بخشی از مقاله

چکیده

مقدمه : مدیریت اثربخش منابع انسانی بهعنوان یکی از دستاوردهاي نوین و ارزشمند، یکی از بزرگ ترین چالش فراروي مدیران فعلی بوده و از این رو باور عمیق بر به کارگیري و اجراي عملی شیوه ها و نظامهاي نوین مدیریتی در حوزه منابع انسانی، از جمله مدل تعالی سازمانی EFQM است که براین واقعیت تاکید دارد که بقا در رقابت جهانی، مستلزم بهبود عملکرد در مقیاس جهانی است. این مدل، باارائه معیارهاي ارزیابی، خطوط راهنمایی براي سازمانها ایجاد می کند تا پیشرفتها و عملکرد خود را در زمینه کیفیت و سرآمدي سازمانی اندازه گیري کند .

روش پژوهش:پژوهش حاضر کاربردي و از دسته مطالعات توصیفی بوده که به صورت مقطعی انجام گرفته است . جامعه پژوهش شامل مدیران ستادي دانشگاه علوم پزشکی اصفهان بودکه به صورت سرشماري انجام گرفت. ابزار گردآوري داده ها در این پژوهش پرسشنامه استاندارد خود ارزیابی بر اساس مدل تعالی EFQM بود.تحلیل داده هاي پژوهش در سطح آمار توصیفی انجام گرفت .در نهایت با استفاده از نرم افزارارزیابی SPSS و نرم افزار خود ارزیابی EFQM امتیاز , هرکدام از عناصر نه گانه مدل ، حوزه توانمند ساز ها ، حوزه نتایج و در نهایت امتیاز کل بر اساس منطق رادار محاسبه شد .

یافته ها :

در نهایت مدیریت منابع انسانی دانشگاه اصفهان در این دوره از ارزیابی550 امتیاز و تندیس سیمین را به خود اختصاص داد که 312 امتیاز آن مربوط به حوزه توانمند ساز ها و 238 امتیاز آن مربوط به حوزه نتایج می باشد .درصد امتیاز هر کدام از عوامل نه گانه به قرار زیر است : رهبري 60% ، خط مش و استراتژي%80 ، کارکنان 60% ، منابع و شرکاء 50% ، فرآیند ها 60% ، نتایج مشتري 50% ، نتایج کارکنان% 30 ، نتایج جامعه 60% و نتایج کلیدي عملکرد .50%.

بحث و نتیجه گیري : با توجه به هدف اصلی خود ارزیابی که صرفاً دست یابی به یک امتیاز عددي براي سازمان نیست بلکه شناسایی نقاط قوت سازمان و حوزه هاي نیازمند بهبود و نیز خلق انرژي براي بهبود در عملکرد سازمان است .بنابراین یافته هاي پژوهش علاوه بر امتیاز عددي، نقاط قوت - معیار خط مشی و استرتژي - و نواحی نیازمندبهبود - نتایج کارکنان - رادر مدیریت منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی نمایان کرد لذا با توجه به این نواحی اقداماتی که براي رفع این چالشها ضروري است ارائه شد.بنابراین مدیران منابع انسانی می توانند با ارزیابی دوره اي عملکردو با بکارگیري این مدل گامی در جهت افزایش اثربخشی و بهره وري این با ارزش ترین سرمایه و همچنین رفع چالشهاي متعدددر سازمان بردارند.

مقدمه

سازمانهاي پیشرو در دنیاي امروز، بادرك تعاملات متقابل سازمان، کیفیت، منابع انسانی کیفی و مدیریت اثربخش، رمز مؤفقیت خود را در به کارگیري شیوه هاي نوین مدیریتی و کیفیتی با بهره مندي از انسانهاي فرهیخته دانسته و براین باورند که دارایی ارزشمندي که براي آنها مزیت رقابتی ایجاد می کند، کارکنان با کیفیت است و تنها همین انسانها هستند که سازمان را در صحنه رقابت پیشتاز نگاه داشته و کلیدي طلایی در آن عرصه به شمار می روند. - 1 -

سازمانهاي اجتماعی امروز به سبب توسعه و گسترش فعالیتهاي اقتصادي و صنعتی ناگریز از تدارك ، حفظ و اداره یک نیروي انسانی پرتوان در مقیاس بزرگ و متنوع می باشند . امروزه نیروي انسانی ماهر و خود کفا به عنوان مهمترین عامل پویایی اجتماعی و رمز پیروزي سازمان هاي متحول و پیشرفته شناخته شده است . در واقع منابع انسانی به عنوان سرمایه هاي بنیادي ، منشأ تحول و نوآوري در سازمانها محسوب می شوند . - 2 -

اهمیت بخش بهداشت و درمان و نقش مهمی که نیروي انسانی در ارائه خدمات این بخش بر عهده دارد ، مورد توافق تمامی دست اندرکاران این بخش می باشد . کمیت و کیفیت نیروي انسانی از عوامل تأثیر گذار بر سرعت و هزینه ارائه خدمات بهداشتی و سلامتی به شمار می آید . پس مدیریت مؤثر این منابع متناسب با تغییر تحولات محیط بیرون و برون سازمان امري ضروري است . سازماندهی اقداماتی در زمینه جذب و توزیع نیروي انسانی ، توسعه و بهسازي منابع انسانی و نگهداري منابع انسانی می تواند تأثیر به سزایی در افزایش کیفیت خدمات داشته باشد . - 3 -

لذا ارزیابی عملکرد، مدیران را از نیازهاي منابع انسانی سازمان ، فرهنگ سازمانی و نگرش آنها آگاه ساخته و شناسایی فعالیتهاي لازم را براي بهبود کیفیت خدمات و کاهش هزینه ها امکان پذیر می سازد. - - 4 بنابراین مدیریت منابع انسانی براي تأمین اهداف سازمانی و کاهش چالشهاي خود ، نیاز به مدلی دارد که بر اساس آن میزان مؤفقیت خود را در نیل به آرمانها و راهبردهاي کسب و کار مورد سنجش و اندازه گیري قرار دهد . 

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید