بخشی از مقاله

خلاصه
این پژوهش به منظور بررسی، شناسایی وبررسی عوامل ایجاد کننده تحول درارزش سهام شرکت فولاد انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه متخصصان بورس اوراق بهادار در فولاد خوزستان و کارگزاری های شهر اهواز می باشد که تعداد 137 نفر به پرسشنامه ها جواب دادند. ابزار اندازه گیری تحقیق، دو پرسشنامه فناوری اطلاعات و پرسشنامه - محقق ساخته - بود که مورد استفاده قرار گرفت. نتایج تحقیق نشان داد بین وضعیت اقتصادی و سیاسی، بین سیاست های کلان پولی، مالی و ارزی، بین بودجه سالانه کشور، بین قوانین و مقررات، بین نحوه قیمت گذاری محصولات، میزان عرضه و تقاضا برای محصولات، رقابتی یا انحصاری بودن محصولات، بین حجم سرمایه گذاری در صنعت، وضعیت صنایع مرتبط، تحولات فناوری، بین میزان سودآوری شرکت و ثبات آن، وضعیت دارایی ها و بدهی های شرکت و طرح های توسعه شرکت و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

کلید واژه ها: عوامل مؤثر بر ارزش سهام، عوامل کلان یا محیطی، عوامل مرتبط با صنعت، عوامل درونی شرکت

1. مقدمه

در کنار بازار پول، بازارهای سرمایه تشکیل دهنده بازارهای مالی هستند. شناخت پیوند و رابطه بازار مالی با سایر بخش های اقتصاد حائز اهمیت است. بازار سرمایه با اثرگذاری بر فرآیندهای تأمین مالی و سرمایه گذاری نسبی در بخش های صنعتی و خدماتی بر بازدهی این بخش ها و در نهایت بازدهی کل اقتصاد اثر می گذارد. بازارهای متشکل سرمایه با فراهم آوردن امکان معاملات اوراق بهادار میان مدت و بلند مدت شرکت ها، نهادها و مؤسسات اقتصادی از یک طرف تسهیلات و منابع مالی ضروری را در اختیار تقاضا کنندگان قرار می دهد و از طرف دیگر بازدهی مناسبی را برای عرضه کنندگان این منابع فراهم می نماید. بنابراین، یکی از اهرم های قوی در اقتصاد کشورها محسوب شده و در جهت تسریع روند توسعه صنعتی، به خصوص در کشورهای رو به رشد عمل می نماید.

دولت ها نیز می توانند با آگاهی به این امر، از تأثیر متقابل این متغیرها بر یکدیگر در جهت تدوین سیاست های پولی و مالی استفاده کنند. هدایت شرکت ها به سمت بورس، ضمن آنکه سهم دولت را از مجموعه هزینه های کشور کاهش داده و درآمدهای مالیاتی را افزایش می دهد، موجبات تأمین منابع مالی بنگاه های تولیدی از طریق بازار سهام را فراهم می آورد و نقدینگی های پراکنده، سرگردان و تورم زا را جذب می کند. بازار سرمایه رسمی در ایران در بورس اوراق بهادار تهران خلاصه می شود. این بازار بیش از سه دهه پیشینه پرفراز و نشیب را پشت سر دارد و در دهه اخیر با همه کاستی ها، فعال ترین دوره خود را در جذب منابع پشت سر گذاشته است.

2. مبانی نظری

در کنار بازار پول، بازارهای سرمایه تشکیل دهنده بازارهای مالی هستند. شناخت پیوند و رابطه بازار مالی با سایر بخش های اقتصاد حائز اهمیت است. بازار سرمایه با اثرگذاری بر فرآیندهای تأمین مالی و سرمایه گذاری نسبی در بخش های صنعتی و خدماتی بر بازدهی این بخش ها و در نهایت بازدهی کل اقتصاد اثر می گذارد. بزارهای متشکل سرمایه با فراهم آوردن امکان معاملات اوراق بهادار میان مدت و بلند مدت شرکت ها، نهادها و مؤسسات اقتصادی از یک طرف تسهیلات و منابع مالی ضروری را در اختیار تقاضا کنندگان قرار می دهد و از طرف دیگر بازدهی مناسبی را برای عرضه کنندگان این منابع فراهم می آورد. بنابراین، یکی از اهرم های قوی در اقتصاد کشورها محسوب شده و در جهت تسریع روند توسعه صنعتی، بخصوص در کشورهای رو به رشد عمل می نماید. دولت ها نیز می توانند با آگاهی به این امر، از تأثیر متقابل این متغیرها بر یکدیگر در جهت تدوین سیاست های پولی و مالی استفاده کنند.

هدایت شرکت ها به سمت بورس، ضمن آنکه سهم دولت را از مجموعه هزینه های کشور کاهش داده و درآمدهای مالیاتی را افزیش می دهد، موجبات تأمین منابع مالی بنگاه های تولیدی از طریق بازار سهام را فراهم می آورد و نقدینگی های پراکنده، سرگردان و تورم زا را جذب می کند. بازار رسمی سرمایه در ایران در بورس اوراق بهادار تهران خلاصه می شود. این بازار بیش از سه دهه پیشینه پر فراز و نشیب را پشت سر دارد و در دهه اخیر با همه کاستیها، فعال ترین دوره خود را در جذب منابع پشت سر گذاشته است. بنابراین، بررسی هر یک از صنایع فعال در بازار و ارزیابی علت رکود و رونق آنها رهنمودهای کاربردی لازم را در جهت اصلاح و کارآمد نمودن بازار موجب می شود.

.3  توسعه فرضیه ها و مدل مفهومی تحقیق

تحقیق حاضر دارای 13 فرضیه به شرح زیر است:

فرضیه یک: بین وضعیت اقتصادی و سیاسی و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه دو: بین سیاست های کلان پولی، مالی و ارزی و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.                                                                                               

فرضیه سه: بین بودجه سالانه کشور و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه چهار: بین قوانین و مقررات و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه پنج: بین نحوه قیمت گذاری محصولات و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه شش: بین میزان عرضه و تقاضا برای محصولات و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه هفت: بین رقابتی یا انحصاری بودن محصولات و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه هشت: بین حجم سرمایه گذاری در صنعت و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه نه: بین وضعیت صنایع مرتبط و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه ده: بین تحولات فناوری و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه یازده: بین میزان سودآوری شرکت و ثبات آن و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه دوازده: بین وضعیت دارایی ها و بدهی های شرکت و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

فرضیه سیزده: بین طرح های توسعه شرکت و تغییر ارزش سهام شرکت فولاد رابطه وجود دارد.

4.    مدل مفهومی تحقیق

مدل مفهومی محقق ساخته ی این تحقیق به شرح زیر است:

-5روش تحقیق

این تحقیق از نظر هدف، از نوع کاربردی است زیرا نتایج آن برای مدیران شرکت فولاد خوزستان جهت دستیابی به اطلاعات و جهت تصمیم گیری برای حل مسائل، قابل استفاده می باشد. با توجه به اینکه هدف اصلی بررسی، شناسایی وبررسی عوامل ایجاد کننده تحول درارزش سهام شرکت فولاد می باشد بدین لحاظ از نوع تحقیق همبستگی است. از نظر روش جمع آوری داده ها و همچنین آزمون فرضیه، توصیفی می باشد. جامعه آماری پژوهش، متخصصان در حوزه بورس شاغل در فولاد خوزستان و کارگزاری های مسقر در اهواز می باشد. از آنجا که حجم جامعه آماری محدود می باشد در این تحقیق از

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید