بخشی از مقاله

چکیده

دین مبین اسلام و قرآن کریم ارتباط نامشروع بانامحرم را به طور قطع حرام دانسته است اما برای برخوردی پا بر جای با آن روش ها و نگرش هایی قرار داده است. خداوند تبارک باتوجه ویژه و همگانی به این موضوع شرایطی را برای مقابله با نامحرم وضع نموده است اما قرآن و دین اسلام در حد امکان دوری از نامحرم را به صلاح فرد و جامعه می داند. در این نوشتار سعی بر آن است که مضرات رابطه با نامحرم را به چالش کشیده و راهکار هایی برای برخورد صحیح با آن ارائه دهد. این پژوهش با شیوه توصیفی تحلیلی به دنبال ارائه روشی کار آمد برای اقشار جامعه است نا از روابط نامشروع با نامحرم دوری گزینند.

افرادی که اگاهی از این معضل اجتماعی ندارند و به دنبال شیوه های درست آن نیستند بی شک در دام هوس گرفتار می آیند. آنچه در این جستار حاصل شد فهم مضرات رابطه ناصحیح با نامحرم وتعامل صحیحی از آن بود و سعی بر بررسی این روابط از دیدگاه قرآن و روایات پیامد های این روابط و همچنین روش های رویارویی با آن در جامعه ی امروزی بود.

مقدمه:

ارتباط باجنس مخالف از دیر باز به عنوان یک غریزه ی عاطفی در انسان نهادینه شده است که با ظهور اسلام طرز نگرش اسلام نسبت به آن تغییر کرده و در مواردی از آن به عنوان رابطه نامشروع یاد کرده است. برای جلوگیری ازمقابله با این نوع ارتباط راهکارهایی وجود دارد که از پیامد های مخرب آن جلوگیری کرده و به انسان در راه رسیدن به سعادت اخروی و دنیوی کمک بسزایی می کند. پرداختن به این موضوع جهت آشنا ساختن قشر جوان جامعه از پیامدهای منفی آن ضروریست و موضوع این پژوهش زمانی حائز اهمیت می شود که ارکان آن برای جامعه شفاف سازی شده باشد.

پژوهش حاضر پس از روشن شدن موضوع به سوالاتی از قبیل اینکه چگونه می توان با این معضل اجتماعی برخورد صحیح داشت؟ و چگونه میتوان از آن جلوگیری کرد؟ را پاسخ خواهد داد که در منابع بسیاری از این موضوع به صورت پراکنده یاد کرده اند همچون کتاب های ارزشمندی از قبیل - آلن بارباراپزBآنچه زنان و مردان نمیدانند - - اسداالله محمدی نیاBبهشت جوانان - شاکله کلی تحقیق به دنبال آشنا ساختن جامعه بلاخص قشر جوان آن با راهکارهای است که به کمک آن می توان از خطرات ناشی از برخورد و ارتباط نادرست با نامحرمان داشت، جلوگیری کرد و در سایه چهارچوب هایی که دین مبین اسلام مشخص نموده روابطی بدون مفسده داشت.

.2 رابطه بانامحرم از دیدگاه روایات

رابطه با نامحرم آنقدر موضوع حساسی میباشد که معصومین عالی قدر ما در روایات و احادیث متعدد خود که دست به دست به نزد مومنین جهان اسلام رسیده است به آن اشاره کرده اند که ما به چند مورد از آنها بسنده می کنیم از جمله: در روایتی از امام صادق - ع - آمده که میفرماید: هرگاه مرد و زنی در خانه ای خلوت کنند سومین نفر شیطان است. - صدوق، جلد 3، ص - 252

در وصیت ابلیس به حضرت موسی - علیه السلام - می خوانیم: ای موسی با زن بی گانه خلوت مکن؛ زیرا هر که چنین کند من خود یار او شوم نه یاران من. - مفید، ص - 157 همچنین در قسمتی از نصیحت های او به حضرت نوح - علیه السلام - آمده است: هر وقت با زن بیگانه خلوت کردی و با شما هیچ کس نیست مرا به یاد آور. - صدوق، ج 1، ص - 132 مطلبی که باید در ذهن افراد و رفتار آنان چیره شود گنجاندن این عادت به ذهن خود است که من باید در جایی که مرتکب گناه یا وسوسه شیطانی می شوم ترک مکان کنم که یکی از این وسوسه ها قرار گرفتن با نامحرم در مکان خلوت است. 

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید