بخشی از پاورپوینت

اسلاید 2 :

مکتب های مشهور طراحی پوستر
(سوئیس ،لهستان،کوبا)

اسلاید 3 :

انقلاب صنعتی عبارتست از دگرگونیهای بزرگ در صنعت، کشاورزی، تولید و حمل و نقل که در اواسط قرن هجدهم از انگلستان آغاز شد.
هنر پوستر سازی راهی تکاملی را پیمود و در قرن بیستم یکی از رسانه های مهم ارتباطی شد

اسلاید 4 :

مکتب سوئیس

قرار گرفتن در مرکز قاره اروپا و داشتن سه زبان رایج، به سوئیس کمک کرد که از همسایگان خود بیشترین بهره را ببرد. دو نفر از سرشناس ترین هنرمندان زمینه پوستر، اشتاینلن و گراست با کار کردن در فرانسه شهرتی به هم زدند. بیشتر هنرمندان نسل اول پوستر در فرانسه مانند کاردیناکس، مانگولد، بامبرگر، موراخ و استاکلین تحصیلات خود را در مونیخ و پاریس به پایان رساندند
اغلب مردم از شنیدن این خبر که اکثر شاهکاری های پوستر های قرن بیستم از کشور سوئیس هستند شگفت زده می شوند.
پس از جنگ جهانی دوم به تکامل چشمگیری می رسد شهرهای بازل و زوریخ از مراکز مهم گرافیک در اروپا به شمار می روندو معتبرترین مدارس و درورهای آموزش عالی گرافیک دنیا در زوریخ برگزار می شود .

اسلاید 5 :

ادامه سبک سوئیسی
از دیگر چهرههای آن آرمین هافمن[6] است که از سال 1947 در بازل شروع به تدریس کرد. او با گذشت اندکی زمان توانست یک فلسفه طراحی مبتنی بر زبان عناصر گرافیکی نظیر نقطه، خط و پلان، زیبایی شناختی مدرن را جایگزین انگارههای تصویری سنتی کند. از نظر او کنتراست باعث جان بخشیدن به اثر گرافیکی میشود. این کنتراستها نظیر: 1- تیرگی و روشنی 2- خطوط منحنی و مستقیم 3- فرم و ضد فرم 4- پویایی و ایستایی بودند. هافمن در عرصههای پوستر، نشانه وآگهی کارهایی بیبدیل آفرید.

اسلاید 6 :

ادامه سبک سوئیسی
کارلوال ویوارلی ، ژوزف مولر برو کمان از طراحان این مکتب ازهنرمندان دیگر این سبک می باشند که در بسیاری از آثار خود از روابط موزون هندسی و شبکه شطرنجی با خانه های مربع شکل برابر استفاده می کردند اگر اندازه واحد های گرید باهم برابر نبود یا احیانا بجای مربع از مستطیل ، لوزی یا متوازی الاضلاع استفاده می کردن در هر حال انضباط هندسی منطقی و موزونی در غالب های پوستر مکتب سوئیسی دیده می شود.
بخاطر تحصیل هنرمندان کشورهای جهان در سئویس در نتیجه ویژگی های مکتب سوئیس خیلی زود در طراحی پوستر سراسر جهان تاثیر گذاشت .
سرعت پیام رسانی و رشد رسانه های مختلف جهان آن را به دهکده جهانی تبدیل کرد و مرزبندی زبان جایگزین تصویرنگاری وعلائم ساده قابل فهم جهان ضروری شده بود و طراحی گرافیک جدیدی در سوئیس پا گرفته که باعث ترویج گرافیک سوئیس در سراسر دنیا شد .

اسلاید 7 :

مکتب لهستان
مکتب لهستان حاصل ذوق و دیدگاههای متنوع جمعی از نقاشان و طراحان گرافیک و به اعتقاد منتقدان دهة ۵۰ تا ۷۰ دوران طلایی پوسترهای لهستانی بود. اگرچه این آثار هنری تبلیغی محسوب می شد، اما به هیچ یک از آثار ارائه شده در غرب شباهت نداشت جهان بینی غیرمتعارف و منحصر به فرد این آثار از میان سبک های غربی نظیر آرنوو، سوررئالیسم و پاپ آرت تکامل یافت.

اسلاید 8 :

مکتب لهستان
در ۱۹۳۷ بود که یکی از تأثیرگذاران پوسترسازان لهستان وارد صحنه هنر شد. تادئوش ترپکوفسکی[۱۱](۱۹۱۲-۱۹۵۴) که هنرمندی خود ساخته بود، در پوستر های خود زیبایی ساده ای را به نمایش گذاشت که به مفهوم واقعی اشیاء می پرداخت و هیچگونه تمایلات تاریخی یا سبکی نداشت او یک پوستر برای خدمات عمومی طراحی کرد که در آن سه دست که حاوی چکش بودند بطور متقارن در سراسر پوستر قرار داشتند و دست چهارم مجروح به نمایش درآمده بود، بدین معنا که دست مصدوم قادر به کارکردن نیست

اسلاید 9 :

ادامه مکتب لهستان
هنری تومازرسکی
از استادان آکادمی هنرهای زیبا ورشو که نیرو های موثر شکل گیری مکتب لهستان بود که پوستر درلهستان به تدریج به غرور ملی تبدیل شد .
در سال 1964 در ورشو دوسالانه جهانی پوستر برگزار شد و موزه پلاکاتو ، ورشو تاسیس شد
در سال 1960 پوستر سازی لهستان به سمت انتزاع و سورئالیسم گرایید
سوررئالیسم ( فراواقع گرایی)
فرا واقع گرایی (سوررئالیسم) محصول تغییرات بعد از جنگ جهانی اول و فراموشی دادائیسم بود که از سال ۱۹۲۱ آغاز شد
این سبک و سبک انتزاعی ،نشانگر واکنشی در برابر فشارهای اجتماعی منتج از رژیم دیکتاتوری واشتیاق به پیدایش حاکمیت ملی بوده است .

اسلاید 10 :

ادامه مکتب لهستان
استاروی یسکی از بزرگترین طراحان گرافیکی است که این حس انتزاعی را درکارش اعمال کرد
یان لنیکا، والدمرسویرزی ،رومن سیسلویچ از دیگر طراحان بزرگ مکتب پوستر سازی لهستان به شمار می آیند

اسلاید 11 :

مکتب کوبا
«در 26جولاي 1953م. فیدل کاستروو یک گروه از جوانان تندرو در شورشی ضد رژیم جناح راست به رهبری فولکنسیو باتیستا که پس از کودتای ماه مارس سال پیش از آن قدرت را در کوبا به دست گرفته بود به پادگان مانکادا یورش بردند. بعد ها به مناسبت این رخدادکه سرچشمه مقاومت های انقلاب بود بزرگداشت هایی برپا می شد . این انقلاب در اوایل ژانویه 1959م. وقتی که باتیستا کوبا را ترک کرد و فیدل کاسترو نخستین و تنها رهبر کمونیست قاره آمریکا شد به پیروزی رسید.
ارنستو چگوارا- مردی که برای آزادی و آزادگی انسان رزمید، ودرراه آرمانش جان داد روانش شاد بادا .طراحان گرافیک تصویر او را به شمایل نمادین نماینده مبارزه علیه ظلم در سراسر جهان سوم تبذیل کردند و چگوارا قهرمان اسطوره ای شد

اسلاید 14 :

مکتب کوبا
شوه های بصری پوستر های کوبایی
«شیوه های بصری پوستر های کوبایی بسیار متنوع بودند و از هنر مردمی توهم گرا فرهنگ عامه و همچنین آن طراحی گرافیک مدرن اعضای مکتب نیویورک ( مانند هرب لوبالین) ایده می گرفتند . در میان این غنای تصویری چگورا به عنوان نمادی از حرکت های انقلابی برای نسل جوان مطرح شد
از رهبران برجسته گرافیک کوبا می توان :
رائول مارتینز و فلیکس بلتران
طراحان گرافیک کوبا بخاطر نداشتن سنت هنری سنن گوناگون را تلفیق می کردند

در متن اصلی پاورپوینت به هم ریختگی وجود ندارد. برای مطالعه بیشتر پاورپوینت آن را خریداری کنید