بخشی از مقاله

چکیده: فشار روی شرکتها به منظور توسعه مداوم دانش و تکنولوژی جهت تضمین بقاء و موفقیت در بلندمدت افزایش یافته است. دانش ابزاری کلیدی برای موفقیت در رقابت بین شرکتها و حتی ملتها می باشد. اما، دانش فقط منابع غیر محسوس و داراییهای متعلق به سازمانها نیست بلکه سرمایه فکری را هم شامل می گردد. بر اساس نظر بنتیس، سرمایه فکری شامل سرمایه انسانی، سرمایه ساختاری و سرمایه ارتباطی می باشد.

از طرف دیگر، نیاز به فعالیتهایی جهت مدیریت استراتژیک منابع نامحسوس میباشد که خود این امر نشان می دهد که منابع به تنهایی قادر به پیش بینی تفاوت عملکردی بین شرکتها نمیباشددر. واقع، منابع خاص شرکت احتمالاً مزیت رقابتی مداومی را تنها هنگام مدیریت استراتژیک آنها تولید می کنند. موفقیت بخش تعاونی در ایران که امروزه دوران گذار را طی می کند از اهمیت بسزایی برخوردار است.

مقدمه

انتقال دانش، درون شرکت و بین شرکتهای همکار به طور فزاینده ای با افزایش جهانیسازی و رقابت بر پایه دانش، به امر مهمی تبدیل شده است. حتی وقتی پیتر دراکر، پدر مدیریت، زمان ورود یک - . او ادعا می کند که در این جامعه،  Drucker,اقتصاد جدید را اعلام می کند، به یک جامعه دانشی اشاره می کند - دانش، تنها یک منبع در کنار عوامل سنتی تولید، نیروی کار، سرمایه و زمین نیست، بلکه امروزه به عنوان یک منبع جامع بیان میگردد. به هر حال، دانش فقط منابع غیر محسوس و داراییهای مربوط به سازمانها نیست بلکه سرمایه فکری هم وجود دارد که شامل آن داراییهای غیر محسوسی است که در بیانیه های مالی ثبت نشدهاند اما ممکن است درصد ارزش بازاری یک - .

اما سرمایه فکری، به تنهایی، جهت تولید ثروت کافی نیست. نیاز به فعالیتهایی Formell,سازمان را در بر گیرند - جهت مدیریت استراتژیک منابع نامحسوس می باشد که این امر نشان می دهد که منابع به تنهایی قادر به تعیین تفاوت - در. واقع، منابع خاص شرکت احتمالاً مزیت رقابتی مداومی را تنها هنگام Amit et al.,عملکردی شرکتها نمیباشد - - .

در اینجا ما عنوان می کنیم که منابعی به صورت استراتژیکی  Gove et al.,مدیریت استراتژیک آنها تولید میکنند - مدیریت می شوند که هنگام استفاده از آنها به رفتارهای فرصت جویانه و مزیت جویانه کمک شود. به عبارت دیگر، هنگامی که شرکتها پورتفلیویی از منابع را به شکل قابلیتها یکپارچه می کنند و این جریان قابلیتها را از طریق سرمایه اجتماعی، انسانی و مالی به منظور ایفای همزمان رفتارهای جست و جوی فرصت و مزیت و تولید ثروت استفاده می کنند، در واقع، آنها منابعشان را - .

بنابراین، مدیریت استراتژیک منابع، ارزش به دست آمده  Adner & Helfat,به صورت استراتژیکی مدیریت میکنند - از داراییهای محسوس و غیر محسوس مورد استفاده سازمانها جهت توسعه و اجرای استراتژیهایشان را اثر - . در رویکرد کارآفرینی استراتژیک، منابع هنگامی که آنها به صورت همزمان استفاده از Mahoney,میگذارد - ×رفتار فرصتجویانه و مزیتجویانه را گسترش می دهند به صورت استراتژیکی مدیریت شدهاند. از طرف دیگر، تعاون، یکی از بخشهای سه گانه ا قتصادی کشور در جذب سرمایه گذاری مولد و اشتغالزا بوده و تابع سیاست های کلان و قوانین جاری کشور است.

این بخش در صورت رفع موانع و محدودیتها در زمینه تولید و ارتقاء ضریب امنیت سرمایه گذاری داخلی و در صورت اجرای حمایتی و ایجاد تسهیلات مالی و اعطاء وامهای کم بهر ه با ضمانت دولت و نیز بازنگری و تجدید نظر در قوانین و مقررات آئین نامه های اجراییو جلب حمایت سرمایه گذاران، با اعمال سیاستهای مالی و پولی هماهنگ و تنظیم قوانین تجاری و مالیاتی کارا می تواند به عنوان محور توسعه اقتصادی در جلب سرمایه گذاری و همچنین ایجاد اشتغال مولد، نقش سازنده ای داشته باشد و به عنوان یک بازوی قوی اقتصادی- اجتماعی در خدمت دولت و جامعه قرار گیرد.

اتکای اقتصاد ایران به صادرات تک محصولی نفت از مشکلات عمده ای است که شکنندگی اقتصاد را در رویارویی با حوادث جهان افزایش داده است. وابستگی فناوری دومین مشکل اقتصاد ایران بوده و سومین مشکل اقتصاد ایران بزرگ بودن حجم دولت است.  این سه مشکل اقتصاد دامنگیر تعاونی ها هم می شود. شاید یکی از دلایلی که موجب شده تعاونی ها در چند سال اخیر در حد مطلوب عمل نکنند ساختار و عملکرد اقتصادی کشور بوده است. پایین بودن نرخ رشد اقتصادی و بهره وری، رشد قابل توجه نیروی کار، رشد بالای مخارج دولت، مشکلات سیاست های پولی و ... مشکلات ساختاری بسیاری که در بخش تعاون کشور نیز تاثیر مستقیم گذاشته است. یکی از دلایل دیگر در زمینه عدم موفقیت تعاونیها، عدم توجه به نوآوری و کارآفرنی می باشد .

نوآوری در عملکرد موفق شرکتها هم در بخش صنعتی و هم بخش خدمات و یا به عبارتی کل اقتصاد مؤثر می باشد. - Kluge, Meffert & Stein, نوآوریهای مؤثر، ارزش جدیدی برای مشتری ایجاد می کنند  - Mizik & Jackobson, و در جهت کمک به بقای شرکت نه تنها در مقابل تندبادهایی همچون تخریب خلاقیت مقاومت می کنند، بلکه به خاطر منجرشدن به یک کاتالیزور در مقابل این تندبادها ضروری میباشند. - Danneels, شرکتها باید در جهت توسعه نوآوری خلاق باشند. اما این حقیقت که نوآوری عنصر کلیدی در عملکرد شرکتها می باشد، به خوبی در کشورهای توسعه یافته جاافتاده است . در مقابل، بر فرآیند نوآوری در شرکتهایی که در کشورهای در حال توسعه تجارت می کنند، تأکید زیادی نشده است.

شومپیتر نوآوری را به عنوان ایجاد یک کارکرد تولیدی جدید عنوان می کند . - Schumpeter, این تعریف، شامل معرفی کالای جدید، معرفی روش تولید جدید، ایجاد بازار جدید، کشف منبع جدید تهیه مواد، ایجاد یک سازمان جدید در هر صنعت، ایجاد یک موقعیت انحصاری یا شکست انحصار می باشد -  . - Schumpeter, از طرف دیگر، کارآفرینی عبارتست از : فرآیند نوآوری و بهرهگیری از فرصتها با تلاش و پشتکار بسیار، همراه با پذیرش ریسکهای مالی، روانی و اجتماعی، که البته با انگیزه کسب سود مالی، توفیق طلبی، رضایت شخصی و استقلال صورت می پذیرد.

تعاریف

کارآفرینی درک یک فرصت است، در حالی که دیگران آن را آشفتگی، سردرگمی و تناقض تلقی می کنند. از دیدگاه تیمونز شناسایی فرصت، قلب کارآفرینی محسوب می شود - پرداختچی و شفیعزاده، - . کارآفرینی فرآیندی است که بدون توجه به منابعی که در اختیار است فرصتها بوسیله افراد تعقیب می شود Hurley, از طرفی، کارآفرین فردی است که فعالیت اقتصادی کوچک و جدیدی را با سرمایه خود شروع می کند Drucker, کارآفرینان افرادی هستند که مشاغل جدیدی ایجاد می کنند که تا قبل از آن وجود نداشته است .

آنها منابع را بسیج کرده تا از فرصتهای ایجاد شده برای کسب و کار جدید بهره برداری کنند - پرداختچی و شفیعزاده ِ شومپیتر معتقد است که کارآفرینی موتور اصلی محرک در توسعه اقتصادی است و نقش کارآفرین عبارت است از نوآوری و ایجاد ترکیبهای تازه ای از مواد Palmer, کارآفرینی فرآیند کسب سود از طریق ترکیب جدید، منحصر به فرد و ارزشمند منابع، در محیطی همراه با ابهام و عدم قطعیت است .

در متن اصلی مقاله به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر مقاله آن را خریداری کنید