بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

زراعت عمومی

اسلاید 2 :

تصویر یک نهر کن در حال کار
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 3 :

مرزبند (Ridger)
مرز بند یا مرزكش از جمله ادواتی است كه بسته به نوع محصول ممكن است قبل یا بعد از كشت مورد استفاده قرار گیرد. این وسیله عمدتاً برای قطعه بندی و تحدید اراضی و ساختن كرت در كشت غرقابی به كار می رود.
مرز بند از دو بشقاب گود ساخته شده و بر روی یك شاسی روبروی هم سوار شده اند و ضمن حركت تراكتور، از یك طرف خاك به داخل بشقاب ها وارد شده و از طرف دیگر به سمت وسط ریخته و به صورت پشته یا مرز در می آید.
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 4 :

تصویر یک ماشین مرز بند در حال کار
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 5 :

ماله و ادوات تسطیح كننده زمین
در اثر انجام عملیات آماده سازی بستر بذر، احداث جویهای آبیاری و حركت ماشین آلات كشاورزی، زمین زراعی پس از چند سال از حالت مسطح و تراز خارج می شود. از این رو لازم است هر چند سال یكبار نسبت به تسطیح و بازسازی زمین اقدام گردد. برای این منظور از ماله (Leveler) استفاده می شود.
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 6 :

تصویر یک ماله
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 7 :

آماده سازی زمین از نظر شیمیایی
یكی از بخش های مهم در مدیریت اراضی زراعی، آماده سازی زمین از نظر شیمیایی و حفظ حاصلخیزی خاك است. بر اساس مقدار نیاز گیاه به عناصر غذایی، آنها را در دو گروه عناصر پر مصرف و كم مصرف (ریز مغذی ها) تقسیم بندی كردهاند.
كمبود هر یك از عناصر غذایی، ضمن تأثیر سوء بر پیشروی فعالیت های رشد و نمو گیاه، باعث كاهش عملكرد در گیاهان زراعی میگردند. در بین عناصر غذایی مختلف، تأثیر كمبود برخی مانند نیتروژن(N) ، پتاسیم(k) فسفر(P) و كلسیم(Ca) بسیار مشهود است.

اسلاید 8 :

نیتروژن (N)
نیتروژن یا ازت در ساختمان سلول گیاهی به صورت تركیباتی مانند پروتئین، كلروفیل و اسیدهای نوكلئیك شركت دارد و بخشی از ساختمان مولكولی آنزیمها و ویتامینها را تشكیل میدهد.
كمبود نیتروژن موجب كاهش رشد سبزینه ای و شادابی گیاه شده و با بر هم زدن رشد و توسعه متعادل گیاه نهایتاً باعث كاهش تولید میوه و دانه می گردد. البته زیادی نیتروژن خاك، بویژه در اواخر دورة رشد گیاه موجب تشدید رشد سبزینه ای و به تأخیر افتادن رشد اندام های تولید مثلی در گیاه می گردد. تحریك فعالیت شته ها، حساس شدن گیاه به سرما، خشكی و خوابیدگی ساقه (ورس) و تأخیر در رسیدگی محصول نیز از عواقب زیادی نیتروژن در خاك محسوب می شوند.

اسلاید 9 :

فسفر(P)
به طور كلی فسفر باعث تسریع در رشد و رسیدگی محصول (زودرسی) شده و در گیاهان علوفه ای، كیفیت مصرفی بافت های سبزینه ای را افزایش می دهد. علاوه بر این فسفر در رشد و تكامل سیستم ریشه ای گیاه، پایداری در مقابل خوابیدن ساقه (ورس در غلات)، تلقیح گل، تشكیل میوه و دانه و مقاومت گیاه در مقابل عوامل بیماری زا نقش بسزائی دارد.

اسلاید 10 :

پتاسیم (K)
پتاسیم در ساخت و انتقال كربوهیدرات ها، تشكیل دیواره سلولی، جذب و نگهداری آب و املاح در بافت های گیاهی نقش دارد. علاوه بر این چنانچه گیاه از نظر تغذیه پتاسیم در وضعیت مطلوبی باشد، مقاومت گیاه به شرایط نامساعد محیطی مانند سرما، كم آبی، آفات و بیماریها افزایش مییابد. در درختان میوه، پتاسیم در رنگ و طعم میوه و نیز در جلوگیری از ریزش آنها نقش دارد. پتاسیم در گیاه به سهولت حركت می كند و معمولاً مقدار زیادی از آن در بافت های جوان و در حال رشد دیده می شود.

اسلاید 11 :

كلسیم (Ca)
مهمترین نقش كلسیم در گیاه، شركت در ساختمان دیواره سلولی و حفظ استحكام گیاه است. با این حال كلسیم در فتوسنتز، انتقال كربوهیدراتها و جذب نیتروژن نیز نقش دارد و تأثیرات سوء مسمومیت پتاسیم و سدیم را در گیاه از بین می برد. برخی از گیاهان مانند چغندر قند و جو به كلسیم بیشتری احتیاج دارند و به آنها گیاهان آهك دوست می گویند. در مقابل گیاهانی مانند پنبه و سیب زمینی را كه زیادی كلسیم برای آنها مضر است، گیاهان آهك گریز مینامند.
فصل پنجم : آماده سازی بستر بذر

اسلاید 12 :

عناصر غذایی كم مصرف (ریزمغذیها)
برخی از عناصر میكرو مانند مس(Cu+) ، آهن(Fe3+, Fe2+) و منگنز (Mn2+) به عنوان ناقل الكترون در فعالیت های آنزیمی گیاهان دخالت دارند. فرآیند تثبیت بیولوژیكی نیتروژن در همزیستی بقولات و باكتری های جنس رایزوبیوم بدون حضور مقادیر مناسب مولیبدن(MoO42- ) و منگنز، تكمیل نمیشود. عنصر بور(BoO33-) در سرعت و میزان جذب آب و انتقال مواد قندی در گیاه نقش دارد. آهن جزئی از ساختمان مولكول كلروفیل است و روی (Zn2+) نیز در تشكیل برخی مواد تنظیم كنندة رشد گیاهی (هورمون های گیاهی) دخالت دارد. به این ترتیب نقش عناصر كم مصرف در متابولسم گیاهان بسیار پیچیده و تأمین مقادیر مورد نیاز آنها در خاك بسیار حایز اهمیت است.

اسلاید 13 :

علل كاهش عناصر غذایی در خاك
الف) برداشت مكرر محصول از زمین
ب) رشد و نمو علفهای هرز كه بخش قابل ملاحظه ای از عناصر غذایی خاك را به خود اختصاص می دهند.
ج) فرسایش خاك و رواناب (شستشوی افقی خاك)
د) ورود عناصر غذایی به طبقات پائین خاك در زراعت های آبی و مناطق پرباران (شستشوی عمودی خاك)
هـ) تغییر شكل عناصر به حالت گاز و متصاعد شدن به جو

اسلاید 14 :

انواع كودها:
كودها به طور كلی از نظر منشاء به دو دسته كودهای آلی (طبیعی) و كودهای معدنی (مصنوعی) تقسیم بندی می شوند.

اسلاید 15 :

كودهای آلی:
هر ماده آلی كه بوسیله میكروارگانیسم های خاك قابل تجزیه باشد به عنوان كود آلی محسوب می شود.
انواع کودهای آلی عبارتند از:
1- كود حیوانی
2- كمپوست
3- كود سبز

اسلاید 16 :

1- كود حیوانی:
منظور از كود حیوانی مجموعه ای از مواد بستری، ادرار و مدفوع گاو، گوسفند، مرغ یا هر حیوان دیگری است كه از محل نگهداری آنها بدست می آید.
به طور متوسط با مصرف 10 تن كود دامی در یك هكتار به ترتیب مقدار 50 و 25 و50 كیلوگرم نیتروژن، فسفر و پتاسیم به خاك اضافه می شود. از آنجا كه كود دامی به تدریج طی 3 الی 4 سال در اختیار گیاه قرار می گیرد، بسته به نوع تناوب زراعی هر چند سال یكبار مقدار 30 تا 40 تن كود دامی در هكتار مورد استفاده قرار می گیرد.

اسلاید 17 :

2- كمپوست
مخلوطی از زباله های خانگی، فاضلابهای عمومی، كاه و بقایای گیاهی و حیوانی را پس از تخمیر می توان به عنوان كمپوست برای تقویت و حاصلخیزی زمین مورد استفاده قرار داد. كمپوست در مزارعی كه به كود حیوانی دسترسی ندارند، از جمله در مناطق كشاورزی حاشیه شهر ها و در تقویت حاصلخیزی باغ ها، چمنزارها، سبزی كاری، فضای سبز و … اهمیت دارد.

اسلاید 18 :

3- كود سبز
سومین نوع از انواع كودهای آلی، كود سبز است. این اصطلاح به زیر خاك نمودن مواد گیاهی پوسیده نشده اطلاق می شود. برای این منظور گیاهان علفی و سریع الرشدی كه داری شاخ و برگ زیاد هستند را در مزرعه كشت نموده و پس از اینكه به حد قابل توجهی از رشد رسیدند، آن را بوسیله گاو آهن برگردان دار زیر خاك می كنند. این عمل باعث پوسیدن گیاه در خاك شده، تولید هوموس می كند و ضمن بهبود خاصیت فیزیكی خاك موجب بازگشت مواد معدنی جذب شده به خاك می گردد.

اسلاید 19 :

كودهای معدنی
موادی كه دارای یك یا چند عنصر لازم برای رشد و نمو گیاهان باشند و در كارخانجات صنایع پتروشیمی ساخته می شوند، كودهای معدنی یا شیمیایی نامیده می شوند. این كودها اكثراً شامل تركیباتی از عناصر سه گانه K , P , N هستند كه جهت افزایش تولید محصول به خاك اضافه میشوند.

اسلاید 20 :

انواع كودهای شیمیائی
1- كودهای نیتروژنی
2- كودهای فسفری
3- كودهای پتاسیمی
4- كودهای مخلوط
5- كودهای میكرو (ریز مغذی ها)

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید