بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
عنوان درس: بازرگانی بین المللی روشهای تامین مالی در تجارت بین المللی FINANCE
اسلاید 3 :
فهرست مطالب
مقدمه
تامین مالی از نقطه نظر وارد کننده:
1- استفاده از بروات اسنادی مدت دار
2- استفاده از اعتبارات اسنادی مدت دار
DEFERRED PAYMENT LETTER OF CREIT
3- استفاده از اعتبارات اسنادی قبولی نویس شده
اسلاید 4 :
استفاده از اعتبار تامین شده بین بانکی یا ریفانانس
REFINANCE
تامین های از نقطه نظر صادر کننده:
1- پیش دریافت
2- دارائی های محلی
3- تامین اعتبار با واگذاری عواید صادراتی
ASSIGNMENT OF PROCEEDS
اسلاید 5 :
روشهای تامین اعتباری
1- روش تامین اعتبار با تنزیل اسناد تجاری مدت دار
FORFAITING
2- روش تنزیل اسناد با حق رجوع به فروشنده
عوامل تعیین کننده نرخ تنزیل بدون حق رجوع اسناد
FORFUITING
منابع
اسلاید 6 :
انواع روشهای تامین مالی در تجارت بین المللی
به طور معمول هر صادر کننده یا وارد کننده ای برای صدور و یا ورود کالای مورد نظر خود نیاز به مقداری اعتبار و یا وام برای تکمیل منابع مالی خود دارد که اصطلاحاً به آن تامین مالی یا FINANCE اطلاق می شود. بنابراین انواع روشهای تامین مالی را به طور کلی از دو دیدگاه:
1- از نقطه نظر واردکننده یا خریدار.
2- از نقطه نظر صادرکننده یا فروشنده.
اسلاید 7 :
1- تامین مالی از نقطه نظر وارد کننده:
وارد کننده یا خریدار می تواند به طرق زیر در بازار مالی بین المللی نسبت به تامین اعتبار برای خرید خود اقدام کنند.
اسلاید 8 :
الف- استفاده از بروات اسنادی مدت دار
در این طریق چنانچه چنانچه فروشنده به خریدار اعتماد داشته باشد نسبت به ارسال کالا برای خریدار اقدام می نماید سپس بروات اسنادی مدت دار صادر نموده و از طریق بانک خود یا مستقیماً به بانک خریدار ارسال می نماید. خریدار با امضاء این برات یا بروات تعهد خود را به پرداخت وجه برات در سررسید اعلام می دارد.
اسلاید 9 :
بدین ترتیب این امکان برای وارد کننده به وجود می آید که برای مدتی که مورد تفاهم با فروشنده یا صادر کننده می باشد پرداخت وجه کالای خریداری شده را به تاخیر بیندازد تا بتواند از طریق فروش کالای وارد شده یا از محل سایر وصولی های خود نقدینگی لازم را تهیه نموده و به فروشنده پرداخت نماید.
اسلاید 10 :
ب- استفاده از اعتبار اسنادی مدت دار DEFERED PAYMENT LETTER OF CREDIT
در این طریق نیز خریدار با تفاهم با فروشنده یا صادر کننده نسبت به گشایش اعتبار اسنادی با پرداخت موخر اقدام نموده و بدین وسیله وجه اسناد اعتبار را پس از مدت زمان مقرر مثلاً سه ماه تا یک سال بعد از وصول کالا پرداخت خواهد نمود.
اسلاید 11 :
ج- استفاده از اعتبار اسنادی قبولی نویسی شده ACCEPTANCE LETTER OF CREDIT
این روش از نقطه نظر مزینی که برای خریدار ایجاد می کند با روش قبلی تفاوتی ندارد و فقط خریدار باید برات صادر شده که به همراه اسناد ارائه می گردد را قبولی نویسی کند.
چون هر سه روش فوق در واقع در اثر توافقی است که فروشنده یا صادرکننده کالا مبنی بر دادن مهلتی برای پرداخت وجه اسناد، به خریدار می دهد و در نتیجه وضعیت مالی بهتری برای خریدارحاصل می شود این نوع اعتبارت فروشنده را SUPPLIERS CREDIT در اصطلاح رایج در بازار مالی بین المللی نیز می گویند.
اسلاید 12 :
2- استفاده از اعتبار تامین شده بین بانکی یا ریفانانس
در بعضی از مواقع یکی از بانکهای کشور خریدار یا واردکننده ، یک اعتبار کلی از یکی از بانکهای کشور صادر کننده دریافت می نماید و یا بانک اعتبار دهنده تفاهم می کند که در قالب اعتبار مربوطه در هر مورد که بانک اعتبار گیرنده اقدام به گشایش یک اعتبار اسنادی می نماید پس از ارئه اسناد حمل از طرف صادرکننده (ذینفع اعتبار) بانک اعتبار دهنده وجه اسناد اعتبار اسنادی مزبور را فوراً به فروشنده پرداخت نماید و حساب بانک اعتبار گیرنده را در این مورد بدهکار نماید و بانک اعتبار گیرنده طبق شرایط قرارداد فی مابین پس از مدت معین مثلا 6 ماه ، یک سال، 18 ماه و یا دو سال نسبت به پرداخت مبلغ مزبور به بانک اعتبار دهنده اقدام می نماید.
اسلاید 13 :
3- تامین مالی از نقطه نظر صادر کننده
صادر کننده نیز برای تهیه و یا ساخت کالا و ادامه کار بازرگانی و صنعتی خود نیاز به تامین اعتبار و نقدینگی دارد تا بتواند ضمن ابقای تعهدات تجاری هزینه های مالی خود را در پائین ترین حد مطلوب نگاه دارد.
تامین اعتبار مالی از طرف صادرکننده را از لحاظ زمانی که اعتبار تامین می گردد می توان به دو دسته عمده تقسیم نمود.
اسلاید 14 :
دسته اول آن گروه از اعتبارات هستند که منابع مالی را قبل از تهیه ساخت و یا صدور کالا در اختیار صادرکننده قرار می دهند تا او بتواند با کمک این اعتبار مالی نسبت به تهیه کالای صادراتی خود اقدام نماید.
دسته دوم آن گروه از روشهای تامین اعتباری هستند که بعد از صادرات کالا در اختیار صادرکننده(یا فروشنده) قرار می گیرد. تا بدان وسیله سرعت گردش نقدینگی او افزایش یابد و یا به عبارت دیگر او زودتر به کل یا بخشی از بهای کالای صادراتی خود دست یابد.
دسته اول اینگونه تامین اعتبارات عبارتند از:
اسلاید 15 :
الف: پیش دریافت:
صادرکننده در قرارداد خود با وارد کننده (خریدار) شرط می کند که بخشی یا تمام بهای کالا را قبل از اقدام به خرید یا ساخت کالا از او دریافت دارد.
اسلاید 16 :
ب: استفاده از اعتبارات بانکهای محلی کشور صادر کننده با وثیقه گذاران دارائی های محلی:
این روش نیز از روش های متداول می باشد که فروشنده با توجه به سابقه کار خود و دارائی های خود نسبت به اخذ اعتبار اقدام می نماید.
اسلاید 17 :
ج: تامین اعتبار با واگذاری عواید صادراتی ASSIGNMENT OF PROCEEDS
در این روش صادرکننده پس از آنکه اعتبار اسنادی به نفع او از طرف خریدار یا وارد کننده گشایش شد با واگذاری بخشی یا تمام عواید حاصل از صادرات خود که از محل اعتبار اسنادی مزبور به دست می آید به یک موسسه اعتباری یا شرکت یا هر شخص حقیقی که منابع در اختیار او قرار می دهد و یا شرکتی که می خواهد بخشهایی از کالای صادراتی را از او خریداری و سپس صادر نماید واگذار می نماید.
اسلاید 18 :
دسته دوم: روش های تامین اعتباری
1- روش تامین اعتبار با تنزیل اسنادتجاری مدت دار FORFAITING (بدون حق رجوع)
چنانچه صادر کننده ای کالای خود را به صورت مدت دار یا نسیه به خریدار کالا فروخته باشد. در مقابل آن یک اعتبار اسنادی مدت دار Deferred payment letter of crodit دریافت کرده باشد که در آن بانک گشایش کننده اعتبار متعهد شده باشد که وجه کالا را پس از مدت معین از مدت معین از زمان معامله اسناد پرداخت نماید.
اسلاید 19 :
2- روش تنزل اسناد با حق رجوع به فروشنده
این روش تامین مالی از بسیاری از جهات شبیه روش قبل است. بدین معنی که اعطای اعتبار از طرف بانک یا موسسه تامین کننده اعتبار بر مبنای اعتبار اسنادی مدت دار یا بروات مدت دار انجام شده و بانک پس از تنزیل اسناد ارزش فعلی آن را بر اساس نرخ محاسبه شده در اختیار ذینفع اولیه ( که صادر کننده است ) قرار می دهد منتهی در این روش تنزیل اسناد با حق رجوع (With recourse) به ذینفع اولیه می باشد.
اسلاید 20 :
عوامل تعیین کننده نرخ تنزیل بدون حق رجوع اسناد Forfaiting:
نرخ خرید و تنزیلی که یک بانک برای خرید یک سری اسناد مدت دار در بازار بین المللی اعلام می کند معمولاً تحت تاثیر عوامل متعددی تعیین می گردد که به شرح زیر می باشد.