بخشی از مقاله

چکیده

نتیجه همه جهان اسلام دولت عثمانی را جنگلبان اسلامدیده بود.تاثیر در روی دولت های اسلام شهرهای مکه و مدینه در تاریخ اسلام تاثیر داده است.مثل ، برای مردم مکه و مدینه دولت عثمانی کمک های صره - sürre - ارسال کرده اند.صره دوره نخاستین با دست سلاتین ارسال می کرد ولی مقعه این منطقه را فتح کردند 1517 - ؛1516 م - این کار برای دولت یک وظیفه شود. در دوره که دولت مادی ضیف بود به جای مقدس هم صره ارسال کرده بود. - 1922 م - این کار برای سلاتین عثمانی یک وظیفه مقدس بود.در باره این موضوع حساس در اسناد ارشیو عثمانی خیلی خوب داره. علاقه دار با صره دفتر رسمی گریفته،از اول مسیره راه معلوم شوده به مامور دولت این مسیره و فرمایش ها می دادند.

در دفتر صره در آمد کمک از والی ها و امنیت صره و حیوان ها ی استفاده در حمل و نقل همه ثبت می شود. در دفتر صره ازاول به جای مقدس به هر کی کمک بکند اسم های انان نوشته بود.صره ها بویسلهء ازطرف موظف صره پخش کرد و نتیجه با نامه به ایتانبول اطلاع می رسید. در مقاله به این سوال پاسخ جستجوکرده است مهم جای موقدس برای دولت عثمانی و به اینجا در چی شکلی خدمت کره بودتاسیر صره هم اجتماعی هم سیاسی شود و بهمین دلیل دولت عثمانی 624 سال ادامه داد.تاثیر بزرگ در روی دولت ها به جای مقدس در تاریخ بوده است.

کلماتکلیدی: صره همایون, عثمانی,حج, مکه, مدینه

منابع

این مقاله با استفاده از اسناد آرشیو عثمانی نوشته شده است. دولت عثمانی اسناد مربوطهب صرّه را ثبت کرده است. اولین دفتر صرّه در سال 1600 میلادی ثبت شده است. بین سال های 1600 تا 1909 میلادی 4170 دفتر صرّه وجود دارد. غیر از این ها دفاتر وزارت اوقاف همایون، دفاتر قلم محاسبه حرمین، دفاتر قلم مقاطعه حرمین، سالنامه ها و نامه های فرستاده شده به والیان و حاکمان نیز وجود دارند.درباره صرّه بسیاری مقاله و کتاب تاریخی نگاشته شده است. از جمله کتاب ها می توان به این آثار اشاره کرد: مرآت الحرمین اثر ایوب صبری پاشا، آیین ها و مراسم در عثمانی ها اثر اسد افندی،صرّه همایون و کاروان های های صرّهدر دولت عثمانی اثر منیر آتالار، صرّه همایون اثر نِوزات بایهان، حاجی ها و سلطان ها اثر ثریا فاروقی، کاروانهای صرّه در اسناد عثمانی اثر یوسف سارینای، حجاز عصر عثمانی در اسناد اثر عمر فاروق ییلماز . از جمله مقالات می توان به این موارد اشاره کرد: فرستادنصرّه به حرمین از راه دریا، مراد آتالار- حجاز در حکومت عثمانی، سینان کونرآلپ -حجاز در دولت عثمانی - 1919-1517 - ، ذکریا قورشون - حج، عبدالقادر اؤزجان . هد ها تز و پایان نامه نیز درباره صّره موجود استموضوع. این تزها عموماً تحقیقات بر روی دفاتر صرّه می باشد.

پادشاهان عثمانی و کمک های صرّه

صُرّه واژه ای عربی و به معنای کیسه ای است که در آن پول و سکه نگهداری می شودصرّه.2 به هدایای مختلف و کیسه های پولی گفته می شد که توسط پادشاهان عثمانی آماده می شد تا در زمان حج میان مأموران روضه مطهره در مدینه، مأموران مسجد الحرام در مکه، مأموران مسجدالاقصی در قدس و فقیران و عالمان و صالحان در این شهرها پخش گردد.3 نخستین بار صرّه در زمان مهدی باالله خلیفه عباسی 785 -775 - م - ارسال شدفرستادن. صرّه به حرمین به شکل منظم و سالانه در زمان مقتدر باالله خلیفه عباسی 932 -908 - م - آغاز شد. بعدها فاطمی ها، ایوبی ها

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید