بخشی از مقاله

چکیده:

هدف: در این مقاله سعی شده حضور ماده زیست فعال لوناسین در غلات مورد بررسی قرار گیرد.

نتایج و بحث: لوناسین یک ماده بازدارنده رشد سلولهای سرطانی تازه کشف شده ایزوله شده از سویا می باشد. اثرات ضدسرطانی این ماده باعث شده مورد توجه بیشتری قرار گیرد. همچنین مشاهده شده لوناسین دارای خاصیت کاهش دهنده کلسترول می باشد.به تازگی ردپای این ماده پپتیدی در غلاتی مثل گندم , جو, چاودار وتریتیکاله مشاهده شد.

سویا با دارا بودن4.4 - 70,5 mg lunasin/g protein بالاترین مقدارلوناسین را دارا می باشد همچنین در دانه های غلات , جو با دارا بودن 8.7 - 5. 9 mg lunasin/g protein بیشترین مقدار لوناسین را دارا می باشد.لوناسین یک ترکیب زیست فعال ودارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد. تحقیقات نشان داده که مقدار لوناسین در سویا ودانه های غلات می تواند تحت تاثیر واریته وشرایط اب وهوایی قرار گیرد.برای مثال در تحقیقی که بر روی جودوسر انجام گرفت مشاهده شد واریته " "Ivory بیشترین مقدار این ماده را دارا می باشد پس با در نظر گرفتن واریته و شرایط آب وهوایی وبهینه کردن این پارامترها می توان مقدار این ماده زیست فعال باارزش را درمحصول افزایش داد.

نتیجه گیری کلی: با توجه به تحقیقات اخیر واثبات وجود ماده پپتیدی وزیست فعال لوناسین در دانه های غلاتی مثل جودوسر وتریتیکاله ونظر به اینکه اثرات مفید این ماده به اثبات رسیده از این امر می توان در جهت تشویق جوامع به استفاده بیشترازغلات استفاده کرد .با توجه به متغیر بودن تولید لوناسین درغلات بر اثرعوامل محیطی و نوع واریته لزوم توجه به انتخاب واریته وشرایط کاشت مناسب بیشتر می شود.

مقدمه:

لوناسین برای اولین بار در سال 1996 توسط دکتر الفرد گالوز کشف شد این کشف در طی تحقیقاتی که روی خواص تغذیه ای سویا صورت می گرفت اتفاق افتاد. اولین تحقیقات بر روی لوناسین در مورد خواص ضدسرطانی آن بود. طی نتایج بدست آمده مکانیسم عمل آن به اینگونه است که از تقسیم و رشد سلولهای سرطانی جلوگیری می کند. تحقیقات اخیر پتانسیل لوناسین در کاهش کلسترول خون وبیماری های قلبی را به اثبات رسانده است. لوناسین یک ماده پپتیدی ایزوله شده از سویا می باشد که ردپای آن در غلاتی مثل گندم جو دوسر ودیگر دانه ها دیده شده است.

لوناسین در غلات:

برای تشخیص لوناسین در غلات از chromatography-mass spectrometry استفاده می شود گونه و محیط رشد غلات در مقدار تولید تاثیر می گذارد وبرای تعیین مقدار لوناسین می بایست یکسری پارامترها را در شرایط آزمایش در نظر گرفت که مهمترین آنها گونه وشرایط تولید محصول ما می باشد. به عنوان مثال در تحقیقی که برای شناسایی مقدار لوناسین در غلات صورت گرفت این عوامل را دخیل دانستند که در جدول زیر قابل مشاهده می باشند.

طبق آمار بدست آمده تریتیکاله دارای بیشترین مقدار لوناسین می باشد مقدار آن متغیر وبین .42 تا mg g-1 6,6 می باشد. بیشترین مقدار لوناسین یافت شده در چاودار مقدار1,51 mg g-1 بود که در واریته Dankovske Diament دیده شد. همچنین در جو دوسر بالاترین مقدار آن در واریته Ivory با مقدار 0,197 mg g-1 شناخته شد.

اندازه گیری محتوای لوناسین در جو بهاره انجام گرفت که مقدار آن بین 0, 169 - 0 , 004mg g-1 مشاهده شد .بیشترین مقدار لوناسین در جو در واریته Rubiola که تحت شرایط ارگانیک رشد کرده بود دیده شد. چیزی که چشمگیر بود ودیده شد تاثیری بود که ژنوتیپ و شرایط رشد محیطی بر روی مقدار لوناسین می گذاشت بود. جدول زیر مقدار لوناسین حاصل از این تحقیق را نشان می دهد.

جدول مقدار چشمگیر لوناسین را در تریتیکاله در مقایسه با دیگر غلات نشان می دهد. تریتیکاله را می توان به عنوان یک منبع خوبی از غلات برای استخراج وبکارگیری لوناسین به عنوان یک ماده زیست فعال معرفی کرد. همچنین ما می توانیم با بهینه سازی شرایط رشد وانتخاب واریته مناسب مقدار استحصال آن را در غلات بالا ببریم.

تاثیر واریته در مقدار لوناسین در جو دوسر:

در تحقیقی تاثیر واریته های مختلف در تولید لوناسین در جو دوسر بررسی شد . بررسی انجام شده نشان دادکه مقدار لوناسین در واریته های مختلف متفاوت است وبیشترین مقدار آن در واریته Ivory مشاهده شد این تحقیق به این دلیل اشاره شد که تاثیر واریته بر تولید لوناسین مورد توجه قرار گیرد.

بحث و نتیجه گیری

به طور کلی لوناسین یک عامل پپتیدی 43 آمینواسیدی می باشد که نقش ضد سرطانی آن بسیار مورد توجه قرار گرفته است و در ابتدا در سویا وبعد از آن در غلاتی مثل جو و تریتیکاله مشاهده شد. همچنین لوناسین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی می باشد که می بایست حضور این ماده در محصولاتی مثل غلات مورد توجه قرار گیرد ومصرف غلات مهمتر از قبل جلوه داده شود با توجه به تحقیقات انجام شده غلات دارای مقادیر مختلفی از لوناسین می باشند که مقدار آن با توجه به نوع غله متفاوت است.همچنین در مورد هر غله واریته وشرایط رشد می تواند بر تولید لوناسین تاثیر گذار باشد.

پس انتخاب شرایط مناسب برای تولید غلات غنی تر از لحاظ لوناسین باید مورد توجه قرار گیرد.بحث ما بیشتر بر روی غلات ووجود لوناسین در آنها بود . با توجه به حضوراین ماده ضد سرطان وزیست فعال در غلات وبا توجه به اینکه غذای اصلی بشر از غلات تهیه می شود لزوم توجه بیشتر به غلات انتظار می رود. همچنین فرهنگ سازی در جهت استفاده بیشتر از غلات به عنوان غذای سالم باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید