بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
چالش های مدیریتی استقرار سیستمهای اطلاعات مدیریت MIS
اسلاید 2 :
تعریف چالش های سیستمهای اطلاعاتی
تعریف MIS
سیستمی مبتنی بر کامپیوتر که اطلاعات را بر اساس خواسته های کاربران در اختیارشان قرار می دهد.کاربران پیش زمینه به وجود آمدن یک سازماندهی رسمی هستند. آنچه را که در گذشته اتفاق افتاده است، توضیح دهد.
استفاده کنندگان از سیستمهای MIS
-فروشندگان , شهروندان حرفه اي , مشاوران , آموزش دهندگان، محققا
گروههای کسبو کار استفاده کننده از سیستمهای MIS
-گروههاي تجاري , IT و الكترونيك , توليدات سنتي , تجارت و بازرگاني , خدمات و كشاورزي
يكي از كشورهایی که در زمینه مدیریت سیستمهای اطلاعاتی دارای تجربیات بسیاری بوده چين ميباشد، استقرار و استفاده از این سیستمها در اين كشورتحت 12 مسئله كليدي عنوان و مورد بررسي قرار گرفته شده است.
اسلاید 3 :
مسايل و مشكلات ايجاد و بكارگيري سيستم هاي اطلاعات مديريت(MIS) در كشور
رشد روز افزون فناوري اطلاعات و تأثير آن درافزايش بهرهوري سازمانهاي دولتي و خصوصي، باعث حركت جهاني به سمت بهره گيري از انواع مختلف سيستم هاي اطلاعاتي به ويژه سيستم اطلاعات مديريت (MIS) شده و كشور ما نيز در مسير اين حركت قرار گرفته است.
بررسي مسايل و مشكلات مربوط به فرايند طراحي، استقرار، بهره برداري و توسعه سيستم هاي اطلاعات مديريت در چنين فضايي در تصميم گيري كليه اركان دولتي و خصوصي حايز اهميت بوده، چرا كه استفاده سنجيده و آگاهانه از فناوريهاي اطلاعاتي مدرن به ويژه (MIS) در كشور راه توسعه و پيشرفت را هموار کرده .
موانع پيش روي سازمانها برای بکار گیری سیستمهای اطلاعاتی مدیریت سه گروه هستند:
انساني - سازماني - محيطي
اسلاید 4 :
مزاياي پياده سازي MIS
یک بار ورود داده هاي مورد استفاده کليه واحدها و کارکنان
کنترل ورود داده هاي عملياتي
حذف فعاليتهاي تکراري
ثبت داده هاي عملياتي در حين انجام کار
امنيت دسترسي غير مجاز
دسترسی آسان و سریع افراد مجاز به اطلاعات مشتری
امنيت نگهداري دادهها بصورت متمرکز و برنامه ريزي شده
دسترسي سريع - بروز و قابل اتکا به گزارش ها
کاهش شديد مصرف کاغذ و بايگاني ها
اسلاید 5 :
موانع و مشكلات پياده سازي MIS
فقدان دانش كافي واحدهاي سازماني براي تعريف نيازمندي ها و توقعات
عدم مهارت كافي كاربران براي كار با سيستم
عدم تمايل برخي كاربران به تغيير سيستم و تغيير نگرش در محيط كار
وجود داده هاي متناقض و بي كيفيت در سيستم هاي موجود
عدم حمايت برخي مديران در استقرار سيستم
نياز به هماهنگي بين چند واحد سازماني براي اجراي يك فرايند يكپارچه (مانند فرايند درخواست خريد كالا يا درخواست سرويس نقليه)
اسلاید 6 :
واکاوی علل شکست سیستم های اطلاعات مدیریت
آگاهی از دلایل شکست یک سیستم اطلاعاتی، باعث هوشیاری و مراقبت مدیران، تیم طراحی و تمرکز بیشتر بر نقاط ضعف احتمالی خواهد شد.
حمایت مدیران با تقویت عوامل پیشبرنده و تضعیف عوامل بازدارنده در طراحی، پیادهسازی یا توسعه سیستمهای اطلاعاتی و آماده بودن زیرساختهای سختافزاری و نرمافزاری میتواند از جمله نقاط کلیدی جلوگیری از شکست و تضمین موفقیت یک سیستم اطلاعاتی باشد.
تاثیر عوامل مدیریت، سازماندهی و تکنولوژی بر شکست یا موفقیت سیستمهای اطلاعاتی در سازمانها و نهادهای کشور از جمله مسائل و موضوعاتی است که همواره محققان سیستمها اطلاعاتی و تکنولوژی اطلاعات را به خود مشغول داشته است.
دلیل اصلی شکست اکثر سیستمهای اطلاعاتی مدیریت، مسائل و مشکلاتی است که از سوی عوامل مدیریت و مولفههای راهبرد، انتظارات، پیچیدگی و مخاطره حادث میشود و نهایتا اصلیترین پیشنهاد کاربردی اهمیت مدیران سازمان و تحلیلگران به تناسب سازمان با سیستم اطلاعاتی است و همچنین توجه به مقولههای آموزش در اجرا و پیادهسازی سیستم اطلاعاتی، تدارک امکانات پشتیبانی مالی و نیروی انسانی در طراحی، پیادهسازی و توسعه سیستم اطلاعاتی، تقویت عوامل پیشبرنده و تضعیف عوامل بازدارنده در سازمان توسط مدیران برای طراحی یا توسعه سیستم و نهایتا آمادهساختن زیرساختهای سازمانی برای اجرا و پیادهسازی سیستم اطلاعاتی است.
اسلاید 7 :
تعاریف شکست در MIS
تعاریف شکست:
• یک سیستم اطلاعات اگر در توسعه عملیات متوقف شود و نتواند انتظارات بالقوه و بالفعل حامیان سیستم را برآورده سازد، شکست خورده است
• پروژهای که نتواند براساس برنامهریزی از پیش تعیین شده بر طبق بودجهاش عمل کند، شکست خورده میشود
• پروژهای که از زمان بودجهای که در ابتدا برای آن مقرر شده، تخطی کند، نمیتوان آنرا موفق نامید
• پروژهای که لغو شده یا پروژهای که به اهداف محول شده کسب و کار دست پیدا نکند، متحمل شکست شده است
اسلاید 8 :
شکست در سیستمهای اطلاعاتی در دیدگاه ساور
عدم دستیابی به اهداف از پیش تعیین شده
شکست فرآیند: وقتی بروز میکند که یک سیستم را نتوان طبق بودجه مشخص یا در زمان مقرر ایجاد کرد، در واقع هنگامی که توانایی ایجاد سیستم درخواست شده وجود ندارد یا نمیتواند با محدودیتهای منابع سازگاری داشته باشد، اتفاق میافتد.
شکست تعامل: هنگامی که کاربران از سیستم رضایت ندارند و از انگیزه لازم برای کار با سیستم برخوردار نیستند. این شکست رخ میدهد. در واقع نوعی ارزیابی غیرمستقیم میزان تعامل کاربر است.
شکست انتظارات: هر پروژه با ایدهها و انتظارات ذینفعان خود آغاز میشود، ولی در پایان ممکن است تمامی این خواستهها برآورده نشود.
شکست انتهایی: هنگامی اتفاق میافتد که پروژه قبل از گام تحویل نهایی لغو میشود. ختم پروژه آخرین چیزی است که ممکن است در شکست یک پروژه اتفاق افتد؛ و این هنگامی است که هیچ امیدی برای دستیابی به اهداف وجود ندارد.
اسلاید 9 :
علل شکست در MSI
با توجه به اهمیت اجرای موفقیتآمیز پروژههای سیستمهای اطلاعات و نرخ بالای شکست این پروژهها این سوال مطرح میشود که چه عواملی در شکست پروژههای سیستمهای اطلاعات نقش اصلی را دارند؟ و اینکه چگونه میتوان از شکست پروژههای سیستمهای اطلاعات پیشگیری کرد؟
سیستمهای اطلاعاتی چیزی بیش از رایانهها هستند. استفاده موثر از سیستمهای اطلاعاتی نیازمند شناخت سازمان، مدیریت و فناوری اطلاعات است. بنابراین عوامل حیاتی موفقیت و شکست پروژههای سیستمهای اطلاعات در سه دسته کلی مورد بررسی قرار گرفته است: عامل مدیریت، عامل تکنولوژی و عامل سازمان
عامل مدیریت شامل مولفههای ثبات- سواد، حمایت، انتخاب و راهبرد. عامل تکنولوژی شامل مولفههای پیچیدگی – مخاطره، تاثیر سیستم، شمای سیستم و زیرساخت و عامل سازمان شامل مولفههای تضاد دیدگاهها، آمادگی، رفتار، انتظارات است.
اسلاید 10 :
عامل مدیریت د ر MIS -ثبات و سود
یکی از مهمترین شاخصه هایی که در شکست یک سیستم اطلاعات نقش دارد، بیثباتی مدیریت است. بسیاری از پروژههای سیستمهای اطلاعات هنگامی که دچار تغییرات پیدرپی در مدیریت اجرایی ارشد یا مدیریت سیستم اطلاعات میشوند، متزلزل نشان داده میشوند.
تغییر در مدیریت ارشد و جایگزینی چندباره آنان، تمرکز و حمایت مدیر را که یک سیستم اطلاعات برای موفقیت به شدت به آن نیازمند است، از بین میبرد. در تحقیق (جیانگ) و (کلین) این شاخص به عنوان یکی از چهار عامل کلیدی در شکست مطرح شده است
اعتقاد و باور مدیر پروژه به سیستم طراحی شده قطعا بر حمایتهای مدیریتی و سازمانی، از پروژه سیستم اطلاعات خواهد افزود. هنگامی که این باور و اعتقاد و در حقیقت تعهد کافی در میان مدیران ارشد به پیادهسازی و موفقیت سیستمهای اطلاعات وجود نداشته باشد، جز شکست عایدی نخواهد داشت.
باور و اعتقاد موثر در مدیریت، از عوامل برجسته موفقیت سیستمهای اطلاعات به شمار میآید. بنابر مطالعات صورت گرفته، باور و تعهد مدیر در تمامی مراحل توسعه و رشد سیستمهای اطلاعات امری ضروری است، به نحوی که فقدان این امر زمینه شکستی بزرگ را فراهم میآورد
اسلاید 11 :
عامل مدیریت در MIS-حمایت و انتخاب
حمایت :
مدیر با از بین بردن موانع می تواند گامی مثبت در پیاده سازی سیستم اطلاعات بردارد . مدیران با تقویت عوامل پیش برنده یعنی عواملی مانند ایجاد انگیزه در نیروی انسانی ، اعطای پاداش های نقدی و غیر نقدی و… می توانند امور مربوط به پیاده سازی سیستم را تسهیل سازند . از سوی دیگر مدیر باید به شناسایی موانع مبادرت ورزد و با حذف عوامل بازدارنده گامی دیگر در پیاده سازی سیستم اطلاعات به جلو بردارد . در ضمن مدیر باید با پشتیبانی مالی و تدارکاتی زمینه تحقق این هدف را مهیا سازد .
انتخاب:
یکی از اشتباهات در پیادهسازی سیستمهای اطلاعات، فقدان تحلیل مناسب هزینه – فایده است. «گلاس» بهرهگیری از تکنولوژی جدید در یک پروژه عظیم را اشتباه دانسته و می گوید: یک پروژه ۱۰۰ میلیون دلاری مرتبط با یک تکنولوژی جدید نباید آغاز شود، مگر آنکه این تکنولوژی پیش از آن در یک پروژه ۱۰ میلیون دلاری به کار گرفته شده باشد و یک پروژه ۱۰ میلیون دلاری هم نباید آغاز شود، مگر اینکه ابتدا یک پروژه یک میلیون دلاری تکمیل شده باشد