بخشی از پاورپوینت

--- پاورپوینت شامل تصاویر میباشد ----

اسلاید 1 :

مقدمه:

     به طورکلي ساختمانهاي پيش ساخته، يکي از آخر ين محصولات ومتدهاي ايجاد و گسترش واحدهاي مسکوني است که مي تواند جوابگوي احتياجات مديريت براي ايجاد توازن درازدياد جمعيت، همراه باامکانات رفاهي باشد.

    اين صنعت در دهه هاي اخير چنان پيشرفت داشته كه نه تنها بر كيفيت بالا ، تقليل هزينه، سرعت احداث و راحتي آسايش مورد نياز را در حد استاندارد تامين نموده بلكه توانسته است ساير صنايع خانه سازي را با متدها و مواد اوليه گوناگون تحت تاثير قرار دهد. مثلا در كشورهايي همچون كانادا و روسيه كه از نظر مصالح چوبي غني بوده ساختمانهاي پیش ساخته چوبي و در   كشور هايي همچون آمريكا ساختمانهاي پيش ساخته فلزي و در ايران ساختمانهاي پيش ساخته بتني اقتصادي به نظر مي رسند البته بديهي است كه عواملي از جمله مواد و مصالح در محل حمل و نقل امكانات و دستگاههاي توليد توأماً از جمله مواردي مي باشندكه در اقتصادي بودن نوع ساختمان پيش ساخته دخيل است .

اسلاید 2 :

انواع ساختمانهای پیش ساخته عبارتند از:

1- ساختمان های پیش ساخته چوبی

2- ساختمان های پیش ساخته بتونی

3- ساختمان های پیش ساخته فلزی

4- ساختمان های پیش ساخته 3D پانل

5- سازه های فضاکار

اسلاید 3 :

ساختمان های پیش ساخته چوبی

چوب به دليل داشتن خواص منحصر به فرد خود به عنوان يكي از محصولات بسيار مهم در صنعت ساختمان بكار ميرود . اين ماده به دليل دارا بودن نسبت مقاومت به وزن بالا و همچنين جرم كم نسبت به فولاد و بتن نيروي كمتري از زلزله به خود مي گيرد در نتيجه نيروي ناشي از زلزله براي طراحي و محاسبه در ساختمانهاي چوبي كمتر بوده و باعث كم شدن ابعاد عناصر سازه اي خواهد بود .
 از اشكالات بسيار مهم در سازه هاي چوبي كه اكثرا باعث تخريب آن سازه ها مي شود عدم طراحي مناسب ودقيق اتصالات براي انتقال بار به ستونها و پي مي باشد لذا داشتن سازه اي چوبي با امنيت كافي نيازمند طراحي و نصب اتصالات مناسب مي باشد .

اسلاید 4 :

مزایای خانه های پیش ساخته چوبی

1- بالا بودن نسبت مقاومت به وزن

2- کاهش وزن ساختمان و به تبعه آن کاهش نیروی زلزله

3- نصب ساده

4- قابلیت استهلاک انرژی

5- عایق صوتی و حرارتی

6- حمل و نقل آسان

اسلاید 5 :

شكل پذيري سازه باعث مي شود كه كل رفتار ساختمان در برابر تاثيرات زلزله مطلوب باشد . پتانسیل تحمل بار اعضای ساختمان كه بوسيله تغيير شكلهاي پلاستیکی غیر فعال می شوند به جذب انرژی در سازه کمک می کنند .
 از مطالعه منحنی بار تغيير مكان چوب مي توان دريافت كه ماده چوب داراي شكل پذيري مناسبي نمي باشد ، اما به كمك اتصالات مناسب مي توان شكل پذيري لازم را در سازه هاي چوبي فراهم نمود . اين اتصالت  همانند يك زنجير نرم و شكل پذير عمل مي نمايند .
نيرو هاي زلزله از عضوهاي ترد سازه به عضو هاي نرم با رفتار غير خطي پلاستيكي كه به همين منظور طراحي شدند هدايت مي شوند . رفتار شكل پذير سازه به وسيله اتصالت و وسايل بست ماشيني (ميخ – پيچ – گل ميخ) حاصل مي شود . طراحي اتصالات باعث رفتار خطي و غير خطي سازه با نحوه مورد نظر مي باشد .

اسلاید 6 :

سيستم هاي ساختمان داراي اسكلت چوبي

در طي قرن گذشته با توليد و توسعه صفحات پوششي چوبي و تركيب آن با سيستم سازه هاي خرپا منجر به پيدايش نسل جديدي از ساختمانهاي اسكلت چوبي شده است . در ساخت بناهاي چوبي نيروهاي محوري در المانهاي ديوار،سقف و كف طبقات توسط مقاطع الوار چوبي تحمل مي شوند ، از طرف ديگر صفحات پوششي چوبي با مقاومت برشي علاوه بر سختي اجزا ساختمانی (ديوار ها و سقفها) سختي كل سازه را هم تامين مي نمايد . در اسكلت سازه هاي چوبي مي توان هر يك از اجزاي سازه را به راحتي در پيكر بندي آن جابجا كرد . فضاي مابين چوبها را مي توان با با مواد عايق پر كرد . بدينوسيله اعضاي باربر عايق حرارتي و صوتي لازم و مناسب را دارا مي باشد . فاصله مابين ستونها و تير هاي ساختمانهاي چوبي بستگي به ابعاد صفحات پوششي چوبي دارد .

اسلاید 7 :

عناصر باربر سازه

تركيب تير ها و صفحات پوششي ديوارها با هم تشكيل سيستمي را     مي دهند كه از لحاظ باربري چند برابر ظرفيت هريك از آنها به تنهايي مي باشد . صفحات پوششي ديوارها مانع از كمانش تير ها مي شوند و همزمان تيرها از كمانش صفحات پوششي جلو گيري مي كنند . اتصال صفحات پوششي ديوار به تير هاي چوبي به كمك وسايل اتصال مانند ميخ گيره و پيچ بر قرار مي شود . اجزا ساختماني چوبي ساخته شده براي ديوارها و سقفها هم براي ساخت در كارگاه ساختماني و هم در اجراي يك ساختمان پيش ساخته مناسب است .

اسلاید 8 :

ساختمان های پیش ساخته بتنی

به طور كلي از نظر اجرايي مراحل اصلي كار عبارتند از :

-تولید

- حمل به محل مصرف

- نصب

اسلاید 9 :

مزایا ي ساختمانهاي پیش ساخته بتنی :

1- امكان تامين و كنترل كيفي بهتر از قبيل لرزاندن عمل آوري بهتر انجام آزمايشها و بارگذاري هاي دلخواه

2- سرعت عمل آوري: در بعضي از دستگاههاي اتو كلاو زمان عمل آوري حتي به كمتر از 24 ساعت مي رسد . (اتوکلاو دستگاهی است که در آن بتن در شرایط فشار و بخار آب قرار می گیرد)

3- استقلال از شرايط جوي : يعني هيچگونه محدوديت زماني براي پيشبرد عمليات نداريم.

4- کنترل افت و خزش : معمولا پس از تولید مدتی در کارخانه باقی می مانند که باعث می شود قسمت اعظم افت در بتن صورت پذیرد.

5- انجام عملیاتی از جمله پیش تنیدگی که باعث کاهش ارتفاع تیر می شود.

اسلاید 10 :

تولید بتنهاي پیش ساخته به صورت آماده سازي قالب – فولاد گذاري – بتن ریزي – و عمل آوري صورت می پذیرد.
نکته قابل توجه در این موارد در نظر گرفتن مسئله لنگر و پیچش می باشد که در اثر مکش به هنگام جدا سازي قطعه صورت می پذیرد که باید مد نظر قرار گیرد .
صفحات قالب باید صلب باشند تا در مقابل فشار جانبی بتن دچار تغییر شکل و اعوجاج نگردند.
به طور کلی شیوه هاي تولیدقطعات پیش ساخته بتنی عبارتند از:
 درجا وتکی - درجا وچند تایی(باطري)- جابجایی شاسی یا پالت
 - جابجایی با نقاله - تولید خطی
انتخاب قطعه بزرگ تعداد اتصالات را کمتر می کند و سرعت عملیات را بالا    می برد ولی در مقابل باید اتصالات قوي تري را طراحی نماییم و بهتر است وزن قطعات کمتراز 10 تن و حتی المقدور 6 تن محدود گردد .

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید