بخشی از پاورپوینت
اسلاید 1 :
بسم الله الرحمن الرحيم
اسلاید 2 :
حوادث ترافيکی در جامعه ما يکی از خطرات تهديد کننده سلامتی است. در کشور ما حوادث دومين عامل مرگ و مير است و حوادث ترافيکی و سوانح در راس آن قرار دارددر ايران سالانه 6 ميليارد دلار صرف صدمات ناشی از حوادث ترافيکی می شود پس با توجه به آمار ارائه شده می بينيم که سوانح و حوادث ترافيکی ناشی از آن يکی از مهم ترين مشکلات بهداشتی کشور و بعنوان بحران ملی تلقی می شود.
اسلاید 4 :
عابران پياده، دوچرخه سواران، موتور سواران و رانندگان دوچرخه های موتوری در مقايسه با رانندگان و مسافران اتومبيل ها و وسايل نقليه موتوری بزرگتر، بيشتر در معرض خطر هستند و از آنها به عنوان کاربران پرخطر راه ها ياد می شود.
اسلاید 6 :
رانندگان در اين ميان بيشترين نقش را در پيشگيری از حوادث ترافيکی دارند؛ به طوری که يک راننده با رانندگی غير ايمن نه تنها جان خود، بلکه جان گروه بسياری از افراد جامعه از جمله عابرين پياده ، سرنشينان خودرو خودرو ديگر وسايل نقليه را به خطر می اندازد.
اسلاید 7 :
چهار اصل مهم ايمنی در جامعه عبارت اند از:
باور ايمنی
احترام به قوانين
دسترسی به ملزومات ايمنی و
دانش به کارگيری صحيح وسايل ايمنی
اسلاید 8 :
بدیهی است که قیمت و مرغوبیت لوازم خودرو نیز در کاهش میزان تصادفات نقش دارد.بهمین دلیل مناسب است قیمت بعضی از وسایل خودرو مانند لاستیکها،لوازم ترمز، کمربند و از این دست کاهش و در عین حال مرغوبیت این وسایل بهتر شود.
اسلاید 9 :
نکات کليدی و مهم برای پيشگيری از حوادث ترافيکی
صبور بودن و تصميم گيری مناسب پس از رفع عصبانيت و خستگی؛ که اين رفتار لازم است فرهنگ سازی شود؛ چرا که بسياری از نزاع و رفتارهای خشونت آميز در شرايط عصبانيت و خستگی رانندگان اتفاق می افتد و بايد با آموزش مهارت های زندگی ارتکاب رفتار خشونت آميز به ويژه در مردان را کاهش داد .
اسلاید 10 :
رعايت سرعت مجاز و رعايت فاصله مطمئنه
سرعت غير مجاز بعنوان يک عامل خطر جدی در آسيب های تصادفات جاده ای است که هم بر خطر تصادف و هم بر شدت آسيب های ناشی از آن تاثير می گذارد. احتمال مرگ سرنشينان خودرو با سرعت 80 کيلومتر در ساعت 20 برابر زمانی است که سرعت خودرو 30 کيلومتر در ساعت است.
اسلاید 11 :
کمربند ايمنی :
استفاده از کمربند ايمنی خطر صدمات جدی و کشنده را از 65 به 43 درصد کاهش می دهد و استفاده از کمربند ايمنی بيشتر از هر وسيله ديگر از خطر تصادفات روبرو با يکديگر می کاهد. از سن 12 سالگی به بعد، نوجوانان هم می توانند مانند بزرگترها روی صندلی جلو بنشينند و از کمر بند ايمنی خودرو استفاده کنند. اما کودکان کمتر از 12 سال يا نوجوانان با قد کوتاهتر از 130 سانتی متر بايد روی صندلی عقب ماشين بنشينند.
اسلاید 12 :
استفاده از صندلی ويژه کودک:
گفته شده است در ايران سوانح و حوادث جزء اولين علت های مرگ و مير کودکان زير 5 سال به شمار می رود. بر روی زانو نشاندن اطفال در حين سفر در تصادفات رو در رو که دو اتومبيل از دو جهت مخالف با يکديگر بر خورد می کنند، بسيار خطر ساز است. در صورتی که سرعت 50 کيلومتر در ساعت باشد، نمی توان او را کنترل کرد و کودک صددرصد با داشبورد و شيشه جلو برخورد می کند و به دنبال آن آسيب ها و پيامدهای ناشی از دست دادن فرزند برای والدين خواهد آمد. با استفاده از صندلی کودک می توان مرگ ناشی از سوانح ترافيکی کودکان را تا 51 درصد کاهش داد.
اسلاید 13 :
استفاده از کلاه ايمنی سفيد رنگ و لباس های روشن موجب کاهش 45 درصدی تصادفات می شود؛ 25درصد از موارد مرگ و مير حوادث ترافيکی مربوط به راکبان موتور سيکلت است که نيمی از مرگ های مربوط به اين گروه بعلت جراحات ناحيه سر است. استفاده از رنگ های روشن در چرخ ها و عقب موتور سيکلت ها و استفاده از چراغ های شفاف برای ترمزها در قسمت عقب موتور باعث افزايش ديد و کاهش 15 تا 50 درصدی تصادفات می شود.
اسلاید 14 :
عوامل مرتبط با وسیله نقلیه در ایجاد حوادث رانندگی:
1-فرسودگی وسیله (مدل های پایین خودرو –پوسیدگی وسیله نقلیه- )،
2-حمل بیش از حد (سه تا چهار نفر روی یک موتور سیکلت –حمل بار زیاد توسط بارکش ها )،
3-تاخیر در معاینات یا عدم معاینات فنی (مقصربخشی از این مشکل صاحب وسیله نقلیه و بخشی دیگر اداره راهنمایی و رانندگی می باشد ) ،
4-فرسودگی طایر ها (به جهت کمی درآمد و ناتوانی در خرید لاستیک نو،بی توجهی ) ،
5-تعمیرات غیر استاندارد (استفاده از لوازم یدکی دست دوم )،
6-استفاده از روشهای غیر استاندارد (گاز کشی ، حمل بنزین ) و.
اسلاید 15 :
استعمال مواد مخدر و مشروبات الکلی در زمان رانندگی ،عصبانیت ، عدم مهارت لازم در رانندگی ، سرعت زیاد ،عدم رعایت حق تقدم بویژه فاصله با خودرو جلویی، استفاده از تلفن همراه بصور مختلف حتی شماره گیری حین رانندگی ،عدم اطلاع از شرایط جوی و شرایط جاده ، بی اطلاعی از انواع پیچ های جاده ،خستگی و خواب آلودگی بدلایل مختلف از جمله مصرف دارو های خواب آور ازعوامل ایجاد تصادفات رانندگی می باشد.
اسلاید 16 :
آموزش به کودکان و نوجوانان:
مهمترین گروهی که نیاز به آموزش در آنها بیشتر و یا تاثیراتش زیادتر احساس می شود ،کودکان و نوجوانان هستند .آموزش از دوره ابتدایی و در سنین 6 تا 14 سالگی بیشترین تاثیر را بدنبال دارد . در کنار آموزش به کودکان ایجاد تغییر در رفتار های بزرگتر ها نیز موثر است . از آنجاییکه رفتار های غلط بزرگتر ها یا والدین الگوی مناسبی برای یادگیری رفتار صحیح نزد کودکان نیست ،باید همزمان با این آموزش ها که به کودکان داده می شود ،والدین نیز آگاه سازی شوند .
اسلاید 17 :
با حرکات نمایشی جان خود و سرنشینان را به خطر می اندازیم
اسلاید 18 :
در هنگام استفاده از اتومبیل سرنشینان،موازین ایمنی جهت جلوگیری از حادثه ناگواررا رعایت نمایند.
اسلاید 19 :
در هنگام عبور از عرض خیابان از خطوط عابر پیاده رد شویم و در صورت وجود پل هوایی ازآن مسیر ردشویم.
اسلاید 20 :
مهارت در رانندگی
مهارت ذهن
ذهن را نباید در رانندگی با افکار و اعمال مختلف، بیهوده مشغول کرد و انرژی آن را صرف صحبت کردن با سرنشینان خودرو یا تلفن همراه نمود! انرژی ذهن باید صرفاً به رانندگی معطوف شده تا بتوان در زمان لازم، آن را به کار گرفت و در مقابل خطرات و موانع، عکس العمل مناسب داشته باشیم.