بخشی از پاورپوینت
اسلاید 2 :
مديريت استراتژيك
اسلاید 4 :
مقدمه
تجزيه و تحليل موردي
عناوين
اسلاید 5 :
تجزيه و تحليل موردي در سياستهاي بازرگاني
در تجزيه و تحليل موردي سياست بازرگاني وضع داخلي و خارجي سازمان شرح داده ميشود و دربارة مأموريت ، استراتژيها ، هدفهاي بلند مدت و سياستها مسألههايي مطرح ميگردد.
اسلاید 6 :
مراحلي كه در تجزيه و تحليل موردي جامع و كتبي بايد انجام داد :
اسلاید 7 :
پنجاه رهنمود براي موفقيت در تجزيه و تحليل موردي
بايد تجزيه و تحليل موردي و ارائه آن را به عنوان يك محصول مورد توجه قرار داد بهگونهاي كه يك مزيت رقابتي آن را از تجزيه و تحليل موردي ساير دانشجويان متمايز و ممتاز نمايد.
بايد مدتها پيش از زمان ارائه مطلب آماده بود تا وقت كافي براي انديشيدن و تمرين وجود داشته باشد. مسامحه و تعلل جايز نيست.
بايد پيوسته مجموعهاي از «چراها» را مطرح ساخت و در مورد مفروضات و آنچه قرار است ابراز گردد پرسشهايي را مطرح نمود و درصدد يافتن پاسخ مناسب برآمد.
اگر نتوان ديدگاهي را به خواننده منتقل كرد ، حتي بهترين عقايد هم هيچ فايدهاي نخواهد داشت. بنابراين ، به هنگام دست يافتن به عقيدهها و نظريههاي جديد بايد جهت ارائه هر چه بهتر آنها انديشيد.
بايد نسبت به همكلاسيها و افراد موجود در كلاس يك نگرش مثبت داشت. بايد درصدد حل مسائل برآمد و نبايد با آنها ستيز كرد.
بايد با ديدگاه استاد هماهنگ بود و به ارزشها و توقعات يا انتظارات وي احترام گذاشت.
اسلاید 8 :
از آنجا كه درس ساستهاي بازرگاني در زمرة آخزين درسهاي تحصيلي ميباشد ، در صورت نياز در زمينهها يا رشتههاي ديگر بايد از اساتيد مختلف كمك گرفت.
امكان دارد ساير دانشجويان در زمينههاي عملي و اجرايي از تواناييهاي خاص برخوردار باشند كه بتوانند نقاط ضعف شما را از بين ببرند. بنا براين ، يك روحيه همكاري بوجود آوريد تا در گروه رقابت سازنده بوجود آيد.
موردي را كه ميخواهيد به كلاس ارائه كنيد چندين بار بخوانيد تا مبادا چيزي از قلم افتاده باشد.
10.هنگامي كه به عنوان يك گروه يك تجزيه و تحليل موردي تهيه ميكنيد ، به صورت چند تيم جداگانه درآييد تا هر تيم به مسائل داخلي و خارجي شركت مورد نظر بپردازد. هر تيم بايد گزارش كار خود را به عنوان يك مقاله جداگانه بنويسد و سپس نسخهاي از آن را به ساير اعضاي گروه بدهد.
11.در پايان هر نشست گروهي ، تكليف هر يك از گروهها براي نوبت و نشست بعدي تعيين شود.
12.با نشاط و شاداب باشيد.
اسلاید 9 :
13.روي نقاط قوت هر يك از اعضاي گروه حساب كنيد ؛ به افراد ، با توجه به نقاط قوتشان كارهايي را واگذار نماييد.
14.براي خود و اعضاي تيم هدفهايي را تعيين نماييد ؛ بودجه تأمين اين هدفها را مشخص كنيد.
15.با كتابخانه دوستي صميمي شويد.
16.روح همكاري و نگرش مثبت را تقويت كنيد و اعضاي گروه را تشويق به مشاركت وتعامل نماييد. در مورد قضاوت درباره اعضاي گروه عجله نكنيد.
17.در سراسر فرايند تجزيه و تحليل موردي خلاق و نوآور باشيد.
18.براي كاركردن آماده باشيد. گاهي ايجاب ميكند كه بيش از سهم خود كار كنيد. آن را با آغوشي باز بپذيريد و هر آنچه از دستتان برميآيد انجام دهيد تا موجب حركت هر چه يشتر تيم شود.
19.در موردي كه در دست داريد به گونهاي بينديشيد كه گويا در دنياي واقعي در حال رخ دادن است ؛ مبادا تجزيه و تحليل موردي را به يك فرايند مكانيكي تبديل نماييد (آن را تا آن اندازه كوچك كنيد).
اسلاید 10 :
20.براي شناسايي نقصها و عيبهاي كوچك در تجزيه و تحليل موردي و براي هر چه بهتر آماده شدن جهت پاسخگويي به پرسشهايي كه در حين ارائه سخنراني مطرح خواهد شد ، در گروه كسي را تعيين نماييد كه به صورتي فعال نقش ايفا كند تا شما را از همه نقاط ضعف خود آگاه نمايد.
21.وقت زيادي صرف گردهماييها و نشستها نكنيد ، براي هر نشست دو ساعت وقت كافي است.
22.يكي از هدفهاي تجزيه و تحليل موردي اين است كه افراد را قادر سازد بتوانند با رويارويي با شرايط مبهم و سردرگم بهتر فكر كنند ؛ مبادا مستأصل شويد و بدانيد كه هيچ گاه يك پاسخ به عنوان بهترين پاسخ منحصر به فرد وجود نخواهد داشت.
23.روي ديدگاههاي خود تأكيد كنيد و آن را به گوش شنوندگان برسانيد و سپس آرام بنشينيد. به ديدگاههاي ديگران گوش بدهيد و سعي كنيد سير انديشه آنها را دنبال نماييد ؛ به جريان بحث گروهي توجه كنيد و دقت نماييد كه در چه زماني وقت آن مناسب است كه يك بار ديگر ديدگاه خود را مورد تأييد قرار دهيد. هيچ نيازي نيست كه گفتههاي خود را تكرار كنيد ، مگر اينكه جاي ابهامي وجود داشته باشد يا كسي تقاضاي تكرار نمايد.
اسلاید 11 :
24.علائم و نشانهها را به جاي علتها نگيريد ؛ خيلي زود به نتيجه نرسيد ؛ به ياد داشته باشيد كه احتمال دارد اطلاعات موجب گمراهي يا تعارض شود و اينكه شايد اين اطلاعات نادرست باشند.
25.براي تهيه برنامههاي خلاق ، با ثبات و معقول از پاي ننشينيد و بكوشيد چنين برنامههايي را تدوين نماييد ؛ خود را در موضع يك استراتژيست قرار دهيد.
26.به هنگام استفاده نمودن از روشهاي كمّي براي تجزيه و تحليل داراي اعتمادبه نفس باشيد. اصولا اين روشها بصورت فطري پيچيده و مشكل نميباشند. در سايه تمرين ميتوانيد به خوبي از عهده آنها برآييد.
27.دقت نماييد كه سبك نگارش شما روان ، سليس و رسا باشد ؛ جملهها دقيق ، كوتاه ، روشن و درست باشند.
28.در صورت امكان باطراوت و شاداب باشيد. گاهي موضوع استيصالآور ميشود ، ولي در هر جا امكانپذير است آن را از حالت كسالتآور خارج كنيد. هنوز چند سال طول ميكشد تا اينكه شما بعنوان مدير عامل شركت در صحنه عمل نماييد.
29.ماشيننويس بايد بسيار حرفهاي و از نظر ويراستاري ماهر باشد. هيچ يك از اين كارها را به تنهايي انجام ندهيد.
اسلاید 12 :
30.از نظر نگارش و تهيه امور فني از هيچ كوششي فروگذار نكنيد. جدولها ، نمودارها و شكلهاي تميز و عالي تهيه كنيد. تصويرها و رنگها جذاب باشند. مبادا نمودارها و شكلها كثيف و خطخورده باشند !
31.هنگامي كه مواردي را بصورت گروهي ارائه مينماييد مبادا تفاوتهاي شخصي موجب اختلاف شود. اگر چنين وضعي پيش آيد بايد به علت آن پيبرد و هرچه زودتر آن را مرتفع نمود.
32.مبادا فراموش كنيد كه هدف آموزش است ؛ در زمينههايي كه آشنايي كمتري داريد ، كند و كاو نماييد.
33.به جزييات توجه زيادي بنماييد.
34.درباره كاربرد پيشنهادهاي ارائه شده به صورت كامل (واقعي) بينديشيد. هميشه نتايج تصميمات روشن نيست. اغلب بر چندين جنبه از عمليات يك شركت اثر ميگذارند.
35.هر چه سريعتر مطالب را يادداشت كنيد (پيشنويس تهيه نماييد).
36.هر چه را كه ساير اعضاي گروه مينويسند ، بخوانيد ، دربارة اين مطالب نظرات خود را (به صورت مكتوب) ارائه نماييد. اين امر باعث ميشود كه تمام جنبههاي فرايند تهيه تجزيه و تحليل موردي پربارتر شود.
اسلاید 13 :
37.براي چنين پرسشهاي اصولي يا زيربنايي ، مانند چه ، چهزماني ، كجا ، چرا و چگونه پاسخهاي مقتضي تهيه نماييد.
38.رمز موفقيت در سازگاري و انعطافپذيري است ؛ خلاق و نوآور باشيد.
39.تنها به بيان نسبتها و ارائه اعداد و ارقام اكتفا نكنيد. بلكه در مورد روندهاي ارائه شده عقايد و نظراتي را ارائه نموده و به نتيجههايي برسيد. درباره اهميت اين اعداد و ارقام براي شركت داد سخن بدهيد.
40.با ارائه دادههاي واقعي (هر كجا امكانپذير است) گفتههاي خود را مستدل نماييد و نوع قضاوت خود را مورد تأييد قرار دهيد.
41.داشتن نظم و ترتيب يك مزيت واقعي است ؛ تجزيه و تحليل موردي شما بايد همانند يك كار تخصصي و حرفهاي جلوه كند.
42.تجزيه و تحليل شما بايد (تا آنجا كه ميسراست) مفصل و دقيق باشد.
43.يك تصوير بيش از هزار گفته دارد و يك تصوير خلاق به شما بالاترين نمره را (در كلاس درس) خواهد داد.
44.پيش از ارائه مقاله اجازه بدهيد كس ديگري آن را بخواند و مورد نقد قرار دهد.
اسلاید 14 :
45.بر بخشهاي «گزينش استرتژيها و اجراي آنها» تأكيد كنيد. يك اشتباه متداول اين است كه در ارائه مقاله وقت بسيار زيادي را صرف بررسي عوامل داخلي و خارجي شركت مورد نظر خود مينمايند. هميشه به ياد داشته باشيد كه اصل قضيه در ارائه مقاله همانا بخشهاي مربوط به گزينش استراتژيها و جنبههاي اجرايي آنها ميباشد.
46.براي شناسايي اعضاي گروه خود از هيچ نوع كوششي فروگذار نكنيد. اين امر باعث ميشود كه در گروه هيچ چيز پنهان نماند و عقايد و نظريهها بهتر رد و بدل شود. براي ايجاد اين روابط وقت و تلاش لازم صرف نماييد.
47.نسبت به كارهاي اعضاي گروه خود انتقادهاي سازنده بنماييد. مباد بحث گروه را تحتالشعاع ديدگاه خود قرار دهيد. شنونده خوبي باشيد و در گروه مشاركت فعال بنماييد.
48.از اشتباهات و ضعفهاي گذشته درس بگيريد. با توجه به جنبههاي ضعف ديگران در تجزيه و تحليل موردي ارائه مطالب درصدد رفع عيبهاي خود برآييد.
49.از روشهاي مثبت و كارهاي موفقيتآميز همكلاسان درس بگيريد.
50.با ملاحظه ، متكي به نفس ، قابل اعتماد و قابل اعتبار باشيد.
اسلاید 15 :
بخش اول
يك تصوير كلي
مديريت استراتژيك :
اسلاید 16 :
فصل 1
ماهيت مديريت استراتژيك
عناوين
اسلاید 17 :
مديريت استراتژيك چيست ؟
زماني رؤساي دو شركت در يك صنعت با هم رقابت ميكردند. اين دو رئيس تصميم گرفتند كه به دامن طبيعت پناه ببرند ، در آنجا چادر بزنند و دربارة ادغام اغحتمالي دو شركت به بحث بپردازند. اين دو نفر در نقطهاي دوردست در دل جنگلهاي انبوه چادر زدند. ناگهان متوجه شدند كه يك خرس قهوهاي رنگ در برابر آنها روي دو پاي عقب خود ايستاده و خرناس ميكشد.اولين رئيس به سرعت يك جفت كفش ورزشي از كيف دستي خود بيرون آورد. دومين رئيس گفت : «جناب ، شما نميتوانيد از اين خرس تند تر بدويد.» رئيس اول پاسخ داد : «شايد من نتوانم از اين خرس تندتر بدوم ، ولي ترديدي ندارم كه ميتوانم تندتر از شما بدوم!» اين داستان تصويري از مفهوم مديريت استراتژيك ارائه ميكند.
اسلاید 18 :
تعريف مديريت استراتژيك :
ميتوان مديريت استراتژيك را بدينگونه تعريف كرد : هنر و علم تدوين ، اجرا و ارزيابي تصميمات وظيفهاي چندگانه كه سازمان را قادر ميسازد به هدفهاي بلند مدت خود دست يابد.
مراحل مديريت استراتژيك :
فرايند مديريت استراتژيك در برگيرنده سه مرحله ميشود :
تدوين استراتژيها
اجراي استراتژيها
ارزيابي استراتژيها
اسلاید 19 :
مزاياي مديريت استراتژيك
امكان عمل به شيوهاي خلاق و نوآور
داشتن ابتكار عمل
توان اعمال نفوذ
تدوين استراتژيهاي مناسب
اسلاید 20 :
شناخت شرايط محيط و خودمان
مشخص شدن هدف ، جهت و شيوه فعاليت مان
فراهم شدن مبنايي براي مشاركت سازمان يافته همه بخش ها و اعضاي سازمان در موفقيت آن
فراهم شدن امكان ارزيابي مستمر خود
مزایای استراتژی
سازمان را برای آینده آماده می سازد