بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
عنوان:
تأثير متقابل « کارآفرینی » و فناوری « اطلاعات و ارتباطات » بر یکدیگر
اسلاید 2 :
كار آفريني در عصر اطلاعات وارتباطات
مقدمـــه
جهان در سالهاي اخير شاهد انقلاب اطلاعات وارتباطات بوده و تحولات اجتماعي عظيمي در آن به وجود آمده است، به طوري كه در اثر اين تحولات، قرن جاري به نام فناوري اطلاعات و ارتباطات به ثبت رسيده است.
1- مصادیق کارآفرینی
2- اهداف طرح توسعه کار آفرینی
3- فناوري اطلاعات و ارتباطات، ابزار عصر اطلاعات
افزايش سرعت
اسلاید 3 :
افزايش دقت
كاهش اندازة فيزيكي مخازن
رفع برخي از فسادهاي اداري
ايجاد امكان كار تمام وقت
ايجاد امكان همكاري از راه دور
كاهش هزينههاي سيستم يا
4- نقش كار آفرينان در توسعه تكنولوژي
كارآفريني اصطلاحي است كه در طول 300 سال گذشته توسط دانشمندان و صاحبنظران به صورتهاي مختلفي تعريف شده است. به طور خلاصه كارآفريني فعاليتي است مخاطره آميز كه فردي در پي اجراي يك ايده معمولاً اقتصادي توجه نهادهاي سرمايهگذاري، علمي، صنعتي و غيره را جلب نموده و نيروي آنها را بهسمت عملي نمودن ايده هدايت ميكند.
اسلاید 4 :
5- فناوري اطلاعات و ارتباطات در كارآفريني
امروزه بر همه روشن شده است كه اطلاعات و ارتباطات دو قدرت مهم ميباشند. اين دو هم خود ارزش دارند و هم ارزش بوجود ميآورند. فردي كه از بازراهاي مختلف و قيمت اجناس در آن بازراها را اطلاع داشته باشد يا از گذشته و آينده بازار باخبر باشد، تصميمات بهتري براي رسيدن به سود بيشتري مي تواند بگيرد.
اطلاعات و ارتباطات دو ابزار اساسي مورد نياز هر فعّاليت كارآفريني است. فناوري اطلاعات و ارتباطات جديد تحولات شگرفي در دستيابي به اطلاعات بوجود آورده و بسترهاي ارتباطي قويتري را فراهم كرده است. در كشورهاي پيشرفته اينترنت، يكي از مهمترين ابزراهاي كارآفرينان است و اين افراد از طريق اين شبكه بر قابليتهاي خود افروده و از مزاياي آن بهره ميگيرند.
6- كارآفريني در فناوري اطلاعات و ارتباطات
اينترنت بزرگترين و قويترين شبكه ارتباطي دنيا، نمونهاي روشن از كارآفريني است.
اسلاید 5 :
كارآفرينی در شيوههاي جذب مشتريان اينترنتي، بازاريابي اينترنتي، همكاريها و شبكههاي مجازی، الكترونيك، واقعيت مجازي، آموزش و كار از راه دور و… همه و همه گستردگي كارآفرينی در عصر اطلاعات را نشان ميدهند.
7- نتيجه گيري
ملاحظه شد كه فناوري اطلاعات و ارتباطات تحولات زيادي در كليه فعاليتهاي اجتماعي ازجمله كارآفريني بوجود آورده و به عنوان مهمترين ابزار كارآفريني مدرن مورد توجه قرار گرفته است.
مشاركت فناوري اطلاعات در كارآفريني
1- مقدمه
در حقيقت فناوري اطلاعات به عنوان موتور محركي در نظر گرفته شده است كه ضمن به حركت درآوردن چرخهاي شغلي و استخدامي، سبب رشد و پويايي اقتصاد جامعه و ايجاد نوع جديدي از اقتصاد ميشودكه اقتصاد دانش محور ناميده ميشود. هدف از نگارش اين مقاله مروري بر وضعيت فعلي در بازار كار فناوري اطلاعات و تأكيد بر نقش كارگشاي آن به عنوان يكي از راه
اسلاید 6 :
حلهاي معضل بيكاري در جوامعي است كه بخش عظيمي از جمعيت جوان آنها عليرغم برخورداري از استعداد و انرژي كافي، همچنان از مشكل بيكاري رنج ميبرند. 2- کارآفريني چيست، کارآفرين کيست؟ کارآفرين را فردي ريسک پذير ميداند که کالا را با قيمت معلوم خريداري ميکند و با قيمت نامعلوم ميفروشد. 3- انواع کارآفريني در يک نگاه کلي ميتوان کارآفريني را به دو نوع اساسي تقسيم نمود. کارآفريني فردي و کارآفريني سازماني. 4- مشارکت فناوري اطلاعات در کارآفريني امروزه روشن شده است كه اطلاعات و ارتباطات دو قدرت مهم هستند. اين دو هم خود ارزش دارند و هم ارزش بوجود ميآورند.فردي كه از بازراهاي مختلف و قيمت اجناس در آن بازراها اطلاع
اسلاید 7 :
داشته باشد يا از گذشته و آينده بازار باخبر باشد، تصميمات بهتري را براي رسيدن به سود بيشتر ميتواند بگيرد. اطلاعات علاوه بر ارزش ذاتي، جنبه ديگري دارد كه به دانش منتهي ميشود و در مكانيزم تصميمگيري و انجام بهتر آن اثر ميگذارد. ارتباطات نيز مانند اطلاعات ارزشمند بوده و ارزش افزودهاي متناسب با اندازه و نوع ارتباطات نصيب افراد ميكند. اطلاعات و ارتباطات دو ابزار اساسي مورد نياز هر فعاليت كارآفريني هستند.
5- ويژگيهاي مؤثر فناوري اطلاعات در كارآفريني
فناوري اطلاعات با برخورداري از ويژگيها و قابليتهاي مختلف توانسته است انعطاف پذيري شايان توجهي را در زمينه كارآفريني از خود نشان دهد.
6- وضعيت فعلي و آينده در بازار کار فناوري اطلاعات
گزارشي که اخيراً توسط مجمع فناوري اطلاعات آمريکا براي سال 2003 تهيه و ارائه شد، روشن ساخت در آينده تقاضا براي نيروي کار فناوري اطلاعات (IT) در کشورهاي در حال رشد رو به فزوني خواهد گذاشت و در کشورهاي پيشرفته کاهش خواهد يافت. در حال حاضر از هر 10 نفر کارمند IT ، 9 نفر در بانکها، شرکتهاي بيمه، کارخانههاي توليدي و ديگر سازمانهاي غير IT کار ميکنند. اما در کنار اين واقعيتها افقهاي اميد بخشي نيز به چشم ميخورند.
اسلاید 8 :
7- نتيجه گيري
ملاحظه شد كه فناوري اطلاعات تحولات زيادي در كليه فعاليتهاي اجتماعي ازجمله كارآفريني بوجود آورده و به عنوان مهمترين ابزار كارآفريني مدرن مورد توجه قرار گرفته است. همچنين كارآفريني در فناوري اطلاعات پهنه وسيعي براي فعاليت دارد. كارآفريني لازمة توسعه فناوري و توسعه فناوري بستر كارآفريني است.
نقش فناوري اطلاعات و ارتباطات (ICT) در كارآفريني
ICT به ارضاي نيازهاي ارتباطي و اطلاعاتي كه به ايجاد دانايي كمك ميكند، ميپردازد و امكانات جديدي براي تبادل اطلاعات ايجاد ميكند.ICT توان بالقوه اي دارد تا به قابليت انسان براي ايجاد دانش جديد بيافزايد.
نظريه شبكه هاي اجتماعي در رابطه با كارآفريني
كارآفريني، موتور توسعه فناوري اطلاعات و ارتباطات
اسلاید 9 :
کارآفرینی دیجیتالی
کارآفريني ديجيتالي، شيوهاي جديد براي کسب و کار در دنياي جديد است؛ دنيايي که از آن به عنوان دنياي ديجيتال يا دهکده جهاني نام ميبريم. يعني کارآفرين بايد بتواند به صورت مستقيم از ابزار ICT براي ايجاد بازار کار و فرصتهاي شغلي مختلف آي.تيمدار، استفاده کند. براي مثال، امروزه فعاليت شرکتهاي اينترنتي بزرگ دنيا، نمونه بارز آن است. شرکتي نظير ياهو، دهها هزار کارمند در اقصي نقاط جهان دارد که همگي در اتاقهاي مختلف، در زمينه پروژههاي خاصي
فعاليت ميکنند که تعريف شده مديران لابراتوارهاي تحقيقاتي اين شرکت هستند.
فرصتهاي طلايي
کارآفريني ديجيتالي، عاملي مهم در تقويت پول ملي و در نهايت افزايش درامد ملي (NI) است.
اسلاید 10 :
کارآفريني در کسب و کار جديد
در واقع ميتوان چنين پنداشت که با ورود فناوري اطلاعات به عرصه مديريت وگسترش کسب وکار الکترونيکي، نمايندگيهاي انحصاري از بين ميروند، قوانين تغيير ميکنند، حد و مرزهاي جغرافيايي شکسته ميشوند و صنايع در هم ادغام شده و به اين ترتيب کشور به سرعت به سمت توسعه يافتگي اقتصادي علمي پيش ميرود. در يک کلام، اينترنت زيرساختاري است که IT بر روي آن سوار ميشود و تاثير فناوري اطلاعات بر استراتژي سازمان سبب ميشود تا مديران، قابليتهاي فناوري اطلاعات را بشناسند و استراتژيهاي جديدي را در آن ايجاد کنند.
کارفرمايان ديجيتالي
کارفرمايان اينترنتي، شرکتهايي هستند که با تعريف شغلهاي خاصي که مبتني بر وب است، کارمندان مختلفي را براساس موضوع پروژه، جذب کرده و از آنها در مدت و روش خاص، بهرهبرداري ميکنند.
وضعيت کارآفريني ديجيتال در ايران
کارآفريني ديجيتالي در ايران در حال شکلگيري است. ارتقاي ضريب نفوذ اينترنت در کشور و
اسلاید 11 :
فراگير شدن IT در ايران، زمينههاي بروز کارآفريني ديجيتالي را خلق کرده است.
چرا سایتی مثل Google نداریم؟
آن جه مي توانيم به طور خلاصه از تجارب رفتار سازماني گوگل در اين صنعت ارائه کنيم به طور خلاصه عبارتند از :
1- تعريف واحد چشم انداز سازماني
2-تعيين ماموريت هاي غير متمرکز
3-استخدام و به کار گيري منابع انساني خلاق و نوآور
4-استفاده از پتانسيل ها
5-اهتمام به سرآمدي در صنعت ديجيتال
6-استفاده از حمايت هاي مادي و معنوي سازمان هاي دولتي و مراکز دانشگاهي
7-استفاده از هنر مديريت و کارآفريني نوين در عرصه ديجيتالي در گسترش مباني کسب و کار در صنعت ديجيتال
اسلاید 12 :
قاعده طلایی گوگل به روایت اریک اشمیت
1- به وسیله تشکیل کمیته و شورا اقدام به استخدام کنید
2- خواستههای آنان را فراهم کنید
3-مکان کار آنها را نزدیک به هم قرار دهید
4-هماهنگی
5-استفاده نامحدود کارکنان از ابزارهای شرکت
6- خلاقیت را تشویق کنید
7- تلاش برای رسیدن به رضایت عمومی
8- زیان آور نباشید
9-دادهها تصمیمات را حرکت میدهند
10- بطور موثر ارتباط برقرار کنید
اسلاید 13 :
یک نمونه مدیریت و کارآفرینی در عصر اطلاعات
مشتری مداری یا انسان مداری؟ راز موفقیت در بازاریابی اینجاست!
مشتری مداری ، مشتری مداری ، مشتری مداری، آنقدر این اصطلاح را تکرار می کنند تا آنکه حتی خود مشتریان هم از آن متنفر می شوند. شما در هر کسب و کاری که فعالیت می کنید باید به این باور برسید زمانی که فردی به شما رجوع می کند و با شما مشکلش را مطرح می سازد، اگر توان حل مشکل او را داشته باشید و مشکل او را حل کنید زیباترین و منحصر به فردترین عمل انسانی را خلق نموده اید و در این حال یک مبادله پایاپای ، دوستانه و زیبا در آینده بین شما ایجاد خواهد گشت. مبادله ای که شاید حتی مرتبط با کسب درآمد هم نباشد اما به سود هر دو طرف باشد.
نمونهای از نوآوری در کسب و کار اینترنتی توسط يك پايگاه اينترنتي “زباله” به “گنج” ديگران تبديل ميشود.