بخشی از پاورپوینت

اسلاید 1 :

صنعتی شدن

اسلاید 2 :

برزیل: از جایگزینی واردات تا صدور تولیدات صنعتی

در برزیل جایگزینی واردات به عنوان یک استراتژی برای توسعه نبود بلکه یک استراتژی در برابر واکنش به از بین رفتن بازار لاستیک در برزیل ، قطع تجارت بین المللی در جنگ جهانی اول ، سقوط رابطه ی مبادله طی بحران اقتصادی دهه ی 1930 و قطع مجدد بازرگانی بین اللمللی طی جنگ جهانی دوم بود هریک از این ضربه ها موجی از اقتصادی شدن از طریق جایگزینی واردات برانگیخت و به افزایش گام به گام سهم صنعت در تولید ناخالص انجامید.
صنعتی شدن

اسلاید 3 :

دلایل رشد تولید ناخالص ملی
کاهش ارزش پولی، نظارتهای ارزی ، به تعلیق انداختن بهره و سرمایه در مورد بدهی های خارجی ، معلق گذاشتن پرداخت بدهی های عمومی در سال 1937 .
سقوط قیمت جهانی قهوه در 1929تا حدی از طریق حمایت های داخلی جبران شد.مالکین کشتزار ها در آن زمان و هنگامیکه قیمت قهوه بهبود یافت (1938)دارای خود را درصنایع مجدداً سرمایه گذاری کردند.
جنگ جهانی دوم تحرک بیشتری به صنعت داد. رقابت بیشتر بعد از جنگ ، نظارتهای ارزی ، پیاده کردن نظام چند نرخی به نفع تولید کالاهای مصرفی بود.

اسلاید 4 :

حکومت ژوسلینو کوبیچک
1956-1961
سرمایه گذاری عظیمی از سوی دولت در نیروی برق ، حمل و نقل و صنایع کالاهای سرمایه ی و واسطه ی صورت گرفت. از بخش خصوصی در امر تولید کالاهای مصرفی حمایت شد. ولی در مورد کالاهای سرمایه ی حمایت پایین و عملاً صفر بود(با سوبسید تاحدی جبران شد).
سرمایه گذاری خارجی (با استفاده از سیاست لیبرال) افزایش یافت . سرمایه گذاران خارجی به وسایل نقلیه ی موتوری ، کشتی سازی و . علاقه مند بودند.

اسلاید 5 :

روند بلند مدت رشد تولید صنعتی طی سه دهه و نیم (1950-1984) 7.7 درصد در سال بود. در مقابل میانگین نرخ های سالانه رشد در دوره های فرعی به قرار ذیل بودند:

اسلاید 6 :

اگرچه منشأ صنعتی شدن عبارت بود از جایگزینی واردات کالاهی مصرفی ، ولی توسعه کالاهی واسطه ی مورد غفلت واقع نشد.
ترکیب محصولات صنعت ساخت در برزیل 1967-1983
(درصد ارزش افزوده)
:غذا ،دخانیات،نساجی،پوشاک(a)
):مواد شیمیایی،پلاستیک،مواد معدنی غیر فلزی،فلزات ، ماشین آلاتb)
): کالاهای چوبی،کاغذ و چاپ، سایر کالاهاc)

اسلاید 7 :

توزیع درآمد در برزیل
میزان نابرابری به تدریج افزایش یافت.رژه دوکاسترو آندراد گزارش میکند درصد سهم توزیع درآمد فردی بین جمعیت فعال اقتصادی در گروه سنی 10 تا 65 سال به قرار زیر متحول شد:

اسلاید 8 :

دولت با طبقات صاحب صنعت متحد بود و مسئولیت بیش از 0.40 درصد سرمایه گذاری ثابت را داشتند.
دولت سهم نظارتی و کنترل کنندگی ( به ندرت دارای مالکیت تام ) در بخش معدن ، فولاد، مواد شیمیای بود. طی دوره معجزه اقتصادی برای افزایش صادرات کالاهای صنعتی بخش خصوصی از سوبسید های عظیم و معافیت های مالیاتی برخوردار شد. در نتیجه صادر کنندگان توانستند کالاهای صنعتی را با برخورداری از سوبسید ناخالص در خارج به قیمت 40 تا 60 درصد پایینتر از قیمتهای داخلی صادر کنند.

اسلاید 9 :

هند: دولت کالاهای سرمایه ی و خود اتکایی
تفاوت صنعتی شدن هند با برزیل:

1) پس از استقلال هند،دولت مسئولیت توسعه را به عهده گرفت و سیاست اقتصادی درچارچوب برنامه های 5 ساله تنظیم کرد.
2) تأکید ویژه بر رشد بخش کالاهای سرمایه ی
3) هند خواستاراستقلال اقتصادی علاوه بر استقلال سیاسی بود.

اسلاید 10 :

میراث ماها نوبیس در واقع میراث پایدار بود و هند به دیدگاه او در مورد کالاهای سرمایه ی به عنوان بخش پیشرو و دولت به عنوان بخش عامل ، وفادار ماند سرمایه گذاری عمومی مستمراَشامل 0.40 تا 0.55 مجموع سرمایع گذاری ها بود . سرمایه گذاری بخش خصوصی در صنعت از طریق رشته ی از اقدامات ، تحت نظم در آمد که مجوزهای صنعتی و واردات مهم ترین آنها بودند.
برای جلوگیر ی از انحصار در بخش خصوصی نظارت بر محصولات ضروری (سیمان ، کود شیمیایی، آلومینیوم) انجام گرفت.

اسلاید 11 :

هند: تغییرات در ساختار صنعتی 1956-1979.80
(درصد سهم محصولات صنعتی)
کالاهای اساسی شامل؛ نمک، کود شیمیایی، سیمان ، آهن آلات، برق، معدن : )a)
کالاهای مصرفی شامل؛ کالاهای بادوام و بی دوام:)b)

اسلاید 12 :

اولویت اعطا شده به سرمایه گذاری بخش عمومی در مقایسه با بخش خصوصی نیز در عمل به تحقق پیوست . مشکل این است که پس از اواسط دهه ی 1960 سر مایه گذاری بخش عمومی به صورت قابل توجهی کاهش یافت.
طی برنامه پنج ساله ی دوم و سوم (1956-1965) سر مایه گذاری بخش عمومی 0.10 رشد و بخش خصوصی3.2 در سال رشد داشت. در دوره های آتی سرمایه گذاری بخش عمومی تقریباَ نصف و سرمایه گذاری بخش خصوصی ثابت ماند. در نتیجه نرخ کلی رشد سرمایه گذاری تا 1/3کاهش و به 4.1 درصد رسید.

اسلاید 13 :

توزیع درآمد در هند
میزان نابرابری در هند متوسط است و مسلماَ به اندازه برزیل نیست. ولی بین سالهای 1964 و 1967 توزیع درآمد خانوارها به طور کلی در هند بسیار نابرابر شد، یعنی ضریب جینی از 0.35 به 0.46 افزایش یافت. ولی در سال 1975 کاهش و به 0.42 رسید.

اسلاید 14 :

اهداف برنامه اصلاحات صنعتی در سال 1985
1)کاهش تأکید بر سرمایه گذاری بخش عمومی وافزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی
2) انتقال ابزار سیاست اقتصادی از اتکا بر نظارتهای فیزیکی به مشوقهای مالی
3) حرکت از صنعتی شدن به سوی اقتصادی بازتر

اسلاید 15 :

1) ساده شدن نظام صدور پروانه و لغو لزوم اخذ پروانه برای 25 صنعت مختلف
2) کاهش مالیات بر درآمد شرکتها و اشخاص و همچنین کاهش مالیات غیر مستقیم بر محصولات صنعتی
3) مشوقهای مالی برای سرمایه گذاری بنگاه های با اندازه کوچک
4) کاهش سوبسید بنگاه های صنعنی و کاهش نظارت برقیمتها
5) مشوقهای صادراتی و از میان رفتن عوارض گمرکی در مورد ¾ از اقلام مشمول حقوق گمرکی
6) افزایش سرمایه گذاری خارجی
اقدامات صورت گرفته برای رقابت در کارفرمایی خصوصی

اسلاید 16 :

سیاستهای هند از نظر زمان اجرا با اقتصاد جهانی هماهنگ نبود. زمانی که تجارت بین اللمللی به شدت در حال گسترش بود ، سیاستهای هند درون نگر بود. اکنون که تجارت بین اللمللی آهسته شد ، هند تصمیم گرفته است که نظام تجاری خود را در جهان آزاد کند ، و بیشتر روبه صادرات آورد.

اسلاید 17 :

کره جنوبی: صدوربرنامه ریزی شدۀ تولیدات صنعتی
دولت یک استراتژی جدید اقتصادی صنعتی شدن را به اجرا در آورد. یکی از اجزای این استراتژی یکسان کردن قیمتهای کره جنوبی با قیمتهای بین اللمللی به منظور بهره برداری از برتری نسبی کشور وحفظ قابلیت رقابت صادرات آن بود. در1961 ارزش برابری ون(واحد پول کره جنوبی) کاهش یافت. همزمان دولت اداره پنج بانک عمده را به عهده گرفت. سرمایه با نرخ های سوبسیدی دراختیارکارفرمایان خصوصی قرارگرفت. از دیگرسیاستهای دولتی(تعرفه ها،نظارتهای قیمتی ، مالیلت بر سود، مقرریهای استلاک،نظارت بر اقلام وارده به صنعت) به منظور تبعیض بین شرکتهااستفاده کرد.

اسلاید 18 :

در 1956 نرخ های پس انداز دو برابر شد که دو اثر مفید داشت:
1) افزایش هزینه ی سرمایه استقراض شده، شرکتها را ترغیب کرد تا روشهای تولیدی را به کار بگیرند کا از کاربری بیشتری برخوردارند و بنابراین اشتغال را افزایش دهند.
2) پس انداز کنندگان را ترغیب کرد تا اندوخته های خود را از بازار های خیابانی به بازاررسمی سرمایه منتقل نمایند .

اسلاید 19 :

در 1956 نرخ های پس انداز دو برابر شد که دو اثر مفید داشت:
1) افزایش هزینه ی سرمایه استقراض شده، شرکتها را ترغیب کرد تا روشهای تولیدی را به کار بگیرند کا از کاربری بیشتری برخوردارند و بنابراین اشتغال را افزایش دهند.
2) پس انداز کنندگان را ترغیب کرد تا اندوخته های خود را از بازار های خیابانی به بازاررسمی سرمایه منتقل نمایند .

اسلاید 20 :

دخالت دولت در بازار سرمایه یک ساختار انحصاری در صنعت کمک کرد. شرکتهای که از اشکال مختلف اعتبارات و واه های با نرخهای با بهره واقعی پایین منتفع شدن بسیار سریع رشد کردند و شرکتهای که از تحصیل وام ناتوان بودن کوچک باقی ماندند و اغلب ورشکست شدند.در نتیجه اندازه متوسط بنگاه اقتصادی در کره جنوبی بزرگ است و بزرگترین شرکتهای بیست گانه در بر گیرندۀ نیمی از تولیدات صنعتی هستند. این تمرکز بالا در صنعت کار دولت را در ورود به جزئیات اجرایی تسهیل نمود.

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید