلاید 10 :

بهره وري مهمترين مديريت است.
هدف مدير رسيدن به بهرهوری يعنی به دست آوردن ارزش افزوده يا سودمندی است که دو شاخص دارد:

كارايی : درست انجام دادن كارها
اثر بخشی : انجام دادن كارهای درست

اگر اين دو امر تحقق بيابد ما بهرهور خواهيم بود و تحقق يافتن اين دو در گرو مديريت است.

اسلاید 11 :

چرا مدیریت استراتژیک؟
مديريت تا دهه 1960تنها به درون خود و زير مجموعه تحت امرش میپرداخت و از آنچه در خارج میگذشت چشم پوشيده و آن را در تجزيه و تحليل های خود وارد نمی كرد؛ اما شدت تغيير و تحولات در جهان تغيير و تحولاتی را در سازمان ها پديد آورد كه با تجزيه و تحليل عوامل درونی قابل شناسایی نبود؛ از اين رو ناگريز نگاه صاحب نظران به بيرون از سازمان معطوف شد و تجزيه و تحليل عوامل بيرونی در كانون توجه قرار گرفت، از اينجا بود كه اندك اندك زمينه های پيدايش مديريت راهبردی پا به عرصه وجود نهاد.

اسلاید 12 :

چرا مديريت استراتژیک ؟
پاسخ مناسب دادن به دگرگونيها و چالشهاي فرا روي افراد ، خانواده ها ،گروهها ، سازمانها و جوامع در گرو توان همراهي با محيط (Adaptation) و همراه ساختن محيط باخود (Manipulation) در گرو برخورداری از تفکر و مدیریت استراتژیک است .

اسلاید 13 :

نگاهي به برخي چالشهاي امروز

آثار اين چالشهاي تدبير نشده

راه کارهای خروج از وضعیت موجود

اسلاید 14 :

چالش ها و موانع
چالش ها ، موقعیت ها و وضعیت های خطیری هستند که ما را به مقابله با خود مي طلبند و نمی توان آنها را نادیده انگاشت ؛ زیرا آثار و نتایجی به همراه خواهند داشت که توفیق یا عدم توفیق ما در تحقق چشم انداز، ماموریتها و اهداف در گرو آنهاست ؛ از این رو مستلزم شناسایی و مواجه اندیشمندانه و تدبیر خردمندانه هستند به گونه اي که بتوان از تبدیل شدن آنها به تهدید جلوگیری كرد و بر پایه آنها فرصتهایی را پدید آورد که دستیابی به مقاصد مورد نظر را تسهیل کرده و امکان پذیر سازد .
باید توجه داشت که بی توجهی به این چالش ها یا مواجه نا هوشمندانه با آنها می تواند ناتوانی نظام در ایجاد انسجام و يكپارچگي در داخل و انطباق با محیط خارج و تعامل پيش برنده و پويا با آن را نیز در پی داشته باشدكه در نتيجه تحقق مأموريتها و دستيابي به هدف ها را دشوار و در برخي از موارد امكان ناپذير خواهد ساخت .

اسلاید 15 :

موانع
موانع ، عواملی هستند که ما را از رسیدن به اهداف باز می دارند یا از آنها دور می سازند ولی چالشها عوامل و وضعیتی هستند که ما را به تلاش و کوشش و تدبیر خردمندانه فرا می خوانند. چالشها با موانع تفاوت دارند و به خودی خود نه خوب تلقی می شوند و نه بد ؛ بلکه به شیوه های مواجهه ما با آنها بستگی دارد ؛ اگر به خوبی آنها را تدبیر کنیم پیش برنده و در غیر این صورت بازدارنده خواهند بود .؛ از این رو بایستی میان این دو تمایز قایل شد .

اسلاید 16 :

چالشهاي كلان نظام ج . ا . ا .

اسلاید 18 :

چالشهاي نظام
در مدل چالشهاي استراتژيك نظام، چالشهاي نظام ريشهيابي شده و علل اصلي آنها، اين شش چالش (توسعه، جمهوري اسلامي، انقلاب اسلامي، بيداري اسلامي، هژموني و جهانيشدن) تشخيص داده شده است. بنابر اين، مناسب خواهد بود تا با طرح و تبيين اين شش چالش، زمينهاي براي تحليل مسائل كلان كشور پديد آيد :

ـ در چالش توسعه با وجود آنكه نخبگان و جامعه خواهان توسعه مادي و معنوي اين سرزمين از وجوه مختلف ميباشند ولي موانع ذهني و عيني زيادي طي صد سال اخير فرا روی ما قرار داشته است.

چالش انقلاب شامل سه جريان سياسي، اجتماعي و فرهنگي است كه يكي خواهان تداوم انقلاب اسلامي و پيرايهزدايي آن از انحراف و ديگري درصدد توقف انقلاب و گروه سوم درصدد به انحراف كشاندن آن ميباشند

چالش جمهوري اسلامي نيز رقابت بين دو نيروي خواهان بقاي نظام و خواهان براندازي نظام ميباشد.

در چالش بيداري اسلامي نيز گروهي خواستار بسط بيداري اسلامي در جهان اسلام و آگاهسازي جهان اسلام از توانمنديهاي خويش بوده و گروه ديگر سعي در انحراف آن دارند.

ـ در چالش هژموني عدهاي قائل به سلطه آمريكا بر منطقه بوده و گروهي قائل به اداره منطقه توسط كشورهاي منطقه و محوريت ايران ميباشند تا با همگرايي منطقهاي سبب ثبات و توسعه خويش و منطقه گردند.

در آخر نيز چالش جهانيشدن است كه در آن يك جريان علاوه بر پذيرش جهانيشدن، قائل به نقشآفريني فعال در جهانيشدن و کم کردن تلفات و آسيبهای جهانیسازی از نوع سلطهگرايانه است؛ اما جريان ديگر به مواجهه مستقيم با جهانيسازي ميپردازد.

اسلاید 19 :

چالشهاي دولتهاي امروز

اسلاید 20 :

چالشهاي دولتهاي امروز و دستگاههاي دولتي
حمله به دولتها
حملاتي كه به دولتها شده است در سه بخش مطرح است :

دولتهاي خيلي بزرگ هستند و منابع كمياب را مصرف ميكنند ؛ در اين محور كاهش هزينههاي دولت تقريبا امر جهاني و همه جايي است.

دولتها خود را درگير فعاليتهاي بسياري كردهاند كه جايگزين دارد و ضرورت ندارد كه دولتها در اين زمينه وارد شوند ؛ بنابر اين دامنه فعاليتها بايد محدودتر شود.

شيوههاي مورد استفاده دولتها به ويژه بوركراسيها به يك سازمان اجتماعي ضد مردمي تبديل شده است و اين ابزارهاي بوروكراتيك نيز بيشتر به عامل تثبيت وضع موجود و عدم اثر بخشي تبديل شده است. در اين محور نيز نياز به ابزارها و ساختارهاي غير بوروكراتيك مورد توجه قرار گرفته است.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید