بخشی از مقاله

چکیده

عوامل بحرانی موفقیت و یا CSF: Critical Success Factors اصلی ترین گلوگاههای سازمان در جهت نیل به اهداف و ماموریت هستند. این عوامل همیشه در سازمان بصورت پنهان و آشکار وجود دارند و تنها باید با استفاده از روشهایی، این عوامل شناسایی و استخراج شوند. هدف اصلی که این تحقیق به آن پرداخته است، توضیح و تعیین اعتبار مدلی بر اساس عوامل کلیدی موفقیت است که رهنمودی برای پیاده سازی و ارزیابی استراتژی مدیریت ارتباط با مشتری در صنعت نساجی باشد. در این پژوهش در مرحله اول پس از جمع آوری عوامل مورد نظر از طریق مرور پیشینه، از روش کیفی مصاحبه با مدیران برای بررسی این عوامل و بیان میزان اهمیت آنها استفاده شده است. دادههای حاصل از این مصاحبهها در 4 گروه اصلی طبقهبندی شده که بهعنوان عوامل کلیدی موفقیت ارائه شدهاند.

.1 مقدمه

تشخیص و تعیین عوامل عمده موفقیت، یکی از روشهای تشخیص نیاز و اولویتهای اطلاعاتی مدیران سازمان است. عوامل عمده موفقیت تعیین میکنند که کدام حوزههای کاری و یا سیستمهای اطلاعاتی برای پیشبرد اهداف سازمان در اولویت قرار دارند. به همین دلیل تشخیص و تعیین این عوامل در روند برنامهریزی استراتژیک از اهمیت فوقالعادهای برخوردار است.

در ابتدا عوامل عمومی موفقیت - GSF - شرکت در بالاترین سطح به روش مصاحبه با اعضاء هئیت مدیره، مدیر عامل، معاونین، مدیران ستادی و پروژه ها و بر اساس مستندات و تجربیات موجود شناسائی شده اند. برای اینکار جمعاً با 23 نفر از همکاران به شرح زیر مصاحبه صورت گرفته است که قریب40 ساعت مصاحبه را تشکیل میدهد.

در ابتدا از طریق پیادهسازی مصاحبهها فهرست عوامل عمومی موفقیت استخراج شدهاند. سپس با توجه به نقش و تاثیر هر عامل در پیشبرد ماموریت و چشم انداز شرکت عوامل از 1 تا 4 امتیاز بندی شدهاند. برای هر عامل تعداد اشخاصی که آن را مطرح کرده و برای آن اولویت قائل شدهاند تعیین شده است. سپس نمره نهایی هر عامل بر اساس امتیاز آن عامل و اولویت طرح و تعداد افراد پشتیبانی کننده برآورد شده است. این عوامل با استفاده از بررسی مقالات گذشته شناسایی شده است.[3-1] در ادامه فهرست عوامل عمومی موفقیت به همراه تعداد افراد تایید کننده و امتیاز و نمره هر عامل ارایه شده است .[5-4]

عوامل عمومی موفقیت:

شناخت کلی از سازمان با طی کردن مراحل شکل 1 انجام شده و در نهایت عوامل کلیدی موفقیت سازمان استخراج میشود:

ماجول شناخت و آمادهسازی

CSF

CSF

عوامل حیاتی موفقیت یا عوامل کلیدی عملکرد:

پیرامون عوامل کلیدی موفقیت و عملکرد تمایز مهمی وجود دارد. باید بین دو مفهوم عوامل حیاتی موفقیت و عوامل کلیدی عملکرد تفاوت قایل شد: عوامل حیاتی موفقیت:Critical Success Factors, CSF عوامل کلیدی عملکرد: Key Performance Indicators, KPI عوامل حیاتی موفقیت به عوامل موثر بر موفقیت یک حوزه گفته میشود، در حالیکه شاخصهای کلیدی عملکرد پیامدهای حوزه مورد مطالعه است.

.2 روش تحقیق و نتایج

بعد از اینکه عوامل عمومی بر اساس بر حوزههای مختلف سازمانی شناسایی و دسته بندی شد، عوامل غیر استراتژیک حذف شدند. سپس قابل دستیابی تر، شایستگیها و عوامل بحرانی موفقیت فهرست شدهاند. سپس عوامل بحرانی بر حسب امتیاز اولویت بندی شده و فهرست شده اند .[6] با استخراج شایستگیها و عوامل بحرانی موفقیت، مطالعات فاز اول به پایان میرسد و نتایج آن برای انجام مراحل بعدی مطالعات استراتژیک بر اساس این روش استفاده خواهد شد.
شیوه استخراج عوامل کلیدی موفقیت: در این فاز شناخت کلی از سازمان با طی کردن مراحل زیر انجام شده و در نهایت عوامل کلیدی موفقیت سازمان استخراج میشود. عوامل کلیدی موفقیت مجموعه شامل:

✓    تشکیل کمیته راهبری

✓    شناخت وضعیت موجود سازمان با دیدگاه استراتژیک

✓    تدوین اصول ارزشی سازمان

✓    ترسیم افق چشم انداز

✓    تدوین بیانیه ماموریت

✓    شناسایی فاکتورهای بحرانی موفقیت

✓    شناسایی قابلیتها و زمینههای شایستگی قابل حصول

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید