بخشی از مقاله

چکیده

طراحی یک ساختمان به سبک معماري جدید به صورتی که دراین ساختمان می توان با استفاده از انرژي خورشیدي آب گرم و حتی برق مصرفی ساختمان را تامین کرد که در قسمت هاي بعد طرح کلی و روش هاي جذب انرژي را توضیح خواهیم داد. در ضمن لازم به ذکر است که این طرح توسط نرم افزار کتیا طراحی شده و توسط نرم افزار کی شات، هم رندر گرفته شده است.

مقدمه

انرژي خورشید یکی از منابع تامین انرژي رایگان، پاك و عاري از اثرات مخرب زیست محیطی است که از دیرباز به روشهاي گوناگون مورد استفاده بشر قرار گرفته است. به طور متوسط خورشید در هر ساعت انرژي ساطع می کند. از کل انرژي منتشر شده توسط خورشید، تنها در حدود %47 آن به سطح کیلووات حدریافت میکند زمین میرسد. این بدان معنی است که زمین در هر ساعت، تابشی در حدود 60 میلیون یعنی انرژي ناشی از سه روز تابش خورشید به زمین برابر با تمام انرژي ناشی از احتراق کل سوختهاي فسیلی در دل زمین است و بنابراین میتوان نتیجه گرفت که در اثر تابش خورشید به مدت چهل روز، میتوان انرژي مورد نیاز یک قرن را ذخیره نمود.

بنابراین با به کارگیري کلکتورهاي خورشیدي میتوان تا حدودي از این منبع انرژي بیپایان، پاك و رایگان استفاده کرد و تا حد بسیار زیادي در مصرف سوختهاي فسیلی صرفه جویی حنمود کشور ایران در بین مدارهاي 25 تا 40 درجه عرض شمالی قرار گرفته است و در منطقهاي واقع شده که به لحاظ دریافت انرژي خورشیدي در بین نقاط جهان در بالاترین ردهها قرار دارد. میزان تابش خورشیدي در ایران بین 1800 تا 2200 کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زده شده است که البته بالاتر از میزان متوسط جهانی است. در ایران به طور متوسط سالیانه بیش از 280 روز آفتابی گزارش شده است که بسیار قابل توجه است.

تاریخچه

شناخت انرژي خورشیدي و استفاده از آن براي منظورهاي مختلف به زمان ماقبل تاریخ باز میگردد، شاید به دوران سفالگري. در آن هنگام روحانیون معابد به کمک جام هاي بزرگ طلایی صیقل داده شده و اشعه خورشید، آتشدانهاي محراب ها را روشن میکردند. یکی از فراعنه مصر نیز معبدي ساخته بود که با طلوع خورشید درب آن باز و با غروب خورشید درب بسته میشد. ولی مهمترین روایتی که درباره استفاده از خورشید بیان شده، داستان ارشمیدس، دانشمند و مخترع بزرگ یونان قدیم میباشد که ناوگان روم را با استفاده از انرژي حرارتی خورشید به آتش کشید.

گفته میشود که ارشمیدس با نصب تعداد زیادي آینه کوچک مربعی شکل در کنار یکدیگر که روي یک پایه متحرك قرار داشته است، اشعه خورشید را از راه دور روي کشتیهاي رومیان متمرکز ساخته و به این ترتیب آنها را به آتش کشیدهاست. در ایران نیز معماري سنتی ایرانیان باستان نشان دهنده توجه خاص آنان در استفاده صحیح و مؤثر از انرژي خورشید  در زمانهاي قدیم بودهاست. براي نمونه دیوارهاي خانههاي قدیمی از جنس کاهگل بوده که با توجه به کم بودن نرخ انتقال حرارت در این نوع دیوارها، حرارت جذب شده در روز با چند ساعت تاخیر یعنی در شب وارد خانه میشود.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید